öncelikle bütün arkadaşlara geçmiş olsun ve Rabbim hepimize bol sabır versin diliyorum...buraya katılmamda ki sebep kendimi çok yalnız hissetmem...doğum yapalı daha dört gün oldu erken doğumdu...beşinci ayımıza kadar her şeyimiz çok güzel gitmişti en son cinsiyetini öğrenmiştik tam göstermemişti ama erkek dendi..idrar yolları enfeksiyonum vardı ve sürekli fitil ilaç kullandım. yine kullanmam gerekiyordu devam ederken bir sabah kanamam oldu açık kırmızı adet kanı gibi agrımda vardı..hemen doktora gittim düşük tehlikesi olduğunu söyledi hastaneye yatırıldım fitil iğne serum verildi iki gün yetmezse dört gün tedavi görmem gerektiği söylendi...dört gün boyunca yattım rahim kısalması olmuş 24mm idi ve rahimde 1cm açılma olmuştu bayramdan bir gün önce taburcu oldum ve yatak istirati verildi yine iğne ve antibiyotikler iki hafta boyunca yattım ve yine sancım kanam oldu hemen gittim serviks uzunluğu 17mm güşmüş ve bebeğim erken doğuma hazırlanmiş her an doğum olabilir dendi kadın dogumasevkettiler orası da fakülteye bir kaç doktor muanesinden sonra her şey normal dendi uzunluk19mm olmuş bebeğim gayet sağlılklı suyu normal eve geldm ve ertesi gün doktoruma gittim o da herşeyin iyi olduğunu söyledi ama yine yatmam gerekecekti eve geldim yattım ertesi gün akşam bir kaç iş yapmam istendi kalktim yaptım ve akşam hafif ağrım oldu sabaha kadar hızlandı ve tekrar doktora gittim serviks uzunluğu 13mm düşmüş artık yapılacak bir şey yok dendi fakülteye tekrar sevk ...doğumun engellenemeyeceği ve makad geliş olduğu söylendi 23+5 günlüktü yaşama şansı yüzde kırk....akşama kadar serum ilaç verildi ve sancım daha da arttive beni tek odaya aldılar doğuma alınacağım diye düşündüm sancım gittikçe çoğaldı kendi annem yanımdaydı dayanamadı doktora müdahale edin dedi doktorlarhiç bir müdahalenin yapılmayacağı kendi başima yatakda doğuracağim söylendi...sancılar iyice artti ve çıldırdım artık 5 aralık pazar günü sabah 10 da doğum oldu ....müdahale edilmedi sadece bebeğimi alıp morga beni de kürtaj masasına aldılar....temizlediler ertesi gün taburcu ettiler...bebeğimi koklayamadan mezara koydum daha adı bile yoktu....rabbim demek ki hayırlısıymış....ama çok zor şuan ....bütün anne adaylarına tavsiyem stresten uzak durun hayatınızı yaşayı hiç bişeyi takmayı değmez çünkü... üzülen yıpranan siz olursunuz....bir sorun yok denildi 1 yıl sonra tekrar düşünün dendi....bilemiyorum tekrar cesaretim olurmu bilemiyorummm herkese teşekkürler.....
Selam kızlar bugün aşılamam oldu ama ben biraz hastayım nezle olmuşum dinleniyorum bugün yeni bir adım attık bakalım neler olcak..kendinize çok iyi bakın..
Bebişin cinsiyeti tam belli değil. Tamhminim var ama kesin emin olmadan bir şey söylemeyeyim dedi. Bende raporluyum ama galiba çalışamıyacağım gibi görünüyor dün doktotum br kaç doktor arkadaşınıda muayeneye çalırdı baktılar, serkraj yapalım mı diye incelediler. Serkrajı plesentam aşağıda olduğu için tehlikeli buldular. Kesin yatak istirahati dedi doktorlar. Plesantamın yeri iyi değilmiş, yani plesenta previa. Normalde 25.-26 haftaya doğru toparlaya biliyormuş plesenta ama benim plesenta toplamayacakmış gibi gömrünmüyor dedi doktor. Vallahi beni evde kalma fikri korkutuyor, Allah yardımcım olsun daha çok erken.
eburcu arkadaşım benim de ikizlerimden biri plasenta previa idi. Çok sıkıntılı devamlı yatmak geçekten çok zor inşallaj bir an ön önce yukarı çıkar plasenten tek gebelikte yukarı çıkma ihtimali daha fazla. Ama çıkmasa da iyi bir istirahatle gebeliğini 9. aya getireceksin inşallah. Gerekirse evde kal hep önemli olan bebeğinin zamanında sağlıkla gelmesi.
İnşallah bu seferki tutunur sana ve güzel haberi verirsin selenciğim. Bol portakal ye. Ben de 3-4 gündür gribim bir türlü toparlayamadım. :94:
Canım aşılaman hayırlı olsun inşallah bu sefer hamilelik haberini alacağız. Sana da geçmiş olsun. Kendine iyi bak taze annemiz.
canım benim tüp bebekte de nezle olmuştum ama habiş kaldım inşallah sende hayırlısıyla hamile olucaksın allah hayırlısıyla bize meleklerimizin kardeşlerini gönderir inşallah.... şimdiden hayırlı olsun canım...
