- 4 Aralık 2009
- 2.616
- 877
- 248
merhaba CANLARIM....
bugün hastaneye gittik yatış işlemlerimi yaptırdık, odamızı seçtik,tahlillerimizi yaptırdık kısmetse yarın sabah 7 de hastanedeyiz 9 a kadar alır beni sezeryana doktorum...hala inanamıyorum allahım sonunuda hayırlı eylesin inşallah sağ salim kızımı alırım kucağıma...size dua edeceğim sizde bana dua edin canlarım...sizleri seviyorum...HOŞÇAKALIN kendinize iyi bakın...
Günaydın Melek Anneleri.
Ben cumartesi bebeğimi gördüm. İlk karşılaşmamız üzücü oldu. Doktorum bu hafta yurtdışına gideceği için salı gününkü randevumu cumartesiye aldı. Ultrason muayenemizde bebeğimin kalp atışını daha alamadık erken olduğundan ama kesenin yanında kocaman bir kan pırtısı vardı. Doktorum düşük tehliken var dedi. Eğer kanaman olursa bebek düşebilir. Kanaman olmazda gebeliğin devam ederse iyibir hamilelik geçirmeyeceksin dedi.
Bebişin cinsiyeti tam belli değil. Tamhminim var ama kesin emin olmadan bir şey söylemeyeyim dedi. Bende raporluyum ama galiba çalışamıyacağım gibi görünüyor dün doktotum br kaç doktor arkadaşınıda muayeneye çalırdı baktılar, serkraj yapalım mı diye incelediler. Serkrajı plesentam aşağıda olduğu için tehlikeli buldular. Kesin yatak istirahati dedi doktorlar. Plesantamın yeri iyi değilmiş, yani plesenta previa. Normalde 25.-26 haftaya doğru toparlaya biliyormuş plesenta ama benim plesenta toplamayacakmış gibi gömrünmüyor dedi doktor. Vallahi beni evde kalma fikri korkutuyor, Allah yardımcım olsun daha çok erken.
eburcu arkadaşım benim de ikizlerimden biri plasenta previa idi. Çok sıkıntılı devamlı yatmak geçekten çok zor inşallaj bir an ön önce yukarı çıkar plasenten tek gebelikte yukarı çıkma ihtimali daha fazla. Ama çıkmasa da iyi bir istirahatle gebeliğini 9. aya getireceksin inşallah. Gerekirse evde kal hep önemli olan bebeğinin zamanında sağlıkla gelmesi.
Evet canım dediğin gibi bundan sonra evrdeyim ve istirahat edeceğim. İnşallah plesentam toparlar, Allahtan ümit kesilmez. Ama doktor toparlamay bilir dedi. Tabi bu durum bizi çok korkuttu. Günlerdir kötü rüyalar kabuslar görüyorum. Allah yardımcım alsun. Bebiş tel oldu daha güvenli derken, böyle olması çok canımı sıktı. Ama bundada vardır bir hayır diyorum. Ben çünki çalışmayı düşünüyordum doktor yasakladı.
Hiç canımın kıy*****i bilemedim, bazen salaklık yapıp iş yerinde işe kaptırıyordum kendimi. Evde olunca yataktan kanepeye panepeden yatağa yuvarlanıp duruyorum.Çok sıkıcı. İnşallah her şey yolunda gider,mimmoşumu kucağıma alırım. Allahım sen hepimize yardım et.
