merhaba arkadaşlarrrrr...
bende aranıza yeni katılıyorumm daha önce bu topiği hep görüyordum ama girip yazmak gelmiyordu içimden..ama papatya arkadaşım tüp bebek hakkında konuşurken o söyledi ben gelip yazmak istedim benide aranıza alırsanız cok sevinirim..
benim 5 kaybım var. ama asla umudumu yitirmedim elbet allahım cok büyük birgün sağlıklı nasip edecek..
en son kürtaj olalı 11 gün oldu vakit kaybetmeden çalışmak istiyorum ama artık tekrardan aynı acıları yaşamamak adına tüp bebeğe karar verdik yılbaşından sonra gidip görüşme yapıcaz..dr,umuz ne zaman başlayalım derse o zaman startı vericez nasipse..
1. 13 hafta
2. 20 hafta
3. 9 hafta
4. 5 hafta
5. 8 hafta
kayıplarım bu şekilde inşallah rabbim 6. sağlıklı kucağıma almak nasip olur..
3. gebelikten sonra gereken araştırmalarımız yapıldı ama hiçbir sorun yok şanssızlık dediler.
kızlar bende sizin gibi dertlyım geçen ay 8 aylık yawrum karnımda öldü nedensız bişi bilınmıor. serzaynla oldum doğumumu daha 40m çıkmadı 1 hafta sonra çıkıcak çok acıymış ve hala ağlamaktayı m yawruma ne rabbım kımsyi evladıyla sınamasın çokacı bişi ağlamaktan yoruldum artk canım acıo geceleri yağmur soğuk olduğu zaman yawrumu toprakta kefende düşündükçe kahraloyurum bu acım nasıl dınıcek onuda bilmıorum. doktorum ocak ayında korunmayı bırakabilrisin dedi alşhımi inş sağlıklı saatlı meleğimi yollar bana kardeşini bebeğim kızdı inş yıne kızım olur
canlarım hepinize çok teşekkür ediyorum...iyiki varsınız.inşallah daha bol bol girecem idare edin şimdilik.herkese ayrı ayrı yazamıyorum anlayın büyükler yat diyolar ayağa pek kaldırmıyolar.yanlız kaldığımda daha sık girecem.inşallah çok güüzel haberler alacağım sizlerden...ayağımı sürterek geldim...öpüyoruz sizi...
Kızlar bugün benim doktor kontrolüm vardı ve maalesef haberler pek iyi değil. Tansiyonum zaten tansiyon hapına rağmen pek düşmüyor bir de kan değerlerim normal çıktı demiştim ama karaciğer enzimlerinden ikisi yükselmiş. Ayrıca bebeğin karın çevresi de bir hafta gerilemiş ve doppler akımlarındaki direnç artmış. Mete'de de gerilik karın çevresinden başlamıştı. Yani beni bekleyen bir preeklemsi ve İUGR tablosu var. Durum böyle olunca doktor beni tekrar hastaneye yatırmak istiyor ama ben yatmak istemiyorum. En azından iki hafta daha evde kalsam da ocakta yatsam benim için daha iyi olacak çünkü hastane ortamı beni daha çok strese sokuyor. Pazartesi testleri tekrarlayacağız ve duruma göre tekrar görüşeceğiz. Sanırım yine erken doğum yapacağım. Şu an 31. haftanın içindeyim ilk hedefimiz 32. haftayı bitirmek sonra da 34. Allah'ım inşallah bebeğim erken doğsa bile küveze girmesine gerek kalmaz tekrar aynı şeyleri kaldırabilecek gücüm yok.
merhaba arkadaşlarrrrr...
bende aranıza yeni katılıyorumm daha önce bu topiği hep görüyordum ama girip yazmak gelmiyordu içimden..ama papatya arkadaşım tüp bebek hakkında konuşurken o söyledi ben gelip yazmak istedim benide aranıza alırsanız cok sevinirim..
benim 5 kaybım var. ama asla umudumu yitirmedim elbet allahım cok büyük birgün sağlıklı nasip edecek..
en son kürtaj olalı 11 gün oldu vakit kaybetmeden çalışmak istiyorum ama artık tekrardan aynı acıları yaşamamak adına tüp bebeğe karar verdik yılbaşından sonra gidip görüşme yapıcaz..dr,umuz ne zaman başlayalım derse o zaman startı vericez nasipse..
1. 13 hafta
2. 20 hafta
3. 9 hafta
4. 5 hafta
5. 8 hafta
kayıplarım bu şekilde inşallah rabbim 6. sağlıklı kucağıma almak nasip olur..
