genelde toparlanırmış 40 günde.....
maytap cım ümidini lütfenyitirme hep sonu hüsran olacak değil ya
inan burada bebeğini kaybedip tekrar hamiş olanları görünce o kadar seviniyorum ki
adeta bana ilaç gibi geliyor
ara ara beni kasvet basıyor ama olumlu örnekleri görünce rahatlıyorm
kasım ayında denedik demşsin eğer tekrar düşünürsen bir daha ki ne zaman olur
inşallah o zamanlar gelir de bebeğn sana tutunur sağlıkla alırsın kucağına
işte birdahaki nezaman olur pek bir fikrim yokbakalım biraz bekleyelim diyorum sonra yaşım ilerliyor die korkuyorum filan..ya ben şuan adetim ...galiba ondan stresliyim biraz..kafam karışık işte...
Ben 1 ay önce ikiz kızlarımı 27. haftada kordon düğümlenmesiyle kaybettim.Daha önce hiç bu bölüme girmek aklma gelmiyordu.Eğer girseydim kişilerin ne üzüntüler,sıkıntılar çektiğini görseydim bebeklerim konusunda öyle dikkatli ve titiz olurdum ki.
27 yaşımda kızımı doğurduğumda hamileliğim çok sorunsuzdu.İlkinde işler bu kadar yolunda gidince kızlarımda da böyle olacak sandım ben.Onlara hamile olduğumu Miraç Kandilinde öğrenmiştim.Allah'ın yanımda olduğuna da emindim.İlk aylarda 1 aya yakın süren kanamam oldu ama ben yine hafife alıyordum.Kızlara birşey olmayacağına inanıyordum.
Onları kaybettiğimi öğrendiğimden 1 gün önce hareketsiz olduklarını farkettim.Eşime de söyledim.Ama her zaman hareketli olmadıklarından ben kuruntulanıyorum sandım. Şimdiki aklım olsa,burada yaşadıklarını yazan arkadaşları daha önce okumuş olsaydım şüphelendiğim an giderdim doktora.
Bu arada doktorum dedi ki 'Bebekler çok küçük.Eğer bu düğümlenme benim yanımda olsaydı dahi birşey yapamazdık.Beraber kalp atışlarının durmasını izlerdik.'
Benim içim yine de pişmanlık dolu.Bebeklerimden biri 700 diğeri 500 küsur gram doğdular.Bebeklerden birinde 1-2 haftalık gelişim geriliği vardı.
Artık bu sorular için çok geç biliyorum ama sizce eğer zamanında gitseydim kurtarabilir miydik?
Bebekler sezaryenle alındı.Doktor anneme 3 ay sonra tekrar deneyebilir demiş.Yaşım 35 olacak yılbaşından sonra.İleri yaş hamilelik çok ürkütüyor beni.Polikistikoverim var ergenlikten beri.Ha dediğim zaman da olmayacak bebeğim.Sizce ne kadar beklemeliyim.3 ay yeterli bir zaman mı?Ki dediğim gibi zaten istediğim zaman olmayacak bebeğim muhtemelen.
Benim oğlum 29. haftada 830 gram doğdu ve yaşamadı ama daha erken haftalarda daha küçük doğup yaşayan bebekler de var. Kızlarınının krodonlarının dolandığı erken farkedilip sezeryana alınsalardı yaşayıp yaşamayacakları ya da yaşasalardı sağlıklı bir şekilde mi hayatlarına devam edeceklerini yalnız Allah bilebilir. Kordon düğümlenmesi anlık bir olay ve bugüne kadar hiç farkedip de bebeğini kurtarabileni duymadım. Lütfen bunları düşünüp kendini üzme. Bazı şeyleri ne yaparsan yap engelleyemiyorsun. Doktorlar sezeryandan sonra en az 6 ay bekleyin diyorlar ama aramızda 4-4,5 ay sonra hamile kalan arkadaşlarımız var. Doktorun 3 ayı yeterli gördüdüğüne göre bence bekleme. İnşallah istediğin zamanda bebeğine kavuşursun.
Merhaba arkadaşlar. Bugün hastanede 3. günümüz. Eşim vınn aldı artık hastaneden de internete rahatça girebilirim. Doktorlar durumumuzla ilgili net birşey söylemiyorlar onlar da bu işin nereye kadar süreceğini kestiremiyorlar sanırım, şu an için izle ve gör mantığıyla yaklaşıyorlar. Yattığım gün ultrason ve NST'ye girdim. NST normal çıktı, ultrasonda da sadece bebeğin karın çevresinde bir hafta gerilik var bu da haftasıyla uyumlu kabul ediliyormuş, sadece suyum biraz azalmış. Tansiyonum normal sınırlarda seyrediyor ama karaciğer enzimlerim biraz daha yükselmiş. Sanırım hemen acil bir doğum düşünmüyorlar çünkü ciğer geliştirici iğnemi bile daha bugün yaptılar, asprini bugün kestik ki doğumdan en az bir hafta önce kesilmesi gerekiyor. Şimdilik en azından 32. haftayı tamamlayacakmışız gibi görünüyor.
Geçmişi çok fazla okuyamadım amam gördüğüm kadarıyla aramıza yeni arkadaşlar katılmış hepsine Allah'tan sabır diliyorum. Listeyle ilgili talepler olmuş. Doğum yapıncaya kadar listeyle ben ilgilenmeye devam edebilirim ama beklenen adet tarihlerinizi bana tekrar bildirmeniz gerekiyor. Hepinizi çok öpüyorum.
