Haklısın evet zor yorucu bi süreç ama inşallah sonuç olumlu olunca yorgunlukları yaşamaya değer dimi inşallah kararını verip yola çıktığında herşey olumlu gidicek bende hevesleniyorum sizlerden güzel haberler alıcağım günler için şu anda kendimden bahsetmeyi bile pek istemiyor canım üzüntülerimizi beraber paylaştık mutluluğumuzda öyle olsun istiyorum..
olurmu sen anlat kendini anlatki bizde heveslenelim:)gerçekten ben enyakınlarıma bile yeni tedaviden bahsetmeyeceğim...sonradan ay yazık yine olmadı deyip acıyorlar..yada bana öyle geliyor:)ya ne bileyim işte bu konuları burdan başka biryerde konuşmuyorum artık...sen hep anlat bize ...motive et bizi....
inşallah verecek....Allah diyorki vermeyi istemseydim,istemeyi vermezdim....biz isteyelim elimşzden geleni yapalım....ya arkadaşım aslında hep beraber tüpe başlasak belki birbirimize destek oluruz...bende karmakarışığım...biyerlerden destek ve cesaret bekliyorum..ama busefer enyakınlarım dahil kimseye söylemeyi düşünmüyorum...yani desteği netten bulmaya çalışıyorum...ne tuhaf dimi??
Bilemiyorum aslında aynı anda tüpe başlama fikri çok cazip ama kendine yol arkadaşı olarak beni seçmemeni tavsiye ederim maytapcığım. Daha umut dolu daha pozitif birisi olsun. Gerçekten.
Benim daha psikolojim bile hazır değilken sağlam bir destek olamam sana.
map nerede yaşıyosun. tedaviye başlamak istiyorsuna başlayamıyo musun başka nedenler mi var dı ??? bn senin konuya tam hakim olamadım ne yapmayı düşünüyosun?
Ben Ankara'dayım. üç tüp bebek meleğim var.
Tedaviye başlamak isteyip istemediğime bile emin değilim.
Çünkü o kadar umutlanı o kadar güzel düşler kurarken birden bebeklerimden ayrıldım ve halen tekrar denemek için cesaretim yok.
Evlatlık için başvurdum.
Ama bir de kendi bebeğimiz olsa umudu kalbimin en derinlerinde ısrarla varlığını sürdüyor herşeye rağmen.
Çok büyük bir çelişkideyim. Bir tarafım yeter çektiklerin risk alma artık diyor. Diğer tarafım hadi son bir kez daha diyor ama bu taraf çok zayıf kalıyor şu anda...
ay yerim ben o cimcimeyi..yeni resimleri varsa yükle face sevelim onu bizde annesi..çok öpüyorumslm canım arkaaşlarım cimcime uyuyo fırsat bu fırsat bakim dedim ne var ne yok...
premete canım herşey iyi gidiyo ha gayret cicim sabredin biraz daha sağlıkla gelsin metemizin güzel kardeşi...
selenciğim bencede en iyisini yapmışsın şimdi gördüm lekelenme varmış bendede olmuştu değerin yükselmişse iyi canım aman iyi bak bebişimize allahım nazarlardan korusun sizi...
varmı başka hamiş haberi? 2011 HERKESE MUTLULUK GETİRSİN İNŞALLAHHHH...
canım ne güzel az kalmış sanada artık çizgeler güzel görünüyor dualarınızı doğumda bizlerden eksik etmeyin..iyi dileklerin için teşekürler mapcım.
inş. diyorumm
o acı hep kalacak biliyorum .
ama dediğin gibi yalnızlık bitecek inş.
