Erken Hamilelik Belirtileri Üzerine Paylaşım Alanı

aynen ya sürekli test yapmak istiyorum pozitif bulana dek =) ama 2 tane teste 50 tl verince vazgeçtim beklicem günümü diorum ama içimde böle bi şüphe bi garip duygu .. Püfff ...

anam siz çok zenginsizin galiba :78: ben 3 liralık testlerden aldım ve hamişliğimi daha 2,5 haftasında öğrenmiştim. Bu kadar üstüne gitmeyin testin kalitesiyle alakası yok. Senin hcg yükselmemiş olabilir, geç döllenme olabilir. O kadar para verme bence. Git normal kaset testlerden al

herkese lekelenme oluormuş bende olmadı daha acaba ne zaman olması gerekiyor hamilelik varsa ?

yooo herkeste olmaz o, benim tanıdıklarımda hiç olmadı, hatta ablam kan testine gittiğinde makineleri bozukmuş, hamile değilsin demiş, başka hastanede pozitif çıkmış, adet belirtisi dışında belirti olmayınca hamilelik düşünmemiş o da, yani hamile olabilirsin, bak geç döllenme olduysa o nedenlede geç çıkar

bende de labmen die uyduruk bi şey var, zaten içinde de adetin geçsin yazmışlar geçtikten sonra zaten tüm testler aynı, neyse en iyisi kurbağa bulmak, ben bide onu denicem

Canım valla bekle en iyisi.Bazen hiçbi şeyden haberinin olmaması daha iyi.Benim ilk gebeliğimde kimyasaldı.Adet günü yapmıştım silik çıkmıştı.İki gün sonra adet oldum zaten.Keşke o kadar kurcalamasaydım bekleseydim diyorum.Çok üzülmüştüm çünkü...

anladım canım doğru söylüyorsunda bana bu hafta lazım bu sonuç, param yok, sevgililer günü hediyesi olarak testi kocişime vercem

yok canm daha yapmadım 7 gün var daha çıkmaz ki kararsızım o yüzden

Fortel diye bir test var onda 10 gün öncesinide gösteriyormus onu bir denesen ?ß

Bende alicam yarin ama pazartesi yapmayi düsünüyorum eger hamile cikarsam esime Sevgililer Günü Hediyesi olur !!

Pazaertesi yaparsam adetime 1 kalmis oluyor ya ne bilim benimde icimde bir süphe var ama bilmiyorum belim kac gündür cok agriyor dün aksam da cok agirdi yatalktan dönemiyordum yani.

h iste birde o kahve rengi leke geldi ya oda benim fikrimi cok degistirdi ama diyorum illa oyle oldu diye hamile olucam deyildir. bilmiyorum ki ???

İMPLANTASYON (YERLEŞME) KANAMASI

İmplantasyon kanamaları beklenen adet tarihi ile hemen hemen aynı günlerde gerçekleştiğinden adet görmeyle karıştırılabilmektedir. Fallop tüpü içerisinde karşılan sperm ve yumurta birleşerek çoğalmaya ve endometrium (rahim iç tabakası) içine doğru hızla ilerlemeye başlar. Çeşitli aşamalardan geçerek blastosist aşamasına gelen bebek rahim duvarı içerisinde en uygun gördüğü yere yerleşir ve çoğalmaya devam eder. Blastosistin rahim duvarına yerleşirken kılcal damarlara denk gelmesi implantasyon kanamasına neden olur. Genellikle açık pembe veya kahverengi olur ve ne kadar devam edeceği kadından kadına farklılık gösterir.

Bazı kadınlar implantasyon kanamasını hamilelik lekelenmesi olarak adlandırsalar da bu ikisi aynı şey değildir. Hamileliğin başlarında lekelenmeler çeşitli nedenlerden dolayı olabilir ve her kanama mutlaka implantasyon kanaması değildir.

herkese lekelenme oluormuş bende olmadı daha acaba ne zaman olması gerekiyor hamilelik varsa ?

İmplantasyon kanamaları beklenen adet tarihi ile hemen hemen aynı günlerde gerçekleştiğinden adet görmeyle karıştırılabilmektedir. Fallop tüpü içerisinde karşılan sperm ve yumurta birleşerek çoğalmaya ve endometrium (rahim iç tabakası) içine doğru hızla ilerlemeye başlar. Çeşitli aşamalardan geçerek blastosist aşamasına gelen bebek rahim duvarı içerisinde en uygun gördüğü yere yerleşir ve çoğalmaya devam eder. Blastosistin rahim duvarına yerleşirken kılcal damarlara denk gelmesi implantasyon kanamasına neden olur. Genellikle açık pembe veya kahverengi olur ve ne kadar devam edeceği kadından kadına farklılık gösterir.

Bazı kadınlar implantasyon kanamasını hamilelik lekelenmesi olarak adlandırsalar da bu ikisi aynı şey değildir. Hamileliğin başlarında lekelenmeler çeşitli nedenlerden dolayı olabilir ve her kanama mutlaka implantasyon kanaması değildir.

:89:

KANAMA VEYA LEKELENMELER

Bazı kadınlarda hafif bir kırmızı, pembe yeya kırmızımsı kahverengi lekelenme görülebilir. Bu normal bir işarettir ve döllenmeden yaklaşık altı gün sonra döllenmiş yumurtanın rahim duvarına tutunmakta olduğunu gösterir. Ancak hamilelik kanaması ya da lekelenmesi ile birlikte ağrı hissedilmesi dış gebelik belirtisi olabileceğinden derhal doktora başvurulması gereklidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…