evet kızlar doğuda yaşamak öyle zor ve acımasız bu kadar insan var tek ben değilim elbet allah onlarada yardım etsin okumamış kendini ifade edemeyen ne bileyim en azından biz sıkıntımızı dile getirebiliyoruz :çok üzgünüm:
Yaptırılır bence olmadı idrar testiyle idare edersin bi kaç gün :) ama hastanelerin acillerinde yapılır diye düşündüm acil gebelik testi :)
kızlar teşekkür ederim desteğinize iyiki varsınız diycem ama keşke böyle bir topik olmasaydı aslında
neden olmasydıki???
ay yanlış anladım topik demişin bende kulüp anladım:....kusura bakma....keşke olmasaydı ama herşey biz insanlar için
ben idrar testi yapma özürlüyümkafamçokkarıştıgerçekten bikaç kere yaptım hep pozifti ...ama aslında hep negatifmiş:kedi:sırnaşık şey
çok umut vericiymiş senin testlerin nasıl yapıyosun acaba :)) yarın senin için iş günü zor geliyodur kesin gitmek tatil sonrası ben hep çok zorlanıyorum
ben yapamıyorum idrar testlerini...tüp bebektde hiç yapmadım direkt kan testi yaptrdımm...yine kan testi olur herhalde...evet yarın iş günü ama 1e kadar zaten...perşembe 28ekim zaten yarım gün her yer..29ekimtatil....kaydirigubbakcemile3yani bu haftada tatil gibi bişey... oyüzden rahatımkaydirigubbakcemile2
Benimde bu hafta bitti yarın akşam gidicem ist.te diye yarında işe gitmicem keşke bütün haftalar böyle şıp diye bitse süper olurduevde oturunca sıkılıp iyiki iş var diyorum işe gidince üff bitsede evime gitsem diyorum bende var galiba bi huysuzluk :umursamaz:
aynen....evdeyken çok sıkılıyorum....daha işe başalyalı 2hafta oldu..o yüzden henüz sıkılmadım
selen iyi geceler ben çıkıyorum...kib
kızlar merhaba uzun süredir giremedim yoğunum da ama paylaşmak istediğim bişey var, çok üzdü beni .
Geçen amcamın kızı geldi onda bebeğimin fotoğrafları vardı o makinasına çekmişti,(bu arada benim bebeğim ölü doğdu) benim tel. de ed var ama onada söyledim bunlara gözün gibi bak senden alıcam sonra dedim. geçen geldiler fotoğrafları mailime atmasını istedim, bana ne gerek var çocuğu rahar bırak zaten hiç yaşamadı unut at kafandan falan dedi çok sinirlendim, herkes yok sayabilir yavrumu ama ben sayamam 8 ay benimle beraberdi o, yaşamayan bilmez ama sizler bilirsiniz sizde böyle şeyler yaşadınızmı acaba? bu düşüncesiz konuşmalar beni deli ediyor.
kızlar bende ikinci hamileliğimde eltimle aynı günde hamile kalmışım yaşasaydı bebeğim aynı gün doğacaktı o hollandada yaşıyo allahtan uzak ama etrafımdaki herkez bana kaç aylık oldu ne zaman doğacak ne kadar kaldı diye soruyolar benim çok canım yanıyo bence buınu düşünebilirler işlerine öle geliyo ya ben yanlış düşünüyorum yada gerçekten canımı yakmak için soruyolar daha hassas olmaları gerkekmezmi sonuçta birlikte doğacak şöle böle diye çok konusu geçti
Allah her zaman hayırlısını versin kızlar. Millet konuşsun dursun. Anlamalarını artık hiç beklemiyorum. Demin işyerinden bir arkadaşımın annesi geldi. Çok kötü oldum. Daha bir ay önce vefat etti kızcağız lösemiden. 26 yaşında kısacık bir ömür ve onu çok seven arkadaşları, ailesi kaldı geride. İnsan bu dünyada ne yaparsa onu görüyor. Kötülük yapan kötülüğünü, iyilik yapan iyiliğini. Anneciğiyle ağlaştık demin. Hayatı hep örnek bir insan olarak geçmişti. Rabbim bizlere de onun gibi iyilikle anılmayı annesinin gibi kalp ferahlığı versin.
Geçen gün dinlemiştim. Mevlanadan bir alıntıydı sanırım. Şöyle diyor " Kaybettikleriniz için çok üzülmeyin. Zira onlar sizin kazancaklarınızın teminatıdır."
Allah bizleri kazananlardan eylesin....
Bilmiyorum. Ama sanırım doktorum önlem amaçlı atabilir. Geçen kontrolümde Yeni hamileliğinde de öbürü gibi suyun erken gelebilir, erken doğum riskin olabilir falan dedi. Bende yapılcakları sorunca sen bir hamile kal gerekeni yaparız dedi. Çok kontrolcü olma. Allaha emanet dedi.