premete ile tanışıyoruz meteciğin mücadelesini takip etmiştim acılarımı yeniden yaşar gibi hemde. bende bir melek annesiyim. 2008 yılında tüp bebek tedavilerim sonucunda ikiz kız bebeklerime hamile kaldım. hayatta genelde kaybetmeye alışkın olan ben hayata ilk kez ben çelmeyi çaktım dedim. hiç bir şeyi kolay elde edemediğim için çok mutluydum bana bahşedilen iki kızdan. Erkek kardeşimle ikiz olduğunu öğrenip usg den çıktığımızda bu defa oldu engin çark bize döndü deyip aylaşmıştık eşimle.erkek kardeşim bile o kadar hassa davrandıki sağolsun bir şey olmasın diye eimin yetişemedi her yerde bakımımı ve şöforlüğüme kadar destek verdi. rahat bir hamilelikl geçirdim. 32 haftada her şey normaldi dr kontrolümüzde kızlarımın maşallahı vardı tek bebek boyutlarındalar her biri demişti bu beni daha da çok rahatlattı. ailemizde bir sürü ikiz doğum vardı ve hiç erken doğum yapan olmamıştı.o nedenle hiç bir şikayetimin doğum emaresi olabileceğinide düşünmedim. 32 hafta kontrolünde geciktirmeyi sağlamak için nidilat ilaç kullanımına başlattı dr um. o ana kadar her şey mükemmelken ben o ilacı kullanmaya başladıktan sonra titremeler geliyor ateş basıyordu dr a sorduğumda bünye alışana kadar olabileceğini söyledi 1 hafta geçti böyle 1 hafta sonra burnum kanamaya başladı günde bir kaç kez ve zor durduruyordum. bu şikayetim içinde aradım son aylarda olabilir dedi. 34. haftaya girdiğim perşembe günü sabaha karşı şiddetli ağrıyla uyandım ne yapacağımı bilemeden öyle kendimi rahatlatmaya çalıştım çamaşırım ıslanıyormu diye kontrol ettim yoktu bir şey hatta doluluk hissi olmasına rağmen idrara çıkamamaya başlamıştım. bunlarda ikiz bebek ağırlaşmaya başladılar dedim içimden sabah 6 ya kadar kıvrandım eşim işe gitmek için kalktı ben duramıyorum ağrıdan dr a gidelim dedim. eşim dr muzu aradı telefona cevap alamadı nasıl bir sakinlikse adam kalkmamış uyanmasını bekliyelim dedim ılık bir duş aldım ve ıslakken bile yatağa uzandım bu beni rahatlatmış 7.30 a kadar uyumutum bu arada eşim dr a ulaştı tüp bebek tedavisi gördüğümüz hastaneye gitmemizi söylemiş bir hemşire bizi karşıladı ve nsy bağladı bebeğimin kalp atışlarını duyunca rahatladım sıra diğer kızıma geldi hemşire bakıyor bir türlü kalp atışı alamıyordu telaşlanmış ama bana fark ettirmiyorlar 5 dk sonra dr geldi ssk hastanesinde görevli kendisi belli mesafe var bulunduğumuz kliniğe aslında sonra aldı aleti kontrol etti çok zayıf bir kalp atışı sesi oh rahatladım burdaymış sadece geride kalmış dediğinde ben paniklenecek bir durum olduğunu anladım ağrımdan olayları idrak edemez durumdaymışım demek. sonra bir serum takıldı. eşim ultrasonda göremek istedi şimdi serumu takalım rahatlatalım sorun yok dedi ve dr muz kllinikten ayrıldı bizde serum u bekledik bitti ağrım geçti rahatladım ve eve döndük. o güb iyi cuma sabahı yine aynı ağrıyla uyandım ama daha dünde oldu aynısı serumla geçti dinlenirsem geçer dedim. yatmaya devam ettim erken doğum yapacağım aşikardı 36. haftada alabiliriz 35 te gelince hastane işinide konuşalım demişti dr muz. annemde bunlardan paniklemiş iki halam ve kızkardeşlerimle gelip evimi hazırlamaya çalışıyorlar ben başımı