Erken Hamilelik Belirtileri Üzerine Paylaşım Alanı

benim son adet tarihim 02.11.2007 hamile olduğumu ancak kurban bayramında yani 20.12.2007 de öğrenebildim. ondan önce kan testi dahi yaptırdım negatif çıktı.pek bi belirti yoktu. arada başım dönüyordu okadar. kan testi sonucunu alıpta negatif olduğunu öğrenince iice umutsuzluğa kapılmıştım. ama günler geçmesine rağmen bi türlü adet olmadım. adetim geçtikten 2-3 hafta sonra tekrar idrar testi yaptım ancak ozaman belli oldu...

benim normalde 2 gün felan geçikmşti pek umudum da yoktu çünkü daha önceleride 2 hatta 3 gün geciktiği olmuştu ama çıktı çok açık çıktı sonra yine 4 gün boyunca yaptım hep silik çıktı ve sonrada dr.gittik kese görülmedi başka dr.gördü sonrada kese uyuşmadı adetimle ve kease gelişmiyor dedi belki dr.ve 15 gün sonraya attı gittik artık büyümüştü kese meğer geç yumurtlamışım .yani yaklaşık adetimden 18 gün sonra hamile olduğumu öğrendim. Umarım hakkınızda hayırlısı neyse o olur. Herşeyin hayırlısını istemek lazım

YA BUNU YAŞAYANDA VAR KIZLAR..

cnm ya çok sağol, valla içimi bugün sen rahatlattın hep. Biraz da ben sabretmeyi öğrensem Sen test yaptırmış myıdın tatlıcım

3 kere idrar yaptım çıkmadı.. 5 gün önce.. 2 gün önce.. Ve adet gününde.. Dün akşam kan verdim değer 0 çıktı.. Bekliyorum cnm..

Gebelik Belirtileri Nelerdir
Çoğu kadının hamileliğinin ilk bulgusu görülmeyen adet kanamasıdır. Fakat her kadın düzenli bir adete sahip olmayabilir. Adet kanamaları hastalıklar, mevsimsel değişiklikler, stresten etkilendiği için diğer belirti ve bulgularında görülmesi gerekir. En sık gözlenen belirtiler; ağrılı göğüsler, yorgunluk hissi, mide bulantısı, diğer mide şikayetleri, sık sık idrara çıkma isteği ve karında şişkinlik hissidir. Bazı hamilelik belirtileri hamile olma olasılığınızın bulunduğunu, bazıları ise bu olasılığın yüksek olduğunu akla getirir. Hiçbir erken belirti gebeliğin kesin işareti değildir. Aslında hamileliği kesin kanıtlayan ilk belirti bebeğinizin kalp atışlarıdır ki bu da duyarlı Dopler ultrason ile yaklaşık 10-12' inci haftalar arasında duyulabilir. HAMİLE OLABİLECEĞİNİZİ DÜŞÜNDÜREN İŞARETLERBELİRTİORTAYA ÇIKTIĞI ZAMANBAŞKA OLASI NEDENLERİAdet kesilmesiTüm hamileliklerdeYolculuk,yorgunluk,stres,hamilelik
korkusu,hormonsal sorunlar,aşırı kilo alma ya da verme, doğum kontrol hapını bırakma,emzirmeSabah bulantılarıHamile kaldıktan 2-8 hafta sonraYiyecek zehirlenmesi,gerginlikSık idrara çıkmaGenellikle hamile kaldıktan
6-8 hafta sonraİdrar yolları iltihabı,gerginlik,şeker
hastalığıSızlayan,ağrıyan,şiş göğüslerHamile kaldıktan sonraki
birkaç gün içindeDoğum kontrol hapları,adet günlerinin yaklaşmasıMeme ucu çevresinin koyulaşması ve meme ucu çevresindeki küçük bezlerin kabarmasıHamileliğin ilk üç ayı içindeHormonsal dengesizlikÖnce göğüslerde sonra karında deri altında pembe mavi çizgilerHamileliğin ilk üç ayındaHormonsal dengesizlik ya da önceki hamileliğin etkisiYiyeceklere aşırı istek duymaHamileliğin ilk üç ayı içinde
NETTE OKUDUM PAYLAŞMAK İSTEDİM KIZLAR UMARIM YARDIMCI OLARRR

