Sorun, trip yemen zaten, ya sen de üstele ya da onun ısrarından hoşlanmadığını belirt.
Ben arada resmi bir şey olmadan tanışılmasına vs. soğuk bakmıyorum sözlenip, nişanlanıp tanımak daha garip geliyor ama bir adım senden, bir adım ondan gelmedikçe ipin ucu kaçar, o zaman ne ailen laf edebiliyor; ne de ötekiler, o seninkilerle tanışmadıktan sonra gitme. Çözüm burada, sebep olarak da bunu söylemen yeterli olmalı. Kalkıp bizim enişteyi çok severler sen de onun gibi ol desen "evet, ben de öyle olmalıyım mı diyecek, adamla beni ne karşılaştırıyorsun?" der, senin yenge ile konumun da o, onun daha önceden tanışmış olması, samimi olması seni bağlamaz hiçbir şekilde, annesinin tatlılığı falan da ayrı bir olay, belli bir süre için tatlı değil bu kadın, askerden döndükten sonra da tatlı olacak. Yenge de bir zahmet kendi işine baksın. Başka arkadaşı mı yok telefonlar falan filan zamanı geldiğinde arkadaş da olursunuz, düşman da ama sevgilin yanında değilken önemli günler haricinde olmasınlar umurunda. Sevgilin anneni arayıp bayram kutlamıyorsa da, onu da yapmanı önermem, kapılanmaya çalışmıyoruz gelin olarak, evlenmek istiyoruz. Bizim aileler tanıştıktan sonra her mühim günde içinden gelerek sizinkileri arayalım dediği için ben de içimden gelerek önce sizinkileri arayalım ayıp olmasın diyorum. Yoksa neden arayayım, kendi anne babamı aramam yeterliyken?