çevremde beni üzenleri 2 plana atacagım inş.
teşekürler.
iyi olman çok güzel daha daha iyi olmanı temmeni ederim..merhba arkadaşlar...
nasılsınz?
beb gayet iyiyim bu aralar.... yakında buraya daha sık girebilirim inşallah işten ayrılcam yılbaşından sonra o yüzden daha fazla girebilcem hep evde olcm çünkü.
yeni gelen arkadaşlar başınız sağolsun burda hepimizin acısı aynı hep evlatsız kaldık büyük bir mutluluğun ardından ama inanın ki evlatlarımızn yeri dolmıcaksada hayatımızda büyük boşluk kapanması için tekrar anne olacağız inanıyorum buna ben
selen arkadaşımız ve bengisuda hamileymiş galiba sizide tebrik ederim Rabbim sonunda mutluluk versin sizede dikkat edin yalnız kendinize...
kızlar hepiniz kendinize iyi bakın görüşmek üzere inşallah....
ben bilirim bu duyguları..bende hastane her gittiğimde aynı hemşirelere denk geldiğimde hep eskilere geri gidiyorum..hep o günler aklıma geliyor hafif bir buruk tebessüm oluyor ama sonra yine eski hayata dönüyorum ..mecburum çünkü canım oğlumun kardeşi için savaş veriyorum vermek zorundayım..ben onlar için varım onlarda benim için..dün üşütmekten dolayı acile gittim boğazlarım şişti ve başım agrıyordu komşumuzun ısraryla acile gittik kocişimle
dr kan idrar tahlili baş ve ciğer filmimin çekilmeini istedi
kan alınırken tutamadım kendimi başlaım aglamaya çünkü hep bebişim için kontola geldiğimizde kan veriyorduk eşim ne oldu dedi elimi tuttu yok bişi dedim gülümsedim ama anladı
sonra röntgen odasına girdik derken sonuçları bekliyoruz
eşim dedi ki ben de üzülüyorm ama bir yandan seviniyorum çünkü o bir melek ahiret için bir yatırım yaptık daha ne istiyorsun dedi haklısın dedim
tekrar hamile kalmazsammı diye mi korkuyrsun dedi yooo Allah ın izniyle yine olur sadece o günler geldi aklıma dedim
dedi ki tamam artık gecti herşey
işte öyle kan değerlerim iyi çıktı idrarımda iltihap cıktı
uzun zamandır moral bozukluğundan ev işi yapamıyordum bugün artık şöyle dip köşe temzilik yapacağım:)
lütfen bunu yapma yaptıkça daha kötü olacaksın en önemlisi iyi düşün..doğduktan sonra eskileri yad edersin ama şimdi değil şimdi bebeğini düşün ve sağlıklı doğumunu olurmu..dualarımızdasınmrb melek anneleri
premete geçmiş olsun canım hastanedeymişin
inş. sorunsuz bir şekilde kucagına alırsın oğluşunu
biz çok şükür iyiyiz 10 günde bir konturola gidiyoruz
bende hayırlısıyla kucagıma alırım inş. oğluşumu.
Allahım hiç kimseye yaşatmasın evlat acısını
her an her yerde kaybbettiğim oğlum aklıma geliyor.:43:
nasıl evde doğurdun??animi gelişti? Canım benim allah sabrını bol eylesin ama şimdi bebeğinle acını azda olsa dindirebilmişsindir.tamamen geçmez ama teselli oluyordurben de ilk bebeklerimi,ikizlerimi hiç olmadık şekilde rahim ağzı yetmezliğinden evde doğurup kaybetmiştim...Acısını çok çok iyi bilirim...iki bebeğimi toprağa kendi ellerimle gömmüştüm...Hayatımın en büyük acısı...
Ama şimdi kardeşleri için ayakta duruyorum.......
canım başın sağolsun allah sabrını bol eylesin.Sezeryan sonrası en az 6ay normal doğumdan en az 3 ay bekleyin diyorlar.Ben sezeryan sonrasındaki tedavimi 9 ay da yaptım tutmamıştı.mrb.arkadaşlar. siteye yeni yazmaya başladım. bende 78 gün önce 32 haftalık kızımı kaybettim içimdeki acının tarifi imkansız((( doğumu sezeryanla yapmak zorunda kaldım. sezeryandan kaç ay sora hamile kalınmalı konusunda çok yazılar okudum ama kafam çok karıştı... 3 4 ay erken midir ? aranızda erken hamile kalanlar var mı acaba yada yakınları falan çok sabırsızlanıyorum. tekrarlanır diye de çok korkuyorum ne yapıcamı bilmiyorum... yardım edin lütfen.
