Erken Hamilelik Belirtileri Üzerine Paylaşım Alanı

tamam tatlım. Dövme beni

Inşallah anlar artık. Yoksa arabayı satıcam bu kadar borcun içinde bir an önce eve sokucam başımızı :)

geçecen nazlım hepsi.. Herşey güzel olcak hayatım..sen tavrını koy... Kocişinle mutlu olmaya bak..

evet canm benim ilk kızımda kanda çıkmamaıştı adett 2 3 gün geçtikten sonra çıktı bu 7 gün kala idrarda çıktı o yüzden kırmızıları görmeden strese girmeyinnnn

başka biri de şöyle yazmış kızlar

idrar testini bence artık kimse kullanmasın beinm ilk hamileliğimde ultrasonda görünesie kadar idrar tahlili yaptım hepsi negatifdi çok saçma bi tahlil sinir bozucu.şimdi ikinciyi istiyorum ve kan tahlilinden başka bi tahlil tanımam.hayırlısı olsun.

rica ederim canım ne demek benim umudum kalmadıya bi de ağladım sızladım herkes yardımcı oldu sağolsunlar, şimdi kendimi güzin abla gibi hissediyorum herkese bi cevap yazmam lazım benimde damarlarım sızlıyo boynumdan çekiliyo resmen geçse artık sinir oldum...

bende yazmıştım buna benzerini, ben hiç idrarda bakmam hep kan baktırırm. İkizlerden önce günüm geçmişti evde test yaptım pozitif çıktı sevindik falan.Dr. gittim kese yok küçük demekki dedi.Sonra değerimin kaç olduğunu sordu, kanda değil idrarda baktım deyince evde yapılan testlere güvenme varsa yok yoksa var gösterebilir kan kesin sonucu verir dedi. Kanda baktırdım değer 0. Çok istediğin için bedenin sana bi oyun oynamış dedi bi de. Böyle şeylerde olabiliyo en kesini kanda çıkan...

haklısın canım,hafta sonu adet omazsam pazt, kan vercem

Giderek kalabalıklaşıyoruz kızlarr
,Toplam 24 kullanıcı konuyu okuyor. (17 üye ve 7 ziyaretçi)

1. nazli123
2. karakulan
3. wavybaby
4. 62sinem
5. drymstf
6. hellalu
7. delisevda
8. es2006+
9. emaynem
10. lifos
11. oslemcinar
12. kader_nl
13. soffty
14. pancem
15. kelemelek+
16. d_m_f
17. gülsü

ay arkadaslar bu durum bu stres baya zor benim 8 gün kaldı bakalım 1 sene ilaç kullandım bu 4 demem bu ay gögüslerde sıkıntı yasıyorum hayırlısı ilk gebeligimdede vardı bu durum ben bi yazı okudum sizinle paylasmak istedim tek dilegim isteyen arkasadaslarımın isteklerinin olması güzel bi evlat sahibi ve güzel bir anne olmaları

Yumurtlama her adet döneminde aynı mı, yoksa değişik yumurtalıktan mı gerçekleşir?
Her ay yumurtlamanın hangi yumurtalıktan gerçekleşeceği tamamen tesadüfidir. Yapılan ultrasonografik inceleme ile hangi yumurtalığın aktif olduğu tespit edilebilir.

Adet döneminde rahimde ne gibi değişiklikler olur?
Adet döneminin ilk yarısında östrojen hormonunun etkisi ile rahmin iç tabakası kalınlaşır. Adet döneminin ikinci yarısında progesteron hormonunun etkisi ile bu tabaka daha da kalınlaşır. Rahmin iç tabakası döllenen yumurtanın yerleşebilmesi için hazırlanır. Hamilelik gerçekleşmez ise progesteron ve östrojen düzeyi düşer ve bu tabaka adet kanaması ile dökülmeye başlar.

Düzenli adet dönemi ne demektir?
Adetlerimin düzenli olması yumurtladığı mı gösterir mi? Bir önceki adetin başlangıcından bir sonraki adetin başlangıcına kadar geçen süre 26-34 gün sürer ise düzenli olarak kabul edilir. Düzenli adet gören kadınların bir çoğunda yumurtlamada düzenlidir.