Bu dr. lara bazen kızıyorum.Bi olsun hallederiz...hani deney gibi allah emanet gibi.Ya sen karşındaki insanın yaşadığı acıyı tahmin etmelisin bu şekilde konuşulmaz.Moral ve güç vermelisin.Şunu yaparız bunu yaparız merak etme seferber olacağız daha dikkatli olacağız şöyle olursa bunu yaparız şöyle olursa şunu yaparız deki karşındaki hasta sana güvensin kafasında soru işaretleriyle evde boğuşup korkulara bürünmesin..Gerçekten nerde çok iyi doktorlar..
Bu arada banada kızlar herkes ya çok iyi toparlanmışsın işte biz olsaydık yapamazdık.Ya kimse anlamıyor.Ben ben değilimki?!! Yüzümdeki tebessüm sadece ve sadece biricik oğluma söz verdiğim için tebesüm ediyor..Benim içimde yangınlar depremler oluşuyor.Ciğerlerimi tüketiyor nefes alamıyorum ama bunu kimse bilmiyor.
Ben ilk 3 ay duvarlarla konuştum doktor doktor gezip sağlık ocağına gidip çay ocağında hıçkıra hıçkıra ağladığımı çacı ablanın saçımı okşiyarak teselli ettiğini...Bunları kimse bilmiyor. Ne annemler nede eşim nede arkadaşlarım kimse SAÇIMI OKŞIYARAK teselli etmedi..
Tanımadığım insanlar teselli etti..Bunu hak ettim mi BEN???
Ailemde hiç kimseyle ağlaşamadım aman üzülmesinler aman hasta olmasınlar.Eşimden bile utandım gizlice yorganın altından içime çeke çeke ağladım.
Hastanede bile feryat etmedim edemedim.Şoktayımda AMA kimse anlamadı.Geçmiş olsuna gelenler normal bir ameliyat geçirmişsizcesine geldiler...Ben yanıyorum ciğerim yanıyor nefes alamıyorum diye bağıramadım.Sessiz durudm konuşamadım sıkça tuvalete gidip sessizce gözyaşlarımı sildim aman kimse görmesin diye...
NEDEN??? Morga inip bebeğimi görmek istiyorum demedim aklıma gelmedi şurum kapanmışcasına sanki laperoskopi olmuşum gibi hastenedeydim...
Neden , çünkü taburcu olurken bebeğimi alıp mezara ellerimle vereceğimden.Ama bu hakkıda elimden aldılar..Söyleyin kızlar ben ne yapayım??? Kimi suçliyayım???Hakkım olanı elimden alanlara ne diyeyim???
Belki doğru yaptılar belki değil ama benim hakkımdı!! İşte beni kimse bu yüzden anlamıyor.
Geçer dediler GEÇMİYOR..Böyle olması daha işte DAHA İYİ DEĞİL .. ben anneyim melek annesiyim yüreği yanmış anneyim ciğeri sökülmüş bir anneyim amaa kimse bunu anlamıyor.....SİZDEN BAŞKA...
özür dilerim ama az kaldı oğlumun senesi geliyor dayanamıyorum.14 OCAK gelsin istemiyorum...Dün Face den arkadaşımıza oğlunun 1 yaş günü tessellisine saatlerce yazacak birşey bulamdım...sonra yazdım ama nasıl yazdım gözlerim kan içinde ağlmaktan boğazım ağrıdır başım tuttu..
Kimseyi üzmek istemiyorum kendimide ama işte elimde olmadı..özür dilerim arkadaşlar
canım benim seni çok iyi anlıyorum..Arada bir kayınvalidem benim oğlumun USG de çekilmiş bir profilden resmi vardı siyah beyaz olarak.Eşimden fotokopisini istemiş benim haberim yoktu.Bir gün daha hamileyken onlara gittiğimde çervenin içine koymuş hergün ordan seviyorum dedi.Aslında kızdım çünkü herkese ona gelip giderken görecek ve nazardan çekindem ama kayınvalideme söyliyemedim.
Sonra ne oldu ben bebeğimi kaybettim ve o çerceve boş kaldı.sonra oda ordan kalktı.
Şimdi de ara ara işte keremin resmine alıp bakıyorum nasıl oldu nasıl öldün inanamıyorum ağzı burnu bu kadar güzelken dedi.
