Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

bana doktor rahim filmini söylemedi neden cektiriyorsunuz tüp bebekte cektirmiştim yeterli değilmidir

Bi kere çektirdiysen ve sorun yoksa bi daha çektirmene gerek olmaz canım heralde,benim tüpler kapalı doktor o yüzden bi kere daha çektirelim dedi bazen ilaç verilirken tüpler açılabiliyomuş çünkü sende çektirmişsin nasılsa bi daha gerek olcağını sanmam

canım bende bebeğimi kaybedeli 48 gün oldu bazen çok rahatım hiç bişey yaşamaış gibi hissediyorum kendimi hiç hamile kalmamış hiç kızlarımı kaybetmemiş gibi bazen dayanılmıyacak kadar acı çekiyorum kalbim sıkışıyo çok zor ama yeni bebek insanı ümitlendiriyo hafifler acımız sanıyoruz benim ikinci hamilweliğimde bi değişiklik olmamıştı ama acım çok yeniydi hamile kaldığımda eminimki kucağımıza alınca hafifler acımız ama yinede erken diyorum kendini bi toparla sen kendini iyi hissedebilirsin bende iyi hissettim ama ilerleyen haftalarda çok ağrılarım olmuştu o yüzden bekle biraz geç olsun güç olmasın

2. bebeğini neden kaybettin? iki bebek arasında ne kadar süre vardı canım.

canım özeline yazdım oradan cevaplar mısın?

biliyorum haklısın erken gerekli tedikleri yaptırıcam doktor ilk adetine bekelım ona göre dedi bugün 40 gün oldu dayanamıyorum acısına her uyandığımda ağlıyarak uyanıyorum görümcem benimle hamile yakın arkadaşım hamile dairedekiler hamile her yerde bebeğimi görüyorum o yüzden kimseyle görüşmüyorum eve kapandım kaynanam laf vuruyor kalbim duracak sanki... ciğerim sızlıyor yavrumu koruyamadım diye cok yanlış yaptım 6 ay hiç bir sorunumuz yoktu kayınvaldem geliçeksiniz dedi izmite bizde ucakla gitmel zorunda kaldım 15 gün boyunca akrabalarını gezdirdi banyolarında düştüm kayınvaldem ebe bir şey olmaz dedi teleskopla kalbini dinledi dr gitmeyin dedi ordan geldim 5 gün sonra doğum yaptım suyun az az sızmış doktora bunları anlattım bu güzdende olur dedi hep benim sucum kimseye bakmıcaktım koruyamadım bebeğimi senağlama

Bende aynı senin gibi kendimi suçladım hep tatile gittim ama doktorum uçağa binmemde hiç bi sakınca olmadığı söylemişti bi hafta tatilde kendimi hiç kısıtlamadım hiçte rahatsızlık hissetmiyodum ikiz bebek taşımak zor derler ben gayet rahatım fln diyodum fazla büyük konuşmuşum işte döndük uçaktan indik yarım saat sora ben hastanedeydim 4 gün sorada bebeklerimi kaybettim ne kadar suçladım kendimi bakamadım bebeklerime diye ama sonra düşündüm kısmette olsalardı ne olursa olsun bırakmazlardı beni kendimizi suçlamaktan vazgeçemeliyiz o yüzden..Allah sağlıklı sıhhatli bebekler nasip etsin isteyen herkese

ilk bebeğimle ikincinin arasında 3 ay falan vardı iki kere adet oldum hamile kaldım neden kaybettiğimi bilmiyorum şuan araştırma yapılıyo 15 gün sonra sonuçlar çıkıcak ama bende hiç durmadım yerimde çok gezdim kendimi dinlemiyim bebğimi kötü etkilemiyim dedim ama olmadı bebğin eşi aşağıdaydı sorun oda olabilir

bizim 9 ay boyunca yatmamız lazım onlar için inşallah bebişlerimizi inşallah kucağımıza alırız düzenli dokttora gitmemiz lazım şuanki aklım olsa hiç yataktan cıkmazdım allahın izniyle yine denicem hatalarımı biliyorum sonuçlarda cıksın

