Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Merhaba arkadaşlar.. dün 2. düzey ultrasonumu çektirdim ,,çok şükür sağlıklı dedi ,, ultrasonu çeken normal bir radyologdu yani riskli gebelik uzmanı değildi , herşeyi dert ettiğim gibi bunuda dert ettim kendime gerçi bir problem çıksa görürdü ama sağlıklı deseler bile inanın tereddütte kalıyorum.. premete fetal eko nun çekilmesi gerekiyormu yanı bu dopplerden farklımı ,doktorum bana bundan hiç bahsetmedi ,, benim kontrollerim genelde rutin kontrol oluyor ,ultrason ,kilo, tansiyon tamam..Kafamı rahat tutmaya çalışıyorum ama yinede rahat olamıyorum.

herkeze meraba arkadaşlar uzun zamandır takip edemedim ama hep aklımdasınız sadece sizi üzmek istemedim kızımı meleğimi kaybettiğim zaman sizi tanımıştım sayenizde çok rahatlamıştım acımla başa çıkabilmeyi hayata tutunmam gerektiğini öğrenmiştim o zaman herkezin kaybı acısı vardı rahat rahat içimi dökebiliyodum sonra hepimiz peşpeşe hamile kaldık sevincimizi paylaştık o zamanlar herşey farklıydı yeniden anne olacaktım kızımın acısı birazda olsa hafifliycekti hasret kaldığım duyguları yaşayacaktım onu saatlerce seyredecektim birlikte uyuyacaktık emzirecektim hastaneden kızım kollarımda çıkacaktım ikisinin sevgisinide birinde tadacaktım herşey hayal oldu herşey yarım kaldı ama sizin için o günler gelecek sizi üzecek hiç bişey yazmak istemm

bu arada ben bi haftadır tatildeydim birazda olsa kafam rahatladı insan hep eksikliğini yaşıyo kızım olsa şöle oludu falan diyo ama yinede uzaklaşmak iyi geldi acıları yeni olan arkadaşlar katılmış aramıza size tavsiye ederim allah sabır versin dayanmak çok güç bbu arada benim bütün tahlillerim yapıldı sonuçlarını bekliyorum bide rahim filmi çekilmem gerekli cesaretimi toplayınca onuda çektircem inşallah ama bi kaç testim çıktı sonuçlarını nette dr sordum temiz dedi

Anlamıyorum neden bende tüp bebek tedavilerinde hep kilo alıyorum en az 2-3 kilo. Sebebi ne acaba. Benimde üzerimde 4 -5 kilo kaldı veremiyorum. Aslında vermiştim.Temmuzda tekrar bir tüp bebek demesi yaptık malesef sonuç alamadım ama verdiğim kilolardan bir kısmını geri almış oldum. 4-5 külonun 3 kilosu tedaviye ait.

Sanırım hem ilaçlar hemde sürekli istirahat hali kilo aldırıyor.

tekrar tedaviye başlayacak olan varmı?çivi çiviyi söker misali daha 50 gün oldu ama ben tekrar hamile kalmak istiyorum....

canım öncelikle başın sağolsun ama çok erken bence senin için bende acele ettim kızımı kaybedince beklemek istemedim tekrar hamile kaldım sonuç hüsran oldu yine ellerim bom boş ikinci bi kez aynı acıyı yaşamak insanı yıkıyo hemde ikinci bebeğime ısınamamıştım ilk kızım gibi sevemmemiştim ama yindede yıkıldım bence araştırma yapsan iyi olur sonucunu eline alırsın için rahat olur bi sorun varsa tedavisini olursun ona göre hamile kalırsın çok acele etme

Canım arkadaşım, bu günlerde geçecek inşallah üzme kendini. Allah kimseye böyle acılar vermesin. İnan bizi üzmüyorsun üzmezsinde. Bak hala bebiş olsun diye bekleyen arkadaşlar var. Yeni bebeğini kaybeden senin gibi bir kaç kayıp yaşayan arkadaşlar. Hepimiz kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz. Üzme kendini inşallah herşey yoluna girecek bu hayatta kimin ne olacağı belli değil. Allah gerçekten çekemeyeceğimz dert vermesin. Böyle acılar vermesin, başka acılar vermesin. En iyi kendin bileceksin yaranı nasıl tedavi edeceğini. İnşallah en kısa zamanda yeniden hamile kalırsın bu sefer bebişni kucağına almayı nasip etsin Allahım.

arkadaşlar doğumdan sonra kilo verdinizmi?eski yani başladığı kiloya dönene varmı??

