Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

bende bazen hayret ediyorum kendime ...hiç tanımadığım insanlarla dertleşiyorum....çok garip ama çok da faydalı..beni acayip rahatlatıyor.....

Çünkü bizler aynı acıları yaşamış insanlarız ve birbirimizi anlıyoruz. Herşeyi açıkça paylaşıyoruz ve bu bizi rahatlatıryor. En önemlisi de anlaşılabilmek çünkü bunu yaşamayan anlayamaz.

Aynen bende sizin gibiyim sadece burda rahatça paylaşıyorum annem bile bilmezken size anlatıyorum aşılama yaptığımızı tekrar yapcağımızı yakınlarımı stres etmek istemiyorum aşırı ilgileriylede stres olmak istemiyorum yakınım olmayanlarlada artık hiç işim olmuyor yüzeysellikten yapmacık ilgililerden çok sıkıldım zaten..

canım benim ilk doğumum sezeryandı.sezeryandan 6.5 ay sonra tekrar hamile kaldım düşük oldu.sonra 2.5 ay sonra tekrar hamile kaldım yani bu hamilelğim 9 ay üzerine olmuş oldu.sezeryan yerimde bir problem olmadı fakat doktorum henüz tam iyileşmemiş demişti.
şeker testine gelince benimki glikozla yapıldı ama doktorun bildiği birşey vardır muhakkak.allahım hepimizin yardımcısı olsun canım...

doğru söylüyorsun.....bazen çok kötü oluyorum...kimsenin yanında bişi belli etmiyorum ama yalnız kalınca ya da eşimle kalınca başlıyorum ağlamaya....şimdi olsalardı şuanda evde yalnız kalmayacaktım...canım sıkılmayacaktı....geçenlerde ablamı aradım yalnızım sıkılıyırum dedim oda zeyneple(8aylık kızı)vakit çok çabuk geçiyor..hiç anlamıyorum dedi...beni üzmek için söylemedi ama ben saatlerce ağladım....

çünkü herkes aynı şeyi söylüyor.....''hayırlısı böyleymiş''....''yaşınız genç yine olur''..........''senin sağlığın herşeyden önemli''.....vs vs......bende bu laflardan çok sıkıldım.....belki normal şeyler söylüyorlar ama onlar yaşamadıki...beni asla anlayamazlarki.....yaşayan bilir...çok zor.........

canım çok güzel yazmışsın ama bana hayal gibi geliyo hayırlısı artık kaderimizde ne varsa onu görücez belki sen aynı zamanlarda kalıtız iki ümitsiz vaka kavuşuruz bebklerimize hadibakem den hiç ses yok bende merak ediyorum msn de açmıyo acaba buraya giriş yapıyo muki

canım korkularını anlıyorum bol bol dinlenmeye çalış.bu zamana kadar mücadele ettin inanıyorumki 37. haftayıda göreceksin.moralini yüksek tutmaya çalış kendini çok üzme bunu bebişin için yap...doktoruna git belki tansiyon hapıyla herşey normale dönecek...biz yavrularımız için elimizden ne geliyosa yapmak zorundayız bizim bebişlerimiz çok kıymetli ve bizde onlar için öyleyiz...allah ım her zaman yardımcın olsun canım...

Üstelik biz kolay hamie kalamıyoruz yaşınız genç yine olur dediklerinde ben hep onu düşünürdüm yine olurmu acaba bi daha hamile kalabilirmiyim bunlar bizi avutucak cümleler olamıyoru malesef tek avuntumuz var bizim ama kimse bunu anlamıyorr

canım normal değil sezeryan olucak ama doktorum 39 haftayı bekliyo hayırlısıyla inşallah....ben kurdele olayını bilmiyorum canım nasıl oluyo o...

SELEN canım inşallah bu denemende tutar canım allahım gönlüne göre versin inşallah.bencede kimseye söyleme bidahakine çünkü öyle kafan daha rahat oluyo.ben sürekli düşük yapıyodum ve her hamile kaldığımda herkes duyuyodu ve düşüncede sürekli sorular teselliler yani 4 tane düşük olunca 4 kez aynı şeyleri yaşadım sonra tam yakaladım derken oğlumu kaybettim ama bu sefer hamile kaldığımda kimseye söylemedim yine düşer diye ama baktımki herşey yolunda 2 ayım bittikten sonra söyledim yakınlarıma.allahım hepimize farklı problemler veriyo ben kolay hamile kalıyorum ama yine olmuyo yanlış anlamayın ama bu hamileliğim planlı bile değildi sadece eşimin oyununa gelmişim anlama bile anlamadım ve hamile olduğumu öğrendiğimde ilk defa çok ağladım ve eşime çok kızdım ama herşeyde bi hayır vardır derler inşallah kavuşacağım yavruma.benim düşük oluyo diye oğlum aşılamayla olmuştu tekrar aşılama yapacaktım ama neye niyet neye kısmet derler.yani şunu anlatmaya çalışıyorum kimse umudunu yitirmesin hepimiz aynı mücadeleleri veriyoruz inşallah sonunda hepimiz güleceğiz...

