Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

mapçım, bizim yaşadıklarımızı çekmeyen bilmez. Ama ben kendi adıma söyleyeyim o kadın gibi düşünebilmeyi isterdim. Çünkü ümitsizlik, stres, gelecektede aynısını yaşarmıyım korkuları beni kahrediyor. Keşke beynimi firenleyip zamana bırakarak hayatın tadını çıkartabilsem diyorum. Çünkü böyle yapmanın kimseye faydası olmuyor. Ama gerçekten şu sıralar çok kötüyüm sanki hayat benim için durmuş gibi.

olaya bak ya
aynı şeyleri yaşayan biri olarak
böyle tepki vermesi nekadar yanlış
üzme kendini canım
belki kendini daha toparlamamıştır.

bu arada şöyle birşey oldu kızlar bugün başka bir arkadaştan öğrendim ki bu hanım benim sorduğum testleri yaptırmış (üreme ile ilgili testler) yani yalaan söylemiş bana. Üstelik bunu söylediğinde yanımızda bulunan iki arkadaş ta bu testleri yaptırdığını biliyorlarmış. Hatta biri ben kalktıktan sonra kendisine neden doğruyu söylemedin diye sormuş.
Bu da bana hala toplumumuzda çocuk sahibi olamamanın hala bir kusur bir özür gibi görüldüğünü ve en eğitimli kişilerin bile bilinçaltında ya da bilinçli olarak bunu bir eksiklik olarak görüp sakladıklarını kompleks haline getirdiklerini düşündürdü. Halbuki ben sadece birçok tecrübe yaşamış her şeyi kanıra kanıra öğrenmiş biri olarak yardımcı olmak istemiştim. Benim içtenlikler yaklaştığım kişi btest yaptırdığını bile benden saklıyor üstüne bir de neden bu kadar negatisin diyor. Hadi benden saklıyorsun test yaptırmadım derken yanında yaptırdığını bilen arkadaşların da var. Onların gözünde yalancı durumuna düşmekten de mi çekinmiyorsun? İnsanlar bir garip. Yarın gider tüp bebek yaptırıp gebe kalır sonra kendiliğinden oldu der.

map Allah herkesin gönlüne göre versin .İnsanları anlayabilmek çok zor gerçektende , o arkadaşın aslında derinden etkilenmiş ama dışarı yansıtmamak adına çırpındıkça batmış,Allahın bildiğini kuldan saklayacak halimiz yok biz böyleyiz bebeğimizi kaybettik acılıyız ,ciğerimiz yaralı , gülsekte içimizde bir yerlerde kanayan bir yara var malesef ki bunu hiçbir gerçek değiştiremez isteyen negatifsin desin isteyen karamsarsın desin .

bugün kontrolüm vardı çok şükür herşey yolunda dedi üçlü test için kan aldı sonucu bikaç güne çıkar inş.cinsiyet için pozisyon uygun değildi göremedik , sağlıcakla gelsinler kız erkek farketmiyor da merak işte bizimkisi ,1 ay sonraya tekrar görüşelim dedi

özlenen arkadaşım senin tespitin doğru bence de kendi içinde yaşadığı sıkıntıyı kendisine bile itiraf edemiyor ama yine de infertiliteyi bir eksiklik olarak bir özür bir ayıp olarak değerlendirmekten vazgeçmesi gerek ki kendi psikolojisini düzeltebilsin.Ama vazgeçtim artık kendisi ile minimum temas olur benim için artık o da mecbur kalırsam olur.

Özlenenciğim kontrolünün iyi geçmesine çok sevindim
ama birşey söyşeyeceğim gebelik haftan tickerında 16+6 görünüyor. yani 17 yi doldurmak üzeresin demektir. Arkadaşım bu haftada cinsiyeti görmesi gerekirdi. Pozisyon uygun olmamış olabilir ama kemik yapısında bile söylebiliyor bazı dr. Bir de biraz uzun baksa mutlaka anlıyorlar. İki doktora takip olma konusu çok önemli .

canım kıza benziyor dedi ama kesinde konuşamam dedi..bende kız erkek önemli değil yeter ki sağlıklı olsun dedim .iki doktor düşünüyorum ama kafam karışır diyede korkuyorum açıkcası ,ikisi farklı ilaçlar öneriyor 13 haftalıktı başka doktora gittim ,progestanın iğnesini olduğumu söyledim 12. haftada bıraktım dedim olurmu kullanmalısın dedi bana yeniden yazdı gerçi kullanmadım o ayrı..şu an gittiğim doktorum 5 yıllık doktorum ona güveniyorum güvenmek istiyorum ,başka doktora gittiğimde kendimi yapayanlız hissediyorum, bu doktorumda devlet hastanesi değil herşeyi özel maddi olarak ta bu yükü nasıl kaldırıcaz korkusuda var ileriyi fazla düşünmüyorum zamana bırakıyorum doğrumu yapıyorum onuda bilmiyorum ..Anlıyacağın iice bunalımımm Allah sonumuzu hayır etsin..

