merhaba...evlatglık edinmek gerçekten zor bir karar..ben mesela asla sıcak bakamıyorum..eskiden olsa olabilir derdim..ama oğullarımı kaybettikten sonra onları grdükten sonra isteyemiyorummm...yanlış anlamayın çok kutsal birşey ama ben hazır değiliğm...eğer böyle bişi düşünüyorsan herşeyi göze almalısın...eğer etrafındakiler onu dışlarsa buna dayanmak gerçekten zor olur..herşeyye hazırlıklı olmalısın..ki etrafındakileride hazır etmelisin.yani kararlı olmak gerekiyor.Allah yardımcıız olsun
maytapcim gercekten cok zor bir kararmis cevremde konustugum herkes hep sonraki yillarda olabilcek olumsuzluklardan bahsediyolar mesela en basta biraz buyuyup ogrenince tepkisinin ne olabilecgi gibi beni de huzursuz ediyolar
limburg canım bu evlat edinme konusunu iyi düşünmüşsün benim yan tarafta görümcem oturuyo kızı birbuçuk yaşında sürekli bende uyutuyorum yediriyorum onunla çok mutlu oluyorum çok güzel zaman geçiriyorum beni çok seviyo anne bile diyo bana böle bişey senin acını hafifletir bende isterdim ama iyi düşünmek lazım etraftaki insanları ben öle bişey yapsam çocuk mutlu olacağı yerde hep aşağılanır yüzüne vurulur fitne fesat insanlar çocuk demezler herşeyi yaparlar sende iyi düşün sonuçta senin kadar evlatlık edineceğin mutluluğu huzuruda önemli ya da baştan tavrını koy kimse laf söyleyemesin
bu konuyu biraz actim bizimkilere isin farkli bir boyutundan belki de olmasi gereken yerinden baktilar kiz olursa buyudugunde esime erkek olursa bana haram olacagindan aslinda biz onu evladimiz olarak gorecegiz kesinlikle ama bu konu accilinca da biraz tedirgin oldum belki bu konuda da sinaniyorumdur belki ALLAH bana evlat nasip edicek ama onun yapma dedigi biseyi yaparak belki buna engel olacagimdir bilemiyorum yaa
selam arkadaşlar dün kontrolüme gittim şükürler olsun herşey yolundaymış,suyumda normalmiş.herşey yolunda yani doktorum sezeryanı 39 haftam dolunca yapacakmış nasipse benim şafak biraz daha yukarı çıktı ama olsun sağlıkla gelsin,vaktiyle gelsin yeterki...allahım hepinize nasip etsin arkadaşlar yeniden bu güzel duyguları...
cok guzel canim masallah size insallah yavrunu kucaklayip koklamana cok az kaldi sabret
Limburgcum geçmiş olsun canım. Şimdi iyi olmana sevindim. Pcos olup kendiliğinden hamile kalan pek çok kişi var. Hem sana sadece bir doktor Pcoslu olduğunu söylemişti sanırım başka doktorla görüşmedin bu durumda teşhisi kesinleşmiş kabul edemeyiz. Bir ara soğan kürü uyguluyordun belki yine uygulasan faydasını görürsün. Daha önce spontan hamilelikler yaşamışsın düşüklerin olmuş yine doğal yoldan hamilelik oluşabileceğini düşünüyorum ama bence hamileliğinde iğne kullansan iyi olur. Benim de pıhtılaşma değerim önemsizdi çoğu doktor birşey kullanmana gerek yok dedi ama ben iğnede ısrar ettim şimdi yine kan akımlarında hafif direnç var iyiki iğneye başlamışız diyorlar. Yaşın daha çok genç doğal yoldan ya da başka yöntemlerle eninde sonunda anne olacaksın. Bu arada evlat edinme fikrine sıcak bakmanız çok güzel. Ben de bir çocuk evlat edinmek istiyorum ama eşim kesinlikle karşı çıkıyor. Benim kuzenim 3 tane başarısız tüp bebek denemesinden sonra evlat edindi. Bebekleri onlara geldiğinde daha bir aylıktı. Hepimiz onu çok seviyoruz inan kuzenim kendisi doğursaydı o kadar sevemezdik. Allah'ın bir lütfu olarak çocuk hayatımda gördüğüm en muhteşem bebeklerden birisi. Hem kendisi, hem huyu çok güzel. 8 aylık oldu daha bir kerecik ağladığını görmedik sürekli etrafa gülücükler saçıyor, öncelikle annesine babasına olmak üzere hepimize mutluluk getirdi. Yalnız evlat edinmek çok hassas bir konu sizin çocuğu çok seveceğinizden onu doğacak çocuğunuzdan ayırmayacağınıza eminim ama çevreniz çocuğu dışlayacaksa, ona sürekli evlatlık olduğunu hatıcaksa o çocuğa çok yazık olur. Çevreni en iyi sen tanırsın, aşağı yukarı nasıl bir tepki vereceklerini kestirebilirsin. Belki bir adım atmadan önce bu fikrinizi ailenize açıp onların tepkilerini görseniz daha sağlıklı karar verebilirsiniz. Herşey gönlünüzce olsun.