benim eşimde öyle diyor ama allah insana akıl fikir vermiş bilmiyorum aklım cok karışık güzel olan meleklerimiz cennete bizim duacılarımız artık onlarda var canım bebeğim seni cok özlüyorum evlatlarımız cennetin bahcesinde oynuyorlardır kurban olduğum şükür sana yarabbim bana bunuda nasip ettin

kızlar gerçekten şu sıralar yine zırıl zırıl ağlıyorm 4,5 ay oldu yavrum gideli ama kötüyüm yine. Deli gibi çocuk isterken kafam karıştı galiba biraz zamanın geçmesi iyi olacak, bunu yeni gelen arkadaşlarımız için söylüyorum. Ben hamile iken çok fazla eklem ağrım olmuştu dayanılmayacak şekilde şu anda yine zaman zaman oluyor o kadar şiddetli değil ama yine de var. Kendimce düşünüyorum daha önce hiç hamilelik yaşamamış olmama rağmen böyle ağrılarım oldu şu anda hamile kalsam çok daha fazka olur tahminimce diyorum. kısacası biraz toparlanmak gerek örneğin zaman zaman diş ağrısı hala çekiyorum sizlerde de böyle oldumu

canım bende de bacaklarımda var sonra do tora gittim enfeksiyon varmış kemiklerim baldırım ağrıyordu ilaç kullandım şimdi arada oluyor ben senin gibi düşünmüyorum rahim ve sende hazırsan hamilelği düşün derim çünkü çivi çiviyi sökermiş başka türlü bunun üstkeinden gelemeyiz bir kere anneliyi tatdık

elbetteki öyle çok istiyorum ki hamile kalmayı zaten ben hiç korunmadım doğumdan sonra çünkü oğlumada kolay hamile kalamamıştım nasılsa olmaz diye hiç denemedim bile korunmayı, fakat korkuyorum bazen yine aynı şey olursa diye gerçi olacağı varsa olur benim doktorum 1 yılın içinde 2 sezeryan çok yaptım dedi.

Bende 3 ay oldu bebişlerimi kaybedeli anım anımı tutmuyo bazen ağlama krizleri geliyo banada normal sanırım bunları yaşamamız kolay değil yaşananları kabullenmek..benim ilk 1 ay kasıklarımda hafif batma gibi uyuşma gibi ağrılar oldu ondan sonra hiç ağrı hissetmedim ne zaman kendini iyi hissedersen hazır hissedersen o zaman tekarar çalışmalara başla canım iyice toparlamamız gerekiyo kendimizi..

evet sanırım öyle hazır hissetmek önemli, geçenlerde internette psikolog ile ilgili bişeyler araştırıyordum ve ücretsiz psikolog hattı diye bir site denk geldi bende meraktan aradım ama site ciddi görünüyordu, anladığım kadarıyla kısa bir görüşme yapıyorlar tel. da daha sonra terapilere çağırıyorlar ve görüştüğüm psikolog bana bebeğimi kaybettim ve çok istiyorum tekrar hamile kalmayı dedğimde sabırsızlandığımı ve panikte olduğumu sezdi zannediyorum, ve şu ruh hali ile bebeğinize nasıl konsantre olabileceksiniz dedi , bedenen hazır olmak benim alanım değil fakat ruhen de yeni yavrunuz için normal ve sakin olmalısınız dedi yani benim anladığım arkadaşlar paniksiz takıntısız ve fiziken de bir sorun yoksa bu şekilde olmalı bence tabi rabbim izin verirse,

Evet canım genetik tarama senden kan alınarak yaplıyor ve sonuçları 15 gün-1 ay arasında çıkıyor ama eğer seni kromozom testi için çağırdılarsa onu sonuçları daha geç çıkıyor 3 ayı falan bulabiliyor hatta geçtiği de oluyormuş. O testi de Özlenen arkadaşımız yaptırmıştı eşinden ve senden kan alınarak yapılıyormuş. Doktorlar tekrar hamile kalma süreni test sonuçlarına göre belirlemiyorlar. Ben sezeryan olmuştum doktor 1 sene bekle dedi. Ama eğer genetik sonuçlarında tedavi olmanı gerektiren bir durum çıkarsa tedavini olduktan sonra hamileliğe izin verirler. Ben de kan pıhtılaşması için ben gebelikten 3 ay önce kan sulandırıcılara başlamıştım. Şimdi senden ne tetkikleri isteyeceklerini bilemediğim için net birşey söyleyemiyorum. Herkesin hamileliğindeki probleme göre farklı tetkikler isteyebiliyorlar. Bir arkadaşımda bebeğin böbreğinde problem olduğu için bebeğini kaybetmişti ondan da genetik bölümünde farklı testler istemişler. Sen git bir görüş bakalım görüşme sonucuna göre benim anladığım, bildiğim birşey olursa sana yardımcı olmaya çalışırım.

