- 6 Nisan 2015
- 1.331
- 1.572
- 133
- Konu Sahibi Yenibirhayataaa
-
Galiba günü planlamak ve sporrAynı dertten bende muzdaribim, eski sevgilimden ayrılalı 6 ay oldu ama o öyle şok olmuşum ki o rehaveti hala üzerimden atamadım. İnsan haksızlığa uğrayınca bazı şeyleri geride bırakması zor olabiliyor, o yüzden kendi tembelliğime kılıflar uydurdum ama bir yerde dur demek lazım bende farkındayım.
Cevapları merakla okudum, bence de en güzel çözüm spor gibi geliyor ama ona da başlamak için tembelliği bırakmak lazım en başta :)
Ay kesinlikle öyle. Buraya yazınca motive oluyorum iyi geliyor.Bir işe başlayacağı zaman beyin bunun acı verici bir deneyim olarak algılayıp bundan uzak durman için ertelemeye itermis. Bu nöroloji bilimi tarafından kanıtlanmış bir gerçek. hele senin durumunda yeni bir kitaba başlamak bile işkencedir.
Çözüm? başlamak için kendini zorlamak ya da teşvik etmek. çünkü uzun vadede ertelemenin sonuçları çok vahim
Ben yaptıgım planlara hayatım boyunca hiç uymadımHahha çok tatlisiniz :) Evet di mi hedef koymakla baslamaliyim. Günümü planlamaliyim belki de kalkınca.
Haklısınız. :) güzel tüyolar aldım sizden teşekkür ederim.Ben yaptıgım planlara hayatım boyunca hiç uymadımzaten zar zor yaptım istemeyerek yaptım o planlarıda. Ama böyle canı gönülden heveslenıp başladığım hicbir işi yarım bırakmadım. Hamileyken sabah esimi gonderir sonra öglene kadar uyurdum. Simdi bebegimle 3 gündür toplasan 4 5 saat anca uyumusumdur ama o yeter ki iyi olsun diyorum. Yetmezmiş gibi bide bu halde ders calistim finallere girdim. Belkide biraz mecburiyet gerekiyor. Misal hamileyken oncaaa boş vaktimde yarım saat ders calışmazken şimdi bulduğum her fırsatta calışıyorum çünkü çalışmazsam tekrar öyle bi fırsat bulamayabilirim diye dusunuyorum. Yada biran önce kurtulmak istiyorum. Herseyi hızlı hızlı halletmeye calisiyorum. Cünkü bebegim bana muhtac yetismem gerekiyor. Eskiden bi yemek yapıp ev süpürmek ders calismak zor gelirdi simdi hepsini aştım bide cocuk bakìyorum çünkü mecburum.
Sartlanmak gerekiyor. Hani insan rahat olunca istedigi kadar plan yapsın uygulayamıyor. O yüzden kursa git işe gir diyorum. Yoksa evde kendi kendine yazar çizersin ancak ama faaliyet olmaz. Kursa falan gitmiyorsan spor salonuna git canım kütüphaneye git bir yere git mutlaka bir rutin oluştur kendine. Ama öyle planım bu bunu yapmalıyım seklinde degil. Öyle olmuyor çünkü
Haklısınız, kendimi dinleye dinleye kafayı yiyordum bir ara. Sonra Allaha şükür daha iyi hissediyorum şimdi.Depresif bir döngüdesin,ama bunun farkında olman bile bir uyanış senin için,hareketli neşeli müzkler dinle,insanlarla daha çok diyaloğa gir,konuşmasan bile dinle, zaten insanlar dinlenilmeyi çok sever, başkalarını dinlerken kendini dinlemekten uzaklaşırsın ,iyi gelir doğrusu, hayat bir şekilde akıyor her anın keyfini çıkar ve değerini bil ,herşeye rağmen sağlıkla aldığımız nefes bile büyük lütuf,sevgiler
Rica ederim sadece fikirlerimi paylaştımHaklısınız. :) güzel tüyolar aldım sizden teşekkür ederim.
Merhabalar hanimlar
Bir derdim var öldürmüyor ama süründürüyor. Aşırı tembelleştim.
Bir ayrilik yaşadım nişanlım terketti. Benim için çok sancılı bir süreçti çünkü iyi niyetim suistimal edildi. Vs. Atlatamam sandığım nice günleri atlattım. Çok şükür. Çok daha iyiyim şimdi. Geçiyormuş herşey sahiden.
Her neyse. Bu süreçte ot gibi yaşadım. Tabiri caizse değil sahiden ot gibi. Ye iç uyu. Tek yaptığım buydu aylardır. Psikolojik olarak çok daha iyiyim ama bu süreçten bana yadigar bir tembellik kaldı.
Az buz değil. Herşeyi erteliyorum. En basitinden bir yazı görüyorum nette okumaya useniyorum kaydediyorum sonra okurum diye. Kitap aldım yığınla. Her gün bir sonraki gün başlayacağım diyorum öylece bekliyor beni haftalardır okunacaklar.