önemli olan zaten hissettiğin yaştır güzelim....yavv o zaman ben 38 olucam yaa..73 lüyüm..inanamıyorummm...kendimi 27-28 gibi hissediyorum..
canım yak. 1 hafta girmediğimi gördüm ve en çokta seni merak ediyordum ama nete girebiliyormuşsun bu güzel.Herşeyin iyi gittiğine çok sevindim.1 hafta karın çevresi çok önemli değil ama suyun azalıyormuş artık hastanede dr. kontrolünde olduğundan sonuna kadar izleyip sağlıklı bebeğini doğurup kucağına verecekler bunun için çaba verdiklerini düşünüyorum ve öylede olacak.Bir gün açacağım burayı ve senin oğlum sağlıklı kucağımda yazdığını okuyacağım ve o gün sen benim umudumun zirvesi olacaksın canım arkadaşım..iyiki seni tanıdım isterdim tabii burda değil ama kader burasıymış ve senden sonra bakış açım değişti senden güç kuvvet aldım ve burdayım..canım benim..inan hep premete diye adın dilimde canım..allahın izniyle oğluşuna kavuşacaksın.İsmi belli oldumu paşanın??Merhaba arkadaşlar. Bugün hastanede 3. günümüz. Eşim vınn aldı artık hastaneden de internete rahatça girebilirim. Doktorlar durumumuzla ilgili net birşey söylemiyorlar onlar da bu işin nereye kadar süreceğini kestiremiyorlar sanırım, şu an için izle ve gör mantığıyla yaklaşıyorlar. Yattığım gün ultrason ve NST'ye girdim. NST normal çıktı, ultrasonda da sadece bebeğin karın çevresinde bir hafta gerilik var bu da haftasıyla uyumlu kabul ediliyormuş, sadece suyum biraz azalmış. Tansiyonum normal sınırlarda seyrediyor ama karaciğer enzimlerim biraz daha yükselmiş. Sanırım hemen acil bir doğum düşünmüyorlar çünkü ciğer geliştirici iğnemi bile daha bugün yaptılar, asprini bugün kestik ki doğumdan en az bir hafta önce kesilmesi gerekiyor. Şimdilik en azından 32. haftayı tamamlayacakmışız gibi görünüyor.
Geçmişi çok fazla okuyamadım amam gördüğüm kadarıyla aramıza yeni arkadaşlar katılmış hepsine Allah'tan sabır diliyorum. Listeyle ilgili talepler olmuş. Doğum yapıncaya kadar listeyle ben ilgilenmeye devam edebilirim ama beklenen adet tarihlerinizi bana tekrar bildirmeniz gerekiyor. Hepinizi çok öpüyorum.
Hadi gözün aydın diyeyim ama bende güzleim son tedavimden beri 3 ay düzensiz adet oldum.Bu ay 2 gün geçikmeyle geldi ve normal sürdü.Ama son üç aydır adet bittikten sonra ara ara kahverengi parçalar geliyor ufak ufak.nedir bilmiyorum.Kokusuz birşey.bazen yumurtlama günüme denk geliyor böyle çok ayıptır sümükümsü gibi birşey topaklanmış gibi.3-4 ocak gibi dr. gidicem söylicem.Gerçi rahim içine bakıldı birşey yoktu umarım tedavimde sorun olmaz...Sende dr. baktır kendini sonra emin adımlarla tüpe devam..hadi yol arkadaşım ol benimNihayet adet oldum...aama kafam karisik......adetllerm duzensizken tup bebege baslamak nekadar mantikli???
