Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Arkadaşım allah sabır versin.yaklaşık aynı günlerde kaybetmişiz kızlarımızı.ben 30haftalık doğum yaptım plesantal yetmezlik ve damar tıkanıklığı yüzünden.şimdi 4+5günlük hamileyim.bende çok korkuyordum halada korkuyorum ama biz aradan ne kadar geçerse geçsin korkucağız.inşaallah rabbim sağ salim kucağıma almayı nasip eder.ona sığınıyorum.merak etme bu sitede plesantayla ilgili çeşitli sıkıntılar yüzünden bebeğini kaybedip sağlıklı gebelik sonrası evlatlarını kucağını alanlar var.başımıza gelen bizim sınavımızdı hep aynısı olacak diye bir şey yok.her şeyin rabbimin elinde o ol derse olacaktır.dua ile...

meraba premete ben senin hi kayeni anlayamadım varunu kaybettikten sonra tekrar bebeğin oldumu ?

Âmin canım Sağol. Demek hamilesin ne kadar güzel inşallah zamanında ve sağlıcakla kucağına alırsın yavrunu. Hep korku olacak elbet bir kere yaşadık diye aynı sıkıntıları tekrar yaşayacağız diye birşey de yok tabi Allah bilir. İnşallah hiç bir anne yaşamaz bunları. Bazı şeylerin farkındayım elbet ama yine düşünmeden edemiyorum ya tekrar aynı sorunlar olursa erken doğum yaparsam diye. Of of anlarsın beni korkuyorum. Yüreğimde kaldı bir kere o korku gitmiyor. Allah'ım nasip ederse hamileliği yaşayıp göreceğiz elbet. Ama sanki zamanla tükeniyor gibiyim

Hamile arkadaşlar ve korunma sürecini bitirmiş arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Doktorunuzun verdiği süreyi tamamladınız mı? Ya da kendinizi hazır hissettiğiniz de mi hamile kaldınız? Benim doktorum iki yıl dinlen dedi. Bekleyebilir miyim bilmiyorum ama o süreden erken olursa ve sıkıntı yaşarsam da vicdan azabım çok büyük olur.

Canım öncelikle iyi dileklerin için teşekkürederim.seni emin ol çok çok iyi anlayabiliyorum.yaşadığımız şey çok zor.ama tekrar denemekten ve beklemekten başka çaremiz yok.bir kere kaybettiğimiz için tabi bizde risk farklı oluyor daha temkinli oluyorlar doktorlar.ben riski gebelik profuna gidiyorm.normal doğum yaptım çok istiyorsan 3ay korun ama bana kalırsa en iyisi 6ay dedi.ben 8.ayımda kaldm bugün doktorum 6ay sonrasında sıkıntı yok dedi rahim ve hormonlar topluyor kendini.bana kalırsa bir riskli gebelik profuna git istersen hamilelik öncesi gerekli tetkikleride yaptırır sana.2sene çok gibi geldi açıkçası.biz sağlıklı evlat doğurmadık ki o kadar bekleyelim.bence kendini ne zaman hazır hissediyırsan o zaman bırak.benim en rahat olduğum ay oldu şükür.aeo arkadaşım dua ile...

canim bnim cok sevindim.. RABBİM en kisa zamanda senin ve tum melek annelerinin yuzunu guldurur insALLAH.. Saglikli gebelikler olsun.. En kisa zsmanda.. Ben dogum yapamadan seninde guzzel haberlerini alalim.. Dualarim seninle ve herkesle..

canim bnim cok sevindim.. RABBİM en kisa zamanda senin ve tum melek annelerinin yuzunu guldurur insALLAH.. Saglikli gebelikler olsun.. En kisa zsmanda.. Ben dogum yapamadan seninde guzzel haberlerini alalim.. Dualarim seninle ve herkesle..

İnşallah canım,çok sağol,Rabbim dualarımızı kabul etsin...

Canım öncelikle çok tebrik ederim.İnşallah sorunsuz bir hamilelik geçirip bebeğini sağ salim ve zamanında kucağına alırsın. Ben de bebeğimi kaybettikten sonra internette saatlerce, günlerce benim durumumda olup tekrar anne olan kişileri aramıştım sonra bu topiği açtım ve arkadaşlarımız yeniden bebek sahibi olmaya başlayıncaya da listeyi yayınlamaya başladım. 4 yıl oldu listemiz gittikçe uzadı inşallah daha da uzayacak. Seni de listeye eklememi ister misin, sen de diğer annelere umut olmak ister misin?

