Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

gamze niye sıkılalımki anlattıklarından..burda paylaşmak hepimize iyi geliyor...bende senin gibi sabrımızın sonunun mükafat olacağına yürekten inanaıyorum...seninkiler hepten zalimmiş...böyle insanlara sadece eşimin ailesi olduğı için saygı duyarım ..ama o bile bir yere kadar...Allah seni onlara muhtaç etmesin inşallah...gerçekten çok zordur böyle insanlarla karşı karşıya gelmek...umarım sana uzak oturuyorlardır..sürekli görmek zorunda kalmazsın...ben burdan sinir oldumalsanaalsanasmileAllah sana sabır versin

gerçekten biz acımızı hissettirmediğimiz için önemsemiyo olabilirler okuyunca hak verdim sana ama acımızı gösterincede bisirü saçma laflarla canımızı yakıyolar

kucağına almadınki öpmedinki vs gibi lafları çook duydum,duyduk...kimseye oturupta bişi anlatamazsınki..ben tüp bebekle hamile kalabiliyorum..bildikleri halde bunları söylüyorlar...ne diyebilirmki daha

Kesinlikle haklısın biz iyi gibi davrandığımız için herkes çok daha kolay konuşur oldu eminim..nasılsa atlattı diye düşündü herkes başka beklentiler içine girdiler eşim bile çok çabuk toparladım diye hep daha fazlasını bekledi benden ama ben acımı dışarıya yansıtsaydım herkes çekincekti biliyorum..
Bazen bende düşünüyorum aynı şeyleri ya bi daha hiç olmazsa bi daha hamilelik ne bilemiyeceksem ya diyorum fazla uzatmıyorum bu düşünceleri bende senin gibi,kurgulamak istemiyorum kafamda kimseye bi faydası yok bunun sonuçta..

bende kendime kızıyordum aklıma kötü şeyler getirdiğim için yalnız diilmişim:))

sağol canım görümcem burda kayınvaldemde gelek görümcemin doğumuna olmasada zaten 2 ayda bir burda olsun eşimde benim yanında artık eğriyi doğruyo görüyor ben bana düşen görevi yaparım gerisine karışmam artık bir sorun cıkmadan gitseydi bu hafta gelecek galiba :çok üzgünüm:

bende kendime kızıyordum aklıma kötü şeyler getirdiğim için yalnız diilmişim:))

Bende yalnız olmadığıma sevindim :) ama böyle şeyler düşünmeyelim bazı şeyler düşündükçe insanın kafasında çoğalıyor farkında olmadan,biz güzel şeyler düşünelim ve yaşayalım inşallah hakettik bunu dimi ama :))

Eşin senin yanındaymış ya gerisini boşver kimseleri takma kim olursa olsun hiiç sallama başka seçenek bırakmıyolar bazen insana..Geçen gün çok samimi olmadığım bi arkadaşı gördüm yeni hamileymiş 2 aylık falan ayy aklıma geldikçe sinirleniyorum bana ayy ben bu kış ne giycem eski kıyafetlerinin içine girebiliyomuydun sen kaçıncı aya kadar onlarla idare edebilmiştin diye sorular sordu 5 aylıkken hamileliğim bitti benim kızın ettiği lafa bak öyle durumlardada bana bi sakinlik geliyor sonradan sinirleniyorum keşke o an sinirlenseydimde ağzının payını verseydim..

Allah her zaman hayırlısını versin kızlar. Millet konuşsun dursun. Anlamalarını artık hiç beklemiyorum. Demin işyerinden bir arkadaşımın annesi geldi. Çok kötü oldum. Daha bir ay önce vefat etti kızcağız lösemiden. 26 yaşında kısacık bir ömür ve onu çok seven arkadaşları, ailesi kaldı geride. İnsan bu dünyada ne yaparsa onu görüyor. Kötülük yapan kötülüğünü, iyilik yapan iyiliğini. Anneciğiyle ağlaştık demin. Hayatı hep örnek bir insan olarak geçmişti. Rabbim bizlere de onun gibi iyilikle anılmayı annesinin gibi kalp ferahlığı versin.
Geçen gün dinlemiştim. Mevlanadan bir alıntıydı sanırım. Şöyle diyor " Kaybettikleriniz için çok üzülmeyin. Zira onlar sizin kazancaklarınızın teminatıdır."
Allah bizleri kazananlardan eylesin....

aminnn:))çok güzel söylemiş mevlana ..içimi bir huzur kapladı....

öyle anlar oluyorki bırakın eşi dostu öz ablalarım bana bebeklerini anlatıyorlar...buda bizim sınavımız galiba...bilinçli yapmadıklarından eminim ama işte....ne yapabilirizki...bişey söylesek psikolojisi bozuk diecekler...

Boş boğaz insanlar için moralimizi bozmaya hiç değmiyor. Söylediklerinin bile farkında değiller. Ben de yaşadım tüm sıkıntıları. Ama kendimi ve eşimi üzdüğüm yıprattığımla kaldım. Eşinin ailesi, arkadaşların derken herkes heryerden bir laf söylüyorlar. Ta ki seninle aynı şeyleri yaşayan insanlar bile kendi acılarını daha büyük gören ahmaklarda var şu hayatta. Herkes hayatında neşesinde. Evine girdiğinde boş duvarlar ve yapayalnız kaldığını anlayan yok.O zaman tek söyleyecek söz. Allah ıslah etsin demekten başka bir şey kalmıyor. Rabbim tüm melek annelerinin sabrını arttırsın, kalbine ferahlık ve huzur versin. İnşallah bir gün mutlaka cennet kokulu yavrularımza kavuşur ve meleklerimizin kardeşlerini büyüttüğümüz günelri yaşarız.

Bayaa beklemişsin sen kendi tercihinmiydi doktor tavsiyesimiydi 9 ay beklemek ??

Yok canım kendi tercihim değildi. Zorunlu oldu benimki. Daha öncede anlatmıştım. Benim hamilelikten önce miyomşlarım vardı. Hamile de kalınca rahim yetmezliği oldu. Bebeklerden 2 ay sonra ameliyat oldum. Miyom rahim duvarında olunca ameliyattan sonra en az 6 ay beklemek lazım aynı sezeryanla doğum yapanlar gibi beklemek gerekiyor. Geçen kontrolde de doktor 1 ayda fazladan bekle dedi. Öyle işte nasip artık...

Anladım geçmiş olsunn peki bi daha inşallah hamile kaldığında dikiş fln atılması gerekcekmi sanada rahim yetmezliğinden dolayı?

canım gecmiş olsun yaa myom amaliyatla alındığını duymuştum myom tamamen ortadan kalkıyor mu? inşallah bi daha tekrarlanmaz inşallah hayırlısıyla bebeişini kucağına alırsın.

Anladım geçmiş olsunn peki bi daha inşallah hamile kaldığında dikiş fln atılması gerekcekmi sanada rahim yetmezliğinden dolayı?

Bilmiyorum. Ama sanırım doktorum önlem amaçlı atabilir. Geçen kontrolümde Yeni hamileliğinde de öbürü gibi suyun erken gelebilir, erken doğum riskin olabilir falan dedi. Bende yapılcakları sorunca sen bir hamile kal gerekeni yaparız dedi. Çok kontrolcü olma. Allaha emanet dedi.

Herşeyimiz Allah a emanet ama kuluz işte sabredemiyoruz. Korkuyoruz aynı şeyleri yaşamaktan.

çok geçmiş olsun....bende sezeryanla doğum yaptım dr3 ay yeterli dedi..gerçi ben 23 haftalık doğum yaptım.tam dolduramadım maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…