Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

evet haklısınız bir arayım bakalım ne diyecek , gece gündüz bıktı benden artık aramaya utanıyorum:kedi:

Bende aynen senin gibiyim sürekli netten bişiler okuyorum araştırıyorum kendimle bağdaştırıp kafaya takıyorum sora herşeyi :1rolleyes: çokta takıntı haline getirmemek lazım ama elde değil buna odaklı yaşamakta yoruyor tabii bizleri

bende bu aşılamamda kuru inciri bol bol yedim.ayrıca eşimde kuru incir keçiboynuzu pekmezi e vitamini ve çinko kullandı nerdeyse %100 artış oldu sayılarda.

Bende incir kürüne başladım bugün hiç sevmem kuru inciri o yüzden yemem çok zor ama suyuda çok tatlı oluyo çok zorlandım içerken soğan suyu bile daha güzeldi yanii ama napalım mecbur katlancaz..bu arada bütün hastalar böyledir doktorlar aranmaya alışıktır ve kuruntulara o yüzden sen gönül rahatlığıyla ara bir an önce..

evet haklısınız bir arayım bakalım ne diyecek , gece gündüz bıktı benden artık aramaya utanıyorum:kedi:

sonradan pişman olmamak için aramak en iyisi...aklınıza köü birşey gelmesin ama benim ilk pembe akıntım olduğunda bende bunun için dr mu aranır demiştim...sonradan çok pişman oldum...kendimi suçladım...en iysi aramak...bizide haberdar edin..güzel haberlerinizi bekliyoruz inşallahalkisalkisalkis

hamileyken ya erken olursa die die oldu...kötü düşünmek kötülüğü getiriyor.ben artık iyi şeyler düşünüyorum..ama bi yandan da araştırıyorum..donmuş embriyolarla şansım nekadr??? şimdide netten onu araştrmaya başladım:)))

Transferden önce sen ilaç flnmı kullancaksın o aşamaları ben hiç bilmiyorum dondurulmuşumda yok yani tedavideki gibi ilaç fln kullanımı çokmu ne kadar sürüyo ilaç kullanılıyorsa başlangıçla transfer arası ?

rahim kalınlaştırıcı bir ilaç kullanacağım.birde 1 adet lucrin adında bir iğne.....yani normal tüp tedavisine göre çok çko az bir ilaç...kasım başında transfer olur demişti dr...tabi herşey yolunda giderse...birde muhtemelen folibol...şuan bile ara ara folibol al demişti dr.bende 2güne bir içiyorum...

Yarın doktora gittiğinde kesin belli olur belkide zamanı detayları konuşursunuz inşallah güzel haberlerinide verirsin bize.. bu arada ilaçların az olması süper tüp bebekte iğneler, hergün aynı saatte yapılmaları stresli ve yorucu..

yarın 5te randevum inşallh ii haberler getiririm:)))

doktorumu aradım muayenedeymiş hemşireyle konuştum ,iğneye dün akşam başlamışsın hemen kesilmez dedi ,saat 8 e kadar doktor burda için rahat etmesse gel dedi.

canım benim önce allah a sonra doktorlara emanetiz napalım doktor ne derse yapacağız...allaha emanet ol canım inşallah geçecek bi sorun olmayacak.senin uzun süredir enfeksiyon problemin var bak doktor kontrolü altında olduğun için bi sorun olmadı şimdiye kadar inşallah bundan sonrada olmayacak inşallah...ama her probleminde doktorunu ara bence sonra pişman olma...

doktorumu aradım muayenedeymiş hemşireyle konuştum ,iğneye dün akşam başlamışsın hemen kesilmez dedi ,saat 8 e kadar doktor burda için rahat etmesse gel dedi.

hadi hayırlısı....için rahat etmesse mutlaka gidersin...iğnenin bebeğe zararı olsa dr vermezdi...nasıl öyle bir risk alabilirki...drun dediklerini ihmal etme... kendine çok dikkat et...

aaranızda sezeryan olan varmı...nasıl oldunuz tamamen iyileşytinizmi???

bende sezeryanla doğum yaptım.doğumumu ankarada yaptım 2 günlüktüm yollara düştüm trabzona geldim cenaze falan derken yatmaya zamanım bile olmadı.yani yinede insan toparlıyo 1 haftada.7ay üzerine tekrar hamile kaldım düşük yaptım 2 ay sonra yani 9 ay geçince tekrar hamile kaldım şükürler olsun halime.ama doktorum son kontrolümde baktı ameliyat yerime iyileşmemiş dedi tam olarak.hemen istiyoruz aslında ama tanış birini gördük doktorda yeni sezeryanla doğum yapmış çok geçmeden tekrar kalmış hamile şu an 6 aylık ve sancıları başlamış doktor vücüt toparlanmadığı için şu an hamileliği kaldırmadı demiş erken doğum olacakmış büyük ihtimalle.allahım hayırlı zamanda nasip etsin hepimize...