3. gebelikten sonra gereken araştırmalarımız yapıldı ama hiçbir sorun yok şanssızlık dediler.
,gelincik37_34, merhaba...Hamileligin ilerledi iyice ve hersey yolunda cok sükür..Umarim iyisindir ve bebegin icerde dans etmeye baslamistir..kendine dikkat et..
merhaba feri evet Rabbime şükürler olsun herşey yolunda gidiyor birkaçgün önce 3 boyutlu ya girdik sorunsuz atlattık beni korkutan 30.haftadan sonrası aslında hareketlerimiz de başladı epeydir danslar ediyo ama bir de gece görmekten kurtulamadığım rüyalar olmasa dün gece ki rüyamda tekmelerini duyamıyodum ve medikallere koşturup şu kalp seslerini duymaya yarayan voltmen gibi aletlerden ve jelden arıyordum gerçek gibiydi yorun kalktım yataktan korkularım gece gün yüzüne çıkıyo inşallah rüyalarda kalır ve bu acıyı yaşayan kimse bir daha yaşamaz inşallah Allaha emanet zamanında hayırlısıyla gelsinler
aminn canım allah razı olsunn..canım ilk kaybım cok önemsenmedi dediler ilk gebeliklerde olan şey tamam dedik aradan 6 gecti hamile kaldım ilk üç ay herşey norlmalken 4. aya girdiğimizde bebekte gelişim geriliği ve su azlığı var dediler beyninde kist mesanesi yok denilde hemen büyük bir hastaneye gidin araştırılsın..biz askeri personeliz istanbul gataya gittik..neyse ordaki dr. aynı şeyi söyledi ve heyet toplandı gebelik sonlanacak tabiki bizdende imza filan aldılar.gebeliği sonlandırmıcak olsak bile artık bebeğin suyunun tamamen bittiğini ve içerde ölüp benide zehirleyebilir denildi..gebelik sonlanmadan önce sıvı aldılar anne karnından ve sonra bebeğin kalp atışları durdurp sunni sancıyla doğdu allahım ne büyük acıdırki bu böyle anlatamam doğumda hiç acı cekmedim ama o bebeğimi görmek beni mahvetti..Canim benim basin sagolsun,Allahim birdaha yasatmasin...Gereken arastirmalar yapildi,birsey cikmadi yazmisin..5 kayip hele birisi 20 haftalikmis..beimde 3 kaybim var..ama sonuncusu 18 haftalik olunca,doktor bana 18 haftalik bir bebegin nedensiz kalbi durmaz demisti..Sonraki detayli arastirmada kanda pihtilasma cikti..2. ye kadar normal deyip hicbirsey yapmadilar,bende inandim üstelemedim..keske 2. sinde yaptirsaydim testlerimi...Sana hangi testler yapildi,ne tür arastirmalardan gectin...INsallah bidaha yasamasin..
Canım başın sağolsun ne denir ki kifayetsiz her cümle.İnşallah tüp bebek yeni bir başlangıç ve umut olur hayırlısıyla da Rabbim kucağına sağsalim hayırlı ömürlü kavuşturur.
gamzeli kızz cnım bnım ya çok büyük geçmiş olsun gerçketen zor bende geçen ay 33 haftalık bebeğimi kaybebtım herşey yolundayken kalbı durmuş sadece bişi yok dedi doktorum sezarynla aldılar yawrumu rabbım inş yenıden sağlıklı saatlısını naip eder hepımıze çok acı bişi
merhaba feri evet Rabbime şükürler olsun herşey yolunda gidiyor birkaçgün önce 3 boyutlu ya girdik sorunsuz atlattık beni korkutan 30.haftadan sonrası aslında hareketlerimiz de başladı epeydir danslar ediyo ama bir de gece görmekten kurtulamadığım rüyalar olmasa dün gece ki rüyamda tekmelerini duyamıyodum ve medikallere koşturup şu kalp seslerini duymaya yarayan voltmen gibi aletlerden ve jelden arıyordum gerçek gibiydi yorun kalktım yataktan korkularım gece gün yüzüne çıkıyo inşallah rüyalarda kalır ve bu acıyı yaşayan kimse bir daha yaşamaz inşallah Allaha emanet zamanında hayırlısıyla gelsinler
aminn canım allah razı olsunn..canım ilk kaybım cok önemsenmedi dediler ilk gebeliklerde olan şey tamam dedik aradan 6 gecti hamile kaldım ilk üç ay herşey norlmalken 4. aya girdiğimizde bebekte gelişim geriliği ve su azlığı var dediler beyninde kist mesanesi yok denilde hemen büyük bir hastaneye gidin araştırılsın..biz askeri personeliz istanbul gataya gittik..neyse ordaki dr. aynı şeyi söyledi ve heyet toplandı gebelik sonlanacak tabiki bizdende imza filan aldılar.gebeliği sonlandırmıcak olsak bile artık bebeğin suyunun tamamen bittiğini ve içerde ölüp benide zehirleyebilir denildi..gebelik sonlanmadan önce sıvı aldılar anne karnından ve sonra bebeğin kalp atışları durdurp sunni sancıyla doğdu allahım ne büyük acıdırki bu böyle anlatamam doğumda hiç acı cekmedim ama o bebeğimi görmek beni mahvetti..
