Erteleme hastalığı ve aşırı üşengeçlik¿

Bir işe başlayacağı zaman beyin bunun acı verici bir deneyim olarak algılayıp bundan uzak durman için ertelemeye itermis. Bu nöroloji bilimi tarafından kanıtlanmış bir gerçek. hele senin durumunda yeni bir kitaba başlamak bile işkencedir.
Çözüm? başlamak için kendini zorlamak ya da teşvik etmek. çünkü uzun vadede ertelemenin sonuçları çok vahim

Galiba günü planlamak ve sporr

Ay kesinlikle öyle. Buraya yazınca motive oluyorum iyi geliyor.

Hahha çok tatlisiniz :) Evet di mi hedef koymakla baslamaliyim. Günümü planlamaliyim belki de kalkınca.
Ben yaptıgım planlara hayatım boyunca hiç uymadım zaten zar zor yaptım istemeyerek yaptım o planlarıda. Ama böyle canı gönülden heveslenıp başladığım hicbir işi yarım bırakmadım. Hamileyken sabah esimi gonderir sonra öglene kadar uyurdum. Simdi bebegimle 3 gündür toplasan 4 5 saat anca uyumusumdur ama o yeter ki iyi olsun diyorum. Yetmezmiş gibi bide bu halde ders calistim finallere girdim. Belkide biraz mecburiyet gerekiyor. Misal hamileyken oncaaa boş vaktimde yarım saat ders calışmazken şimdi bulduğum her fırsatta calışıyorum çünkü çalışmazsam tekrar öyle bi fırsat bulamayabilirim diye dusunuyorum. Yada biran önce kurtulmak istiyorum. Herseyi hızlı hızlı halletmeye calisiyorum. Cünkü bebegim bana muhtac yetismem gerekiyor. Eskiden bi yemek yapıp ev süpürmek ders calismak zor gelirdi simdi hepsini aştım bide cocuk bakìyorum çünkü mecburum.

Sartlanmak gerekiyor. Hani insan rahat olunca istedigi kadar plan yapsın uygulayamıyor. O yüzden kursa git işe gir diyorum. Yoksa evde kendi kendine yazar çizersin ancak ama faaliyet olmaz. Kursa falan gitmiyorsan spor salonuna git canım kütüphaneye git bir yere git mutlaka bir rutin oluştur kendine. Ama öyle planım bu bunu yapmalıyım seklinde degil. Öyle olmuyor çünkü

Depresif bir döngüdesin,ama bunun farkında olman bile bir uyanış senin için,hareketli neşeli müzkler dinle,insanlarla daha çok diyaloğa gir,konuşmasan bile dinle, zaten insanlar dinlenilmeyi çok sever, başkalarını dinlerken kendini dinlemekten uzaklaşırsın ,iyi gelir doğrusu, hayat bir şekilde akıyor her anın keyfini çıkar ve değerini bil ,herşeye rağmen sağlıkla aldığımız nefes bile büyük lütuf,sevgiler

Haklısınız. :) güzel tüyolar aldım sizden teşekkür ederim.

Haklısınız, kendimi dinleye dinleye kafayı yiyordum bir ara. Sonra Allaha şükür daha iyi hissediyorum şimdi.

Her şeyden önce uykunuzu düzene koyun. Ben de işime ara verdim gece 4 gibi yatıp 2'de kalkıyorum aynen sizdeki gibi bir tembellik var üstümde. Çalışırken güne erken başlardım ve kendimi enerjik hissederdim.

İngilizce biliyor musunuz?
Bu konu ile ilgili çok güzel bir yazı var: http://waitbutwhy.com/2013/11/how-to-beat-procrastination.html

Kesinlikle asıl sorun o farkındayım. Inş ordan başlayacağım.

Depresyondasin canım ama yavaş yavaş kendine geliyosun..kendini heyecanlanandiracak bişey bul kesinlikle sana renk katar hayata karşı isteğin artar

Evet depresyondaydim. Belki de hala bilemiyorum. Kolumu kaldırmaya gücüm yoktu. Şimdi istiyorum ama hala yapamıyorum hayatımı düzene sokamiyorum. Ucu kaçtı bir yerde.
canım ben 24 saatin 18 saatini uyuyarak geçirmiştim üniversitede
hala moralim bozulursa uyurum ama o kadar değil tabiiki
ben depresyonu yay a benzetiyorum bastırdıkça aşağa iner ama br andada fırlatıverir seni
dipte olmak o anda ürkütücü ama ferahlıkta yakınsdır üzülme sen
böyle olman çok normal endişe etmemeye çalış yakında geçecek
birgün mutlu uyandığında anlayacaksın kendin isteyerek yapaccaksın zorunluluk olmadan

Çok haklısınız. Benzetmeyi de gayet doğru buldum. Beni heyecanlandıracak birşeyler yapmaya çalışıyorum arıyorum kendime :)

Aslında bununla ilgili konu açtım başka bir bölüme ancak hiç yanıt alamadım.

Yazı yazmayı seviyorum. Blog wordpress tarzı bişey açmayı düşünüyorum/istiyorum. Yalnız hiç bilgim yok bu konuda. Bilgisi olan var mi? Nasıl başlanır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…