kaldırıp bakamıorum ne yaptıklarına bile yatıyorum koltukta her biri tk tek gelip kızım dr git diyorlar arıyorum dr muz normal diyor. daha dün baktık her şey iyi diyor o günüde geçirdim ağrıyla akşam eşim geldi bir şey yiyemiyorum miğdem kalkıyor dr aradı yiyemiyorda artık dedi gaviskon kullanmamızı önerdi eşim alıp geldi içtim 10 dk sonra istifra ettim o nun halsizliğiylede yine uyudum c tsi gününe geldik bu ağrılarla. c tesi sabahı biraz ağrım vardı sonra geçti yine rahat günler başlıyor dedim. annem merak edip geldi dedim hiç oturma gidip beek için son hazırlıkları bana pijama gecelik terik al bir sürü sipariş yaptım anneme listeyi verdim kızkardeşimle gidip alın dedim yazık hemen kalktı gitti eşiim var yanımda bir şey yemiyorum diye muz alıp geldi barı bu vitamin olsun diye zorluyor. bir tane muzu soyup dilimleyip geldi televizyonda söyleşi programı izliyoruz ben tuvalate gittim çamaşırımda sümük gibi bir ıslaklık yeşil renkte akıntım oldu sanırım dedim çamaşırımı değiştirdim gidip oturdum 10 dk sonra yine bir ıslaklık eşime dedim teminde oldu diye hemen dr u aradık oda hemen tüp bebek merkezine gidin geliyorum dedi. eşim panikledi ordan oraya koşuşturup araba anahtarı ararken sakin olmaya çalıştım bir duş alayım dedim duş aldım sağlıkkarnemi tüm raporları çantama attım kapıya doğru yüyürken gözlerim karardı kasıklarımdaki ağrının şiddetini anlatamm bir anda gözlerim görmüyor kıvarnıyor haldeydim çıktık evden asansör bozuk tamir ediliyor diye dışarının sigortası kapalı ışık yok 5. kattan aşağıya yürüyerek eşim kolumdan tutarak indik telefonun ışığı ile ağrım iyice artı. arabaya bindik ve kliniğe gittik hemşire karşıladı ve beni direk muayeneye aldı muyaeneyi bıraktı kapıyı kapatıp dışarıya çıktı sonra gelip üstümü örttü ein geliyor durumu açıklar dedi gitti. eşm geldi elleri titriyor açılma varmış kızlarımız geliyor şimdi gidiyyoruz yavaşça kaldırayım seni doğuma giriyorsun dedi. kalktım 2 km deki ( en nefret ettiğim doğum hastanesi ve aklımda hiç olmaya yere) hastaneye gittik. dr mu soruyorum geliyor diyorlar ailemi aradı eşim beni odaya aldılar ameliyat giysisini giydirdiler kalbim yerinden çıkacak gibiydi. bir eşim bir ben isterdimki ailemolsun derken asansöre ilerlerken halam ve babam belirdi kapıda babama sarılmak istedim bana güç verdiye babamın gözyaşları süzülüyordu sarılırsam ağlarım diye hadi kızım bekletme kızları sağsağlim git gel dedi omsuma elini koydu asansöre bindirdi. yukarı çıkarken hemşireye yalvarıyordum epidural istemiyorum bayıltın diye oda anesteji uzmanımız çok iyi anlamıycaktsın dedi ameliyathaneye girdim söyledim ama dinleyen yok korkma diyorlardı sadece mecburen teslim oldum hala drmu göremiyordum bir yandanda diyordum nerde diye içerde hazırlanıyor dediler. yattım masaya iğneyi yapıcaz yan dön deidler bende acımaz dimi diyordum ve iğnenin girdiğini hissettim o an miğdem kalktı bayılıyorum zannettim ve gerisini hatırlamıyorum bayılmışımda zaten. sonrası çok net değil aileme söylenen gebelik zehirlenmesi olmuş ikizlerin biri anne karnında ölmüş anneyi zehirlemiş annede diğer bebeği 7 saatlik yaşam mücadelesi vermişim bu sabaha karşı gözünü