Ya ben kendim o tüm USG resimlerini kaldırmışken neden söylüyorsun diyemiyorum sadece kayınvalidemin yüzüne bakmıyorum sessizce kafamla böyle evet dercesine büküp duruyorum..Ama işte kalkıp birşey diyemiyorum...Çünkü onların tarafında bebeği olan kimse yok.Görümcem evli değil.2 evladı var ve biran önce oğlundan yani benden torun istiyor.Kendi annemin 5 tane torunu var.Abim ve ablamın çocukları onlar bana birşey demiyor ama bu taraf zaman zaman canımı acıtıyor ama birşey diyemiyorum..Kimse bizi anlıyamaz..
allah bize sabır veriyor ve sınıyor..Ama üzülme bizler allah katında çok kuvvetliyiz...
Çok güzel bir yazı paylaşmışsın...tşk
Bilmiyorum. Ama sanırım doktorum önlem amaçlı atabilir. Geçen kontrolümde Yeni hamileliğinde de öbürü gibi suyun erken gelebilir, erken doğum riskin olabilir falan dedi. Bende yapılcakları sorunca sen bir hamile kal gerekeni yaparız dedi. Çok kontrolcü olma. Allaha emanet dedi.
Bu dr. lara bazen kızıyorum.Bi olsun hallederiz...hani deney gibi allah emanet gibi.Ya sen karşındaki insanın yaşadığı acıyı tahmin etmelisin bu şekilde konuşulmaz.Moral ve güç vermelisin.Şunu yaparız bunu yaparız merak etme seferber olacağız daha dikkatli olacağız şöyle olursa bunu yaparız şöyle olursa şunu yaparız deki karşındaki hasta sana güvensin kafasında soru işaretleriyle evde boğuşup korkulara bürünmesin..Gerçekten nerde çok iyi doktorlar..
Bu arada banada kızlar herkes ya çok iyi toparlanmışsın işte biz olsaydık yapamazdık.Ya kimse anlamıyor.Ben ben değilimki?!! Yüzümdeki tebessüm sadece ve sadece biricik oğluma söz verdiğim için tebesüm ediyor..Benim içimde yangınlar depremler oluşuyor.Ciğerlerimi tüketiyor nefes alamıyorum ama bunu kimse bilmiyor.
Ben ilk 3 ay duvarlarla konuştum doktor doktor gezip sağlık ocağına gidip çay ocağında hıçkıra hıçkıra ağladığımı çacı ablanın saçımı okşiyarak teselli ettiğini...Bunları kimse bilmiyor. Ne annemler nede eşim nede arkadaşlarım kimse SAÇIMI OKŞIYARAK teselli etmedi..
Tanımadığım insanlar teselli etti..Bunu hak ettim mi BEN???
Ailemde hiç kimseyle ağlaşamadım aman üzülmesinler aman hasta olmasınlar.Eşimden bile utandım gizlice yorganın altından içime çeke çeke ağladım.
Hastanede bile feryat etmedim edemedim.Şoktayımda AMA kimse anlamadı.Geçmiş olsuna gelenler normal bir ameliyat geçirmişsizcesine geldiler...Ben yanıyorum ciğerim yanıyor nefes alamıyorum diye bağıramadım.Sessiz durudm konuşamadım sıkça tuvalete gidip sessizce gözyaşlarımı sildim aman kimse görmesin diye...
NEDEN??? Morga inip bebeğimi görmek istiyorum demedim aklıma gelmedi şurum kapanmışcasına sanki laperoskopi olmuşum gibi hastenedeydim...
Neden , çünkü taburcu olurken bebeğimi alıp mezara ellerimle vereceğimden.Ama bu hakkıda elimden aldılar..Söyleyin kızlar ben ne yapayım??? Kimi suçliyayım???Hakkım olanı elimden alanlara ne diyeyim???
Belki doğru yaptılar belki değil ama benim hakkımdı!! İşte beni kimse bu yüzden anlamıyor.
Geçer dediler GEÇMİYOR..Böyle olması daha işte DAHA İYİ DEĞİL .. ben anneyim melek annesiyim yüreği yanmış anneyim ciğeri sökülmüş bir anneyim amaa kimse bunu anlamıyor.....SİZDEN BAŞKA...
özür dilerim ama az kaldı oğlumun senesi geliyor dayanamıyorum.14 OCAK gelsin istemiyorum...Dün Face den arkadaşımıza oğlunun 1 yaş günü tessellisine saatlerce yazacak birşey bulamdım...sonra yazdım ama nasıl yazdım gözlerim kan içinde ağlmaktan boğazım ağrıdır başım tuttu..
Kimseyi üzmek istemiyorum kendimide ama işte elimde olmadı..özür dilerim arkadaşlar
işte hepimizin ortak noktası bu....beni anlatmışın......aynılarını yaşadım bende...ama eşimle paylaştım..bi ondan gizleyemedim gizlemedim...
arkadaşlar yarın dr kontrolüm var..bana dua edin herşey yolunda gtsin...kesin transfer tarihim belli olacak inşallh
maytap herşey gönlünce olur inşallah, hepimiz sağlıkla kavuşalım bebeklerimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?