arkadaşlar merhaba birşey sormak istiyorum..şimdi ben muayne olmak istiyorum hani bir sorun varmıdır hamıle kalmak ıstıyorum bırseyler yapmak gereklımıdır falan diyee.adetim düzensiz birde onun için..merak ettiğim şeyse su bunun için alttan muayne ediyorlarmı :26:
arkadaşlar merhaba birşey sormak istiyorum..şimdi ben muayne olmak istiyorum hani bir sorun varmıdır hamıle kalmak ıstıyorum bırseyler yapmak gereklımıdır falan diyee.adetim düzensiz birde onun için..merak ettiğim şeyse su bunun için alttan muayne ediyorlarmı :26:
cnm geç yumurtlama yada geç döllenme olduysa kandada çıkmaya biliyor eğer negatif çıkarsa kendini üzmüş olucaksın bence biraz daha bekle
kızlar benim de bu aralar kafama takılan birşey var. hamilelik olasiligi olabilir diye soyluyorum, ben cok cay kahve icmeyi seven biriyim ve sicak birsey icmessem kendimi rahatsiz hissediyorum. zararsiz olabilecek, sonra eyvah ben ne yaptim icmeseydim diyebileceginiz SICAK icecekler var mi hem saglikli hem de gebelik icin olumlu etkileri olan?
oo olamaz ben napıcam ki o zaman baska yolu yokmu bunun ben vajinismustum arkadaslar 2 ay oldu atlatalı ama hiç muayne falan olmadım o zamandan sonra..o bir alet var onlamı yapıyor hemde :S
ama geç yumurtlama yada geç döllenme olsa bugünkü leke olmazdı sanki.bu leke ya adet başlangıcı yada pek inanasım gelmiyor ama yerleşme kanamasıdır diye umut ediyorum..bu kadar çok belirti birarada olunca ve ilk kez de çatlatma iğnesi olunca ne bileyim işte bu ay daha bir sabırsızım..keşke bekleyebilsem ama yapamıycam..napim bir an önce öğrenip kaderimi yaşayayım artık
oo olamaz ben napıcam ki o zaman baska yolu yokmu bunun ben vajinismustum arkadaslar 2 ay oldu atlatalı ama hiç muayne falan olmadım o zamandan sonra..o bir alet var onlamı yapıyor hemde :S[/QU
sanırım alet dediğin rahim ağzına yerleştirilen metal aletten bahsediyorsun ama her zaman o aletle(spekulum)muayene etmiyorlar.daha doğrusu o aleti nadir kullanıyorlar.akıntı vs.varmı yada smear alacakları zaman kullanıyorlar benim bildiğim..madem böyle bir durumun var o zaman dr.a önceden anlat.ama endişe etmene gerek yok rahat olmaya çalış..
canım hastalığının yeni geçtiğini doktora söylersin,alttan sadece kendi bakar. Ultrasonu da karından bakar. Dün benim karından baktı, yumurtan,rahmin gayet iyi dedi, bana gösterdi hatta. Korkma ne canın acır nede panik olursun rahat ol. Sıkma kendini.
MUHAMMET TEKİN
(Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri)
HAMİLELİKTE UZAK KALINMASI GEREKEN BİTKİLER DE VAR!
“Hamilelik döneminde kullanılması faydalı olabilecek bitki ve bitkisel preparatlar şunlardır:
Elma ve elma kabuğu kompostosu: Hamilelikteki mide bulantısını ve mide yanmasını engeller.
Melisa çayı: Hamilelikteki sinirsel gerginlikler ve stres için kullanılabilir.
Acerola: Yüksek miktarda C vitamini ihtiva eder ve doğumu kolaylaştırıcı, düşük tehlikesini önlemede, rahmi güçlendirmede ve fazla kilo almayı engellemede kullanılır.
Lavanta yağı: Kasıklara giren kramplarınız için lavanta yağını öneririm. 5 damla lavanta yağını 1 bardak suya damlatın bir havlu veya beze emdirip sıkın ve kasıklara koyun 5 dakika bekleyin.
Hamilelikte yaşanan kansızlık için günde 3 adet hurma (hurma aynı zamanda folik asit ihtiva eder.), günde 2 adet havuç, keçiboynuzu- harnup pekmezi tüketilebilir.