Son düzenleme:
arkadaşlar doğumdan sonra kilo verdinizmi?eski yani başladığı kiloya dönene varmı??

canım ben oğluma hamileyken 29. haftamda doğum yaptım 12 kilo falan almıştım sonra 10 kilo falan verdim tekrar hamile kalınca 2 kilo daha verdim yani hepsi gitmişti.ama bakalım bunda ne olacak hayırlısı olsun.yavrumu kucağıma alayım yeterki kilo hiç önemli diil.

canım gözün aydın olsun bebişin sağlıklı herşey yolunda.inan hepimiz aynıyız herşey yolunda olsada biz kendimize problem yapıyoruz.hayırlısıyla bir alsak kucağımıza ozaman rahat ederiz inşallah.allahıma şükürler olsun benimde herangi bir problemim yok ama sürekli diken üstündeyim...

canım benim birazda olsa rahatlamana sevindim.allahım içine ferahlık nasip etsin inşallah birdaha üzüntü yaşamazsın allahım kucağına almanı nasip eder.

Bende ikiz bebişlere hamileydim. Aynı suçluluk duygusunu yaşadım. Hamileliğim çok güzel gidiyordu. 6. ayımı doldurmuştum ama bir günden bir güne sağlık sorunum olmamıştı. Kendimi iyi hissettiğim için evde tadilat yapılacaktı doğum öncesi yaptırayım dedim 5 gün evde inşaat vardı. Annem-babam çok kızdı nereden çıkardın bu işi. Bak bu çocuklara bir şey olacak, birşey olursa çok canın yanar, dikkat et iş yapma dediler, ama inşaata bulaşmıştım artık ve hiç laf dinlemiyordum. Ve olan oldu. İşlerin bittiği gün hafif bi kanlı alıntı geldi çok az ondan sonra önüne geçilemeyen bir süreç 15 gün dayandım. İyiyim dediğim gün doğum yaptım. Kendimi öldürecektim, yaşamak istemedim, çok suçladım kendimi kaç senene uğruna çaba harcağıdığım çocuklarımı iş uğruna heba ettim diye kendimi kendimi yedim ama nafile giden gelmiyor. Ve akıl sağlığımı kaybetme korkusuna suçluluk duygusunu atmaya Allaha teslim olmaya çalıştım. Sonuçte benim kadar aptallık yapıp, doğumdan yırtan ya da 6,5 ayında doğum yapıp çocuğunu sağlıkla kucağına alan anneler vardı. Dedim oğluşlarımın bu dünyada yiyecek ekmekleri yokmuş olsa ben ne yapsam onlar yaşayacaktı. Benim yaptıklarımda Allahtan dedim.Çünki biliyordum çocuklarımı kolay kazanmadığımı ama yinede gaflete düştüm.

Sonra Temmuz ayında tüp bebek denemesi yaptım yaklaşık 20 gün yattım.( Oğluşlarıma sahip olduğum denememde sadece 3 gün yatmamıştım) Ama 20 gün yatmam çocuk sahibi olmamı sağlamadı ama resmen psikolojim bozuldu Allah kimseyi sağlık sorunu yokken yatırmasın. Hani arkadaşlar dirsunuz ya bir daha hamile kalırsam hep yatacağım diye işte ben o zaman o yatmanın ne kadar zor olduğunu anladım.

Allahım bebişimizi kucağımıza almayı nasip etinde işte dişimizi sıkap yatacağız.Allah sabrını versin arkadaşlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…