Erken Hamilelik Belirtileri Üzerine Paylaşım Alanı

Evet canim aynnen bende seninle ayni fikirdeyim bende dinlemiyecem kendimi bos yere stres oluyor insana neyse ki ben cok takmiyorum kosusturmalarim var okul. ehliyet ev isleri falan fistik derken zaman kalmiyor düsünmeye bazen.

arkadaşlar bu belirtiler hep sahte kendimizi kandırıyoruz başka bişi değil zamana bırakamıyoruz hep takip hep hesap hep bi belirti arama içerisindeyiz gelin bu ay belirtilerden kurtulalım belirti arayıp durmayalımmm

Bu ay ben de adet olursam şu soğan kürüne başlayacağım. Belki işe yarar. Bu şekilde çok hamile kalan olmuş. Sizin bir bilginiz var mı bu konuda?

cnm üzülme hiçç en azından bir sonuca bağlandın... ve hemen regls onrası denemeye başlayabilirsin.. ben henüz bir sonuca bağlanmadım test sonucum negatif.. böle regl olmayı bekliyorum..

cnm bende idrar ve kan testinde nagatifi görmüştüm ama hala regl olmamıştım. hatta olmayaınca kesin hamileyim dedim. ama dün kırmızı kartla karşılaşınca kendimi hamileliğe adapte ettiğimi ve psikolojik olarak gecikme yaşadığımı anladım. dün ağla ağla içim söküldü. ama ne yapayım elden bişey gelmiyor. bu ay folik asit kullnmaya başlamayı düşünüyorum. sen de bugün eğer gebelik yoksa olursun kendini rahat bırak canım. öncelikle bizim bu kadar üstüne düşmememiz gerekiyor ama insanın elinde değil biliyorum...bu arada folik asit hamile kalmak için kullanılan bir şey mi. pek bilgim yok

Bu ay ben de adet olursam şu soğan kürüne başlayacağım. Belki işe yarar. Bu şekilde çok hamile kalan olmuş. Sizin bir bilginiz var mı bu konuda?

evet canım bende aynı şekilde başlıycam. Çok duydum hemde. Ne zaman başlandığını pek araştırmadım ama ilk ay galiba adet başladığından itibarenki 7. günde içmeye başlanıyor ve 15 gün içiliyor diye biliyorum. Doğrumu yanlışmı bilmiyorum. Yanlışsa bilen arkadaşlarım aydınlatabilirse sevinirim. Geçen ay düşük yaptım. Bu ay sigarayı bıraktım, ağzıma sürmediğim pekmezi sütü peyniri bolca yiyorum. Kansızlık var bende biraz, nasıl arttırabilirim kanı? Yardımcı olursanız sevinirim. Ayın 4ünde düşük yaptım muhtemelen bu ay 4ünde adet olmam lazım..

Eczanelerde ya da evlerde hazır test kitleri yardımıyla uygulanan idrarda gebelik testlerinin güvenilirliği üretici firma tarafından her ne kadar % 99 olarak belirtilse de yapılan çalışmalar özellikle adet gecikmesinin 10 günden daha az olduğu durumlarda hata oranının % 50”lerde olabileceğini göstermektedir (“Hata” genellikle testin hassasiyetinin düşük olması nedeniyle varolan bir gebeliği saptayamaması şeklinde olmaktadır. Ancak tam tersi de mümkündür).

Laboratuarda uygulanan idrarda gebelik testleri ise adet gecikmesinin beşinci gününden itibaren güvenilir sonuç verebilmektedir. Bu testler daha düşük hormon seviyelerini tanıyabilen ve bu yüzden de hazır test kitlerine göre daha hassas olan testlerdir.

Kan testi (beta HCG): İdrar testleri ß-HCG”nin varlığını ya da yokluğunu saptayabilirken kan testleri ß-HCG”nin kandaki seviyesini saptarlar. Böylece hormon salgısının başladığı en erken dönemlerde, henüz adet gecikmesi bile olmadan kanda ß-HCG seviyesi saptanarak gebeliğin tanısı konabilir, ya da gebelik oluşmadığı yönünde kesin karar verilebilir. Kaynakwh webhatti.com:

Ultrasonla Gebelik Tanısı

Adet gecikmesi bir haftayı geçtiğinde gebelik testi yapılmaksızın vajinal ultrasonla gebelik tanısı konabilir. Abdominal (karından bakılan) ultrasonla ise adet gecikmesi en az 10 gün olmalıdır.

Dr. Kağan Kocatepe' den alıntı

Canım tamam sen yine doktorun dediği günlerdede gir ama, 14 gün oldu dahada girmiyeyim deme, bak bende 28 günde bir olan bir insandım adetlerimi. Fakat 16-17. gününde kalmışım iki gün üst üste birlikte olduk ama hiç hamile kalacağımı tahmin etmeden. Demek istediğim şu ki yumurtlama gününü kimse bilemez test falan yapmadıktan sonra. Sen beni dinle bırak doktru ya banada dedi 11 le 14. günleri arasında gir diye hiç tutmadı. Başka bir doktorda dedi ki öyle birşey yok dedi, adetinin ara günleri olacak dedi. Canım lütfen stres yapma inşallah en kısa zamanda güzel haberi alırsın. Şans seninle olsun tatlım

Geçmiş olsun nazlıcım. Sigarayı bırakmış olman çok güzel. Kanı arttırabilmek için bol kırmızı et tüketmen lazım. Bir de yemeklerden sonra çay , kahve türü şeyler içmek kansızlığı arttırıyormuş. Daha doğrusu demirin vücuda geçmesini engelliyormuş. Koyu yeşil renkli sebzelerin çoğunda demir var ama en çok kırmızı ette var. Bir de sanırım çok ciddi kansızlıklarda hap ve iğne veriyorlar.

