• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erteleme Hastalığı

fitvesaglikli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2017
581
1.884
28
Kızlar her şeyi erteliyorum. Kilo vermek, ödev yapmak, akraba ziyareti, aklınıza ne gelirse. Şimdi arkadaşlarımla buluşacağım mesela, geç kaldım yine, daha yeni makyaj yapıyorum, bir yandan buraya yazıyorum. Bu huyumdan dolayı çok çektim ama düzeltemiyorum, akıllanmıyorum. O iş yapılacağı anda bin tane bahane buluyorum.

Böyle sürekli erteleyip sonradan bu huyundan kurtulmuş olan var mıdır? Veya tavsiyeleriniz var mı?

Şöyle düşünün,bu erteleme huyunuz yüzünden çevrenizde sizinle iletişim kuracak kişi sayısı azalabilir.Çünkü ne derlerse desinler ciddiye almadığınızı düşünürler.Bence bunu düşünerek kendinizi toparlayabilirsiniz.Kendi adıma konuşayım bende birinden bir şey beklediğimde ertelemesinden ya da hiç yapmamasından asla hoşlanmayan bir insanım.Yani bana denk gelseniz bayağı sinir olurdum ayıptır söylemesi :KK48:

bende cogu seyı ertelıyorum
eskıden daha cok ertelerdım
ama artık bu huyumudan vazgecmeye calışıyorum
erteledıgım seylerı yapınca aaaa ne kadar kolaymış yada ne kadar cabuk bıttı falan dıyorum gercekten sırtımda onları tasıdıkca daha cok yoruyormusum kendımı

konuyu takıpteyım...

Ertelenecek sey var ertelenmeyecek var.Diyelim cok isiniz var bityere gitceksiniz yada rahatsizisiniz erteleyebilirsiniz.Lakin keyfi herseyi erteliyosaniz hastasiniz demektir.

Ben diyelim ki bir misafirim gelecek
3 gunum var ilk 2 gun bisey yapmam son gun yemek temizlik her seyi bir gune yigarim
Tabi yorgunluk ve telas cabasi
Yada ise gidecegim diyelim
Erken kalktim
Ama instagram kk facebook her seye bakar oyle yataktan kalkarim ve illaki 1 2 dk yada bazen 5 dk gec kalirim ki gec kalinmamasi gereken bir isim var

Arkadaş grubumuzda biri vardı sizin gibi, sürekli bekleten. Tek başına da, toplu da buluşacak olsak her zaman geç kalırdı. :kızgın:
Arkasından hiç iyi konuşulmazdı, haberiniz olsun:63: hoş yüzüne de söylerdik ama önemsemezdi.

Şöyle düşünün,bu erteleme huyunuz yüzünden çevrenizde sizinle iletişim kuracak kişi sayısı azalabilir.Çünkü ne derlerse desinler ciddiye almadığınızı düşünürler.Bence bunu düşünerek kendinizi toparlayabilirsiniz.Kendi adıma konuşayım bende birinden bir şey beklediğimde ertelemesinden ya da hiç yapmamasından asla hoşlanmayan bir insanım.Yani bana denk gelseniz bayağı sinir olurdum ayıptır söylemesi :KK48:

Zaten sonuçları milletin benim arkamdan konuşmasından daha ağır. Size denk gelseydim çok sinir olmazdınız, çünkü grup çalışmalarında falan ilk zamanlarda ilk ben giderim, en çok ben çalışırım. Sonradan salarım, o yüzden batmam insanlara. Ben kendimden hoşlanmıyorum önemli olan o, yapabileceğim şeyleri ertelediğim için yapmıyorum.

Hayat geç kalmayı affetmiyor :KK12:

Maalesef... Ama çözüm bulamıyorum. Bir gün her şeyimi zamanında yapıyorum sonra tekrar bu erteleme döngüsünün içine giriyorum bir şekilde.

bende cogu seyı ertelıyorum
eskıden daha cok ertelerdım
ama artık bu huyumudan vazgecmeye calışıyorum
erteledıgım seylerı yapınca aaaa ne kadar kolaymış yada ne kadar cabuk bıttı falan dıyorum gercekten sırtımda onları tasıdıkca daha cok yoruyormusum kendımı

konuyu takıpteyım...

Bende ertelerim. Her şeyi. Yemeği dolaba koymayı ertelediğim için çöpe attığım çoktur. Henüz bi çare bulamadım. Kanım çekiliyor biri sanki beni zincirliyor ve sonunda yine erteliyorum.

Napıcaz biz acaba? Destek grubu mu kursak?

Maalesef... Ama çözüm bulamıyorum. Bir gün her şeyimi zamanında yapıyorum sonra tekrar bu erteleme döngüsünün içine giriyorum bir şekilde.

Napıcaz biz acaba? Destek grubu mu kursak?
sen ertelemelerinden ornek versen. Erteleyerek hic mi yapmiyorsun? Yoksa sonunda sıkıssanda yapiyo musun?

Ben misafir odasina yatak ve gardirop almayi yaklasik 2 senedir erteliyordum bosuna para mi harcicam falan diyordum. Aldik bir ayda odedik falan ayrica dolap ve bazalar cok seyi ortadan kaldirdi acayip isime yaradi cok iyi oldu

sen ertelemelerinden ornek versen. Erteleyerek hic mi yapmiyorsun? Yoksa sonunda sıkıssanda yapiyo musun?

Şöyle mesela bir hocam var, geç teslimi asla kabul etmez. Kaç günüm vardı ödevi yapmak için, ben son gün yaptım klasik olarak. Yetişmedi, başka bir teslimim daha vardı aynı gün. Ama geç teslimi kabul etmeyen hocanınkini iyi kötü bitirdim, yolladım zamanında. Diğer hocaya da yalan söyledim, hastayım diye. Ve onunkini hala yapmadım.
Böyle gereksiz yalan söylemek de bana zarar veriyor.

Şöyle mesela bir hocam var, geç teslimi asla kabul etmez. Kaç günüm vardı ödevi yapmak için, ben son gün yaptım klasik olarak. Yetişmedi, başka bir teslimim daha vardı aynı gün. Ama geç teslimi kabul etmeyen hocanınkini iyi kötü bitirdim, yolladım zamanında. Diğer hocaya da yalan söyledim, hastayım diye. Ve onunkini hala yapmadım.
Böyle gereksiz yalan söylemek de bana zarar veriyor.
himm odev ertelenir ama ya. Bence bu cok sorun degil. Cogu ogrenci son dk. Odev yapar bence

Vallahi bilemiyorum. Unutkanlığımla birleşiyor birde, korkunç oluyor. Yapacak o kadar çok şey var ki, nefes alabilmek için ertelemek gerekiyor bazen. Ama bunun dozajı aşıyor işte. Kafana yatan çözümlere varım. :KK19:

Kişisel gelişim bölümünde o gün içinde ertelemeden yaptıklarımızı falan yazabiliriz belki.

Ben misafir odasina yatak ve gardirop almayi yaklasik 2 senedir erteliyordum bosuna para mi harcicam falan diyordum. Aldik bir ayda odedik falan ayrica dolap ve bazalar cok seyi ortadan kaldirdi acayip isime yaradi cok iyi oldu

Ben de 6 ay boyunca avize almadım. Kendim yapıcam, güzel bulucam diye. Sonra baktım yapmıyorum, gittim aldım 1 saat içinde hallettim.

Back
X