66 ile hamile kalmıştım 30. haftada 74'le doğuma girdim. Doğumdan sonra 2 kilo kendiliğinden gitti başka da giden olmadı. Hayattan elimi ayağımı çekmiştim kilo vermek için hiç uğraşmadım. Tam kendimi toparlayıp artık kilo vermeliyim dediğim zaman 72 ile tekrar hamile kaldım. İki hamileliğim arası 1 seneyi geçiyor bu sürede kilo vermeye uğraşmadığım için çok pişmanım çünkü şimdi fazla kilo almamak için uğraşmam gerekiyor. Benden size tavsiye henüz hamilelik için beklemeniz gerekiyorken bu süreyi değerlendirin kilo verin kızlar
.

Canım gözün aydın. İçin rahat olsun ayrıntılı ultrasonu genelde radyologlar yapıyor zaten. Fetal ekonun çekilmesi şart değil canım zaten ben ve Kardanadam'dan başka çektiren de duymadım. Fetal eko'da özel bir ultrasonla bebeğin sadece kalbine bakılıyor. Benim doktorlar biraz pimpirik önlem amaçlı çektiriyorlar. Benim de diğer kontollerim seninki gibi rutin kontrolle geçiyor merak etme canım.

Canım inan sen de her zaman bizim aklımızdasın. Lütfen içine kapanma, eskisi gibi gel sıkıntılarını bizimle paylaş. Nasıl ilk zamanlar üzüntülerimizi, sonra sevinçlerimizi paylaştıysak şimdi de senin üzüntünü paylaşmaya hazırız ve zamanı geldiğinde de yine sevincini paylaşacağız. Asıl sen bizden uzaklaşırsan biz üzülürüz. Hep yanındayız bunu unutma.

çok sağolun canlarım siz benim için çok değerlisiniz en yakınımdan da yakınsınız onlardan iyi anlıyosunuz beni iyiki sizleri yanımışım ben dün akşam döndüm şuan biraz sakinim iyi geldi değişiklik bana inşallah tahlillerim sonuçlanınca daha ra-hatlarım ben kendimce karar bu sefer bi sene beklemeyi düşünüyorum bebek için bi sorun varsa tedavimi olurum iki hamilelik üst üstte çok kilo aldım almayada devam ediyorum şu kilolarımı veririm hem yaz tatilinede çıkıp rahat bi kafayla tekrardan düşünürüm rabbimde nasip ederse tabi

Canım inşallah bütün tahlil sonuçların temiz çıkar ama bence bir an önce cesaretlen ve rahim filmini çektir ben bi kere çektirdim hiç dayanılmicak bişi değil tüplerim kapalı çıkmıştı malesef filmde ve tüp bebek yaptırmıştım ikizlerimi kaybedeli 3 ay olcak bi kaç gün sonra,10 gün sonra falanda tekrar rahim filmi çektircem ben biran önce o zaman gelsin ve çektireyim istiyorum ne kadar çabuk sonuçları öğrenirsek o kadar çabuk iyi yada kötü kabulleniriz durumumuzu..

Sanırım ilaçlardan hormon içermelerinden kaynaklanıyo kilo alımları ben 3 kilo aldığımda hemşireler gayet iyi gittiniz 8 kilo bile alan hastalarımız oluyo bizim bunlar çok normal demişlerdi ama vermek almak kadar kolay olmuyor malesef

tekrar tedaviye başlayacak olan varmı?çivi çiviyi söker misali daha 50 gün oldu ama ben tekrar hamile kalmak istiyorum....

