- 10 Temmuz 2016
- 407
- 104
- 18
- 31
adetinin 5. günü mü kanaman varken mi yaptın testi? yoksa adet oldu bittin onun üstünden mi 5 gün geçti?
Cok sevindim canim ne guzel tuplerinde sorun yokmuş. Ben dogudayim ya tabi imkanlar da ona göre burdaki ozel hastanede çektirmeyi düşünüyorum bakalımBiraz önce rahim filmi çektirdim. İnan smear testinde canm daha çok acıyor. Bunda hiç Canım acımadı. Çok şükür tüpler açık. Eğer çektireceksen iyi bir yerde çektir. Ben İstanbul Mecidiyeköy'de echomar diye bir yerde çektirdim çok memnun kaldım.
ck sgl cnm4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.
Tekrar belirtmekte fayda var ki hangi ay bitti hangi aya girdim gibi sorularla kafa karışıklığı yaşamanıza gerek yoktur, önemli olan ay hesabı değil hafta hesabıdır çünkü gebelikte herşey haftalara göre yapılır ve haftalara göre hesaplanır. Gebelik toplam 40 haftadır. Doğumların çoğu 38-40 hafta arasında gerçekleşir. Bazen günü geçenlerde 41 haftada doğum gerçekleşir. Bunlar hesaplanırken de son adetinizin başladığı ilk güne göre hesaplanır.
jinekoloji ve gebelik sayfasından alıntıdır. bu sayfa çok güzel bilgiler veriyor kızlar tavsiye ederim
1 yil oldu canm hic denemedm ama bu ay esim cedaretlendirdi o keciboynuzu kuru kullancak bende sogan kuru bakalm ama buda olmazsa asilama isticem artik gercekten bunaldmcanım umutsuzluk yok bitkisel tedavi denedin mi? soğan kürü falan ? ben çok üzülüyorum ya umutsuzluk görünce Rabbim yeter ki nasip etmiş olsun ne kadar zamandır deniyorsunuz bebek için...
Iste boylr surekli gecikip umut verir gibi oluyor sonra da negatiff. Nasil sikilmasnki canimizAynı benkan testi verdim dün negatif. Yeter ki kırmızılar gelsin ufff
Aynen cnm haklisin ama Allah tan umut kesilmezIste boylr surekli gecikip umut verir gibi oluyor sonra da negatiff. Nasil sikilmasnki canimiz
1 yil oldu canm hic denemedm ama bu ay esim cedaretlendirdi o keciboynuzu kuru kullancak bende sogan kuru bakalm ama buda olmazsa asilama isticem artik gercekten bunaldm
Haklisin asla isyan etmedm umidimi de kesmedm ama yoruldm artik. Bu ay bitkisel kur deneyip snra asilamaya gecerm artikAynen cnm haklisin ama Allah tan umut kesilmez
Insallah canm. Sen ne durumdasinİ inşallah işe yarar hamilelik haberlerini alırız
Haklisin asla isyan etmedm umidimi de kesmedm ama yoruldm artik. Bu ay bitkisel kur deneyip snra asilamaya gecerm artik
Insallah canm. Sen ne durumdasin
Insallah canm cumlemiz kavusur bebeklerineUmarim çabaların boşuna gitmez ve inşallah hamile kalirsinda aşılamaya gerek duymasın
Insallah canim sonucu haberdar edersen benide etiketlersen cok sevinirim umarim melegin seninledirCnm bugün adetimin 5. Günü ama ben 2. Günden temizlendim kan kesildi yani bugün ovulasyon testi yaptım pozitif çıktı artık Allah büyük inşallah çabalarını bosa çıkmaz hepimizin Allah hepimize sağlıklı hamilelik nasip etsin insallah
Insallah canim sonucu haberdar edersen benide etiketlersen cok sevinirim umarim melegin seninledir
Tamamdir :)Tsk ederim cnm insallah benimde seninde meleklerimiz bizimledir tabiki etiketlerim sende pozitif haber alirsin beni bilgilendirirsin ok
peki doktor ne diyor canım pko kaynaklı mı olmadığını söylüyorlar doktora gittin dimi 1 sene sonunda olmazsa mutlaka gitmelisin amh baktırdın mı eşin spermlerini saydırdı mı? ümitsizliğe kapılmadan önce üzerinize düşen yaptırmanız gereken o kadar çok şey var ki...1 yil oldu canm hic denemedm ama bu ay esim cedaretlendirdi o keciboynuzu kuru kullancak bende sogan kuru bakalm ama buda olmazsa asilama isticem artik gercekten bunaldm
canım ozaman gün aşırı değerlendirmeye başla demek ovulasyon günlerindesin ki silikte olsa çizgi çıkması bunu gösterir her gün test yapmaya devam et iki çizgininde aynı renkte olduğu gün yumurtladığın gün o günü kesin değerlendirmelisin inşallah bu ay güzel haberler veririz hepimizCanım adetimin 5. Günü kanamam yok ben 2. Günden kesildi kanamam zaten nette ovulasyon günümu hesapladim 13 temmuz çıktı baktım 5. Gunume denk geliyor bende test yapiyim dedim ne kaybederim ki yani yaptım önce silik çıktı sonr belirginleşti ama obur çizgi kadar koyu değil ama sonuçta var iki çizgi yani bugün yumurtlama gunummus
Tamamdir :)
canım ozaman gün aşırı değerlendirmeye başla demek ovulasyon günlerindesin ki silikte olsa çizgi çıkması bunu gösterir her gün test yapmaya devam et iki çizgininde aynı renkte olduğu gün yumurtladığın gün o günü kesin değerlendirmelisin inşallah bu ay güzel haberler veririz hepimiz
Nasıl yani adetin 2 gün mü sürüyor ?!?! Benim 7-8 günCnm bugün adetimin 5. Günü ama ben 2. Günden temizlendim kan kesildi yani bugün ovulasyon testi yaptım pozitif çıktı artık Allah büyük inşallah çabalarını bosa çıkmaz hepimizin Allah hepimize sağlıklı hamilelik nasip etsin insallah
yok her gün değil her gün olursa sperm kalitesi düşüyor birde kadında adamda hal kalmazAyy inşallah tsk ederim cnm peki gün aşırı nasıl oluyor yani her gün mü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?