inşallah canım hepimiz eninde sonunda o güzel duyguları burda paylaşırız...bende seviyorum eylül ismini inşallah nasip olacak...

inşallah canım benim...vazgeçmek yok asla olana kadar elimizden gelen ne varsa yapacağız...herzaman dualarım sizinle...

YAŞINIZ GENÇ YİNE OLUR diye başlamıştı doktor oğlumun öldüğünü söylerken...sonrada ona neler yaptıklarını ne kadar çok acı çektiğini falan....daha sonra aynen dediğin gibi hayırlısı böyleymiş,senin sağlığın önemli...onlar teselli amacıyla söylüyolar ama bizi bunlar teselli etmiyo...sadece acını paylaşıyorum deseler daha mutlu olurduk ama öyle olmuyo işte...ama bak biz birbirimizi nasıl anlayabiliyoruz anlatmaya bile gerek yok yaşamak yeterli...

canım normal değil sezeryan olucak ama doktorum 39 haftayı bekliyo hayırlısıyla inşallah....ben kurdele olayını bilmiyorum canım nasıl oluyo o...

canım demekki o zamanlar sen aramızda değildin biz herşey içimizde kaldıya hastanede herkezin bebeği kucağın elleri dolu dolu çıktılar bide doğum yapınca kırmızı kurdela takarlarya o hoşumuza gitmezdi ama o bile içimizde kaldı die konuşmuştuk

mapcım sen neler yapıyosun kendinden hiç bahsetmiyosun çocuk esirgeme kurumundan bi haber varmı yada kendini daha güçlü hissediyo musun tedavi için yani

Sinanuraycığım, çocuk esirgeme kurumu bize en erken 2012 de sıranız gelir dedi. Tedavi için de gebelik süreci için de daha hazır değilim. Çok ara verdim ve sanırım bu ara uzadıkça vücudum da iyice soğudu. Belki ilk 6 ayda üstüne gitseydim şimdi gebeydim. Zaman geçtikçe daha da güçleşti herşey sanki. Bana şu anda gebe kalmışsın deseler korkudan felç olurum gibi geliyor. Belki de destek almalıyım. Ama kendime güvenemiyorum. Hele tekrar kayıp yaşama ihtimalini düşününce şalterler kapanıyor bende.

Son düzenleme:
seni çok iyi anlıyorum bende bazen senin gibi düşünüyorum ama böle korkarak nereye kadar gidebiliriz onuda bilmiyorum bişeler yapmamız lazım bence destek alman gerekiyosa al ve ilerisini düşün bu acıyı ancak yeni bi bebek hafifletir sen kendin için iyisini bilirsin ama bence düşün derim

haklısın belki 10 yıl sonra 45 yaşıma girmiş olduğumda başımı taşlara vurup keşke yapsaydım keşke bir kerecik daha denemiş olsaydım derim diye korkuyorum. Kendiliğinden olsaydı tüp bebeğe gitmek için cesaretimi toplamama gerek kalmazdı birgün bebeğim geliverirdi ve ben de o noktadan sonra endişelerle de olsa kendimi olayın akışına bırakırdım. Kendiliğinden olmaması işi kat ve kat zorlaştırıyor. 2010 boş geçti. 2011 e umutlarımı saklı tutmakla birlikte yine de içimden bir ses olmayacak diyor.

inşallah canım habiş kalalımda ister doğal ister normal yollla ikiside bizim can dan oluyor her kesin farklı bana kesin olmaz deseler bende gidecektim dr bekle diyor olmazsa gidersin diyor yani olmazsa bende adanaya dondurmuşlarımla şansımı denicem muallakta kalmakta kötü aslında hepimizin endişeleri sıkıntıları aynı inşallah her şeyin hayırlısı her şeyin en güzeli olur tüm melek anneleri için tüm insanları için dr.um hala enfeksiyonun var dedi antibiyotik ve fitil verdi yani bebeğimi enfeksiyon yüzünden kaybetmişim keşke önceleri biri anlasalardı ama boş bebişim gelmez belki enfeksiyon için yakma işlemi yaparız dedi enfeksiyonu tamamen kurutuyormuş ama 2 ay korunmam lazımmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…