Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

öncelikle bütün arkadaşlara geçmiş olsun ve Rabbim hepimize bol sabır versin diliyorum...buraya katılmamda ki sebep kendimi çok yalnız hissetmem...doğum yapalı daha dört gün oldu erken doğumdu...beşinci ayımıza kadar her şeyimiz çok güzel gitmişti en son cinsiyetini öğrenmiştik tam göstermemişti ama erkek dendi..idrar yolları enfeksiyonum vardı ve sürekli fitil ilaç kullandım. yine kullanmam gerekiyordu devam ederken bir sabah kanamam oldu açık kırmızı adet kanı gibi agrımda vardı..hemen doktora gittim düşük tehlikesi olduğunu söyledi hastaneye yatırıldım fitil iğne serum verildi iki gün yetmezse dört gün tedavi görmem gerektiği söylendi...dört gün boyunca yattım rahim kısalması olmuş 24mm idi ve rahimde 1cm açılma olmuştu bayramdan bir gün önce taburcu oldum ve yatak istirati verildi yine iğne ve antibiyotikler iki hafta boyunca yattım ve yine sancım kanam oldu hemen gittim serviks uzunluğu 17mm güşmüş ve bebeğim erken doğuma hazırlanmiş her an doğum olabilir dendi kadın dogumasevkettiler orası da fakülteye bir kaç doktor muanesinden sonra her şey normal dendi uzunluk19mm olmuş bebeğim gayet sağlılklı suyu normal eve geldm ve ertesi gün doktoruma gittim o da herşeyin iyi olduğunu söyledi ama yine yatmam gerekecekti eve geldim yattım ertesi gün akşam bir kaç iş yapmam istendi kalktim yaptım ve akşam hafif ağrım oldu sabaha kadar hızlandı ve tekrar doktora gittim serviks uzunluğu 13mm düşmüş artık yapılacak bir şey yok dendi fakülteye tekrar sevk ...doğumun engellenemeyeceği ve makad geliş olduğu söylendi 23+5 günlüktü yaşama şansı yüzde kırk....akşama kadar serum ilaç verildi ve sancım daha da arttive beni tek odaya aldılar doğuma alınacağım diye düşündüm sancım gittikçe çoğaldı kendi annem yanımdaydı dayanamadı doktora müdahale edin dedi doktorlarhiç bir müdahalenin yapılmayacağı kendi başima yatakda doğuracağim söylendi...sancılar iyice artti ve çıldırdım artık 5 aralık pazar günü sabah 10 da doğum oldu ....müdahale edilmedi sadece bebeğimi alıp morga beni de kürtaj masasına aldılar....temizlediler ertesi gün taburcu ettiler...bebeğimi koklayamadan mezara koydum daha adı bile yoktu....rabbim demek ki hayırlısıymış....ama çok zor şuan ....bütün anne adaylarına tavsiyem stresten uzak durun hayatınızı yaşayı hiç bişeyi takmayı değmez çünkü... üzülen yıpranan siz olursunuz....bir sorun yok denildi 1 yıl sonra tekrar düşünün dendi....bilemiyorum tekrar cesaretim olurmu bilemiyorummm herkese teşekkürler.....

yirmili yaş hoşgeldin... bende uzun zamandır giremiyordum ara ara giriyorum.Canım çok geçmiş olsun yaşadıklarım kolay unutulacak şeyler değil ama buradaki bütün arkadaşlarımız da aynı duyguları paylaşıyoruz seninle o yüzden birbirimizle yazışıp dertlerimizi paylaşıyoruz, inan bana canım bizi bizden başka kimse anlayamaz anlıyorum derler ama bunları yaşamayan bilemez canım... acın daha taze ama zaman herşeyin ilacı sen merak etme tabiiki evladın unutamazsın ama zamanla yaralarını kapatırsın benim bu ay tam 1 sene oldu oğlumu kaybedeli ama onu düşünmediğim 1 gün bile olmadı ama bol bol dua ettim herşeyin hayırlısını diledim oğlum küvezde yaşam mücadelesi verirken bile ALLAH ım hayırlısı neyse hakkımızda o olsun diye dua ettim namaz kıldım manevi rahatlık çok ii oluyor canım sende öyle yap..

saol canım ya zaten aynı şehirlerde olsak bi arada olmamız çok daha güzel olurdu...dualarımız birbirimiz için olacak.doğumum nasipse trabzon özel karadeniz hastanesinde olacak...