Selam kızlar bugün aşılamam oldu ama ben biraz hastayım nezle olmuşum dinleniyorum bugün yeni bir adım attık bakalım neler olcak..kendinize çok iyi bakın..
selencim aşılaman hayırlı olsun canım . Hakkında en hayırlısı neyse o olsun canım inş. bebeğin seninledir .Nezle içinde geçmiş olsun bol sıvı al ve dinlen , bende oğlumda aşılama olduğumda felaket grip olmuştum ve oğluşum benimleydi..
Yirmiyaş Rabbim sabırlar versin sen elinden geleni yapmışsın ihmal etmemişsn ama meleğinin ömrü bu kadarmış canım .Allahım bir daha aynı acıları yaşatmasın inş..
canım aşılaman olmuş hayırlısı inşallah yakında çok güzel haberler alacağız...
Günaydın Melek Anneleri.
Ben cumartesi bebeğimi gördüm. İlk karşılaşmamız üzücü oldu. Doktorum bu hafta yurtdışına gideceği için salı gününkü randevumu cumartesiye aldı. Ultrason muayenemizde bebeğimin kalp atışını daha alamadık erken olduğundan ama kesenin yanında kocaman bir kan pırtısı vardı. Doktorum düşük tehliken var dedi. Eğer kanaman olursa bebek düşebilir. Kanaman olmazda gebeliğin devam ederse iyibir hamilelik geçirmeyeceksin dedi.
canım üzülme can cıkmayqan candan ümit kesilmezmiş drlar ablamada dedi kanaman olursa bebğin kaybedersin dedi allah bilir ancak sen moralini yüksek tut dr. ablama hiç cocuğun olmaz da dediler daha neler yani alllaha sığın inşallah bir şey olmicaktır bol bol dinlen
İnşallah olmaz ama çok karışığım. Hiç keyfim yok. Moralimi yüksek tutmak için uğraşıyorum. Sürekli Allah dua ediyorum. Bir daha aynı acıyı yaşatma Rabbim diye.
amin canım allah bidaha yaşatmasın canım allaha sığın allaha emanet et hakkımızda hayırlısı için dua et dinlen ve sevdiğin şeyleri yap yıpratma cocuk büyüse o pırtı küçülür kurur bende ilk ayda vardı lekeler geldi ama durdurduk ben enfeksiyon yüzünden kaybettim yavrumu inşallah sağlıkla kucağına alırsın şuan risklisin cümkü bebeğin daha küçük sana tutunmaya calışıyor oyüzde yat bende 3-4 aylık olanakadar ben öyle yapmıştım
İnşallah dediğin gibi olur. Doktor istirahat için birşey demedi.İlaçta vermedi. Anlamadım. Geçen sene meleklerimde de kanamam olmuştu progestan vermişti doktor.Artık Kalp atışlarını duyana kadar müdahele etmiyorlarmış, ilaç falan vermiyoruz dedi. Zaten izinlerimi, rapor hakkımı bitirmiş durumdayım 2010 için. Meleklerimin doğumu ve ameliytta hepsi bitti. Artık 2011 de kullancam inşallah.[/
kalp atışlarını duyduktan sonra veriyolar doğrudur ne zaman tekrar gidiceksin ne zaman belli olur kalp atışları
İnşallah dediğin gibi olur. Doktor istirahat için birşey demedi.İlaçta vermedi. Anlamadım. Geçen sene meleklerimde de kanamam olmuştu progestan vermişti doktor.Artık Kalp atışlarını duyana kadar müdahele etmiyorlarmış, ilaç falan vermiyoruz dedi. Zaten izinlerimi, rapor hakkımı bitirmiş durumdayım 2010 için. Meleklerimin doğumu ve ameliytta hepsi bitti. Artık 2011 de kullancam inşallah.[/
kalp atışlarını duyduktan sonra veriyolar doğrudur ne zaman tekrar gidiceksin ne zaman belli olur kalp atışları
Eğer herşey yolunda giderse 3 hafta sonra gitcem. Kalp atışları da 6.-7. haftada duyulur dedi. Bana 8. hafta da randevu verdi.O zaman da Rahimin dikilmesi için gün vercek. 12. haftada da rahimi dikeriz dedi. Yani anlayacağın bayağı zorlu bir süreç olcak benim için. İnşallah meleklerimin kardeşini sağlıkla kucağıma alırım da ben bu sıkıntıları çekmeye razıyım.
Eğer herşey yolunda giderse 3 hafta sonra gitcem. O zaman da Rahimin dikilmesi için gün vercek. 12. haftada da rahimi dikeriz dedi. Yani anlayacağın bayağı zorlu bir süreç olcak benim için. İnşallah meleklerimin kardeşini sağlıkla kucağıma alırım da ben bu sıkıntıları çekmeye razıyım.
tabi sağlıkla kucağımıza gelsinler cekilecek cileyi cekicez artık inşallah emeklerin karşılağını rabbim versin canım 6 haftalık olmuşsunmaşallah gec döllenme olmuş galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?