Erteleme ve Hayalcilik

off desene bunları ha diyince de değiştiremiyor insan.
Yalnız erteleme huyu kansızlığada bağlı olabilir canım yani mecalin yoksa herşeyi erteliyon bide ben astım hastasıyım nefes alırken tam oksijen almadığı için ciğerler çabuk yoruluyorsun ve hiç birşeye istek ve hal kalmıyor yani bende böyleydi sende bi kan testi yap sağlığına dikkat et bide proteyin ağırlıklı beslen sonuçta burcumuz aslan:)şaka tabi ama proteyin önemli

Doktora gittim,kan tahlili yapıldı.Kansızlık çıkmadı.Psikolojik diye düşünmeye başladım.

Doktora gittim,kan tahlili yapıldı.Kansızlık çıkmadı.Psikolojik diye düşünmeye başladım.
Ozaman hayatında yoluna gitmeyen şeyler var mesala ben çok kuralcıyım herşeyde bi mantık ararım yapılması gereken biley varsa yapmayana gıcık olurum ve bunlar beni mutsuz eder ,mutsuz ettikcede hayata küser herşeyi ertelerim ve hayal kurarım

bu huylar bende de var. Bana sorsan hiç rahatsız değilim ama çevrem erteleme huyumdan şikayet edince değişmek istedim olmuyor dikkat etmeyi bırakınca özüne dönüyor insan. Hayal kurma konusu da şöyle hayal kurmasam sıkıntıdan patlıcağım ortamlar oluyor bana iyi geliyor yalnızken işsizken olur zaten.Senin nasıl? yalnızken mi? bi de neler tetikliyor film,şarkılar vs böyle insanların ilhamları ve duyguları alışları yoğun olduğu için bir şarkıdan,filmdeki bi sahneden aldığı duyguyu çabuk atamaz,haliyle o duyguyu hayalle yaşatır. Zihin hareketleri yoğun olduğu için normal hayattaki duygular doyurmuyor maalesef.

ben mutsuz ve depresyonda oldugunu boyle anlarim biliyor musunuz?
ne zaman ki bir seyleri ertelemeye baslarim ardi ardina, aha derim geldi gene cadi.

bence kurtulun bu durumdan, hemen bugun baslayin, istediginiz yonde hayatiniza yon verin,
hayal kurmak cok guzel ama onlar hayallerde kalmasin sadece...

Erteleme alışkanlığı mükemmelliyetçi kişilik yapısıyla da ilgili olabilir.
Bir de bu yönden düşünüp değerlendirir misiniz kendinizi?

beyhan budak videolarını izlemeni tavsiye ederim,

bir de ben erteleme ile ilgili kitaplar okumuştum , google'a yazarsan çıkıyor 'erteleme sanatı' bir sürü de makale var bununla ilgili..

işin özü iç disiplinini geliştirmek..planlı olmak.. yarın ne yapacagını bugünden belirlemek ve listedeki maddeleri yaptıkça gelen başarma hissi en sonunda ise küçük bir ödül motivasyon için.

mesela 21 gün boyunca vizelerine günlük 2 şer saat çalışırsan çok istediğin saç maşasını almak falan gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…