Erken Hamilelik Belirtileri Üzerine Paylaşım Alanı

merhaba,ilk muayene alttan muayene oluyor..hatta adetin 3.günü gidince daha ayrıntılı görüyorlar yumurtalıkların durumunu..

canım ben dün gittim. Hem alttan muayene etti, hemde karından ultrasonla baktı.:26:

kızlar benim de bu aralar kafama takılan birşey var. hamilelik olasiligi olabilir diye soyluyorum, ben cok cay kahve icmeyi seven biriyim ve sicak birsey icmessem kendimi rahatsiz hissediyorum. zararsiz olabilecek, sonra eyvah ben ne yaptim icmeseydim diyebileceginiz SICAK icecekler var mi hem saglikli hem de gebelik icin olumlu etkileri olan?

cnm geç yumurtlama yada geç döllenme olduysa kandada çıkmaya biliyor eğer negatif çıkarsa kendini üzmüş olucaksın bence biraz daha bekle

ama geç yumurtlama yada geç döllenme olsa bugünkü leke olmazdı sanki.bu leke ya adet başlangıcı yada pek inanasım gelmiyor ama yerleşme kanamasıdır diye umut ediyorum..bu kadar çok belirti birarada olunca ve ilk kez de çatlatma iğnesi olunca ne bileyim işte bu ay daha bir sabırsızım..keşke bekleyebilsem ama yapamıycam..napim bir an önce öğrenip kaderimi yaşayayım artık

canım bildiğim kadarıyla adaçayı hamilelikte düşük ihtimalini arttırıyor onun için temkinli tüketmek lazım.zaten normalde de adaçayını günde bir kezden fazla içmemek gerekiyor.benim bildiğim bundan ibaret..

oo olamaz ben napıcam ki o zaman baska yolu yokmu bunun ben vajinismustum arkadaslar 2 ay oldu atlatalı ama hiç muayne falan olmadım o zamandan sonra..o bir alet var onlamı yapıyor hemde :S

Günaydın kızllaaar nasılsınız bugün reglime 4 gün var bende sabredemeyenlerdenim dün göğüs uçlarım kaşınmaya başladı bugünde belimin sağ tarafına bazende ortasına noktasal bıçak saplanıyo gibi oluyo. Bir de sanki göğüslerim de damarlar çıkmış gibi of bi geçseydi şu 4 gün hayırlısıyla

oo olamaz ben napıcam ki o zaman baska yolu yokmu bunun ben vajinismustum arkadaslar 2 ay oldu atlatalı ama hiç muayne falan olmadım o zamandan sonra..o bir alet var onlamı yapıyor hemde :S

canım hastalığının yeni geçtiğini doktora söylersin,alttan sadece kendi bakar. Ultrasonu da karından bakar. Dün benim karından baktı, yumurtan,rahmin gayet iyi dedi, bana gösterdi hatta. Korkma ne canın acır nede panik olursun rahat ol. Sıkma kendini.

inş cnm dediğin gibidir inş bebeğin gelmiştir

(Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri)
HAMİLELİKTE UZAK KALINMASI GEREKEN BİTKİLER DE VAR!
“Hamilelik döneminde kullanılması faydalı olabilecek bitki ve bitkisel preparatlar şunlardır:

Elma ve elma kabuğu kompostosu: Hamilelikteki mide bulantısını ve mide yanmasını engeller.

Melisa çayı: Hamilelikteki sinirsel gerginlikler ve stres için kullanılabilir.

Acerola: Yüksek miktarda C vitamini ihtiva eder ve doğumu kolaylaştırıcı, düşük tehlikesini önlemede, rahmi güçlendirmede ve fazla kilo almayı engellemede kullanılır.

Lavanta yağı: Kasıklara giren kramplarınız için lavanta yağını öneririm. 5 damla lavanta yağını 1 bardak suya damlatın bir havlu veya beze emdirip sıkın ve kasıklara koyun 5 dakika bekleyin.

Hamilelikte yaşanan kansızlık için günde 3 adet hurma (hurma aynı zamanda folik asit ihtiva eder.), günde 2 adet havuç, keçiboynuzu- harnup pekmezi tüketilebilir.

Hamileliğiniz boyunca uzak kalmanız gereken bitkiler ise şunlar: Adaçayı, Sinameki, Maydanoz (aşırı kullanmamaya dikkat edin.), siyah çay, kahve ve acı baharatlar.”

HAMİLELERİN GÜVENLE TÜKETEBİLECEĞİ İÇECEKLER
Bu dönemde tüketimi en güvenli içecekler; su, taze meyve suları ve süttür. Sıcak içeceklerden süt, sıcak çikolata, salep gibi içecekleri tercih edebilirsiniz. Prebiyotik bakteri içeren ürünler bu bakterilerin etkisiyle sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önlerler ve hamilelik döneminde de rahatlıkla kullanılabilirler.

Enerji içecekleri, alkol, tatlandırıcı içeren diyet içecekler ve gazlı (kola, gazoz gibi) içecekler kesinlikle tüketilmemelidir. Diyet içecek ve gıdaların içeriğinde ve suni tatlandırıcılarda bulunan aspartamdan ve, her ne kadar bebeğe zararlı olduğu kanıtlanmasa da tüm diyet ürünlerinden uzak durulmalıdır.

Son düzenleme:

sevindim canım senın adına yazdıklarını okudum zaten 3ay içinde hamilelik olur demiş doktorda sanırım hadi hayırlısı..
ben daha adet olmadım 4 gün geçti ama adet olurum diye düşünüyorum..bu doktor işinide bu yuzden erteleyıp duruyorum..ama gitmek gerekli bilinçli olmak gerekli..umarım dediğin gibi anlayışlı biri olurda..yoksa bu iş zor gibii

aa çok teşekkürler ilgin için soruma. özellikle ACEROLA dikkatimi cekti. ruh halimizle en alakali o herhalde suanda. hemen arastiracagim

canım çok tşk ederiz.. çok güzel bilgiler bunlar.. Bu acerola nedir bileninie varmı acaba??

canım ya tickerfactory de oluşturduktan sonra 3 tane ayrı kod var,resmin kodu,ama onları kabul etmedi,hangi linki seçecem

canım bende korkuyorum. Dün üstten ultrason yaparken bile korktum ama nedeni 3 yıl önce düşük yaptığımda doktorlar parmaklarıyla muayene ettiler. Ultrasonları sert kullandılar.Korktum ve hala geçmedi korkum. Dün benden smear aldı. Sanki doğum yaptım yani. Ama korkunun ecele faydası yokmuş Üstelik canım acımıyo sadece kendimi kastığım için hissediyorum o kadar. Durumunu anlat bütün doktorlar anlayışlı olur üzülme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…