• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkenden samimi olmak doğrumu?

Devamlı iletişim halinde olmak iyi bence ya.
Ben çok ekmeğini yiyorum yani o durumun.
Aranma konusunda senin söylediğin şekli de kötü.
Nişanlım her gün annemi arar. Nişanlımın annesi de her gün beni arar.
Annemle çok "asla aramayan ama hep aranan taraf" durumunda kalıyoruz.

Konu sahibi arkadaşım, fark etmeden yaptığım ama kesinlikle doğru olan bir şey var. Çok üstlerine düşme, daha bir kıymete biniyorsun.

Durum resmiyse aranır,benim söylemek istediğim bunun tam tersi.
Resmiyete kavuşmamış bir ilişkide çok fazla aranmasına karşıyım..

ben çok samimi oldum suyu çıktı çünkü nişan falan olmadan evlerine gidip geldim tamam çok iyi davrandılar Allah var hiçbişey eksik etmediler güler yüz vs ama bir süre sonra insan ben neyim neden burdayım diyo, bide karşı tarafta beklentiler çoğalıyo aramadı gelmedi gitmedi vs diye. aslında iyilik olarak yaptığın şeyler sana görev olarak dönüyo ee ben nişanlı bile değilim ki yani resmiyet olsa seve seve daha fazlasını bile yaparım.. bence çok sık olmasa da yine de saygını ve sevgini gösterme amaçlı gidebilirsin

olur da evlenirseniz ve cok aramak istemezseniz,oglumuzu aldi bizi unuttu,buraya kadarmis derler kesin:)

ben çok samimi oldum suyu çıktı çünkü nişan falan olmadan evlerine gidip geldim tamam çok iyi davrandılar Allah var hiçbişey eksik etmediler güler yüz vs ama bir süre sonra insan ben neyim neden burdayım diyo, bide karşı tarafta beklentiler çoğalıyo aramadı gelmedi gitmedi vs diye. aslında iyilik olarak yaptığın şeyler sana görev olarak dönüyo ee ben nişanlı bile değilim ki yani resmiyet olsa seve seve daha fazlasını bile yaparım.. bence çok sık olmasa da yine de saygını ve sevgini gösterme amaçlı gidebilirsin

aynen. sevgilime eve gitmek istemiyorum dedim. o da gitmemi istiyo. anlayışlı karşıladı ama gitsen iyi olur dedi.

annesi beklenti içinde zaten aramamı bekliyor :/

Çocxuk asker.Anladığım kadarıyla yaşlarınız küçük.Ailenin ne düşündüğü önemli değil,senin ne düşündüğün önemli.Kimseyle samimi olmak,kendini erkek ailesine sevdirmek gibi bir mecburiyetin yok.Hem de asker olan sevgilinin ailesiyle gidip gelmen görüşmen yanlış.Bu kadar içli dışlı olmaya gerek yok.Daha şimdiden abisinin eşiyle kıyaslama yapmaya başlamış.O kızın yapısı farklıdır.Düşünce yapısı,farklıdır.O gitti diye sen de mi gidip göreceksin ailesini.Yanlış şeyler bunlar.

evet kıyaslama yapıyo sevgilim. bende aynını dedim o farklı ben farklıyım dedim. gitmek istemediğimi söyledim. ne olcağı belli mi olur.

annesi arayıp sormamı istiyomuş. bende aramayı düşünüyorum sadece.

Sorun, trip yemen zaten, ya sen de üstele ya da onun ısrarından hoşlanmadığını belirt.

Ben arada resmi bir şey olmadan tanışılmasına vs. soğuk bakmıyorum sözlenip, nişanlanıp tanımak daha garip geliyor ama bir adım senden, bir adım ondan gelmedikçe ipin ucu kaçar, o zaman ne ailen laf edebiliyor; ne de ötekiler, o seninkilerle tanışmadıktan sonra gitme. Çözüm burada, sebep olarak da bunu söylemen yeterli olmalı. Kalkıp bizim enişteyi çok severler sen de onun gibi ol desen "evet, ben de öyle olmalıyım mı diyecek, adamla beni ne karşılaştırıyorsun?" der, senin yenge ile konumun da o, onun daha önceden tanışmış olması, samimi olması seni bağlamaz hiçbir şekilde, annesinin tatlılığı falan da ayrı bir olay, belli bir süre için tatlı değil bu kadın, askerden döndükten sonra da tatlı olacak. Yenge de bir zahmet kendi işine baksın. Başka arkadaşı mı yok telefonlar falan filan zamanı geldiğinde arkadaş da olursunuz, düşman da ama sevgilin yanında değilken önemli günler haricinde olmasınlar umurunda. Sevgilin anneni arayıp bayram kutlamıyorsa da, onu da yapmanı önermem, kapılanmaya çalışmıyoruz gelin olarak, evlenmek istiyoruz. Bizim aileler tanıştıktan sonra her mühim günde içinden gelerek sizinkileri arayalım dediği için ben de içimden gelerek önce sizinkileri arayalım ayıp olmasın diyorum. Yoksa neden arayayım, kendi anne babamı aramam yeterliyken?