Evet zorlu sürece alıştım artık 5 oluyor..ama herşeye hazırım ve savaşıyorum ve hırslıyorum umarım olumlu geçer..Kızlar geçmişi okudum ve güzel bir haber var. Selen arkadaşımız gebeymiştebrikler arkadaşım inşallah gebeliğin sağlıkla devam eder ve bebeğine sağlıkla kavuşursun.
Maytap ve papatya yakın zamanda tüpe başlayacakmışsınız. O sıkıntıları yaşamış ve iyi bilen biri olarak kolaylık diliyorum sizlere inşallah bebişleriniz sizi bekletmeden üzmeden hemencecik geliverirler.
Aramıza yeni katılan arkadaşımız esmeray sana da başsağlığı diliyorum. Rabbim sabırlar versin.
Normal doğum sonrası en az 3 ay korunma öneriliyor bence öncelikle kendini toparla.
Canım benim allah sabrını bol eylesin.Acılar hep taze olacak o gün geldiğinde 10 sene sonrada taze olacak.Ama ona indekslenmemeliyiz.Hayat herşeye rağmen devam ediyor önemli olan bu sınavdan geçtik ve yeni ümitlere yelken açmaktır.Hayat böyle acısıyla tatlıysıyla ama acı olunca hepimiz o acıya gömülüyoruz ama tatlıların üzerinden bir gün geçtip uçuoyruz.İşte bunların üzerinden üstesinden gelmek için savaş vermek zorundayızbugün bebeğimi kaybedeli tam bir sene oldu 2 gün yaşadı tabi kuvezde ciğerleri gelişmemişti çünkü çok küçüktü hastaneden çıktım tam eve giderken yolda haberi geldi o günden beri benim için hayat bitti işte biraz oyalanıyorum ama eve gidince çok kötü oluyorum hergünüm ağlamaklı geçiyo şimdide işe gelmeden önce hemen mezarlığa gittim melek oğlumu orda görmek içimi daha çok acıtıyor 1 sene sonra geriye bakıyorumda acım ilk günkü gibi taze çok yoruldum umutlarım tükendi hala bu psikolojiyi atlatamadım belki bir kardeşi olunca acılarım hafifleyecek burda arkadaşları görünce çok mutlu oluyorum bebeklerini kucaklarına alıyolar sırayla ama benim hala cesaretim yok allahım hepimize yardım etsin.
bence çok erken 3 ay beklemeni tavsiye ederim..çok haklısın zaman herşeyn ilacı tabiki yılmamak yok
doğumum normal oldu dr um ilk regl dan sonra korunmayı bırakabilirsin dedi
şimdi psikolojik olarak hazırlamaya çalışıyorm kendimi
sorun kordon dolanması cnm
beni de listeye ekleyin olur mu
Yok güzelim derine inmen gerekmiyor..hani doğumdan sonra ne gibi problem oldu merak ettim.Bende 27 haftalık oğlumu kaybetmiştim ve hep keşke acele karar verip karnımda ölmeden doğursaydım dedim durdum.Ama doğsaydıda yaşamazdı.620 gr.mış doğduğunda.ve ciğer problemi olurdu herhalde..öff hep keşke demek istemiyoruma acaba demek istemiyorum yani sizlerin yazdıklarını görünce keşkelerimden vazgeçiyorumcanım ben 6.5 aylık erken doğum yaptım enfeksiyon ve suyum bitmişti.. kızım ilk günleri cok iyiydi.hareketliydi.. sadece ciğerlerinin solunum yetersizliğinden yardım alıyordu sütümü kabul etmişti ciğer gelişmesi için ilac veriyolardı galiba ilaçlar ağır gedi 4. gün hareketleri azaldı yavrumun 5. günü beyin kanaması gecirmiş öldüğünü söylediler ayrıntıları eşime konuştular öldüğünü söyleyince zaten ben bayılmıştım hatırlamıyorum ondan sonra hiç soramadım eşime ama senin için sorucam kaçış yok ne anlatmışlar bakalım ...