açmayabilir her şeye hazıırlıklı olun denmiş hayatta olan kızım oksijensiz kalmaktan ötürü yeni bir savaşa başlamış aile darmadağan büyük halam ve eimin teyzesi 112 ye son anda atlamışlar ve oocaaa izmirde kızıma ventilatör cihazı olan kuvöz aranmış hiç bir yer de yok deniyormuş bursaya gönderilecek bebek denmiş 112 dr da oraya kadar dayanamaz bu bebek diye bağrınıyormuş türkiye gerçeği ortaya çıkmış ankaradan siyasetçiler araya sokulmuş ve tepecik ssk ya kızımı kabul ettirmişler ve kızımın mücadelesi orada başladı 48 gün kuvözde kaldı beyinde hücre ölümü oluşmuş nörolojik sorunlarla savaşıda başlamış oldu. diğer meleğimse malesef söylenen karnım da öldüğü ama bende son güne kadar karnımdaki hareketlerini hatırlıyorum. meleğim bir şekilde uçup gitmiş ben kanma durdurulamadığı için rahimi alınmış kendimde değilmişim. durup durup kızlarım nerde diyerek sayıklıyormuşum her kez bana ikiside iyi derken meleğimin defin işlemleriyle uğraşıyormuş babam ve erkek kardeşim eşime ve aileme bebeği görmek isteyip istemikleri sorulmuş eşim görürsem bırakamazdım diyor görmemiş annemde aynısını söylemiş babam erkek kardeşim küçük halam teyzem ve kuzenimin eşi abim gidip almışlar meleğimi o soğuk dolaplardan teyzemin ve babamın anlattığına göre beril in aynısıydı diyorlar. hiç ölmüş gibi değildi pespembe bir bebekti yüzünde gülümseme vardı. Alıp götürmüşler bedeninin ebedi olacağı yere babam kucağında taşımış arabada kardeşim arabayı kullanmış yol boyunca babama yanaşarak ayağına dokunarak onu nasıl beklediğimi bildiğinden bari dokunaym demiş bırakıp gelmişler yakınlarım kızımı orada. Bende geçici bilinç kaybı oldu sanırım hiç hatırlamıyorum o kara pazarı ameliyat sonrasında bir sürü komplikasyonlar gelişmiş böbrek ve karaciğer fonksiyon bozuklukları dr lar endişelenmiş sadece doğum hastanesi olduğu için dışardan dr lar gelip gitmiş. kurtarmışlar beni neyseki beril im içinmi sanırım o kurtuluş. ama Berenim i hiç göremedim hiç dokunamadım ona yapabildiğim tek annelik her pazar kabrine gidip kollayamadığım için onu koruyamadığım içimde sağlıkla büyütemdeiğim için af dilemek. hayatım 10 aydır çok karmaşık beril var başka bir anlam beren yok o bölüm çok anlamsız sevineyimmi üzüleyimmi belli değil beriln sağlık problemleri var yaşadığına şükür diyorum berenim yok oda beril gibi olsaydıda yanımda olsaydıda diyorum beril büyüyüp bir şeyler yaptıkça berende yapçaktı diye kahroluyorum.acım hi azalmıyor her gün her gün daha fazla artıyor. kabrine gittiğimde kazıp alayıp diyorum o minicik bedeni yağmurlar yağdı buz gibi soğuk havalar oldu o anlarda içim kan ağlıyo sanki bebeğim etlkilenecek gibi gece olup karanlıkçökünce içimin acısını tahmin edemezsiniz yanlız o orda diyorum yattığımda berilin elini tutuyorum berende hissetse korkmasa hiç bir şeyden diyorum allahıma yalvarıyorum benim yokluğumu ona hissettirme diyorum ona karşılayan benim kılığımdaki meleği ebedi kıl hep annekokusunu hissettir diyorum şefaat edecekse bana değil kardeşine etsin ona cennet kapılarını açtırsın diyorum inşallah dualarımız kabul olur bu dediklerim de dinmeyen gözyaşımda içimdeki bu ateşte inşallah isyan değildir.