tatlım ben adetim 12 gün geçene kadar ilk gecikme gününden itibaren hergün idrarda baktım negatifti. 13.gün kanda baktırdım 0.08 idi 17. günde ultrasonda bakıldı görünmedi hata dr.um adet söktürücü verdi ama 3 gün içmedim iyikide içmemişim 20. günde ümitsiz bişekilde test yaptım pozitif çıktı.22. gündede kanda baktırdım 259.2 çıktı dr. yaklaşık 20 günlük falan hamilesin dedi geç döllenme olmuş. sakin ol. kendini üzme rabbim gönlüne göre versin inşallah.

BUDA BAŞKA BİR TECRÜBE KIZLAR__???

Henüz ilk haftadan itibaren görülen hamilelik belirtileri. Gebelik nasıl anlaşılır? Hamilelik belirtileri nasıl başlar? Hiç test yapmadan hamile olmak anlaşılabilir mi? Hamilelik nasıl anlaşılır?
Bir kadının gebe kalışını gösteren belirtiler 3 gruba ayrılır. Bu hamilelik belirtileri şu şekildedir:
a) Şüpheli belirtiler,
b) Olası Belirtiler,
c) Kesin belirtiler,
Bize gebelik teşhisinde yardımcı olan bu belirtilerin bir kısmı hiçbir test uygulamaksızın kadının hissettiği belirtilerdir.
Bir kısmı, ise testler ve doktor tarafından saptanır. Şüpheli ve olası belirtiler dediğimiz belirtiler, hekime gebelik teşhisinde yardımcı olur, fakat bunlar yüzde yüz güvenilir işaretler olarak değerlendirilemezler. Çünkü gebelik dışı bazı klinik tablolar da bu belirtilerin bir veya birkaçını verebilir. Birkaç belirtiyi bir arada görmedikçe gebelik teşhisinde kesin konuşmamak, bir süre daha beklemek daha doğru bir davranıştır. Çünkü gerçeğe dayanmayan bir teşhis çoğu zaman kadında ruhsal gerilim ve çöküntü yaratabilir. Bu nedenle kadının, son adet kanaması tarihi dâhil, verdiği bilgiler ve Kadın Doğum Uzmanı’nın muayenesi diğer testlerle beraber değerlendirilmelidir. Erken gebeliklerin tanısı karın bölgesi fazla yağlı kimselerde ve muayenede kendini” sıkmadan rahat durmayan hastalarda oldukça güçtür.
İlk hafta hamilelik belirtileri: Gebelik nasıl anlaşılır, gebeliğin belirtileri nelerdir?
Bulantı ve kusma: Hamileliğin ilk haftasından itibaren görülmeye başlayan tipik hamilelik belirtisidir. Gebelerin pek çoğu, gebelik başlangıcında ilk haftalarda sabahları bulantıdan şikayetçi olurlar. Bulantının sabah hasta uyandığında görülmesi günün ilerleyen saatleri içinde azalarak kaybolması, gebeliğin tipik erken bulgularmdandır. Bazı kadınlarda bulantı dışında kusma veya kusacakmış gibi olma yakınmaları sıktır. Kusma bulantının adet kanaması gecikmesiyle beraber görüldüğü vakalar ilk önce gebeliği düşündürür.