ay yerim ben o cimcimeyi..yeni resimleri varsa yükle face sevelim onu bizde annesi..çok öpüyorum
canım ne güzel az kalmış sanada artık çizgeler güzel görünüyor dualarınızı doğumda bizlerden eksik etmeyin..
iyi olman çok güzel daha daha iyi olmanı temmeni ederim..
ben bilirim bu duyguları..bende hastane her gittiğimde aynı hemşirelere denk geldiğimde hep eskilere geri gidiyorum..hep o günler aklıma geliyor hafif bir buruk tebessüm oluyor ama sonra yine eski hayata dönüyorum ..mecburum çünkü canım oğlumun kardeşi için savaş veriyorum vermek zorundayım..ben onlar için varım onlarda benim için..
lütfen bunu yapma yaptıkça daha kötü olacaksın en önemlisi iyi düşün..doğduktan sonra eskileri yad edersin ama şimdi değil şimdi bebeğini düşün ve sağlıklı doğumunu olurmu..dualarımızdasın
nasıl evde doğurdun??animi gelişti? Canım benim allah sabrını bol eylesin ama şimdi bebeğinle acını azda olsa dindirebilmişsindir.tamamen geçmez ama teselli oluyordur
canım başın sağolsun allah sabrını bol eylesin.Sezeryan sonrası en az 6ay normal doğumdan en az 3 ay bekleyin diyorlar.Ben sezeryan sonrasındaki tedavimi 9 ay da yaptım tutmamıştı.
önemli olan zaten hissettiğin yaştır güzelim....
canım yak. 1 hafta girmediğimi gördüm ve en çokta seni merak ediyordum ama nete girebiliyormuşsun bu güzel.Herşeyin iyi gittiğine çok sevindim.1 hafta karın çevresi çok önemli değil ama suyun azalıyormuş artık hastanede dr. kontrolünde olduğundan sonuna kadar izleyip sağlıklı bebeğini doğurup kucağına verecekler bunun için çaba verdiklerini düşünüyorum ve öylede olacak.Bir gün açacağım burayı ve senin oğlum sağlıklı kucağımda yazdığını okuyacağım ve o gün sen benim umudumun zirvesi olacaksın canım arkadaşım..iyiki seni tanıdım isterdim tabii burda değil ama kader burasıymış ve senden sonra bakış açım değişti senden güç kuvvet aldım ve burdayım..canım benim..inan hep premete diye adın dilimde canım..allahın izniyle oğluşuna kavuşacaksın.İsmi belli oldumu paşanın??
Hadi gözün aydın diyeyim ama bende güzleim son tedavimden beri 3 ay düzensiz adet oldum.Bu ay 2 gün geçikmeyle geldi ve normal sürdü.Ama son üç aydır adet bittikten sonra ara ara kahverengi parçalar geliyor ufak ufak.nedir bilmiyorum.Kokusuz birşey.bazen yumurtlama günüme denk geliyor böyle çok ayıptır sümükümsü gibi birşey topaklanmış gibi.3-4 ocak gibi dr. gidicem söylicem.Gerçi rahim içine bakıldı birşey yoktu umarım tedavimde sorun olmaz...Sende dr. baktır kendini sonra emin adımlarla tüpe devam..hadi yol arkadaşım ol benim
Evet zorlu sürece alıştım artık 5 oluyor..ama herşeye hazırım ve savaşıyorum ve hırslıyorum umarım olumlu geçer..
Canım benim allah sabrını bol eylesin.Acılar hep taze olacak o gün geldiğinde 10 sene sonrada taze olacak.Ama ona indekslenmemeliyiz.Hayat herşeye rağmen devam ediyor önemli olan bu sınavdan geçtik ve yeni ümitlere yelken açmaktır.Hayat böyle acısıyla tatlıysıyla ama acı olunca hepimiz o acıya gömülüyoruz ama tatlıların üzerinden bir gün geçtip uçuoyruz.İşte bunların üzerinden üstesinden gelmek için savaş vermek zorundayız
bence çok erken 3 ay beklemeni tavsiye ederim..
