Erken Hamilelik Belirtileri

kızlar bakın benimde bu ay o sıvıdn geldi yani adet olacağınıza yakında gelebilir.daha önce gebelik gecirdiğinizde.bana gelinde kırmızılar geldi bldiğiniz gibi.her olasılığı düşünün ben hangi durumlarda gelebileceğinide gönderdim.bu arada sayfalar yavaş ilerliyor kızalr.

canım sıvının gelmesi illa gebelik belirtisi olacak diye bir kayde yok ben yeni evlenince bendende bir sıvı geldi bir ablamız sakın sıkma dedi birdaha sıkmadım

bende belirti diye biliyorum ama benim ünide bir arkadaşım vardı yani evli değildi ama oda sıkınca sıvı geliyordu göğüslerinde doktora gidiyordu

Memenin tabanından mamilla yerine doğru yapılan basınç sonucunda berrak, daha sonraki aylarda da bulanık bir hal alan beyaz sarımtırak sekret salgılanır. Bu mayi, olgun süt karakterinde olmayıp kolostrum adını alır (Kolostrum, histolojik ve kimyasal bakımdan sütten ayrılır). Fakat kolostrum varlığı kesin gebelik bulgusu değildir. Daha önce gebelik geçirmişse kolostrum sekresyonu senelerce devam edebilir. Nulliparlarda da kolostrum teşekkülü görülmüştür. Korpus luteum persistansinde, ovarium kistlerinde, myomlarda, tüberkülozda da kolostrum oluşabilir. Hatta bazı kadınlarda menstrüasyon sırasında, pubertede, klimakteriumda, ovariumda oluşan fonksiyonel değişikliklere uygun zamanlarda kolostrum salgısı görülebilir.

Tüm bu nedenlerle meme salgısı ancak şüpheli gebelik bulgusu kabul edilebilir. Ama ilk gebeliklerde diğer sebepler de elimine edilebiliyorsa gebelik yönünden değerli bir bulgu kabul edilebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…