anlattım izah ettim ilk defa anlayışla karşıladı trip atmadı. tamam eve gitme konusunda ısrar etmem. ama aramalısın dedi. keşke tanışmasaydım bile dedim yani

aynen. sevgilime eve gitmek istemiyorum dedim. o da gitmemi istiyo. anlayışlı karşıladı ama gitsen iyi olur dedi.

annesi beklenti içinde zaten aramamı bekliyor :/

hiç gitme demiyorum. her hafta gitmene gerek yok arada bir git tabi sevgilinin de hevesini kırma sonuçta ciddi düşünüyosunuz

arkadaşlar sevgilim askerde. henüz bi resmiyet yok ilişkide. ama annesiyle tanıştım. sevgilim sürekli annesini yengesini aramamı görüşmemi istiyor.

annesi de beni sorup duruyormuş. bir kez aramıştım daha önce. şimdi bekliyor sanırım gelip gitmemiş istiyor. kız erkek ailesiyle daha önce samimi olmalıymış. düşünce yapıları bu.

bende çok istemiyorum. annem duysa izin vermez çünkü. hemde daha erken gibi geliyor. babasıyla tanışmadım ama evlerine gidersem tanışıcam tabi :/

sevgilimde senin için diyorum ben diyor. abisinin eşi öyleymiş daha sevgiliyken aşırı derece samimiymiş aileyle. sevgilim benden de bekliyor.

ne yapmalıyım sizce ?
bence içinden geldiği gibi yap arayıp sormak istemiyosan yapma bunu (Allah korusun inşallah olmazda) ilerde ayrılırsan filan sen pişman olursun neden yaptım diye

sanırım ben yakın davranırdım ya . arar sorar giderdim. sevdiğim adam da askerde ya, ailesi de onun bir parçası sonuçta. bağ olur, haber alırım vs.

aileye girmeye ilk adım işte.

gitme canım arama da ne gerek var bu ne samimiyet. Ben 2 aydır nişanlıyım sadece 2 kez gittim evlerine, ve hiç telefon etmedim bile. onun öncesinde de uzun süreliydi ilişkim ve yalnızca 1 kez görüştük o da tanışma maksadıyla. ben şahsen hiç sevmem laubaliliği ne gerek var o kadar samimiyete. sevgiline kesin bir dille bunu söyle sana ısrar edip durmasın, eğer tabi samimi olmayı sen de istemiyorsan
Mesafe iyidir canım

canım gerekirse sana yalvarabilirm.
asla kendini sevdirmek için çabalama sevcekse mesafeli halini sevsinler..
hatta önlar sana kendini sevdirmeye calışsın.
karşında canlı örnek var.anlatsam okumaktan sıkılırsın..

erkeni falan geç, bence samimi olmak hiçbir zaman doğru değil. iki güler yüz gösterince "sen bi nişanlığını seç de ben beğenirsem alırım" demeye başlıyorlar. ve gerçekten güleryüzlü bi insan değilimdir pek. mesafeni baştan koy.

ondan sonra daha söz takılmamışken "abla kalk kendine çay al bana da ver" oluyor. evet bugün buna taktım kafayı.

sanırım ben yakın davranırdım ya . arar sorar giderdim. sevdiğim adam da askerde ya, ailesi de onun bir parçası sonuçta. bağ olur, haber alırım vs.

aileye girmeye ilk adım işte.

"söz nişan yokken bu kız bizim evde ne arıyor, ne geniş aile" derler. fırsat vermeye gerek yok.

ben de eşimle daha sözlenmeden evlerine girip cıktım cünkü biz 5 yıl cıktık o zaman cahildim simdi kendime cok kızıyorum ne işim vardı diye
s

ben askerdeyken mecbur girip çıktım çünkü 2 günlüğüne geliyordu hep, ayıracak zaman yoktu. ama biz 8 seneliktik o zamanlar ve aileler de tanışmıştı üstelik. şimdilik lafı edilmiyor ama edilmeyeceğinin garantisi yok.

kesinlikle çok samimi olma..gelin ata binmiş ya nasip demiş misali daha sevgilisiniz..tamam arada ara ama abartma bence..

Asla olmamasını gerektiğini düşünenlerdenim.
Eşimle 6 yıl kadar sevgili kaldık, elbette ki annesi biliyordu beni ama hiçbir zaman telefon dahil görüşmedim ve evlenmeden çok kısa bir süre önceye kadar aileleri tanıştırmadık.
Hiç gerek yok ilişkilere aileleri karıştırmayı.
Sonra, ileride neden yüz göz olundu deniliyor.
Kızlarımız, sevgiliyken sevgilim annesi ile tanıştırdı diye kadının etrafında dönüyor, evlenince bana çok karışıyor diye eşinin annesinden şikayetçi oluyor.
İyi de bu hakkı, ona veren kim?

Back
X