.
tesekkur ederim canim arkadasim .evet sadece tr deki drum demisti pkolusun diye henuz burada gidemedim dr a hamile degilsen cok gec randevu veriyorlar jinekologlar.yucek bey bruksele geliyormus yine bende carsambaya randevu aldim gidicem bakalim hem bu pko konusunu hem nasil bir tedavi seklini uygulamam gerektigini ve tr de tup bebk hakkinda aklimda ne kadar soru varsa hepsini konusmak rahatlamak istiyorum kafam o kadar karisik o kadar bilgi yogunlugu varki insallah bu sorularin cevabini netlestiririm gidisimde.ve tum herseyi anlatirim sizlere de aslinda igne konusunda bende senin gibi dusunuyorum sonucta pihtilasma problemi olmayan tekrarlayan dusukleri olanlar bile igne oneriliyorken ben de varken niye kullanilmasin degilmi cnm?aslinda benim hamile kalmam da problem ama hamileligimi devam ettirebilmem asil sorun insallah bununla ilgili bir tedavi sekli bulabilirim.sizi de cok opuyorum
Geçmiş olsun büyük sıkıntı atlatmışsın. Beterin beteri var derler ya resmen onu yaşamışsın. Kim der ki bir diş bu kadar büyük zorluk çıkarır diye. Kan pıhtılaşması değerleri değişmiyor canım. Bir kere tespit edilmişse kesin var demektir. Ben de aynı dertten muzdaribim. Hami,ş kalınca inşallah iğne vurulacağım. Pko konusunda hiçbir bilgim yok onun için yorum yapmayacağım. Evlatlık edinme konusuna gelince iyi düşün derim. Daha senin için her şey bitmiş değil. Sen bu arada bebek için çalışmalara devam edeceksin ve diyelim ki evlat edindin ve de hamile kaldın doğurdun. İkisini de evladın gibi büyütebilir misin? Bu soruyu cevapla bakalım... Çok zor kayınvalidenleri bırak siz bile bu süreçte ayrılıklara düşersiniz. Acele etme bence ama karar senin tabi ki.
cok sagol mavicim evet hep ters gitti biseyler insallah tum SIKINTILARI temizlerim yeniden hamile kalmadan(ki insallah bunu yasarim yeniden).evet canim biliyorum genetik birsey degismez bu bir grip degilki simdi vasa yarin gecsin diye ama insallah yeniden kalirsam igne kullanmayi dusunuyorum icim oyle rahat edicek cunku.sorun zor gercekten suan tabiyki sevicem diorum ama yoksa suan sadece nefsime hakim olamadigim icinmi iste onu bulamiyorum yani cocugum olursa ki insallah hepimizin olur ya ona farkli davranirsam kendimi yerim vicdan azabindan artik bence de biraz daha dusunmek lazim bu konuyu biraz daha ertelemeye karar verdim acikcasi
günaydın melek anneleri
iş yoğunluğu vardı birkaç gündür giremedim ilk fıratı şu an buldum geçmişi okudum güzel ve kötü haberler var
limburg arkadaşım çok geçmiş olsun öncelikle büyük badire atlatmışsın. Anestezi sonrası yaşadığın komlikasyon çok ciddi. İlk anestezin miydi? Belki de sende anestetik maddelere karşı allerji olabilir. Bundan sonra anestezi alman gerekirse mutlaka dokora bu yaşadığın olayı anlat. Diş meselesi özellikle diş eti iltihabı gebelikte erken doğum düşük vs.sebebi olabiliyor. Ben de senin gibi bebeklerimi enfeksiyon nedeni ile suyum erken gelerek yitirdim. Eğer tekrar gebelik düşünüyorsan diş meselesini hallettirmeden kalma canım.
