Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

mrb güzel melek anneleri ben bazı tahlillerimi aldım buğün onlarda anladığım kadarıyla temiz sadece kromozon ve rahim filmi kaldı tahliller temiz çıktıkça ben üzülüyorum korkuyorum bişey çıkmazsa die çeksa ona göre tedavimi olurum belkide sadece rahim ağzı yetmezliği vardır rahmim taşımadı sanırım ben gene dengesizleştim hastaneden çıkınca eşime dedim ik ay sonra başlayalım çalışmalara oda kızdı bi öle diyon bi böle yazın istediğimiz gibi gezelim rahatlayalım ondan sonra off gene karıştı kafam çok kararlıydım bi seneden önce istemem diyodum bana dua edin rabbim hayırlısını nasip etsin

Hakkına ne zaman hayırlısıysa o zaman gelsin bebişin inşallah kendini nasıl iyi hissediceksen o zaman düşün kayıptan sonraki hamilelik psiklolojiside çok zordur tahminim ama bu şekilde kucaktaki bebeklere hamilelere uzaktan bakıp imrenmekte çok zor bide tabii ya olmazsa korkusu...Allah hepimize o güzel duyguyu yaşamayı nasip etsin ve en önemlisi hayırlı sağlıklı evlatlar versin bizlere..Ne kadar üzülüp kafamıza takarsak o kadar çok sorunla karşılaşırız buda bi gerçek biraz rahat olmaya çalışalım inşallah sonu güzel olucak bizler bunu hakediyoruz..

slm kızlar malesef size güzel haberler veremiyorum enfeksiyonum devam ediyormuş ilaçlara devam dedi bide benden burosella ve romatizmadan şüpheleniyor bana romatizmal rahatsızlar erken doğuma sebep oluyormuş yada düşüklere onunda eşinde varmış :çok üzgünüm:

Peki eğer romatizma ve brusella varsa bunun için nasıl önlem alınıyormuş hamileyken?benim bi arkadaşım vardı oda ilk bebeğini 2 aylıkken düşürdü ondada brusella vardı ama düşüğe sebep oldnu bilmiyordum.Bu arada arkadaşım 2. bebeğine hamile ve haftaya doğumu var yani gayet sağlıklı bunları hiç kafana takma önemli olan rahatsızlıklarımız neyse ortaya çıkması ve çözümlerine bakılması..

evet canım doğru söylüyorsun cok aksiliklerle karşılaşıyorum bu sürecte araştırma yapıcaklar ondan sonra varsa ayda bir yada 15 güne bir tamkan , idrar yolu ve enfeksiyonlarına bakıcaklar maşallah bendede hepsi var senağlama şimdi burosella için test verdim ilaclarım bitince romatizma için başka dr gönderiyor bu gidişle bütün dr gezicem kafamçokkarıştı hepsi farklı bir şey diyor

Detaylı araştırılma yapılması inan çok güzel bişiler çıkarsa tedavisine bakarsınız eğer bişide çıkmazsa kafan rahatlamış rusella sonucu ne zmn çıkıcak bildiğim kadarıyla vücutta bayaa ağrı yapıyomuş brusella varmıydı senin öyle şikayetlerin kemiklerin ağrıyomuş gibi??

iki doğumdan sonra bacaklarım cok ağrıdı baldırımda özellikle bacaklarımın üzerine basamıyordum dr enfeksiyon demişti şimdi tam teşekküllü araştırıyolar antibiyotiği ne kadar zaman sonra atarım vucudumdan acaba üstümde adetten sonra korunmamayı düşünüyoruz biz

Tahlil sonuçlarına göre doktorunla konuşursun bi sakıncası olmaz derse korunmayı bırakırsın ama tehlikeli görürse 1 ay daha korunursun canım sonuçta inşallah hamile kaldığında seninde bebeğinde sağlıklı olmanız en önemlisi..[/QUOTE]

doğru söylüyorsun canım benim korkum tekrar tüp bebek için beni tekrar adanaya gitmek çalışıyorum zor izin alıyorum doğum yapınca normal yolla hamile kalmak kolaymış o yüzden erken hamile kalmak istiyorum

Bir aleme indim yalnız,
Yerde toprak, gökte yıldız.
Bir yan susuz bir yan deniz.
İki el, bir baş verdiler,
Bir çift göz ağlar da güler.
Dört bir yanda benim gibiler.
Doğru söz içinmiş diller,
İşte kalbin sev dediler.

Bana yalan söylediler,
Bana yalan söylediler;
Kaderden bahsetmediler.

Varsın böyle geçsin ömrüm,
Neşeyle dolsun bari her günüm.
Hani benim sevdiklerim?
Hani gönül verdiklerim?
Hasret gider, ben giderim.

bu şarkıyı dinliyordum sizlele paylaşmak istedimmmm

doğru söylüyorsun canım benim korkum tekrar tüp bebek için beni tekrar adanaya gitmek çalışıyorum zor izin alıyorum doğum yapınca normal yolla hamile kalmak kolaymış o yüzden erken hamile kalmak istiyorum[/QUOTE]

Orda tüp bebek merkezi yokmu bu arada adanada nerde yaptırdın tüp bebeği?

