ne olursa olsun en azından bi adım atmış oldun..tedaviyle yada normal hiç farketmez start vermiş olman bile çok ii..benim cmtsi 12de transfer var....idrara sıkışık gel dedi..en sevmediğim şey:97:ha bide '' dondurulmuşlarla şansını deneyecekler'' die bi topik var...orda dondurulmuşlarla hamile kalan arkadaşlar oldu çok sevinmiştim ama biri dış gebelik miş.birininde kanaması vrmış...değeri düşüyormuşş..biraz korktummaceba donmuşlarla sağlıklı olmuyormu die düşünmeye başladım
Hiç öyle şeyler okuyup moralini bozup etkilenme dondurulmuşlarla hepsi bu şekilde olucaksa dondurmanın bi anlamı olmazdı doktorlarda niye boşuna böyle bişiyle uğraşsınlarki sen içini ferah tut gerisinide Allah'a bırak birazcıkta nasip kısmet işi dimi ama..İnşallah emeklerimizin karşılığını alırız Maytap..Çok az kaldııı heyecan dorukta artık,ctesi dualarımız seninle olcak...
teşekkür ederim:))peki senin tüplern kapalıysa(inşallh açıktır),tüp bebek tedavisine hemn bu adetinle başlıyormusun???
O konuyu çok net konuşmadık film sonucuna göre oturup konuşalım dedi doktorda salı günü netleşicek yani ama belki ben bi adet daha beklerim diye düşünüyorum kararsızım ne yapıcağımız konusunda
Maytap senin doğum sebebin belli değildi dimi ikiz olmasından kaynaklanıyordu sanırım yanlış hatırlamıyorsam doktor dün banada rahim ağzı yetmezliği olduğunu çok düşünmüyorum ölçümlerin hep normal dedi hamileykende normaldi dedi ikiz taşıyamadın büyük ihtimalle dedi..Yani bu durumda hamile kalırsak inşallah dikiş attırmalımıyız acaba??
benim dr dikişe çook karşı..o eski bir yöntemdi...dikişle eğer iltihap varsa içerde kalır dio...dikiş yerine progestan alamyı tavsiye ediyor...rahim ağzı yetmezliği ağrısız olurmuş..benimki ağrıyla oldu...sancılar kramplar açılmayı sağlamıştı...banada sadece ikiz olduğundan olabilir dedi..yani bendeede rahim ağzı yetmezliği yok..zaten dikişte atılmayacak
Benimki ağrısız olmuştu diyorum hep ama doğum anı ağrısızdı ondan önce bel ağrılarım vardı bende sürekli yattığım için yatma pozisyonumdan fln ağrıyordur diye düşünmüştüm hep onun dışında sancım falan olmadı kafam karıştı biraz bu konuda..
ben ağrısız olduunu burdan öğrendim ..dr..öyle bişi demedi..ama zaten ölçmüş normal çıkmış...bence kafan karışmasın...rahim ağzı yetmezliği olsa dr söylerdii.nie söylemesinki???biz böyle böyle kafayı yiyeceğiz yakında:18:allah sonumuzu hayr etsin.olumsuz düşünceleri çıkaralım aklımızdan...kulaklarımızı kapatatlım gerekirse:))9
evet cahillik bazen daha iyi, bir sanatçı hamileliğinden bahsetmişti de, tabi o zamanlar internet yoktu, bilgi kirliliği de yoktu, hamile olduğumu öğrendim, çalışmaya devam ettim sonra doğurdum diyor, çok hak vermiştim, gerçi insan biraz da başına geldikçe araştırıyor, pimpirikleniyor. sanki normal hamile olmak ve doğum yapmak istisnai bizimki genelmiş gibi hissediyoruz, biraz rahat olabilsek, yapmamız gereken herşeyi yapıp sonra sabırla ve tevekkülle beklesek ne güzel olur. doktorum bana da rahim ağzı yetmezliği yok demişti, ama sınırdaymışım, benim de 18.haftamda çok şiddetli kanamam olmuştu ve ondan sonra kasılmalarım başlamıştı, kasılmalar oldukça rahim ağzının boyu kısaldı ve en sonunda sularım geldi. doktor bunların hepsi ilk hamileliğine mahsus olabilir demişti.gittiğim her iki doktor da pimpirikli değil, insanı rahatlatıyorlar, ben o yüzden doktorların dediklerine uymak gerektiği kanaatindeyim, sonuçta bizim bildiklerimiz yarım yamalak.