çok iyi anlıyorum seni canım
cinsiyet önemli değil şimdiye kadar kesin söylememesi de önemli değil. Zaten maşallah gebeliğin de güzel ilerliyor.
Yalnız sonra inşallah olmaz ama eğer bir problem bir şikayetin olursa ve kritik bir mesele olursa mutlaka ikinci dr. fikri al derim. Benim de ikizlerimi takip eden doktoruma aşırı bir güvenim ve duygusal olarak da bağlılığım vardı. Sonuçta suyumun gelmesinden bir gün önce akıntım olduğunu belirtttim muayene de yaptı ama görmerdi anlamadı ve sonuç malum. O nedenle bebeklerimizden önemli bir şey yok bu hayatta bizler için. Bir mucize olur da bende gebelik olursa kendim yaşadığım tecrübelerden dolayı birbirinden habersiz iki dr a gitmek isterim.

merhabalar melek anneleri, nasılsınız
agelhope, canım güzel haberlerini sabırsızlıkla bekliyorum, Yusufçuğunu inş kucağına alacaksın, evine getireceksin, tüm sıkıntıların geçecek
hadibakem, canım sıkma canını, evet insan hamileliğinde çok duygusal oluyor, ama senin ve bebeğinin morale çok ihtiyacı var, bu durumun geçicidir, Rabbim gönüllerimize ferahlık versin.
cuma akşamı test yaptım ikinci çizgi çok çok silikti, ben hayır çizgi yok dedikçe eşim var işte var baksana var diye beni çok sevindiren sevimli bir hal içerisindeydi. belki de ben çok ümitlenip sonra üzülmemek için temkinli olmaya çalışıyorum. bugün itibariyle dört gün gecikti adetim. yarın sabah yeniden test yapacam. dualarınızı bekliyorum, hepinizi öpüyorum

alicim tebrikler canım bir melek annesinin tekrar gebe olduğu haberini almak beni çok mutlu ediyor, çinkü bu dünyada gebe kalmayı ve anne olmayı en çok hakedenler melek anneleridir.

Herkese merhabalar..

Hamile arkadaslara,saglikli,güzel zamanlar,adaylarada bol sans..
Kizlar daha evel cok yazdim size..bende 5 ay önce düsk yapmistim 4,5 aylik..sonra arastirildi ve kan pihtilasmasi cikti..o arada 6 cm olan miyonumda alinsin,sonra gebelik düsün dedndi...bende 12 Agustos icin randevu aldim..4 Agustosta reg olmam lazimdi olmayinca test aldim pozitif cikti..3 gün sonra kan testi yaptirdim degerim 59 cikti..hemen ignelere basladim,progesteonda verdiler....

tabi dünyalarda yine benim olmustu..12 sinde doktora gitim,kese göründü hersey yolunda dde..kendisi tatilr gidecekti 4 hafta sonraya randevu verdi eylül 10 a...ama ben beklemeyip 19 zunda ,yine doktora gitim herye yolundami diye..bu sefer doktor..hamile oldugunuza eminmisiniz,icinizde miyomdan baska birsey yok ded..sok oldum..kan sonuclarimi gösterdim..keseyi gördüm dedim..kese erimis,yada yoktor kan birikmesini kese sanmis olabili,ama kesinlikle iciniz bos dedi..tekrar kan aldi benden,hamleliginiz bozulmus dedi...4 saat sonra ardim kan degerim 43 e düsmüs..bana progesteronu birak 1 haftaya hastalanirsin dedi..cok yikilmis durumdayim..

simdi hersey sifirdan basla,amelyat olacagim..amelyatimida acik amelyat yapacaklardi,simdi vazgectim,laparaskopi yapacak birine bakacim, ama 2 doktor acik dedi yeri itibariyle..ben acik amelyat ve sonraki risklerden korkuyorum..

bunlarda benim son yasadiklarim..umarim son olua artik..cünkü diger 3 gebeligim saglikliydi pihtilasmadan kaybettim,bunda sorun bulunmustu,malesef tutunma gerceklesmedi...cok yipratici seyler,cok yorucu..sürekli umut,mucize ve hüsran...

herkes kendine iyi baksin...