Vajinal akıntı artışı – Döl yolu akıntısında artış: Vajinal akıntının artması da hamilelik belirtilerinden ilk hafta görülen işaretlerden biridir. Gebeliğin oluşmasıyla beraber hormonsal değişimlere bağlı olarak döl yolu akıntısında artış olur ve bütün gebelik süresince devam eder. Bazı gebelerde, gebeliğin son aylarında bu akıntı oldukça rahatsız verici boyutlara ulaşır. Akıntı şikâyetçi olmayan doğurgan çağdaki bir kadında adet kanaması gecikmesiyle beraber, ani bir akıntı artışı da bize gebeliği düşündürür.
Adet kanamasının gecikmesi: Eğer adet döngüsü gebe kaldığınız ilk haftaya tekabül ettiyse, bu da ilk hafta görülen hamilelik belirtisi olacaktır. 28-30 gün gibi düzgün aralıklarla adet gören genç bir kadında adet kanamasının gelmemesi bize ilk önce gebeliği düşündürür. Ancak unutmamalı ki, bazı enfeksiyon hastalıkları, kansızlık, iklim ve çevre, hatta meslek değişiklikleri, gebelik korkusu, psişik (ruhsal) gerilim ve ruh hastalıkları da çoğu zaman adet kanamasının gecikmesine neden olabilir. Bazı kadınlarda ise “üste görme” adı verilen olaya rastlanılır. Kadın gebe olduğu halde, adetlerine uyan zaman aralıklarında, aybaşı kanamasına benzer kanamalar görülebilir.
Diğer hamilelik belirtileri
Memelerde dolgunluk hissi: Gebeliğin oluşmasıyla birlikte değişen hormonsal denge ile bağlantılı olarak kadında memelerde dolgunluk, hassasiyet, acı hissi oluşur. Fakat birçok kadında adet öncesi, günlerde de aynı belirtilerin daha hafif olarak görüldüğü unutulmamalıdır. Gebeliğin gelişmesiyle birlikte ikinci aydan itibaren memelerde büyüme görülmesi olağandır. Meme başını çevreleyen koyu renkli bölgenin rengi daha da koyulaşır ve çapı genişler. Gebelik öncesi pembe renkli olan meme başı da gebeliğin ilerlemesiyle koyulaşır ve çapı genişler. Gebelik öncesi pembe renkli olan meme başının da gebeliğin ilerlemesiyle renginin koyulaştığı dikkati çeker. Ayrıca meme başı çevresinde yer alan ufak tepecikler hormonsal değişim sonucu daha belirginleşirler. Gebeliğin son üç ayında memelerin daha da büyümesi sonucu memelerin derisinin gerildiğini ve üzerinde yer yer çizgilerin meydana geldiği, yüzeysel damarların deri altında daha da belirginleştiği pek çok gebede görülebilir. Meme değişiklikleri, ilk gebelikte gebelik teşhisi için önem taşıyabilir.
Bu içerik erken gebelik belirtileri nelerdir, erken gebelik belirtileri, en erken gebelik belirtileri nelerdir, en erken gebelik belirtileri, gebelikte ilk hafta belirtileri nelerdir, ilk gebelik belirtileri nelerdir, gebelik belirtileri, erken gebelik belirtileri akıntı, gebeliğin en erken belirtileri nelerdir, gebelik belirtileri nelerdir, ilk hafta bulantı, gebelik belirtileri nelerdir videolar, gebelik belirtileri akıntı, gebelik ilk belirtileri nelerdir, gebelik en erken belirtileri, gebelik belitileri 9 10 gün belirtileri nelerdir, gebelik belirtisi göbekte koyu renk çizgi, gebelik belirtileri elerdir, gebelik belirtileri ilk hafta, gebelik ilk hafta nasıl anlaşılır konularını barındırır.

Gebe Kalma Günleri 1. HESAPLAMANIN KOLAY YOLU

Dr. Ogino'nun bütün dünyaca kabul edilen yöntemine göre, ovulasyon ( yumurtlama ), beklenen bir sonraki adet kanamasından önce 12. ve 16. günler arasında, beş günlük süre içinde olur.
Kitabın sonundaki takvimde görüldüğü gibi, otuz günlük adet periyodu olan bir kadında yumurtlama bazen son
adet kanamasının ilk gününden başlamak üzere hesaplanan 15. ve 19. günler arasında olur. Fakat spermlerin üç gün süreyle canlı kalabildikleri düşünülmelidir. Eğer cinsel ilişki son adet kanamasının ilk gününden başlamak üzere 12., 13., veya 14. günde yapılmışsa, ya da tahmin edilen "emin günlerde" cinsel birleşimde bulunulmuşsa, gene de gebe kalmak olasılığı vardır. Zira spermler yumurtlama periyoduna kadar canlı kalabilir.