Bu arada evlat edinme konusundan da bahsetmişsin. Ben tekrar gebelik istemiyorum yaşadıklarımdan sonra. Belki korkağın tekiyim ama sonuçta şu an böyle hissediyorum hatta bir şekilde gebe kalsam bile onu da kaybederim diye düşünüyorum. Bu nedenle yaklaşık 7 ay önce biz başvurumuzu yaptık. İşlemleri başlattık, sıradayız şimdi bekliyoruz. En erken 2012 demişlerdi. Çevremde (ailelerde) bunu yadırgayacak kimse yok. Eşim de benim kadar istekli artık. Ben sezaryana alınmadan önce öyle bir yemin ettim ki. Bana o zaman doktorum şimdi böyle diyorsun zamanla değişir tekrar istersin demişti aradan 10 ay geçti zerre değişmedi hiçbirşey. Evlatlık edineceğim çocuğu meleklerimin yerine koymayacağım tabii onların yeri ayrı. Ama onu da çok seveceğim, çok seveceğiz bunu biliyorum.
mapcim canim cok sagol evet SIKINTILAR YASADIM ama iyiki diyorum bu dis konusu halloldu belkide yavrumu bu nedenle kaybettimmafoldumbencanim dogumdan sonra plasanta gelmedigi icin kurtajla alindi o zaman da aynisi olmustu anesteziden sonra ayni problemler olmustu ama bak sen demesen hic aklima gelmeyecekti bu.canim nolursun bu kadar kati olma bu konuda tamam sen yine basvurunu yapmissinsin zaten ne olur kendi yavrunuz icin ikinizin bir parcasi isin yeniden dene yilma sen gercekten cok guclu bir bayansin bak bende ne SIKINTILAR cektim 5.5senelik evliyim evliligimin 2.ayinda normal yolla hamile kaldim dustu sonrasinda ise tam 3asilama iki tup bebk derken ikinic tupte yine hamile kaldim dustu sonra iki deneme daha yine hamilelik yine dustu sonra mucezi gibi oglum geldi normal yolla oda melek oldu sonra bir tup daha denedim basarisiz bak bunlari boyle yazip anlatmasi cok kolay ama bu yazilanlar 5 senelik acilar uzuntuler sevincler ama bak hala yilmadim ve deniyorum ne olur sende pes etme ALLAH bize yol yordamn vermis akil vermis bizde bunlari degerlendirmeliyiz arkadasim ne olur beni gozunun onune al ve yeniden dene lutfen.
kızlar rüyamda kız çocuğu emziriyodum.çok sütüm vardı...ayrıca 2tane daha kocaman kızım vardı...çok mutluydum...ilk evlendiğimdede ikiz bebeklerim olduunu görmüştüm.gerçekten olmuştu...
ne guzel bir ruya bende gecen hafta oglumu gordum oyle kuvezden cikariyorum yavrumu emziriyorum nasil araniyor gogsumu buluyor emiyor guluckler saciyor masallah sonra kipir kpir oluyor karni doyunca emeklemeye basliyor kuvez bile koymak istemiyor hemsireler tamam artik gerek yok diye sonra altii falan degistirmeye kalkiyorum ama kipir kipr tutup ta degistirmek ne mumkun ALLAHIM cok guzel bir ruyaydi gercekti sanki.senin de ruyan hayirolsun insallah
Çok geçmiş olsun. Önemli olan doğru teşhis olmuş olması. Sorunun ne olduğunu bilirsen çözümü bulmakda kolay olur. Pokolu olmak kolay tedavi edilebilir bir durum inan canını sıkma. Allah bütün melek annelerinin yardımcısı olsun.
