Erteleme ve Hayalcilik

Valla ben yıllarca planlı yaşadım başım göğe ermedi şahsen 30 umdan sonra saldım çayıra mevlam kayıra.. Önceden erteleyici insanlara sinir olurdum hepsi beni bulurdu.. Eşim çok planlı biridir onu da erteleyici halimle ben buldum hayattan intikam almak amacıyla Ama sanırım şimdi o bana sinir oluyo (tabiki sadece erteleme huyuma)

Hayal kurmanın tadını aldığınız için gerçek dünyanın zorluğu mücadelesi tad vermiyor.. Çünkü hayal kurarken zorluk yok zaman yok mücadele yok düşün ve hisset hepsi bu.. Tam hayal kurma yaşların hiç korkma bişey olmaz..
Dertlerin çoğaldığı vakit ki dertsiz kul olmaz Allah beterinden saklasın.. İnan hayal kurmaya vaktin olmayacak.. Güzel düşün,güzel olsun..
hayal kurmaktan delirecek olsam çoktan delirirdim..

Hayal kurmanın şöyle bir iyi yönü olabilir, mesela kazanmak, başarmak istediğiniz bir şeye ulaşmış gibi aklınızda o anın görüntüsünü görüp sonra da o iş için uğraşarak.. Ben de aksine hayal kuramam. Fazla hayalden kurtulmak için gerçeklerle yüzleşebilirsiniz.. Mesela hayalinde daha zayıf daha güzelsin.. Ama hayaldeki gibi değil.. Kendine, hayal kurma.. İşte baskül orda ayna orda.. Gerçekleri kabullen diyebilirsiniz.. Böylece hayalinde olan kişiye ulaşmak için bir adım atmış oluyorsun..

bende öyleyim, ama eşim benden de fena halde bakıyorum işler ilerliyo takılmıyorum, erteliyorum. Ama sonra bi dank ediyoki hemen hepsini yapıyorum.. Biriktirmeyi de sevmiyorum gerçi. Ben karıştırmayı seviyorum.
Örneğin bir iş yapmaya başladım ama bitirmek zor geliyo, farklı bir işe daha başladım ondan da sıkılırsam yeni bitaneye başlarım. Sonrada o 3'ü arasında git gel yaparak farklı farklı çalışmış oluyorum ben kendimi böyle kabul ettim.

Bu durumdan biran önce kurtul. Bu hayal durumu tatli bir hayal kurma durumundan öte seni gercek olmayan bir dunyanin içine sokuyor ve gercekten uzaklaştiriyor. Bir hayal dunyasinin içinde yasamak gerceklikten uzak olmak seni havada birakir. Bir yere ait olmama gibi. Gerceklerle yüzlestiginde ise cok sikinti cekersin. Bu bir hastalik haline dönüsur dikkat et. Hayal kurmak ve ertelemek yerine o isi yap zamaninda. Yada hayalini kurdugun seyler icin çalis. Bence destek almalisin bu durumdan bir an once kurtulmak icin. Cok yakinimdan biri boyleydi simdi ne kadar buyuk hata oldugunu dusunuyor. Keske boyle sacmaliklarla ugrasmak yerine gercekten isteklerim icin calissaydim diyor.

Ben de bir zamanlar öyleydim. Özellikle insanlarla ilgili çok iyi niyetli düşünürdüm. Sonuç olarak 39 yaşındayım ve şimdi tekrar boşanıyorum. öncesinde evlendiğim insanlarla ilgili de kendi iyi bakış açım nedeniyle çok güzel hayallerim umutlarım vardı. Ama gerçeklerin hiç de öyle olmadığını acı şekilde yaşadım ve gördüm. Nasıl tarif edilir bilmiyorum, insanların dışarıya karşı gösterdikleri iyi yüzlerine kanıp hep öyle olduklarını falan zannederdim. Mutlu, sevgiyle dolu bir evlilik hayatı düşlerdim. Ama artık yaşadığım kazıklardan sonra hayatın hayallerdeki gibi olmadığını öğrenebildim sonunda. Bazen evli insanlara bakıyorum, ne güzel benim de böyle anlaştığım mutlu olduğum sevdiğim sevildiğim bir evliliğim olsaydı diyorum ama biliyorum ki herkes farklı farklı sorunlarla uğraşıyor yada dışarıdan iyi görünen evliliklerin içinde neler dönebiliyor.
Hayalciliği bırakıp enerjinizi gerçeklere yöneltmenizi tavsiye edebirim. Zira dünya ve insanlar çok acımasız. Kendi adıma kurduğum temiz, naif hayallerime hiç de uymadığını gördüm artık gerçek dünyanın. Umarım siz yaşamazsınız acımasızlıkları.

Aslında bakıldığı zaman hayatımda yolunda gitmeyen pek bir şey yok.Şükredebileceğim birçok şey var hayatımda.Ailemin yanındayım,istediğim bölümü okuyorum ama hayallerimde kendimi daha aktif,sevdiği biri olan,daha güzel biri olarak hayal ediyorum.

Ben her gün hayal kuruyorum,artık bir şeyin tetiklemesine bile gerek kalmıyor.

Öncelikle iyi dileğiniz için çok teşekkür ederim.Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın.Umarım ben de acı tecrübelerle gerçeklere dönmem.

çok teşekkür ederim,çok güzel fikir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…