bebekte normal görünümde birşey yoktu bebek patolojiye gitti ordada bir sorun cıkmadı ve bize bebeğimizi vermediler ve bebeğimin bir mezarı bile yok..neyse sıvının sonunucunda herşey cıkar 1 aya kadar öğreniriz dediler neyse 6 ay gecti ve hala yoktu sonuclarımız meğersem hastane kaybetmiş sonucları artık ankaraya tlf actık ordan yeniden yolladılar..ama dr. bize söylediği hiçbir sorun yokmuş bebekte bu sadece şanssızlık yeniden hamile kalabilirisiniz olduu ama sonra başka bir dr. gösterdiğimizde bekete 69 triploidi cıkmış ve kromozon bozukluğu varmış bebekte..ve ben o ay korunmadım ve hemen hamile kaldım..ve oda kalp atışlarını duyduk herşey normal ilerlerken kalbi durdu..artık dedik böyle olmaz gidelim ne gerekiyo yapılsın ankara gataya gittik..
orda rahim filmi,genetik araştırma,kromozon araştırması hemotoloji ve yapılması gereken hormaon testlerinin hepsi yapıldı ve hiçbirşey cıkmadı sadece rahim filminde sağ tüp tıkalı cıktı ama dr. bunun bir sorun olmucanı tek tüple hamile kalacağımı söyledi ve hakkatende tek tüple iki kez hamilede kaldım..
dr,umuz hamile kaldığım zaman kan sulandırıcı iğne ve bebe aspirini kullanmamı önerdi ama yinede nafile gerci son iki hamileliğim birisi kimyasal gibi birşey oldu diğeride boş gebelikti..yani benim sorunlar böylee canım..
allahım sanada sabır versin inş. sende sağlıklı kucakladığın günleride görürüsün rabbim birdaha hiç yaşatmasın..
cok uzattım canım kusura bakma..
Yapilabilecek,bakilacak hersey bakilmis aslinda..Insallah alacaksin sende bebegini kucagina...Benimde sol tüp kapali ,sagda gecir darligi cikti gecen sene Aralik ayindaki cekimde,doktor hamile kalmazsiniz,tüp yapin dedi,ben komaya girdim,cünki esim asla tüp yapmak istemez,hatta cocukta istenmiyor ya neyse..O kadar agladimki o ay anlatamam,doktor gecen hamilleikte bebek 2 hafta karnimda ölü kalmisti,enfeksiyondan olmustur dedi.." hafta nerdeyse hic uyumadim,yemedim icmedim..reglim o ay 10 gün gecikti ama rahim filmi cekiminden ve stresten diye test bile yapmadimve ,meger hamile kalmisim...Cekimde sag tüpümdeki darrlik acilmis..30 Aralikta test yaptimki pozitif ve ben 6 haftalik hamileyim ..Mucize gibi yani..2010 hamilleik haberiyle girdim ,hayatimin en güzel yeni yiliydi..sonra mart 23 te a felaket haberini aldim 18 haftalikti..Allah kimseye vermesin..sunni sanciyla dogum,ölü bebek dogurmaya calsimak cok zor...anliyorum seni..sonra miyonum ardi 6 cm onu aldirdim,1 kimyasal gebelik yasadim Agustos ayinda..oda beni cok yipratti...tüplerimede bakildi ama malesef sol kapali,sagda acik..Allaha sükürki sag tüpüm acik...
gamzeli kızz cnım bnım ya çok büyük geçmiş olsun gerçketen zor bende geçen ay 33 haftalık bebeğimi kaybebtım herşey yolundayken kalbı durmuş sadece bişi yok dedi doktorum sezarynla aldılar yawrumu rabbım inş yenıden sağlıklı saatlısını naip eder hepımıze çok acı bişi
Cibel seninde basin sagolsun..Cok zor günler geciriyorsundur,Allahim sabir ve en kisa zamanda bebek versin insallahhhh...