Evet canım doğru. Eğer o ay hamile kalmazsan ki çoğu ilk ay kalıyomuş, 2. ay adete 10 gün kala başlayıp 10 gün içiyomuşsun. İnşallah bu şekilde olur ya.. Denemekte fayda var.
Kan için dediğin gibi pekmez ve kuru üzüm çok iyi geliyormuş. Bol bol yemeni tavsiye ederim.

kızlar bu soğan kürü nasıl uygulanıyor ve folik asitin fonksiyonu nedir bilgisi olan varsa lütfen aydınlatsın

kızlar bu soğan kürü nasıl uygulanıyor ve folik asitin fonksiyonu nedir bilgisi olan varsa lütfen aydınlatsın

Hamilelik ve emzirme döneminde folik asit alımı, anne ve bebek sağlığı açısından son derece faydalaıdır. Hamilelikte alınan folik asit, bebeğin, hücre yapı taşlarının, kırmızı kan hücrelerinin (alyuvarlar) ve sinir dokularının oluşumunda etkili oluyor. Peki folik asit eksiliği nelere yol açar ?
Folik asit yetersizliğinde kromozomlarda kopmalar olmaktadır. ABD de yapılan geniş çaplı bir araştırmada kalın bağırsak kanseri için belirteç olan bağırsak poliplerinin diyetteki folik asit düzeyiyle ters ilişkisi ortaya çıkarılmıştır. Günde yaklaşık 400 mikrogram folik asit alan kişilerde kolon kanseri en düşük oranda görülmektedir..

Orta boy bir soğanı soyup 4e bölüp 2 su bardağı suda 5 dkka ağzı kapalı olarak kaynatıyorsun. Soğumaya bırakıp ılıkken içiyorsun. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez. Ama her seferinde yeniden hazırlıyorsun. İkinciye aynı suyu içmek yok. Bu vücudu gebeliğe hazırlıyomuş ve iltihap falan varsa da temizliyomuş.
Bu kürü uygulamaya adetinin 7. günü başlayacaksın ve 15 gün içeceksin. Sonra bebek gelebilir. :) Ama adet olursan o ay adetine 10 gün kala başlayıp 10 gün içeceksin. Umarım bebişler gelir... :))

Çok ciddi kansızlık yok ama zaten zayıfım ve en son düşükten sonraki tahlilde bir gebeye göre kansızsın demişti yani çok abartılıcak durum değil ama ben bomba gibi başlangıç yapmak istiyorum inşallah. Daha önceki iki düşüğümünde nedeni olmadığından tek nedeni sigara içmeme bağladım ve bugün tam bir hafta oldu sigara içmeyeli. Eşimle slogan yaptık artık biz. HERSEY BEBEK ICIN

Son düzenleme:

cnm teşekkür ederim peki bunun hamile kalmak için bir faydası var mı, hamile kalmayı kolaylaştırıyor mu acaba, çok mu soru sordum

kızlar bende gecikenlerdenim artık dün olmam gerekiyordu ama test yapmayada korkuyorum sizce biraz daha beklemelimiyim bugünle birlikte 2 gün olcak

Bu arada eğer hamile kalırsan bebeğe hiçbir zararı yokmuş. Ve de bu kürü uygulayanların çoğu ilk ayda hamile kalmış.

cnmmm çok teşekkür ederim, şu an reglimin 2. günündeyim. 7. günden itibaren başlayacağım inş.peki canm bir gün kaynattığım suyu sabah içtim ya akşam da içsem oluyor mu yoksa akşam da mı tekrar kaynatmaılıyım. bir de aç karna mı içeceğiz.

kızlar bende gecikenlerdenim artık dün olmam gerekiyordu ama test yapmayada korkuyorum sizce biraz daha beklemelimiyim bugünle birlikte 2 gün olcak

canım benim kesinlikle bekle ben 4 gün geciktikten sonra oldum. eğer 5. gün de olmasydım hamnileyim diyecektim ama olmadı. en az bir hafta bekleyin kızalar yoksa o testler falan büyük bir psikoloijk yıkıma sebep oluyor

Rica ederim canım Umarım hayırlı haberi almamıza vesile olur.
Sabah kaynattığını sadece sabah içeceksin. Akşam yeniden hazırlayacaksın. Yani her seferinde taze olacak. Aç veya tok farketmiyor bildiğim kadarıyla. Bir bakayım ona da haber veririm.

cnm allah razı olsun. iyi ki varsınız. burada çok şey öğrendim.hepinizi çok seviyorum bu kür işe yararsa herkese tavsiye edeceğim. sizlere de her zamanki dua etmeye devam edeceğim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…