soğur diye getirmiyorum. tüp falan ısıtacak bir şey olmadığı için. olsa güzel olurdu
Hımmm, o zaman sebze yemekleri sana söylediğm şekilde 1 kaşık yağ ile pişmiş olmayacak. Yağlı yemeklerle kilo vermen de oldukça zorlaşacak. Öğle ile akşamı mecburen yer değiştireceksin o halde. Izgara+ salata, ton balıklı salata, tavuklu salata gibi şeyler olacak. Salatana sadece 1 tk. zeytinyağı ekleyebilirsin.
yağsız seviyorum ben zaten evet yer değiştireyim yoksa akşam için çok ağır gelecek banaburdada canım hiç bişi yemek istemiyor. herkez güzel güzel yemekler söylüyor bende yiyemiyorum üzülüyorum
Nasıl yanii? Güzel yemekten kastın ne?
güzel görünen ama sağlıksız şeyler canım. köfte, lahmacun, kebap yani et türü şeyler ve çok yağlı şeyler. İnsan diyette olunca gözüne güzel geliyor.
Sen diyette değilsin ki, sağlıklı beslenmeyi seçtin. Üstelik senin seçtiğin sistemde istediğini yiyebilirsin. Yediklerini dengelemen şartıyla. Onlar gibi köfte ya da adana yememelisin ama şiş kebap, tavuk şiş, ızgara tavuk yiyebilirsin. Ayda 1 kez 1 lahmacun+ light ayran tüketebilirsin. Izgara et (antrikot, biftek) siparişi verebilirsin. Yanında salata. Senin yemeklerin daha güzel
evet işte bu tam anlamıyla sağlıklı beslenmek + sporla birlikte destekleyip sıkılaşmak istiyorum. evet ızgara olarak sipariş verebilirim. bunu düşünmemiştim kalorisi yüksek olur diye.
Olmaz, tam tersine 100gr. proteini sindirmek için 30 kcal harcaman gerekiyor. Bizim dukan diyeti yapmamızın sebebi bu. Protein metabolizmayı hızlandırıyor.
Öğle yemeğinde protein, akşam yemeğinde de sebze süper olacak. Bu durumda öğleden sonra arada 1 bardak ayran içmende fayda olur. Hatta kansızlık sorunun yoksa ayranı etinin yanında da içebilirsin. Yağsız süt ve ürünleri yağ yakımını hızlandırır.
dukana geçsemmi diye düşünüyorum fakat ya uyamazsam diye korkuyorum. Süt ve yoğurdumu yağsız tüketiyorum ligt alıyorum sürekli.ne yapayım acaba ya çok şaşırdım ben.
Dukan katı bir diyet, kaçamağa izin vermiyor. Sisteme uyarsan çok güzel kilo verirsin. Dukandiet sitesine bir bak. Ama sana söylediğim sistem de uyarsan hiç fena değil. Üstelik arada kaçamak şansın da var. Ama yoook kaçamak işin ucunu kaçırmama sebep oluyor dersen buyur dukana. Alış verişe çıkarak işe başlaman gerektiğini de söylemeliyim. Çokça okuman lazım. Diyetin mantığını anlamadan uygulamak zor.
okudum bir kaç defa kaçamak yapmam bire bir uyarım ama hiç bişey anlamadım ki
Peki ben sana dilimin döndüğünce anlatayım.
Önce dukandiet sitesine girip testi cevaplayarak hangi evrede kaç gün kalacağını öğrenmen lazım. Dukan diyeti 4 evreden oluşuyor:
1- Atak
2- Seyir
3- Güçlendirme
4- koruma
Atak: Saf proteinle besleniyoruz. Yağsız ürünleri tercih ediyoruz. Günde 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği hakkımız var. Bununla da krep yapıyoruz. Krep tarifi dukan diyet tarifleri sitelerinde var
Seyir: 1+1 ya da 5+5 sistemiyle uygulanıyor. Anlamı şu: 1gün saf protein, 1 gün protein+sebze izinli sebzeler listesini yine nette bulabilirsin.
Bu iki dönemi uygularken nette günlük menü örnekleri var. Zaman içinde sen de kendi menülerini oluşturmaya başlayabilirsin.
Sorun varsa sor canım.
ben bu soruları cevaplamayı denedim ama hata verdi sonuç çıkmadı tekrar deneyeyim ozaman sonucu buraya yazayım ona göre yol izleriz. peki yulaf kepeği markettemi satılıyor
Evet. Ben sarıyer'de oturuyorum. Burada carrfourda, sarıyermarkette,migrosta var. Aktarlarda da satılıyor artık.
çok değilmi ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?