Yapilabilecek,bakilacak hersey bakilmis aslinda..Insallah alacaksin sende bebegini kucagina...Benimde sol tüp kapali ,sagda gecir darligi cikti gecen sene Aralik ayindaki cekimde,doktor hamile kalmazsiniz,tüp yapin dedi,ben komaya girdim,cünki esim asla tüp yapmak istemez,hatta cocukta istenmiyor ya neyse..O kadar agladimki o ay anlatamam,doktor gecen hamilleikte bebek 2 hafta karnimda ölü kalmisti,enfeksiyondan olmustur dedi.." hafta nerdeyse hic uyumadim,yemedim icmedim..reglim o ay 10 gün gecikti ama rahim filmi cekiminden ve stresten diye test bile yapmadimve ,meger hamile kalmisim...Cekimde sag tüpümdeki darrlik acilmis..30 Aralikta test yaptimki pozitif ve ben 6 haftalik hamileyim ..Mucize gibi yani..2010 hamilleik haberiyle girdim ,hayatimin en güzel yeni yiliydi..sonra mart 23 te a felaket haberini aldim 18 haftalikti..Allah kimseye vermesin..sunni sanciyla dogum,ölü bebek dogurmaya calsimak cok zor...anliyorum seni..sonra miyonum ardi 6 cm onu aldirdim,1 kimyasal gebelik yasadim Agustos ayinda..oda beni cok yipratti...tüplerimede bakildi ama malesef sol kapali,sagda acik..Allaha sükürki sag tüpüm acik...
Kızlar bugün eski arkadaşlarımla görüştüm 10 kişi falandık hepsinin çocuğu var yada hamileler bi tek ben kaldım öyle ortamda sürekli hamilelik haftası ve çocukları konuşuldu bense öyle bakakaldım sohbete katılmaya çalıştım ama sanki konuştukça bana acıdılar çok kötü hissettim kendimi off geldim geleli sinirlerim bozuldu ağlıyorum ağladıkça daha çok sinirlerim bozuluyor hastalık belirtilerimdendir çünkü kendimi durduramadan ağlamam((
evet canım yapılacakların hepsi yapıldı artık herşey allahıma kalmış o ne zaman sağlıklı nasip ederse o zaman olucak..
sende baya acılar yaşamışsın cok zor...ama eşinin bebek istememesine üzüldüm bence seninde psikolajini düşünmeli sonucta bizler yeniden hamile kalınca kendimizi daha iyi hissedeceğimize eminim..
inşallahh rabbim cok bekletmez canım en kısa zamanda hamileyim diye haberini alırız sağlıklı bir şekilde..
Ahh Selen ahhh..neler yasiyoruz,ne kadar yipraniyoruz degilmi..Aglama diyecefim ama,elimizde olsa aglamayiz zaten.Yasadiklarimiz hepimizi cok güclü yapti..Ama bu cocuk konusundada bi o kadar hassass..
Beni eskiden arkadas,akraba davetlerine cagirirlardi,onlar oturup cocuk muhabetti yapar,cocuklari birbirleriyle oynar,2.3. cocuk zamanlarini konusurlar,bende gittigim her yerde cay,pasta .börek servisi yapar,bulasiklari yikardim..Hatta gitigim evlere elim,kolum dolu giderdim,onlarin cocuklari var,yapamazlar,ben birseyler yapimda,katki olsun diye....sonra baktimi beni aslinda servis elamani olarak cagirioyrlar,indir kaldir,yika,sil....Sonra gitmedim hicbir yere....artik onlarda zaten cagirmiyorlar ..Bu cocuksuzluktan dolayi,Almanyada yapa yalniz kaldim..Herkesin 2-3 cocugu var..onlar oynasi diye bulusuyorlar,dogum günlerine birbirlerini cagiriyorlar..Onlarda hakli beni ne yapsinlar ki...Hatta ben kimin cocuguna ne tatli desem hemen atilipp Masallah desene diyorlardi...OOFFF ne desem bos...
Hele bazi insanlarin konsmalari,davranislari,yaptiklari yaralayici yorumlari..O insanlari hic affedemiyorum..Sanki bu bizim,kusurumuz,sucumuz gibi yansitmaya calisanlara hakkimi helal etmiyorum..