Öte yandan,
cinsel ilişki 20. günde veya yumurtlama periyodunun olduğu günün ertesi günü yapılmışsa, gene de gebe kalmak olasılığı vardır. Çünkü yumurta hemen hemen bir gün kadar canlı kalır.

Onun için, "emin günleri" hesaplamak amacıyla, spermlerin canlı kaldıkları süreyi yumurtlama periyodunun ilk kısmına, yumurtanın canlı kalacağı günü ise yumurtlama periyodunun son kısmına eklemek gerekir. Kitabın sonunda takvimde gösterildiği gibi, 30 günlük periyotta emin devre ilk yarıda 11. güne kadar devam eder. İkinci yarıda ise emin devre 21. gün başlar.

Bu sayıların akılda kalması kolaydır. Çünkü her iki günde de bir sayısı vardır. Bu kural her türlü adet periyotlarına uygulanır. Örneğin 32 günlük periyotta emin günler birinci devrede 13. güne kadar devam eder ve ikinci yarının 23. gününde yeniden başlar. 28 günlük periyotta bu sayılar 9. ve 19. günlerdir. Böylece kadının kendi döllenme tehlikesi olmayan günlerini hesaplaması çok kolaylaşır.

İlk
gebe kalma tehlikesi olmayan devrenin son gününü saptamak için, adet periyodu süresinden 19 gün çıkarılır. İkinci devrenin ilk gününü hesaplamak için de 9 gün çıkarılır.

2. PERİYODUN İLK YARISINDAKİ OLDUKÇA EMİN GÜNLER NASIL HESAPLANIR?

Yukarda ele alman emin devre, gebe kalınamayacağına dair %100 garanti değildir. Bazı
kadınlar, emin devrede ilişkide bulunmaya çok dikkat etmelerine karşın gebe kaldıklarını söylemiştir. Bunun nedeni, adet periyodunda bazı düzensizlikler olabileceği içindir. Kadınlar adet periyotlarını bir yıl süreyle kaydederlerse, ilk günün bir gün önceye ya da bir gün sonraya kayabildiğini ayırdedeceklerdir. Bu tek günlük fark gebeliği önleme çabasını boşa çıkarabilecektir.

Onun için, bir ya da iki gün, yumurtlama`nın erken olabileceğini hesaplamak yararlıdır. Gerçekten emin günleri saptamak için, uzun bir süre adet periyotlarının tarihini kaydetmek ve buradaki en aşırı
düzensizlikleri hesaba katmak gerekir.

Eldeki kayıtlardan en kısa adet periyodu 26 gün, en uzunu ise 30 gün görünmüyorsa, ilk yarıda emin devrenin 7. güne kadar devam edeceği anlaşılır. Yani, adet kanaması beş gün sürerse, ancak bunu izleyen iki günde gebe kalmak
korkusu olmadan birleşmede bulunulabilir; bu gerçek, adet kanamasından sonraki üç günün emin devre olduğu hakkındaki genel görüşü çürütmektedir.

3. İKİNCİ YARININ EN EMİN GÜNLERİ NASIL SAPTANIR?

Birinci yarıda en emin günleri saptamak için yukardaki yöntem en başarılı olanıdır; aynı yöntem ikinci yarıya da uygulanırsa, bundan bazı hatalar doğar. Örneğin, adet periyodu en az 25, en çok 31 gün, ortalama ise 28 gün süren bir kadın, gebe kalmak tehlikesi olmadan birinci devrede 6. güne kadar ilişkide bulunabilir. İkinci yarıda ise birleşme 22. günden sonra başlayabilir. Bu da döllenme olasılığının çok uzun olduğu bir süredir.