başın saolsun..Allah bol sabır versin...yaşadıklarımız aşağı yukarı aynı...benimde 23+4tü...ikiz ogullarım olacaktı..sadece beş gün dayanbildiler....benimde hiç birşey yokken birden sancılar kanama ve doğum.....kısacası takdiri ilahi arkadaşım....biraz zaman geçsin daha sağlıklı düşünürsün...ozaman karar verirsin tekrar düşünüp düşünmeyeceğine...

doğuma girerken bizler içinde dua edermisin???tabi aklına gelirse:)))

canım inan hep aklımda düşünüyorum ameliyat masasına yattığımda sizin için dua edeceğim diye hep hayal ediyorum...ben inanırım böyle şeylere benim ablam en son doğumuna girdiğinde doğum esnasında bana dua etti o ay tekrar hamile olduğumu öğrendim...önceki doğumundada bizim bir komşu vardı 10 sene çocuğu olmuyodu ona dua etmişti komşumuzda tüp bebek için başvuru yapacaktı o ay hamile olduğunu öğrendi...inanın dua edeceğim...

seleeeen şimdiden hayırlı olsun transferin...yarın haberlerini bekliyorum...okuldan gelir gelmez bakacağım..bizi habersiz bırakma arkadaşım:)

Eburcu merhaba canım bu arada senin bebeğinin cinsiyeti belli oldumu ben bugün kontrole gittim bir türlü göstermedi kendini dr çok uğraştı ama olmadı ben bu hafta raporluydum dr raporumu 1 hafta daha uzattı bebek geçen haftaya kıyasla daha iyiymiş ama biraz daha yatman lazım dedi alıştım valla yatmaya işe gitmek çok zor gelecek valla ne yapcam bilmiyorum işe başlayınca uyurum heralde ameliyatta...bu arada benim kusma, bulantı, baş dönmesi hepsi bir arada kilo alamadım o yüzden sen nasılsın bu arada nasıl geçiyor senin...

allahım bol sabırlar versin hepimize acılarını asla unutamayız...hep içimizde meleklerimizle yaşayamadığımız şeyler eksik kalacak.allahım hayırlı zamanda sağlıklı bebiş nasip etsin inşallah.

bende inanırım....çok yakın bir arkadaşımda benim için dua etmişti...ve bende hamileydim ama tüp bebekle.)şimdiden çok teşekkürler.....

özlemimsin canım hayırlısı olsun ALLAH yardımcın olsun ne heyecan, ne telaşe vardır şimdi sende tatlı telaşeler ....

zaman ayırıpta okuduğunuz ve cevap yazdığınız için çok teşekkürler ....Rabbim inşallah sana da hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin....her şeyin hayırlısı eğer istediğimiz şeyler hayırsızsa Rabbim hayırlara çevirip nasip etsin....insanın çevresinde çok yakını tanıdığı var ama sizlerden daha yakın değiller...ALLAH ım herkes hakkında hayırlısı ne ise onu nasip etsin:

Rabbim hepimizebol sabırlar versin bizleri ayakta tutan içimizdeki iman ve birbirimize ettiğimiz dualar...dualarımızın kabul olması dileğiyle....Rabbim herkese en hayırlı zamanda hayırlısıyla anne olmayı
nasip etsin....

evet canım allaha şükür iyiyim sen nasılsın bugün progestan testi yapıldı 6.75 cıktı kızlar yorumlayabilirmisiniz bilen varsa dr. gösteremedim progestan ilacına başlamalımıyım??

canım galima sen yumurta takibi yaptırıyordun. progestereon adetin 21. gün yumurta çatlamışmı diye bakılan bir hormon benim bildiğim bunun çok net bir değeri yok 10 ve üstü çıkarsa yumurtlamışsın demek oluyor ama benimde böyle değerlerim çıktı yeni yumurtladığını gösterebilir 10 un altında olması çünkü en yüksek seciyesine yumurta çatladıktan 1 hafta sonra ulaşıyor. dolayısısyla benim anladığım henüz yeni çatladığı için değerin biraz düşük. ama 5 in altında bir değerde hiç yumurtlama olmamış demek oluyor.

selencim canım kaçırdım bu aralar ama aşılama oldu galiba hayırlı olsun arkadaşım inşallah güzel haberlerini kısa zamanda alırız allah hepimizin yüzüne baksın

sağol canım ben cumartesi catlatma iğnesi olsun perşembede progestan tahlili yaptırdım bakalım artık hayırlısı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…