Bana doktor 3 ay mutlaka korunmalısın ancak toparlıyo insan kendini demişti yoksa bende hemen tedaviye başlıyayım istiyodum bana kalsa hiç beklemezdim ama şimdi düşününce ruhen ve bedenen toparlanmak çok önemli sende çok acele etme bence en azından doktorunla görüş onun dediği zamanda başlarsın tedavine ne güzel dondurulmuşların varmış işin daha kolay inşallah güzel haberler verirsin bizlere..

Gözün aydın. Allah tamamına erdirsin inşallah.

canım sanırım tüplerim kapalı olsa hamile kalma şansım olmazdı ama doktor rahimde şekil bozukluğu varsa bebek erken doğar düşer o yüzden gerekli demişti benim daha önce bi denemem olmuştu filim çekilemedi rahim dar demişti doktor çok canım yanmıştı doğumum bile daha iyiydi ondan o yüzdende korkuyorum ama korkunun ecele faydası yok yakın bi zamanda çektircemde adetin son günü mü çekiliyodu

Tabi canım tüplerle ilgili bi sorunun yoktur ama bizimki gibi kayıplardan sonra çektirmek gerekiyormuş doktorda bana öyle sölemişti adetin son günümüydü bi iki gün sonramıydı tam hatırlamıyorum adetin 2. günü doktora gidicem küçük bi kist vardı onun geçip geçmediğine bakıcak rahim filmi içinde onda gün vericek ama adet bittikten hemen sonraydı diye hatırlıyorum ben sanki

arkadaşlar doğumdan sonra kilo verdinizmi?eski yani başladığı kiloya dönene varmı??

canım ben tüp bebek yaptırmaya gittiğimde 70 şuan da 70 kiloyum 8 kilo almıştım zaten biraz kiloluydum şimdi onu vericem 65 iyi oluyorum bebeğimi kaybettim kaybedeli doru dürüst bir şey yemedim ben sıkıntıdan yemek yemem bazılarıda cok yer o yüzden verdim

canım bende ben ilk adetimi bekliyorum bide tahliller var onlarda bitsin başlıcaz ilk bebişim normal yolla olmuştu inşallah buda normal yolla olur :Saruboceq: sen adet oldunmmmmmmmmmmmmmmu?

canım gecmişi okuduğumda hep senin yazılarını takip ettim başın sağolsun canım cok zor allahtan dua etmemizden başka caremiz yok burda hep dertleşiyoruz sende iyi bilirsin senin tavsiyelerine herkase ihtiyacımız var yoksa dayanılacak bir acı değil dün yine aglama krizine girdim cok zor dayanılması ama ümitliyim allahın izniyle tekrar başlıcam calışmalara cok zor dönemden geciyorum senin gibi yazılanları okuduğum kadarı yeniden hamile kalmak bebiş sahibi umudunu yitirmemek acımızı hafifletileck biliyorum zor bir süreç alllah yardımcımız olsun

bana doktor rahim filmini söylemedi neden cektiriyorsunuz tüp bebekte cektirmiştim yeterli değilmidir

Canım ben 2. hamileliğimden önce genetik bölümüne gidip genetik taramadan geçtim ve sonuçta kan pıhtılaşması çıktı belki sana da pıhtılaşmayla ilgili genetik tarama yapılacaktır.

slm canım genetik tarama dediğin nedir kan testi falan mı yapıldıktan ne kadar sonra hamile kaldın süre veriyorlarmı şu zaman kal gibi bide sonuçları hemen çıkıyormu bana detaylı bilgi verirsen çok memnun olurum gerçi benim bebeklerimin erken doğum nedeni belli ama yinede çağarmışlar
benim bebeklerimde tek umbilikal arter varnış
amniyosentez yaptırdık
kork koargilasyonu yapıldı (operasyon)
ikiz di
bunların hepsi tek başına erken doğum sebebi zaten ve bizde hepsi aynı anda vardı

cevap verirsen çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…