Yok güzelim derine inmen gerekmiyor..hani doğumdan sonra ne gibi problem oldu merak ettim.Bende 27 haftalık oğlumu kaybetmiştim ve hep keşke acele karar verip karnımda ölmeden doğursaydım dedim durdum.Ama doğsaydıda yaşamazdı.620 gr.mış doğduğunda.ve ciğer problemi olurdu herhalde..öff hep keşke demek istemiyoruma acaba demek istemiyorum yani sizlerin yazdıklarını görünce keşkelerimden vazgeçiyorum
arkadaşlar hepinize merhaba ..ben bayağı uzun zaman giremedim..buaralar ev taşımak ile meşgulüm.Kayınvalidemin evi ve anneannemin evi derken günler bitti.Neyseki az kaldı..Ama yoruldum.Bu hafta son zaten 2-3 kaldı zoru bitti.Birde yatağımı değitirdim.Bazalı almıştım onları yerleştirmekle meşgulüm.Oğluşum kıyafetleri geçti elime hüzünlendim ama sevdim öptüm kokladım güzelce paketledim ve yerine koydum.Kardeşi giyecek artık..öfff..içim yine tuaf oldu tabii seneside geliyor oğlum..ne kötü bir kelime..SENESİ GELİYOR..:::::((((
Ben Ankara'dayım. üç tüp bebek meleğim var.
Tedaviye başlamak isteyip istemediğime bile emin değilim.
Çünkü o kadar umutlanı o kadar güzel düşler kurarken birden bebeklerimden ayrıldım ve halen tekrar denemek için cesaretim yok.
Evlatlık için başvurdum.
Ama bir de kendi bebeğimiz olsa umudu kalbimin en derinlerinde ısrarla varlığını sürdüyor herşeye rağmen.
Çok büyük bir çelişkideyim. Bir tarafım yeter çektiklerin risk alma artık diyor. Diğer tarafım hadi son bir kez daha diyor ama bu taraf çok zayıf kalıyor şu anda...
mrb.arkadaşlar. siteye yeni yazmaya başladım. bende 78 gün önce 32 haftalık kızımı kaybettim içimdeki acının tarifi imkansız((( doğumu sezeryanla yapmak zorunda kaldım. sezeryandan kaç ay sora hamile kalınmalı konusunda çok yazılar okudum ama kafam çok karıştı... 3 4 ay erken midir ? aranızda erken hamile kalanlar var mı acaba yada yakınları falan çok sabırsızlanıyorum. tekrarlanır diye de çok korkuyorum ne yapıcamı bilmiyorum... yardım edin lütfen.
herkese günaydın....
Günaydın nasılsın Maytap tatil günün ne mutlu sana :))
ama evde tek başına hiç çekilmiyor....bunalımlı bir zamandayım...ne dışarı çıkmak nede evde kalmak istiyorum...ne psikopatça dimi:)))keşke işe gtseydim bile dedim bugün.....sen nasılsın....mide bulantıları başladımı???
niye bunalımlı zamandasın yaa?? tadını çıkar evde olmanın film falan izle ben dün evde çook mutluydum valla :) bende bulantı falan yok hiç bir belirtide yok her zamanki gibiyim
map ve maytap cım inşallah bundan sonraki ilk denemenizde başarılı olursunuz ve olacağına inanıyorum ben inanın sizi tanımasam da dualarımdasınız
Rabbim bebek özlemi çeken herkesin dualarını kabul eylesin
inşallah...arkadaşım inşallah hepimiz birgün farklı şeyler konuşacağız burdan inşallah....siz ne aşamadasınız...yanlış hatırlamıyorsam bebeğinizi yeni kaybettiniz...nekadar bekleyeceksiniz??
evt maytap ım yeni kaybettim 36. günüm bugün
2 3 ay beklemeyi uygun gördük cnm
dr um hatta biz sormadan kendisi dedi ilk reg lını gör öyle korun dedi ama
şubata kadar düşünmüyoruz şimdilik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?