Canım inşallah sonuna kadar rahat devam ettirisin hamileliğini. Herhalde bu bebeğinin erkek olmasını istiyorsundur, Allah gönlünden geçeni hakkında hayırlı eylesin. Haklısın gelincik de hamile, hatta Limburg da hamileymiş onunki daha 6 haftalık falan ama arkadaşlar artık buraya girmedikleri için listeye eklemedim hele bir bebişler doğsun o zaman eklerim artık.

İnsan bebeğini kaybettikten sonra yeniden yaşamaya korunma süresi bittikten sonra başlıyor zaten. O umut bile yetiyor insana. Nihayet sen de o umutlu yola girmişsin,inşallah mutlu haber de çok bekletmeden gelir.

meraba premete ben senin hi kayeni anlayamadım varunu kaybettikten sonra tekrar bebeğin oldumu ?
Evet çok şükür ben bebeğimi kaybettikten sonra tekrar anne oldum.

Ben bebeğimi kaybettikten sonra pek çok doktora gittim kimisi 2 yıl bekle dedi, kimisi de 1 yıl bekle dedi ama ben o kadar beklemek istemiyordum çünkü benim tek ilacımın yeniden anne olmak olduğunu biliyordum. 9 ay sonra bir doktora gitmiştim o bana daha ne bekliyorsun hemen bebek yapsana dedi. O ay hemen hamile kaldım ama maalesef 6 haftalıkken düşük yaptım. Düşükten sonra bir kere adet gördü 2. ay tekrar hamileydim ve çok şükür o günün meyvesi şimdi evimde koşturup oynuyor. Bence ikinci bir görüş almanda fayda var 2 yıl çok fazla o kadar beklemeye dayanamazsın ama bence plesanta previa geçirdiğinden dolayı rahimin tam olarak toparlanması için 1 yıl beklemen iyi olur diye düşünüyorum.

allah bağışlasın umarım o günleri bizde görürüz benim tam 6 ay oldu kaybedeli doğum yapalı 8 ay ama ben daha cesaret edemiyorum bi sene olsun istiyorum ruhende toparlanmaya başladım son üc ay ondan sonra denicem bu son üç ayı ii değerlendirmem gerekiyo

bu arada hamileliğin sorun oldumu nasıl kolay geçtimi

Hepimiz özlüyoruz canım; benimde hep gözümün önünde güzel kızım...benim kızımın ultrason görüntülerini sakladılar benden kötü olmayayım diye...sende sık sık bakma canım, üzme kendini stres yapmamak gerekli...o hep gözümümüz önünde zaten...Hep dua ediyorum melek annelerinin dualarını kabul et diye...Birgün herşey güzel olacak...

Insallah olursun canm stres yapma oda etkiliyo benmde ilk adetm cok yogun olmustu korkmustum baya ama normalmis bu arada zeynep kamile gtcektin prof a ne dedi doktor tekrar gebelik icin test filan bisey yaptrmak gerekiomuymus tatlim

İlk heyecancım; evet doktora gittim 6 ay korunma süresi verdi...3,5 ay kadar kaldı...ilaçla ilgili bişi yok kan surubu kullanıyorum sadece...İlk adetim gelmedi sadece hap verdi doktor onu kullanıyorum...

İnsan bebeğini kaybettikten sonra yeniden yaşamaya korunma süresi bittikten sonra başlıyor zaten. O umut bile yetiyor insana. Nihayet sen de o umutlu yola girmişsin,inşallah mutlu haber de çok bekletmeden gelir.

Premete çok sağol,yaşadıklarımızdan sonra hadi artık çalışmalara başlayalım demesi bile doktorun okadar moral oldu ki,okadar umutlandım ki sanki hemen oluvercekmiş hissine kapıldım,inşallah öyle de olsun.Kaybettiğim bebeklerim tedavi sonucu olmuştu,ama bu sefer tedavisiz deneyeceğiz inşallah Rabbim fazla beklemeden hamile kalmayı ve sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

İlk heyecancım; evet doktora gittim 6 ay korunma süresi verdi...3,5 ay kadar kaldı...ilaçla ilgili bişi yok kan surubu kullanıyorum sadece...İlk adetim gelmedi sadece hap verdi doktor onu kullanıyorum...