ALİCİM canım inşallah bebişin seninledir hayırlısı olsun...
MAP cım canım sanki yaşadıklarımızı kendimiz seçme hakkına sahibiz, allah ım ne verirse razıyız ama çevremizdekiler genelde bizim gibi değil bizim neyimiz varsa ortada gizli saklı yok ama bazıları herşeyi saklıyo ama boşver kendinide kandıramazya biz herkesi kendimiz gibi sanıyoruz...
ÖZLENEN canım kontrolünün güzel geçmesine sevindim herşey yolundaymış...allahım korusun hepimizi sağlıkla alalım inşallah kucağımıza...

map bana düşük yapınca doktor infertilite bölümüne gel araştırsınlar dedi ne demek bu infertilite ne testleri yapıyolar kusura bakma bilmiyorum ama merak ettim

map bana düşük yapınca doktor infertilite bölümüne gel araştırsınlar dedi ne demek bu infertilite ne testleri yapıyolar kusura bakma bilmiyorum ama merak ettim

Sinannuray..canim benim sanada cok gecmis olsun..nedir bu basimiza gelenler..niye bunlari yasiyoruz..cok üzüldüm,allah sabir versin..ne desem bos...

ben 3 düsük yapnca,esimle bana kromozom testi yapildi temiz cikti..sonra pihtilasma testi yapildi bana ve pihtilasma cikti..yeniden hamile kalirsan igne yapilacaksin dedi..hamile kaldim,igneye basladim,ama kimyasalmis..yikildim..sende pihtilasma yaptir,kromozom ve rahimde birsey varmi diye baktir..perde,yapisiklik,miyom filan....ihmal etme,ama arastirma yapilmadanda calismalara baslama,benim yasim su an 39,5 oldu..daha miyom amelyati olacagim..su hamileligim kimyasal olmasaydi belki hersey farkli olacakti...cok isyan ediyorum,herseyde bir hayir vardir diyemioyrum..bu 4 oldu..allah yardimcimiz olsun..kendine iyi bak ..

sinannuray ben de merak ediyordum canım seni inşallah daha iyisindir en azında toparlanmışsındır.
İnfertilite meselesine gelince. Öncelikle şunu belirteyim canım infertilite tanım olarak 2 yıl (bazı dr. 1 yıl diyor) boyunca korunmasız ilişkiye rağmen hiç gebelik oluşamaması durumu yani türkçesi: Kısırlık.
Seninle yakından uzaktan ilgisi olmayan bir durum. Senin iki kez kendiliğinden kalmışlığın var canım.
Ama belki doktor detaylı araştırma tetkikler falan o bölümde yapıldığı için seni o bölüme yönlendirmiştir.
Endişe etme canım. Ne test isterlerse hepsini yaptır sonra aklında soru işareti kalmasın.
Özlemimsin arkadaşım aynen dediğin gibi biz herkesi kendimiz gibi zannediyoruz.
Feri arkadaşım yazının başlangıç kısmını heyacanla ve sevinçle okudum ama sonlara gelince inan çok üzüldüm. ama bir de şöyle düşün canım. Miyom ameliyatını henüz olmadan gebe kalmış olman belki de iyi olmayacaktı gebelik sırasında sorun yaşayıp daha büyükken kaybedecektin yavrunu. Böylesi senin için gerçekten daha hayırlı olmuştur belki. Bir de böyle düşün.
Bende de miyom var nasılsa gebe kalamıyorum tüpe falan da gitmiyorum diye bıraktım doğal haline.

Alicim gözün aydın canım. İnşallah bugünkü test sonucunda ikinci çizgiyi kıpkırmızı görürsün. Hamilelik haberlerine çok ara vermiştik inşallah seninle birlikte güzel haberler yeniden başlar. Mutlu haberini dört gözle bekliyoruz.

Fericim ne kadar üzüldüğünü anlıyorum ama inan her işte bir hayır vardır. Şu an bir arkadaşım hamile ve bol miktarda miyomla hamile kalmış. Hamilelik hormonları miyomların büyümesine sebep olmuş ve sürekli kanaması ve ağrıları oluyor. Üstelik miyomları büyümeye devam ediyor bu gidişle miyomlar bebeği boğabilir ya da erken doğum yapmasına sebep olabilir. Öncelikle şu miyomlarından bir kurtul bak ondan sonrası çorap söküğü gibi gelecek. Senin zaten en büyük tedirginliğin yaşından dolayı doğal yollardan hamile kalamamaktı ama bak kendiliğinden olabiliyor o konuyu kafana takmana gerek yok. İnşallah güzel günler yakında.