Hamileliğiniz boyunca uzak kalmanız gereken bitkiler ise şunlar: Adaçayı, Sinameki, Maydanoz (aşırı kullanmamaya dikkat edin.), siyah çay, kahve ve acı baharatlar.”
muhammet tekin
(tıbbi ve aromatik bitkiler teknikeri)
hamilelikte uzak kalınması gereken bitkiler de var!
“hamilelik döneminde kullanılması faydalı olabilecek bitki ve bitkisel preparatlar şunlardır:
Elma ve elma kabuğu kompostosu: Hamilelikteki mide bulantısını ve mide yanmasını engeller.
Melisa çayı: Hamilelikteki sinirsel gerginlikler ve stres için kullanılabilir.
Acerola: Yüksek miktarda c vitamini ihtiva eder ve doğumu kolaylaştırıcı, düşük tehlikesini önlemede, rahmi güçlendirmede ve fazla kilo almayı engellemede kullanılır.
Lavanta yağı: Kasıklara giren kramplarınız için lavanta yağını öneririm. 5 damla lavanta yağını 1 bardak
suya damlatın bir havlu veya beze emdirip sıkın ve kasıklara koyun 5 dakika bekleyin.
Hamilelikte yaşanan kansızlık için günde 3 adet hurma (hurma aynı zamanda folik asit ihtiva eder.), günde 2 adet havuç, keçiboynuzu- harnup pekmezi tüketilebilir.
Hamileliğiniz boyunca uzak kalmanız gereken bitkiler ise şunlar: Adaçayı, sinameki, maydanoz (aşırı kullanmamaya dikkat edin.), siyah çay, kahve ve acı baharatlar.”
canım hastalığının yeni geçtiğini doktora söylersin,alttan sadece kendi bakar. Ultrasonu da karından bakar. Dün benim karından baktı, yumurtan,rahmin gayet iyi dedi, bana gösterdi hatta. Korkma ne canın acır nede panik olursun rahat ol. Sıkma kendini.
oo olamaz ben napıcam ki o zaman baska yolu yokmu bunun ben vajinismustum arkadaslar 2 ay oldu atlatalı ama hiç muayne falan olmadım o zamandan sonra..o bir alet var onlamı yapıyor hemde :S[/QU
sanırım alet dediğin rahim ağzına yerleştirilen metal aletten bahsediyorsun ama her zaman o aletle(spekulum)muayene etmiyorlar.daha doğrusu o aleti nadir kullanıyorlar.akıntı vs.varmı yada smear alacakları zaman kullanıyorlar benim bildiğim..madem böyle bir durumun var o zaman dr.a önceden anlat.ama endişe etmene gerek yok rahat olmaya çalış..
evet evet bahsettiğim alet o ismini falan bilmediğim için alet diyebildim sadece :) ben daha önce ilk evlendiğimde muayne oldum ama kız oldugun için elle bakıyorum dedi yoksa diğeriyle olurdu falan demişti aklımda öyle kaldı o yuzden..doktor bulmamda zor olacak desenize..
sevindim canım senın adına yazdıklarını okudum zaten 3ay içinde hamilelik olur demiş doktorda sanırım hadi hayırlısı..
ben daha adet olmadım 4 gün geçti ama adet olurum diye düşünüyorum..bu doktor işinide bu yuzden erteleyıp duruyorum..ama gitmek gerekli bilinçli olmak gerekli..umarım dediğin gibi anlayışlı biri olurda..yoksa bu iş zor gibii
evet evet bahsettiğim alet o ismini falan bilmediğim için alet diyebildim sadece :) ben daha önce ilk evlendiğimde muayne oldum ama kız oldugun için elle bakıyorum dedi yoksa diğeriyle olurdu falan demişti aklımda öyle kaldı o yuzden..doktor bulmamda zor olacak desenize..
KIZLAR YANLIŞ ANLAMAYIN AMA ALLTAN MUYANEDE İNANIN KORKULACAK HİÇBİŞİ YOK.. EŞİNİZLE İLİŞKİYE GİREBİLİOSANZ BU DAHA MASUM HATTA BENCE.. NE KADR KASARSAN KENDİNİ O KADAR ZOR OLUR ALLTAN MUYANE ÇÜNKÜ KASILCAĞIN İÇİN VAJİNANDA DA DARALACAKTIR ÖLE DÜŞÜN CNM..
canım ya tickerfactory de oluşturduktan sonra 3 tane ayrı kod var,resmin kodu,ama onları kabul etmedi,hangi linki seçecem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?