Hiic uzulme o hap sokturur bi an once adetini insallah canim.. bende kan ilaci kullaniyorum bide ceviz findik ye pekmez ic depolarimizi doldurmamiz lazim saglikli olalmki bebislermz daha cabuk gelsin bize ins... bu arada bu bekleme suresinde kirk gunude sayiyoruz dmi tatlim bazilari kirkindan sonra saymaya basla diyo ama bu sefer sure uzuyo

Nevser herşeyin yolunda gitmesine sevindim,tekrar çalışmalara başlama düşüncesi bile insanın içine umut dolduruyor:) inşallah bu defa sağlıklı bir şekilde alırız bebeklerimizi kucağımıza,güzel haberlerini bekliyoruz...

Arda beye gittim,ilk izlenimim iyi açıkçasıhikayemi anlattım,testlerimi gösterdim.testlerin sonuçları normal çok şükür..ama testler normal olduğu için erken doğum sebebini tahmin edebilmek de bir o kadar zorlaşıyor.erken doğum sebebimin büyük ihtimalle plasenta kaynaklı olduğunu söyledi,zaten bende previa vardı ama sebep o muydu yoksa plasenta ile ilgili başka bir anomali mi var kesin bir şey söyleyemiyor çünkü biz doğumdan sonra plasentayı inceletmedik ayrıca bende rahim filmi isteyeceğini söyledi ve kültür testi filan yaptırdı.onların sonuçları da belli olduktan sonra tekrar hamilelik hususu gündeme gelecek,yani bebiş umutları ertelendi...ama neticede ARda bey oldukça ilgiliydi..sanırım onunla devam edeceğim bakalım kısmet artık..inşallah hepimiz için herşey yolunda gider bundan sonra,buna çok ihtiyacımız var.

Sclkrm, seninde başın sağolsun,her yeni biri eklendiğinde içim cız ediyor erken doğum sebebimin plasentanının previa olma ihtimali yüksek,en azından plasentanının kaynaklı birşey olduğu kesin gibibenimde baştan beri previa sorunum vardı ve sürekli kanamam vardı,senin de öylemiydi? Normal doğum mu yaptın, sezeryan mı? sezeryanda bekleme süresi biraz daha artıyor,bir de senin 32 haftalıkmış ilerlemiş bir hamilelik belki o da etkilidir, ben 21.haftada kaybettim oğlumu ve normal doğum yaptım,bana dr um o kadar korunma süresi vermedi,2 ay sonra rahim toparlanmış psikolojik olarak hazır olduğunda tıbben bir engel yok dedi,tabi ben en az 6 ay bekleme kararı almıştım o başka..nitekim 6,5 ay oldu, ama Dr umu değiştirdim ve şimdi bir kısım testlerin sonucuna göre karar vereceğiz. Herşeyde rağmen umudumuzu kaybetmemekte fayda var ve tabi korkulara engel olmak nerdeyse imkansız,inşallah tekrar aynı şeyleri yaşamayacağız ..

Arda beyden memnun kalmana sevindim, bende iki adet gördükten sonra tahlil yaptırmak için ona gidicem kısmetse. Hakkımızda hayırlısı arkadaşım. İnşalla ileride güzel haberler vericez burdan birbirimize. Ben buna yürekten inanıyorum. Sende inan. Güzel düşünelim güzel olsun. Öncelikli hedef tahlillerin iyi çıkması, sonra da hamile kalmak :)

Test sonuclarimi aldim sadece folik asit ejsikligi yaziyo daha dr gistermefim haftata gidicem bende dogum yapali 4.5 ay oldu 2013 bitsin basliycm inss tekrar zaten i zamana kadar 7 ay olcak hemen olmuyo zaten melek kizim tam 1 sene sonra gelmisti içime ins bu sefer o kadar beklemem

İnsALLAH en hayirli zamanda gelir bebisleriniz.. Premete sahit ben o kadar bekledimki cok hayal kirikligi yasadim ama bisey let yoluna girmeden olmuyor iste RABBİM nasip edecek ki ancak hayirli vakitte.. Dualarim hepinizle..

evet malesef bebegımı kaybettım ama ben yenıden evlat sahıbı olmak ıstıyorum anne olmak ıstıyorum bennnnnnn ... hepimiz anne oluruz inş. allahım herkese saglıklı bebekler nasıp etsın . gecelerı uykusuz kalalım , bez yetıstıremeyelım sureklı emzırelım .. bizimde evimizde bebek seslerı dolsun... allahım duy bızlerın sesını.. ve meleklerımız kardeslerınızı koruyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…