Çok tşk ederim selencim inşallah güzelim allah hepimize gönlümüzdeki yatanı nasip etsin..Maşallah bundan sonraki herşeyde temiz çıkıcak inşallah çok sevindim sonuçlarının güzel çıkmasına gözün aydın arkadaşım
Çok güzel bu haber canım. Sonuçlarının iyi olmasına sevindim. İnşallah hayırlısıyla meleğinin kardeşine bir adım daha yaklaştın. Rabbim bir an önce bebişini gönderir inşallah.
Sağpl bengisucum inşallah güzelim inşallah
Hadi güzelim bir kaç gün daha var bunlarda iyi geçip bize müjdeli haberler vereceksim öyle hissediyorum..kib güzelimBurdada yağmur hiç durmuyo ama ben kışı çok özlemişim..evet 4. gün hiç bişey doğmuyor içime hislerim hiç kuvvetli değil bu konuda benim anladımki ilk seferdeki gibi umutsuz değilim ama zaman geçince nasıl hissetcem bilmiyorum..senin tatil günün dimi bugün ohh süper
Yine listeye adim yazilmis,görünce icimde sanki kuslar uucusuyor,dallarim yeseriyor..
hamile arkadaslar,herseyin yolunda gitmesi mükemel..öylede devam edecek
Bekleyen arkadaslar insallah 2011 bizim icin hamilelikl ve bebgimize kavusacagimiz yil olur..
Benim yeni regl tarihim 05.01.2011 yazarsaniz cok mutlu olacagim... insallah o gün geldiginde kirmizi rengi hamilleik testinde görürüm..Bu ay klomene basladim..
Hepiniz sevgi ve umutla kalin
Evde olunca yataktan kanepeye panepeden yatağa yuvarlanıp duruyorum.Çok sıkıcı. İnşallah her şey yolunda gider,mimmoşumu kucağıma alırım. Allahım sen hepimize yardım et.
BEBEKLERİMİZ
[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Adı|Cinsiyeti|Doğum Tarihi
|Melek76|Elif Duru|Kız|22.04.2010
|Mhtp|Poyraz|Erkek|26.05.2010
|Leylayaşar||Kız|
|Angelhope|Yusuf|Erkek|11.08.2010
|Özlemimsin|Eylül|Kız|14.12.2010[/table]
sizler adına çok sevindim...ne güzel sonunda Rabbim anne olmayı nasip etmiş ve onları güzel hayırlı bir evlat yetiştirmeyi de nasip etsin...ilerleyen zamanlarda kardeşler nasip eder de daha da mutlu olursunuz inşallah...her şeyin hayırlısı....
HAMİLELERİMİZ
[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Haftası|Cinsiyeti|Beklenen Doğum Tarihi
|Denizim16|38|KIZ|24.12.2010
|Sweetbaby|38|KIZ|24.12.2010
|Hadibakem|36|ERKEK|18.01.2011
|Özlenen2010|34|KIZ|14.01.2011
|Premete|31|ERKEK|22.02.2011
|Kardanadam11|29|ERKEK|09.03.2011
|Alicim|22|KIZ|27.04.2011
|Gelincik37_34|21|KIZ|30.04.2011
|Eburcu|16||06.06.2011
|Seblev|16||06.06.2011
|Bengisu82|6||13.08.2011[/table]
günü gelen herkese en kısa zamanda az acıyla meleklerinizi kucağinıza almayı nasip eder Rabbim inşallah....haftalar kalanlara da bi sorun çikmadan güzel bi hamilelik geçirmenizi dilerim....sabırla umutla bekleyenlerin de mutlu bi şekilde kucaklarınıza almayı nasip etsin, hakkınızda en hayırları versin Rabbim.
MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ
[table="head"]Kullanıcı Adı|Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih
Gamze81|17.12.2010
Aabeyazmelek|20.12.2010
Selen_k|26.12.2010
Feri|05.01.2011[/table]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?