Bu yöntemin düzeltilmiş şekli bazal ısı adı verilen vücut sıcaklığının ölçülmesidir. Her sabah, yataktan kalkmadan belirli bir zamanda ağızdan dereceyle vücut ısısı ölçülürse (en iyisi 6,30 ile 7,30 arası), adet periyodu içinde vücut ısısının farklılık gösterdiği anlaşılır.

Yumurtlama günü esas olmak suretiyle ısı bir süre azdır, bir süre fazlalaşır. Isı, yumurtlama gününe kadar 36,7 derecenin altındadır ve yumutlama`nın olduğu günün ertesi sabahı 36,7 santigradın üzerine çıkar. (Bu konuda kitabın sonundaki grafiğe bakın.)

Böylece
kadın her sabah döllenme tehlikesi olan devreye kadar vücut ısısını ölçer. Bir sabah ısının 36,7 santigradın üstüne çıktığını görecektir. O zaman yumurtlama olayının oluştuğunu anlamalıdır.

İşi güvenceye almak için, kadın ertesi sabah vücut ısısını bir kez daha ölçebilir, ısı 36,7 santigradın üzerinde kalırsa, gelecek yumurtlamaya kadar gebe kalmak korkusu olmadan ilişkide bulunabilir. Bu şekilde ikinci yarının emin günleri artırılmış olur. Oysa ki basit hesapla bu süre daha az olacaktır. Ayrıca böylelikle kadın gelecek kanama gününü de kesinlikle hesaplayabilir.

NOTLAR

a. Bazı kadınların vücut ısıları yumurtlama sırasında yukarıdaki özellikleri göstermez. Böyle kadınlar ancak hesap yöntemine güvenmelidir.

b. Bir doğum yaptıktan sonra, gelecek adet kanamasına kadar yumurtlama gününü kesin olarak söyleyebilmek olanağı yoktur. Bu, gelecek aylarda önlemlere uymak gerektiğini gösterir.

Genellikle yumurtlama iki veya üç ay olmaz. Fakat bazı
kadınlarda ikinci ayda da yumurtlama başlayabilir. Annenin çocuğunu emzirdiği sıralarda çoğu kez yumurtlama olmaz, fakat bu kural yüzde yüz kesin değildir. Dört veya beş ay geçtikten sonra annenin gene gebe olduğunu ayırdetmesi, ender durumlardan değildir.
Gebe Kalma Günleri

hayret ya olaya bak bende öylse olsa herhalde kafayı yerdim

Arkadaşlar birşey sormak istiyorum benim reglım 3gün gecikti dün test yaptım ama çıkmadı şuan sadece iştahım kapalı ve yumurtlama tarihimde ilişkiye girdik ozaman tutmuş olsa şimdi belli olmaz mıydı

geç döllenme olduysa çıkmaz cnm biraz daha bekle olmadı kan testi yaptır

Belirsizlik kotu tabi ama üzüldüm canım

cnm düşünsene reglin 3 gün geçmiş. bu esnada 5 kez idrar testi yapmışsın negatif. aklın karmakarışık... en sonunda kan testi cevap verdi. son şans buydu. ya ni var mı yok mu diye. yokmuş... şimdi isterse 10 gün geciksin reglim umrumda değil...

Seni çok iyi anlıyorum çünkü benimde 3gün geçti dun test yaptım negatif ve üzüldüm sende öyle yazınca içim buruk oldu ama hani reglın üstünden 1 hafta yada 10gün geçince ögrenenler var buyuzden bende de belirsizlik var allah herkesin kalbine göre versin en kısa zamanda bizde inşallah hamişlerden oluruz

canım öncelikle çok geçmiş olsun herşeyin hayırlısı Allahtan ama tavsiyelerin çok manidar biz elimizdeki nimetlerin farkında değiliz birazda olaylara bu şekilde bakmak gerekir yazdıkların beni kendime getirdi sagol tatlım

kızlar bişey sormak istiyorum folik asiti 9 aydır içiyorum daha içmem gerekirmi dolmuştur herhalde depolarım bide rahim filmi ne zaman ne kadar süre sonra çekilmeli bilgisi olan varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…