sana katılıyorum...ben druma sonsuz güvendiğim halde aceba demeye başladım.nete baka baka saçmalamaya başladım...:))biraz rahat olmak en iisi galiba...sen nasılsın??hamilelik nasıl gidiyor?
iyiyim, hamilelikte çok şükür bi sıkıntımız yok, çalışmaya devam ediyorum, akşam eve gidince full yatıyorum, kendimi zorlamamaya çalışıyorum.inşallah sonuna kadar iyi gider. sen de stres yapma, herşeyin iyi olacağını düşün, nasipse gelecek Yemen'den, nasip değilse ne gelir elden. bol bol dua edeceğiz ve sabırla bekleyeceğiz. herşey Allah'ın elinde, bebeğimizin de geleceği vakit bellidir.bol bol 'hasbünallahi ve nimel vekil' de.Allahı vekil et, gerisini boşver
sen mesaidesin dimi??*ben bitirdim evdeki mesaime başladım...yemek yapmaya çalışıyorum.)
canım çok rahat ol kafana birşey takma herşeyin hayırlısı içini rahat tut allahın hayırlısıyla el birliğyle dua ederek hepimiz teker teker hamile kalacağız...Selam arkadaşlar herkes iyidir umarım..Kızlar bugün doktora gittim yumurtalar ve hormonlar çok şükür daha iyi çıktı toplam 5 tane yumurta oluşuyormuş bu ay tabii yine az ama hiç yoktan iyidir.Salı günü rahim filmi çekilcek ben korkmaya başladım bile şimdidenrahim filmi sonucuna göre tüp bebekten başka bir yolumuz varmı yokmu onu anlayıp yolumuzu çizicez.bu arada serophene diye bi ilaca başladım yumurta geliştiriciymiş birde folik asite başladım..hepimizin dualarının kabul olması dileğiyle..
Mesaideydim o sırada :)) internet gitti orda benim işlerim durdu bende çarşıya kaçtım:)arkadaşımın düğünü var ctesi yarında kına gecesi var onlara hazırlık yaptım biraz şu düğün sezonu kapansın artıkk..Görümcemin bebeğine hediye almak için bi mağazaya girdim kendimi kaybettim ne güzel şeyler vardı kızlarımı özledimm
canım çok rahat ol kafana birşey takma herşeyin hayırlısı içini rahat tut allahın hayırlısıyla el birliğyle dua ederek hepimiz teker teker hamile kalacağız...
bende hep görürüm ve almamak için zor tutarım kendimi ve biraz buruk olur ama sonra yine hayata dönerim...Böyle gelip geçecek ..
nezamn bırakmayı düşünüyorsun çalışmayı??iyi dileklerin içinn çok teşekkürler...hamilelerden dua bekliyorum...ederseniz çok sevinirim
teşekkür ederim canım benim iyiyim sende iyisindir inşallah...
merhaba canım olurmu ne zahmeti keşke bir faydam dokunsa, adetle beraber başlıyor tedavi adetin 2. Günü vajinal ultrasonda bakıyor doktor sonra iğnelerin dozunu ayarlıyor hergün belli saatte iğneni oluyorsun ,2-3 gün sonra tekrar çağırıyor yumurtaların gelişimine bakmak için ultrasonda bakıyor ve kanda e2 ye bakıyor sonuca göre ya iğneye devam ediyorsun ya da yumurtaların olgunlaştıysa aşılamayı yapmak için randevunu veriyor .randevuyu verdiği gün eşin sperm veriyor labaratuarda hazırlanıyor sonra normal bir muayene ortamında vajinadan bu spermleri sana enjekte ediyor acısız bir işlem , 15 dinlendiriyor seni o şekilde sonra kalkıp evine geliyorsun 14 gün sonra kanda beta hcg de belli oluyor sonuç . Bu 14 günü ben sürekli istirahat halinde geçirdim .. Halada o ıstırahat durumundayım evdeyim yatıyorum geziniyorum kendimi yormadan bulaşık yıkıyorum yemek yapıyorum başkada bir iş yapmıyorum ..
sağol canım, en kısa zamanda darısı senin de başına. Allah bütün melek annelerinin yüzünü güldürsün inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?