Döllenme nasıl gerçekleşir?
Yumurta zona pellusida adı verilen bir zar ile çevrilidir, bunuda korona adı verilen hücreler çevreler. Sperm zona-pellusidayı (yumurta zarı) geçerek yumurta içine girer. Bunu tek bir sperm başarır. Sperm ve yumurta hücreleri 23'er adet kromozom taşır, ve birleştiğinde 46 kromozom tamamlanır.

Döllendikten sonra yumurtaya ne olur?
Döllenmiş yumurta 0.1 mm çapındadır. Bir iki gün içinde yumurta 2, 4, 8 ve 16 hücreye bölünür. Döllenmeden 4 gün sonra 0.3 mm çapında morula adı verilen bir hücre topu haline gelir. Morulanın içinde sıvı birikerek blastosist adı verilen yapı oluşur. Döllenmeden 5 gün sonra yumurta rahme ulaşır.

İmplantasyon (nidasyon) nedir? Ne zaman gerçekleşir?
İmplantasyon blastosist aşamasındaki döllenmiş yumurtanın rahmin endometrium adı verilen iç tabakasına tutunmasıdır. Yumurtanın döllenmesinden yedi gün sonra gerçekleşir.

Kadınlar adet döneminin herhangi bir döneminde gebe kalabilirler mi?
Hayır. Kadınlar sadece yumurtlama döneminde, yani adetin 12-16 (adet döneminin ortasında) günlerinde gebe kalabilir.

Yumurtlama dönemini nasıl anlayabilirim?
Yumurtlama dönemini hormon testleri, vücut ısısı takibi, rahim ağzındaki salgının incelenmesi ve gelişen folikülün (içinde yumurtanın büyüdüğü kesecik) ultrasonografik olarak incelenmesi ile tesbit edilebilir.

Zamanlı cinsel ilişki ile gebelik şansımı arttırabilir miyim?
Evet arttırabilirsiniz. Adet dönemleriniz düzenli ise bunu ayarlamak daha kolay olur. Adet döneminin yumurtlamadan sonraki kısmı 14 gün sürer. Son altı ay içinde adet dönemleri en az 27 en çok 32 gün süren kişilerin 13 ve 18 günler arasında yumurtladığı var sayılır. Bu çiftlere 12 ila 19 uncu günler arasında gün aşırı ilişki kurmaları önerilir.

Sık cinsel ilişkide bulunmak ve orgazm hamilelik şansını etkiler mi?
Yumurtlama döneminde her 36-48 saat ara ile ilişkide bulunulması önerilir. Orgazm ile alakası yoktur.

Hamile kalabilmek için cinsel ilişkide uygulanması gereken özel bir pozisyon var mı?
Meni vajinaya ulaştıktan sonra cinsel ilişki pozisyonu önemli değildir.

İlişkiden sonra meninin çoğunun dışarıya aktığını hissediyorum bu gebeliği engeller mi?
Hayır engellemez. Yirmi dakika içinde meni sıvılaşır ve bir kısmının vajenden dışarı akması normaldir.

İlişkiden sonra bir süre uzanmak gebelik şansını arttırır mı?
Hayır spermin tüplere doğru olan hareketini kadının pozisyonu belirlemez.

Yumurtlama döneminde cinsel ilişkide bulunulduğunda gebelik kesin midir?
Hayır, her adet döneminde gebe kalma şansı yüzde 15-25 arasında değişir.

Rahim filmi çekilmesi kadınların gebe kalmasına yardımcı olur mu?
Rahim filmi çekilirken tüplere verilen boyanın hafifçe tıkalı tüpleri açmakta yardımcı olduğuna inanılır. Fakat bu kanıtlanamamıştır. Rahim filmi ancak kısırlığın nedeninin tespit edilmesine ve uygun tedavinin başlanmasına yardımcı olur.

eee martta nede olsa kalabalık müjde bekliyoruzz

haklısın canım,hafta sonu adet omazsam pazt, kan vercem

evet canım baktır, bu arada benimde sancılarım kesildi kanamada azaldı bi tuhaf bi durum :44: bizim bi tanıdık varda derki; kadınların ömrü kilotuna bakmakla geçiyo adet oldum mu olmadım mı, hamile miyim, menapoza mı giriyorum diye derdi haklı valla

sağol tatlım. Iyiki bugün burdaydın ve biraz kendime geldim sağol. Moralim düzeldi.

cnm benim.. Ne demek.. Hepimizin günü gününe uymuyor..herşey çok güzel olacak...
Arkadaş uğradı yazamadım biraz özür dilerim.

e hani ben nazlımu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…