Orda tüp bebek merkezi yokmu bu arada adanada nerde yaptırdın tüp bebeği?[/QUOTE]

seyhan başket hastanesinde burda yok canım biz her şeyden yoksunuz sen nerde yaptırmıştın

Amin canım, Allah gönlüne göre versin inşallah. Hiç kendine kızacak durumun yok, çelişkide olman çok normal. Bebişini kaybeden hangi anne sıcacık yavrusuna sarılmak istemez, gönlün istiyor, mantığın ,çok çektin sabret 1 sene bekle diyor. Bu normal. Allah hakkında hayırlısını nasip etsin inşallah. Senin içi ne iyiyse o olsun. Bakmışsın süpriz olmuş Allahtan tekrar. Herşey nasip kısmet bunu en iyi biz biliyoruz.

Hepimizin başından badireler geçti, çevremizde bir çok insanın doğum hikayerini duyuyoruz ya da şahit oluyoruz. Hamileliğinin başından beri kanaması olan çok sorun yaşayan insanlarla tanıştım. İkiz-tek neredeyse hepsi kucağına aldı yavrusunu. Ama ben başından beri iyiydim bir gün kötüye gitti, gidişatı döndüremedik. Keske bizim elimizde olan bir şey olsa. Herşeyi, kaderimizi Allah biliyor.

Muhakkak bu söylediklerimi çok bunaldığında sende kendine söylüyorsun biliyorum. Ama şunuda biliyorum bazen insan sağdece kendine odaklanıyor, sanki herşey benden kaynaklanıyor diye düşünmeye de başlıyorsun bu ruh halinden çık. Bir sene beklesen de ocağı varsa oluyor, 3 ay beklesende ama sen ortalamayı al 6 ay de için rahat olsun. Allah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah. Amin. Üzme kendini. Öptüm canım

Son düzenleme:
Orda tüp bebek merkezi yokmu bu arada adanada nerde yaptırdın tüp bebeği?

seyhan başket hastanesinde burda yok canım biz her şeyden yoksunuz sen nerde yaptırmıştın[/QUOTE]

Bende adanada yaptırmıştım o yüzden sordum sanada adana tüp bebek merkezinde ama gitmek gelmek zor oluyo gerçekten üstelik çok yakın buraya..bu sefer burda yaptırcam o yorgunluğu yaşamak istemiyorum burdaki gittiğim doktorumda bu konuda tecrübeli hastanede tüp bebek bölümü var..inşallah doğal yolla hamile kalırsın dediğin gibi o zorluğu yaşamazsın..

seyhan başket hastanesinde burda yok canım biz her şeyden yoksunuz sen nerde yaptırmıştın

Bende adanada yaptırmıştım o yüzden sordum sanada adana tüp bebek merkezinde ama gitmek gelmek zor oluyo gerçekten üstelik çok yakın buraya..bu sefer burda yaptırcam o yorgunluğu yaşamak istemiyorum burdaki gittiğim doktorumda bu konuda tecrübeli hastanede tüp bebek bölümü var..inşallah doğal yolla hamile kalırsın dediğin gibi o zorluğu yaşamazsın..[/QUOTE]

orda dondurmuşlarımda var van adana yolları zor bide git gel bebişede iyi değil o yüzden tekrar göze alamıyorum ama sanki bu ay korunmasam olucağını hissediyorum :Saruboceq: inşallah tek tek hamilel,k haberlerini alırız

amin canım inşallah hayırlısıyla kucağına bebişini alırsın ama kararsızlık en kötü karardan bile kötüdür. önemli olan senin buna hazır olup olmadığın. bütün tahlillerini yaptırdıktan sonra dr.unla karar alman gerekiyor dr. senin tekrardan hazır olduğunu anlamalı. arkadaşım doğum yaptı 3 defada kızcağız bebeğini kucağına aldı ve sezeryanla ameliyat oldu orda rahiminin cift bölmeli olduğunu görmüşler düşün 3 bebekte anlayabilmişler bebek tek bölmede gelişmiş ve bu kızda dr. cıkmayan biri kurban olduğum allah işte dr. iyi erken doğum yapmadığını söyledi ama artık o kadar korkmuştu ki hemen hemen 9 ay boyuca yattı tam ayını doldurdu bebiş maşallah kızı cok güzel bu akşam görmeye gidicez neden bizimde olmasın cesaret ve umut......

Özlemimsin 30'lu haftalara başladın. Tebrikler canım.

canım saol teşekkür ederim.inşallah herkese nasip olur bu haftalar ve tamamına erer sağlıkla...bugün tahlil sonucum için aradılar ve 3 gün boyunca açlık tokluk kan şekerime baktırıp sonuçları getirecekmişim doktora.moralim bozuk yine allahıma dua ediyorum.şimdiye kadar problemsiz geldim inşallah bundan sonrada problem olmaz.
doktor suyum için sanki biraz fazla demişti takip edeceğiz demişti.inşallah şeker sonuçlarım iyi çıkar.kontrolümde bebek gelişimi baya iyiydi doktor iri bir bebek demişti şimdi kendi kendime kurup kaldırıyorum acaba bunlar şekerdenmi diye.geçen ay 50 gr lık şeker yükleme sonucum iyiydi.allahım kimselere sorun yaşatmasın inşallah vaktiyle alsın herkes bebeişini kucağına....stres yapmayayım diyorum ama olmuyo işte...

ANNE OLMASAYDIM EĞER
Ben anne olmasaydım eğer...

Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmey...ecektim.

Hamileliğim esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.

O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.

Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.

Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.

Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.

Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.

Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.

Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.

Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.

Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.

Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.

Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.

Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.

Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.

Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.

Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.

Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.

38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.

Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.

Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.

Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım.

Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!...Devamını Gör

canım inşallah bunları da atlatıcaksın bir bakmışsındırki bebişin kucağında sen bizim için örneksin allah hayırlısıyla kcağına almayı nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…