Erteleme hastalığı ve aşırı üşengeçlik¿

Yenibirhayataaa

Büyümek, tam anlamıyla bu.
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2016
1.132
563
123
Merhabalar hanimlar

Bir derdim var öldürmüyor ama süründürüyor. Aşırı tembelleştim.

Bir ayrilik yaşadım nişanlım terketti. Benim için çok sancılı bir süreçti çünkü iyi niyetim suistimal edildi. Vs. Atlatamam sandığım nice günleri atlattım. Çok şükür. Çok daha iyiyim şimdi. Geçiyormuş herşey sahiden.

Her neyse. Bu süreçte ot gibi yaşadım. Tabiri caizse değil sahiden ot gibi. Ye iç uyu. Tek yaptığım buydu aylardır. Psikolojik olarak çok daha iyiyim ama bu süreçten bana yadigar bir tembellik kaldı.

Az buz değil. Herşeyi erteliyorum. En basitinden bir yazı görüyorum nette okumaya useniyorum kaydediyorum sonra okurum diye. Kitap aldım yığınla. Her gün bir sonraki gün başlayacağım diyorum öylece bekliyor beni haftalardır okunacaklar.

Son sınıfım ilk dönem ders yogunlugum yoktu. Çok boş vaktimiz vardı. Arkadaşlarım kurslara gidip kendilerini her anlamda harıl hurul geliştirirken bende planlar yaptım ama bir türlü baslayamadim. Geç yatıyorum geç kalkıyorum. Bir türlü kendime gelemiyorum kalkinca da. Gün o kadar hızlı geçiyor ki sonra da. Yapmak istediklerimin hiçbirini yapamadan gün bitiyor. Sıfır enerji.

Kendimi aylardır öyle soyutlamisim ki birileriyle bir araya gelince konuşacak birşey bulamıyorum sanki. Sosyal olarak da çok etkilendim. Mesleki anlamda mezun olmadan kendimi gelistirmeliyim ama şu tembellik çok fena.

Ne yapmalıyım? Beni engelleyen şeyleri nasıl yenebilirim var mi bir fikriniz? Günümü nasıl planlamaliyim. Usengecligimi nasıl atabilirim hanımlar.

Kelin merhemi olsa
Bende de var bu durum bir de ustune fatura yatirmayi bile unuttugum yada erteledigim bile oluyor hayat sartlari bu duruma soktu beni
Seni de bu duruma ne getirdiyse onu ortadan kaldirmaya calismalisin

depresyondasın canım ama yavaş yavaş çıkıyosun galba
üzüntü insanı tembelleştiriyor canım
sadece yaşama dönmen lazım yürüyüş yaparak enerjini artırabilirsin

Kelin merhemi olsa
Bende de var bu durum bir de ustune fatura yatirmayi bile unuttugum yada erteledigim bile oluyor hayat sartlari bu duruma soktu beni
Seni de bu duruma ne getirdiyse onu ortadan kaldirmaya calismalisin
Ya hu öyle zor bir durum ki. Farkindasin ama birşey engelliyor sanki seni.

depresyondasın canım ama yavaş yavaş çıkıyosun galba
üzüntü insanı tembelleştiriyor canım
sadece yaşama dönmen lazım yürüyüş yaparak enerjini artırabilirsin
Evet depresyondaydim. Belki de hala bilemiyorum. Kolumu kaldırmaya gücüm yoktu. Şimdi istiyorum ama hala yapamıyorum hayatımı düzene sokamiyorum. Ucu kaçtı bir yerde.

Kilo vermek için sabahları sirkeli su icin diyorlar ona bile üşeniyorum,göbeği sallaya sallaya geziyorum,bir sürü iş,ve ilgilenmem gereken 3 çocuk vede çocuk gibi bir eş ,ama ben su anda yatakta sizlerle sohbet ediyorum,kolumu kaldırasın yok,(asil dertli benmişim galiba,konu sahibi"canım"kusura bakma.....

İnşallah mevsimdendir. Ben de ilişkim bittiğinden beri depresif modda takılıyorum, içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Boş zamanlarım bomboş geçiyor.

Güzel öneriler gelir diye konuyu takipteyim.

Hahha herkes de biraz var galiba bu dert. Ozeniyorum böyle zimba gibi kadınlara. Ben garfield gibiyim.

İnşallah mevsimdendir. Ben de ilişkim bittiğinden beri depresif modda takılıyorum, içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Boş zamanlarım bomboş geçiyor.

Güzel öneriler gelir diye konuyu takipteyim.
Ya burayı seviyorum. Çok zor zamanlar geçirdim. Her hissettiğimi paylaştım burda. Geçmeyecek üühüü diye ağlarken buradaki arkadaşlar geçecek dedi. O zamanlar inanmiyordum ama geçiyor. Daha da iyi olacak. Ama bu üsengeclik cok fena.

Geç yatıp geç kalkınca zaten bitti.. hiçbişey olmuyor rayinda gitmiyor.. o durumu değiştirin gerisi çorap sokugu gibi gelir..

Hangi bolumu okuyorsun. Mesleginle alakali bir iş bulup part time calissan yada bir kursa falan gidip kendini gelistirsen olmadi böyle terapiye falan git kuzum. Bence senin canın yalnızlıktan da hicbirsey istemiyor olabilir. Ben genelde yalnız hic birsey yapmak istemem. Eşim olmasa temizlik yapmam yemek bile yemem mesela

İyi bir arkadaş insanı depresyondan uzmandan daha çabuk çıkarır bence.
Yakınınızda şu an varsa şanslısınız.
Yüklenin ona yapışın.
Daha doğrusu o yapışsın size ve sürüklesin.
Arkadaşlar bu zamanlar için var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…