Sende üzme kendini..Yüce Allahim bizim boynumuzu bükük birakmayacak insallahh
Kızlar bugün eski arkadaşlarımla görüştüm 10 kişi falandık hepsinin çocuğu var yada hamileler bi tek ben kaldım öyle ortamda sürekli hamilelik haftası ve çocukları konuşuldu bense öyle bakakaldım sohbete katılmaya çalıştım ama sanki konuştukça bana acıdılar çok kötü hissettim kendimi off geldim geleli sinirlerim bozuldu ağlıyorum ağladıkça daha çok sinirlerim bozuluyor hastalık belirtilerimdendir çünkü kendimi durduramadan ağlamam((
Ahh Selen ahhh..neler yasiyoruz,ne kadar yipraniyoruz degilmi..Aglama diyecefim ama,elimizde olsa aglamayiz zaten.Yasadiklarimiz hepimizi cok güclü yapti..Ama bu cocuk konusundada bi o kadar hassass..
Beni eskiden arkadas,akraba davetlerine cagirirlardi,onlar oturup cocuk muhabetti yapar,cocuklari birbirleriyle oynar,2.3. cocuk zamanlarini konusurlar,bende gittigim her yerde cay,pasta .börek servisi yapar,bulasiklari yikardim..Hatta gitigim evlere elim,kolum dolu giderdim,onlarin cocuklari var,yapamazlar,ben birseyler yapimda,katki olsun diye....sonra baktimi beni aslinda servis elamani olarak cagirioyrlar,indir kaldir,yika,sil....Sonra gitmedim hicbir yere....artik onlarda zaten cagirmiyorlar ..Bu cocuksuzluktan dolayi,Almanyada yapa yalniz kaldim..Herkesin 2-3 cocugu var..onlar oynasi diye bulusuyorlar,dogum günlerine birbirlerini cagiriyorlar..Onlarda hakli beni ne yapsinlar ki...Hatta ben kimin cocuguna ne tatli desem hemen atilipp Masallah desene diyorlardi...OOFFF ne desem bos...
Hele bazi insanlarin konsmalari,davranislari,yaptiklari yaralayici yorumlari..O insanlari hic affedemiyorum..Sanki bu bizim,kusurumuz,sucumuz gibi yansitmaya calisanlara hakkimi helal etmiyorum..
Bende bugün bir daha gitmeme kararı aldım niye gideyimki ne onlar benden bişi anladı ne ben onlardan hepsinin konusu ortak benimse o konu en üzüldüğüm en yıprandığım bugüne kadar en yaralandığım konu üstelik elimden geldiğince sohbet etmeye çalıştım ama bi yere kadar onlar uykusuzluktan emzirmekten sütten bahsettiler bende yaşamıştım uykusuzluğu ama karnımı yoklayıp boş olduğunu tekrar tekrar anladığımda yaşamıştım benimde sütüm vardı ama onlar gibi koynumda bebeklerim yoktu ne ben onları anlayabildim ne onlar beni...Allah'ım inşallah hepimizin bu yaralarını sarar çok üzüldük kat kat mutlu oluruz inşallah hepimiz...
kızlarrrr yazınızı okurken sanki beni anlattınız..hepimizde aynı şeyleri yaşaıyoruzz ne kadar acı olduğunu anlayabiliyorum helede insanların size acıyarak ayy canımm yazık demeleri yokmu nasıl üzülüyorum anlatatmam..
hele en cok zoruma giden birşey oldu..
yazın memleketteyiz eşim yok eşimin ailesinin yanındayım yengesi var baya yaşlı eltiminde oğlu var bebekti cocuk durmadı kusuyo filan herkz bişey söylüyo bende dedimki cok yediği için galiba kusuyo yengede demezmi sen konuşma sanki kac tane cocuk büyüttün..ayyy nasıl kötü oldum içim parcalandı resmenn eridim bittim orda ağlamak istedim ama kendimi cok zor tuttum...
inşallah rabbim bana ve benim gibi evlat hasretiyle yanan arkadaşlarıma en kısa zamanda sağlıklı evlatlar versinde artık şu insanların ağzı sussun..
çarşamba izne gidiyoruz memlekete annem ve kayınvaldem yanımda kürtaj olduğum için geldiler ve memlekette herkez durumumu biliyo şimdi gidince binbir acıma duygusuyla yaklaşıcaklar birsürü soru soracaklar aslında hiç gitmek istemiyorum ama sırf eşimin hatrına..
Kimseden biz anlamalarını zaten beklemiyoruz bunu yaşamayan gerçekten anlayamaz ama en azından yorum yapmasanlar bu konuyla ilgili hiç konuşmasalar bize yeticek ama nerdee...Sen memlekete gittiğinde isteyen istediğini söylesin kulaklarını tıka hiç kimseyi umursama elinden geldiğince ne yaşadığını en iyi sen bilirsin kimseye yorum yapma fırsatı tanıma yeterince üzüldük başkaları üzemesin bizi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?