map iyiyim ben çok iyiyim çok güçlü görünüyorum herkez şaşırıyo neden bu kadar sakin diyolardır eminim kızımda o kadar kendimi harap ettiğim halde öle demişlerdi şimdi ise hala algı sorunu yaşıyorum hiç bişey olmamış gibi hissediyorum sanki hiç hayatımda hamile kalmamışım hiç bebeklerimi kaybetmemişim gibi ama bazen farkediyorum saatlerce hiç kıpırdamadan aynı yere bakıp kalmışım hep düşünüyorum nedenler niçinler sebepler sonra bakıyorum göğüslerim sızlıyo sütler akıyo anında göz yaşlarına boğuluyorum belki isyanda ettiğim oluyo hele wc ye gitmek bile istemiyorum kanları görünce iyice pisikolojim bozuluyo şuan yarısı bitmiş olacaktı ocakta kızımı kaybettiğim zamanda kucağımda kendimi teselli edecek bi yavrum olacaktı bilmiyorum çok karışığım hiç etkilenmediğimi düşünüyorum ama birden herşey ters düz oluyo dünyam yıkılıyo burda fazla yazmak istemiyorum hamile arkadaşlarımız üzülmesin eminim acımızı yürekten hissediyolar ama gerçekten iyi değilim çok bunalınca hemen eşimi suçluyorum onun üstüne gidiyorum hatta yine ayrılmak istiyorum o bugünleri atlatıp tekrar çocuk sahibi olup mutlu olacağımıza inanıyo ama benim için artık mutluluk çok zor

Allahım kimseye evlat acısı vermesin, ümitlerini hayallerini yarım bırakmasın. Canım benim anlamazmıyız seni. İçinde ne savaşlar verdiğini dışarıya vuramadıklarını içinde kalbinde, beyninde yaşadıklarını biliyorum. Herkez senin acınla birlikte acılarını tazeledi. Ama herkezin derdi en çok kendine zor bu kesin. Kimse acını bilemez. Sen ben iyiyim desen bile içinde neler yaşıyorsun. İnsan kendine bile itiraf edemediği şeyler gece rüyalarında çıkıyor. Ben rüyalarımda öyle bir mücadele veriyorumki hiç huzurum yok desem yeridir. Baksan işte iyiyim ama her sabah umutsuzluk mutsuzluk sarıyor içimi hep gördüğüm rüyalartın etkisinde uyanıyorum. Allah sabır versin canım, herşey nasip kısmet. İsyan etme diyeceğim. Tedavim sonuç vermeyince bende isyan ettim Allaha. Tövbe ettim, affet dedim umarım kabul olmuştur. Sonucu negatif aldığımda sanki dünya başıma yıkıldı. Okadar kendimi olacak diye inandırmışım ki olmayınca deliye döndüm. Ölmek istedim.Neyse insan vakit geçip sağduyulu davracak hale gelince, bunda da vardır bir hayır diyor.

sinannuray canım benim yaa. Son cümlen beni yıktı geçti. Benim bu topiğe ilk giriş yaptığımda yazdığım bir yazı vardı. Ana fikri buydu. Bir daha mutlu olamamak. O kadar çok şey yaşamışken üstüne beni hiçbirşey mutlu edemezdi. Hala da öyle düşünüyorum. Tek fark geçen zaman seni yine hayata karıştırıyor. Bir şekilde bu döngünün içinde acılarını özümsüyor ve onlarla var olduğunu kabul ediyorsun. Yani senin şu anda yaşamakta olduğun algılamama diye tarif ettiğin şey aslında bilinç altında olanları reddetmen kabullenememen. Bunda da çok haklısın. O kadar çok örselendik yaralandık ki ruhun bunu istemiyor artık.
Ama arkadaşım ne olursa olsun bence seni böyle seven eşine asla sırtını dönme. Onun da ne kadar üzgün olduğunu düşün. Bu acı sizi birbirinize daha da yaklaştırır belki.
Bir de cennette meleklerimizin karşısına alnımız açık çıkmalı onlara orada bir daha ayrılmamak üzere kavuşabilmeliyiz. Bunun için de herşeyden önce isyankar olmamak gerekiyor. Bu kavuşma ümidi beni ayağa kaldırdı. Gerçekten buna bütün hücrelerimle inanıyorum. Yoksa delirirdim. Benim yavrularım toprağın altında çürümüyorlar. Onlar şimdi çok güzel bir yerdeler mutlular ve beni bekliyorlar. Anneleri onları zamanı gelince doyasıya öpüp kucaklasın diye...

Son düzenleme:
yaa kızlar beyazmelekten haberi olan var mı? merak ettim kendisi. İnşallah gebe kalmıştır onun için girmemiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…