Merhaba arkadaşlar. Bugün hastanede 3. günümüz. Eşim vınn aldı artık hastaneden de internete rahatça girebilirim. Doktorlar durumumuzla ilgili net birşey söylemiyorlar onlar da bu işin nereye kadar süreceğini kestiremiyorlar sanırım, şu an için izle ve gör mantığıyla yaklaşıyorlar. Yattığım gün ultrason ve NST'ye girdim. NST normal çıktı, ultrasonda da sadece bebeğin karın çevresinde bir hafta gerilik var bu da haftasıyla uyumlu kabul ediliyormuş, sadece suyum biraz azalmış. Tansiyonum normal sınırlarda seyrediyor ama karaciğer enzimlerim biraz daha yükselmiş. Sanırım hemen acil bir doğum düşünmüyorlar çünkü ciğer geliştirici iğnemi bile daha bugün yaptılar, asprini bugün kestik ki doğumdan en az bir hafta önce kesilmesi gerekiyor. Şimdilik en azından 32. haftayı tamamlayacakmışız gibi görünüyor.
Geçmişi çok fazla okuyamadım amam gördüğüm kadarıyla aramıza yeni arkadaşlar katılmış hepsine Allah'tan sabır diliyorum. Listeyle ilgili talepler olmuş. Doğum yapıncaya kadar listeyle ben ilgilenmeye devam edebilirim ama beklenen adet tarihlerinizi bana tekrar bildirmeniz gerekiyor. Hepinizi çok öpüyorum.
Ben 1 ay önce ikiz kızlarımı 27. haftada kordon düğümlenmesiyle kaybettim.Daha önce hiç bu bölüme girmek aklma gelmiyordu.Eğer girseydim kişilerin ne üzüntüler,sıkıntılar çektiğini görseydim bebeklerim konusunda öyle dikkatli ve titiz olurdum ki.
27 yaşımda kızımı doğurduğumda hamileliğim çok sorunsuzdu.İlkinde işler bu kadar yolunda gidince kızlarımda da böyle olacak sandım ben.Onlara hamile olduğumu Miraç Kandilinde öğrenmiştim.Allah'ın yanımda olduğuna da emindim.İlk aylarda 1 aya yakın süren kanamam oldu ama ben yine hafife alıyordum.Kızlara birşey olmayacağına inanıyordum.
Onları kaybettiğimi öğrendiğimden 1 gün önce hareketsiz olduklarını farkettim.Eşime de söyledim.Ama her zaman hareketli olmadıklarından ben kuruntulanıyorum sandım. Şimdiki aklım olsa,burada yaşadıklarını yazan arkadaşları daha önce okumuş olsaydım şüphelendiğim an giderdim doktora.
Bu arada doktorum dedi ki 'Bebekler çok küçük.Eğer bu düğümlenme benim yanımda olsaydı dahi birşey yapamazdık.Beraber kalp atışlarının durmasını izlerdik.'
Benim içim yine de pişmanlık dolu.Bebeklerimden biri 700 diğeri 500 küsur gram doğdular.Bebeklerden birinde 1-2 haftalık gelişim geriliği vardı.
Artık bu sorular için çok geç biliyorum ama sizce eğer zamanında gitseydim kurtarabilir miydik?
Bebekler sezaryenle alındı.Doktor anneme 3 ay sonra tekrar deneyebilir demiş.Yaşım 35 olacak yılbaşından sonra.İleri yaş hamilelik çok ürkütüyor beni.Polikistikoverim var ergenlikten beri.Ha dediğim zaman da olmayacak bebeğim.Sizce ne kadar beklemeliyim.3 ay yeterli bir zaman mı?Ki dediğim gibi zaten istediğim zaman olmayacak bebeğim muhtemelen.
canım iyi olmanıza sevindim int. iyi oluyor oyun felan kafa dağıtırsın doktor kontrolünde kalman bencede cok iyi bebeşin için bol bol su iç zaten yapıyorsun eminim az kaldı canım hayırlısıyla bebişini kucağına alırsın inşallah....
kızlar ben dün dr gittim hormon değerlerim iyi cıktı rahim toparlanıyormuş ancak bir sorun cıktı sedimantasyon değerim cok yüksek cıktı dr bu kadar antibiyotiğe karşı gecmemesine şaşırdı benle eşim enfeksiyon dr gönderiyor yarın gidicez bakalım bu aybebiş için ara veriyoruz dr bu şekilde hamile kalmamın iyi olmadığını söyledi hayırlısı artık ....
Kızlar nasılsınız kimseden ses çıkmamış bende dünden beri sayfaya yazamıyorum hata veriyor sürekli yine bi problem vardı sanırım umarım herkes iyidir...
xenox,ben 32+4 de doğum yaptım sezaryanle..gerçi şimdilik tekrar hamileliği düşünmüyorum ama dr en az 1 sene hamilelik önermiyoruz dedi..eğer normal doğum olsa daha erken olabilir aradaki mesafe..ama 3 aylık ara sezaryan sonrası tekrar hamilelik çok kısa zaman bence...evet anlıyorum tekrar hamile kalmak ve kavuşmak istiyorsun ama ....
bu arada 37 yaşındayım..ileri yaş hamilelik mi ? :)
İleri yaş hamilelik gibi değil , resimde çok genç gözüküyorsunuz :))
76'lıyım.35 oldum.Ben de polikistikover olduğu için oldukça uğraşacağım tekrar hamile kalmak için diye düşünüyorum.Yaşı sorun etmemin sebebi bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?