:Saruboceq:
okuyunca kötü oldum...bende cenaze filan derken çok dinlenemedim..ama çok şükür çabuk toparladm kendimi..2.gün oturmaya filan başladım..bakalım dr yarın ne diecek??ben dr.a erken olmasında bir sakınca varmı? dedim..oda transfer kasımda olacak,eğer tutarsa karnının büyümesi 5.ayda filan olur.nerden baksan aradan 7ay geçmiş olacak dedi...ki drum ankarada bayağı tutulan bir dr..bende kendisine gveniyorum...ama yinede korkuyorum..Allah hepimizin yardımcısı olsun...inşallah sizler gibi bizede ÇOCUK HATTA ÇOCUKLAR nasip etsin

benim çevremde 4 ay üzerine tekrar hamile kalıp sorunsuz bir şekilde doğum yapan var.doktoru bi sorun olmaz demiş.ama genelde 1 yıl deniyor.bizde beklemedik o kadar insan bir an önce kucağına bebeğini almak istiyor.bide şöyle düşünelim meleklerimizi kaybettik daha önce doğum yapmamıştık çoğumuz ama yinede bir şekilde kaybettik yaşanacak olanın önüne geçilmiyor.canım allahım yardım etsin hepimize inşallah allahım en güzelini nasip etsin...herşey gönlünce olsun...biz hakettik anneliği...inşallah allahım yaşatır bize tüm güzellikleri...

kızlar biliyorum sabırsızlanıyosunuz bu acı dayanılmaz yeni bi bebekle meşgul olup bu üzüntünüzü birazda olsa hafifletmek istiyosunuz ama bence acele etmeyin bünye çok önemli kaldıramayabilirsiniz yeni bi hamileliği doktorlara göre bedenen toparlanmıştım ama psikoloji açısından bekle dediler beklemedim şimdi çok pişmanım son pişmanlık fayda etmiyo bikaç ay daha sıkın dişinizi geç olsun sonu güzel olsun o kadar çaba emek ne geçti elime hiç bişey belki acele etmeseydim şu an bibebğim için üzülüp ağlıyo olacaktım düşününce iki bebek için üzülmek daha kötü bekleyip acıma dayanıp sabredebilseydim keşke

canım herşeyde bir hayır vardır...kendini lütfen keşkelerle üzme.bizim bilmediğimiz ama yaradanın bildiği bişey mutlaka vardır...buarada benimde acele ettiğimi düşünüyorsunuz...ailemde öyle düşünüyor...ama ben psikolojik olarak kendimi hazır hissediyorum...nedenini bende bilmiyorum..ama sanki herşey yolunda gidecekmiş gibi bir his var içimde(inşallah)...senin psikolojin çok mu kötüydü??

SİNANNURAY Sabırsızlık konusunda sana katılıyorum. Bu acıdan sonra dr 6 ay sonra kontrole çağırmıştı. Nasıl geçecek diyordum ama geçti işte. Dr normal doğum yapmama rağmen aralıktan önce düşünme dedi. Şimdi de aralığı bekleyeceğim. Kan pıhtılaşmam olduğu için çok korkuyorum. Aynı acıyı tekrar yaşarsam bu defa çok zor toparlanırım. Sana gelince ben ilk bu bölüme geldiğimde sen hamileliğinle dikkatimi çekmiştin. Ben beklemek istemiyordum ve hep seni örnek alıyordum. Sonra test sonuçları falan derken neyse benim için zaman geçti. Hep kızının acısını unutacaksın diye düşünmüştüm. Sen de benim gibi karamsar bir yapıya sahipsin sanırım. Olumsuzlukları düşünüyordun ve her şey yolunda gidiyordu. Uzun bir müddet girmedim siteye. Ve girdiğimde ilk gördüğüm senin bebeğini kaybettiğindi. Gerçekten çoooooook üzüldüm. Senin kadar üzülemem ama çok üzüldüm. İnşallah bundan büyük acılar yaşamazsın. Allah zamanında hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin.

MAYTAP gerçekten hazır mısın? sanki ben hiç hazır olmayacakmışım gibi geliyor. çok korkuyorum ve beklemek işime geliyor şu anda. ama yaşımda otuza doğru ilerliyor. biraz daha beklersem belki de hiç şansım olmayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…