eburcucum gozu aydin canim hamileymissin cok sevindim inan lekeleri hic kafana takma benimde her hamileligimin basinda oldu hele oglumda aferdesin adet kanamasi gibi sakir sakir kan geldi parcalar falan geldi ben giti kesin icerde bisey kalmasin diyip kurtaj olmak icin hastaneye gitmistimki yavrumun kalp atislarini gormustum o zaman ilk olarak yani her kanama dusuk degildir arkadasim biliyorum zor ama stres yapmamaya calis ve bol bol dinlen.pko hakkinda akalim carsamba dr gidicem o ne diyecek canim o zaman karar vericez ne yapmaliyiz diye
Limburgcum geçmiş olsun canım ..Rabbim tez zamanda hayırlı sağlıklı evlatlarla yüzünü güldürsün inş..
saol canim amin insallah cumlemizin yuzunu guldursun MEVLAM opuyorum ikinizide
Canım çok geçmiş olsun. İnşallah bir an önce bebğine kavuşursun. Ben Yücel KARAMAN a gittim. Belçikada sağlık sistemi nasıl bilmiyorum ama burda Yücel Karamanın muayenesi ve tedavisi çok pahalı devlet karşılamıyor. Özel sağlık sigortası gerekiyor.( Ben laporoskopi miyom ameliyatı olmak için başvurmuştum.) Benim de özel sağlık sigortam olmadığı için onda laporoskopi yaptıramadım. Ünv. hastanesinde açık ameliyat oldum. Sana söyleyebileceğim. Yücel hoca çok müthiş bir doktor. LAPOROKOPİ konusunda 1 numara. Tüp bebek için merkezdekilerin söylediğine göre sorun anlaşılmadan hemen tüp bebeğe başlamıyormuş. Eğer onunla tedaviye başlarsan emin ol paran boşuna gitmez.
canim burada yapmayacak tr de yapicakmis yapilmasi gerekenleri burada devlat tup bebegi tam 6kez karsiliyor senden cikan sadece hastane masraflari falan 300-400 euro civari oluyor ama devlet cok kez karsiladigi icin tedavi yuzeysel oluyor cok fazla detaya girilmesin istiyormus keske daha az deneme karsilasada tr deki teknikler burda da uygulanabilse.ben 2008 yilinda gitmistim yine brukselde yucel hocaya oda oyle demisti ben burda yapsam bile digerlerinden farkli bir uygulamama yapamam puresedur boyle demisti gelin tr de yapalim demsiti bizde once burada haklarimizi bitirileim oyle demistik simdi buradaki haklarimi denemeden gitmek istiyorum ama evet pahali bir tedavi tr de ama asagi yukari arastirdigim kadariyla tr dki her merkezin fiyati ayni sanki birde buradaki sigortam malesef tr de ki tup bebegi karsilamiyor ama napalim bir umut diye deniyecegiz iste.insallah olmulu sonuclar aliriz birde bu arda yaptirdigim tum tahlilleri testleri tetkikleri toplayip oyle gidicem bir incelesin o da bakarsin
tup bebek demez sen su an neler yapiorsun bu konuda cnm?
selam melek anneleri eburcu hamileymişsin tebrik ederim canım allahım saglıkla kucagına almayı nasip etsin..
bende buay doktora gittim hormon tahlili istedi yarın sonuçları alıp doktora göstericem buayda hamile olmazsan bir dahaki ay aşılama yapılacak korkunun ecele faydası yok deneyecegiz bakalım allahım bilir artık
buarada yeni eve yerleştim izine git gel yeni komşularla tanış kayınvalidem kataraktan ameliyat olmuştu şimdi gözü görmüyor onunla ugraşıyorum doktora git gel benim kulagım rahatsız onu yıkattım günlerim yogun geçiyor işte..
premete özlenen sizler nasılsınz nasıl gidiyor hamilelik.. diger melek anneleri sizler nasılsınz..
herkeze selam görüşürüz..
canim hersey gonlunce olsun insallah tum melek annelrinin yuz guler yurekleri ferahlar su serpilir rabbim dualarimiz kabul eyle insallah