Son sınıfım ilk dönem ders yogunlugum yoktu. Çok boş vaktimiz vardı. Arkadaşlarım kurslara gidip kendilerini her anlamda harıl hurul geliştirirken bende planlar yaptım ama bir türlü baslayamadim. Geç yatıyorum geç kalkıyorum. Bir türlü kendime gelemiyorum kalkinca da. Gün o kadar hızlı geçiyor ki sonra da. Yapmak istediklerimin hiçbirini yapamadan gün bitiyor. Sıfır enerji.
Kendimi aylardır öyle soyutlamisim ki birileriyle bir araya gelince konuşacak birşey bulamıyorum sanki. Sosyal olarak da çok etkilendim. Mesleki anlamda mezun olmadan kendimi gelistirmeliyim ama şu tembellik çok fena.
Ne yapmalıyım? Beni engelleyen şeyleri nasıl yenebilirim var mi bir fikriniz? Günümü nasıl planlamaliyim. Usengecligimi nasıl atabilirim hanımlar.
Kesinlikle asıl sorun o farkındayım. Inş ordan başlayacağım.Her şeyden önce uykunuzu düzene koyun. Ben de işime ara verdim gece 4 gibi yatıp 2'de kalkıyorum aynen sizdeki gibi bir tembellik var üstümde. Çalışırken güne erken başlardım ve kendimi enerjik hissederdim.
Çat pat biliyorum okumaya çalışayım, teşekkür ederim :)İngilizce biliyor musunuz?
Bu konu ile ilgili çok güzel bir yazı var: http://waitbutwhy.com/2013/11/how-to-beat-procrastination.html
Çat pat biliyorum okumaya çalışayım, teşekkür ederim :)
Aa bu daha iyi oldu. Çok sağolunBu yazıyı erteleme hastalığı olan biri yazıyor. Hatta şurdan türkçe altyazılı konuşmasını bir dinleyin önce isterseniz. Güzel bir özeti:
https://www.ted.com/talks/tim_urban_inside_the_mind_of_a_master_procrastinator?language=tr
Depresyondasin canım ama yavaş yavaş kendine geliyosun..kendini heyecanlanandiracak bişey bul kesinlikle sana renk katar hayata karşı isteğin artarMerhabalar hanimlar
Bir derdim var öldürmüyor ama süründürüyor. Aşırı tembelleştim.
Bir ayrilik yaşadım nişanlım terketti. Benim için çok sancılı bir süreçti çünkü iyi niyetim suistimal edildi. Vs. Atlatamam sandığım nice günleri atlattım. Çok şükür. Çok daha iyiyim şimdi. Geçiyormuş herşey sahiden.
Her neyse. Bu süreçte ot gibi yaşadım. Tabiri caizse değil sahiden ot gibi. Ye iç uyu. Tek yaptığım buydu aylardır. Psikolojik olarak çok daha iyiyim ama bu süreçten bana yadigar bir tembellik kaldı.
Az buz değil. Herşeyi erteliyorum. En basitinden bir yazı görüyorum nette okumaya useniyorum kaydediyorum sonra okurum diye. Kitap aldım yığınla. Her gün bir sonraki gün başlayacağım diyorum öylece bekliyor beni haftalardır okunacaklar.
Son sınıfım ilk dönem ders yogunlugum yoktu. Çok boş vaktimiz vardı. Arkadaşlarım kurslara gidip kendilerini her anlamda harıl hurul geliştirirken bende planlar yaptım ama bir türlü baslayamadim. Geç yatıyorum geç kalkıyorum. Bir türlü kendime gelemiyorum kalkinca da. Gün o kadar hızlı geçiyor ki sonra da. Yapmak istediklerimin hiçbirini yapamadan gün bitiyor. Sıfır enerji.
Kendimi aylardır öyle soyutlamisim ki birileriyle bir araya gelince konuşacak birşey bulamıyorum sanki. Sosyal olarak da çok etkilendim. Mesleki anlamda mezun olmadan kendimi gelistirmeliyim ama şu tembellik çok fena.
Ne yapmalıyım? Beni engelleyen şeyleri nasıl yenebilirim var mi bir fikriniz? Günümü nasıl planlamaliyim. Usengecligimi nasıl atabilirim hanımlar.
Cok haklısınız, arayış içindeyim. Inşallah bulurum aradiklarimi :)Depresyondasin canım ama yavaş yavaş kendine geliyosun..kendini heyecanlanandiracak bişey bul kesinlikle sana renk katar hayata karşı isteğin artar
canım ben 24 saatin 18 saatini uyuyarak geçirmiştim üniversitedeEvet depresyondaydim. Belki de hala bilemiyorum. Kolumu kaldırmaya gücüm yoktu. Şimdi istiyorum ama hala yapamıyorum hayatımı düzene sokamiyorum. Ucu kaçtı bir yerde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?