Erva147'nin Diyet Günlüğü

kızlar ben geldim yorumları daha okumadım okuyacağım kötü haberlerle geldim malesef doktora gittim gözümde lekelenme oluştuğu için batma ve yanma yapıyormuş. bulanıklık kalıcı olabilirmiş. ben doktoru pek beğenmedim sanki sallıyor gibi geldi bir damla yazdı hemen gönderdi beni o yüzden yarın dünya göz hastanesine gitmeyi düşünüyorum inşallah geçicidir yaaaa

iyi dayandın canım yaaa baş ağrın nasıl oldu?

ervacım hoşgeldinnnn maşallah ne çok gezmişsinn neler yemişsinnn bakıyım sen maşallah maşallah afiyet bal şeker olsun tatlımmmm

menün güzel tatlım 2 tabak yemişsin ama küçük diyorsun iyi bakalım çıktınmı dışarı merak ettim canım?

menün güzel tatlım 2 tabak yemişsin ama küçük diyorsun iyi bakalım çıktınmı dışarı merak ettim canım?
yok ya yarım saat daha erken kalksaydım çıkabilirdim ama bu sabah eliptik bisikletle idare ettim akşam yine eliptik bisiklet... bugün kendimi acayip yorgun hissediyorum ya:26: seyir evresinde 10 günü geride bıraktım kızlar ve tartı tam 57,0 ı gösteriyodu tartıldığımda

menülerimi yazıyım ben bariii

sabah;
1bardak yeşil çay
yağsız peynir
1domates
1salatalık
3 zeytin
yarım dilim tam buğday ekmeği

ara;
yoğurt + 2 adet kuru kayısı

öğlen;
1kase çorba + salata

ara;
yarım yeşil elma

akşam;
çorba + salata yicem kızlarrrr

Hoş buldum canım. Sen de hoş geldin.

ayy deme sahiden diyetten olmalı bu baş ağrın... nese geçti bitti işte, aferin yarın seyre devam
iyi dayandın canım yaaa baş ağrın nasıl oldu?

Diyetten değilmiş kızlar, migren ağrısı.

Afiyet olsun canım. Öğle yemeğini biraz daha artırman gerek. Yarım kilo yoğurt yemiyorsun galiba?

Çok üzüldüm. Umarım geri dönüşü olan bir şeydir. İhmal etme ne kadar çabuk önlem alırsa o kadar olumlu sonuç alma olasılığın artar canım. Yarın haber ver.

Merhaba kızlar, maalesef migrenim hala geçmedi. O yüzden bütün gün sizinle olamadım. Bugün doktora gidecektim ama evden çıkamadım. Fakat dukan hakkında araştırma yaptım biraz. Ceren'le konuşmuştuk, kanda üre, böbrek fonksiyonu üzerine etkisi vs diye. Hafta sonu yaptığım kaçamakla yarım kilo alıp eve dönmüş görünüyorum. Ertesi günde bu yarım kilonun 400 gr. ını verdim. Aldığım eğitime dayanarak şunu kolayca söyleyebilirim: saf protein tüketmek vücuttan suyun atılmasını artırıyor. Gördüğümüz kilo değişiminin tamamı yağdan gitmiyor yani. Üzerine bir de trigliserid, üre gibi moleküllerin kan konsantrasyonlarının yükselmesi büyük olasılık. Bu riski göze alamayacağım için yarından itibaren diyet sistemimi değiştirmeyi planlıyorum. Dukan ile seyir evresinde haftada 1 kilo kaybı öngörülüyor. Normal diyetle de haftada 1 kilo verebiliyoruz zaten. Dukandan da alıntılar yaparak kendi sistemimi oluşturacağım. Yulaf kepeği ile yaptığımız kek ve muffinler mesela çok işime yarayacak. Neyse işte durum bu.

Bugünkü menüme gelince: (kahvaltım saat 10.30 da olunca yemek saatlerim sarktı)

Sabah:
1 Yumurta
Light peynir
domates
salatalık

Ara:
Light meyveli yoğurt

Ara:
1 kupa sütlü kahve

Ara:
1 kase yoğurt (tarçınla)

Akşam:
Yağsız et sote
Yeşil salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ettim)

Görüşmek üzere kızlar

Son düzenleme:

canım çok geçmiş olsun inşallah geçmiştir migrenin çok ağrı yapar bendede var bilirim. doktor pazartesiye kaldı istanbul göz hastanesinde dayımın tanıdığı varmış oraya gideceğiz ama sanki yeni damla iyi geldi gibi batması azaldı canım.

ozaman iyiki ben başlamamışım dukana zaten hiç anlamamıştım.yeni diyetin nasıl olacak canım merak ettim. menülerini çok beğendim canım kahvaltıyı geçte yemiş olsan öğünlerin çok iyi o yüzden sorun olmaz. bende sütlü kahve içiyorum bazen kilo yapmaz dimi light süte 1 tatlı kaşığından az nescafe atıyorum?

Yeni diyette sağlıklı karbonhidratları daha rahat kullanabileceğim. Mesela günde 1 öğünü yine protein yapacağım, fakat yanına bol salata ekleyeceğim. Akşamları çorba+sebze+salata şeklinde olacak. Ara öğünlerde meyve ve ceviz yiyebileceğim. Belki bir süre sonra öğle yemeğinde 1 tabak bulgur pilavı ya da kısır olacak Günlük menülerimi yazarım takip edersin canım.

Kahveye gelince ben eriyen kahve tüketmiyorum, çünkü sağlıklı bulmuyorum. Kahve doğası gereği eriyebilen bir şey değil, erimesi için kimyasal işlemden geçiriliyor. Türk kahvesi en iyisi, bazen de filtre kahve yapıyorum. Sen de ofisine bir french press alarak filtre kahve yapabilirsin. Ben laktozsuz light süt tercih ediyorum. Bir kupa sütü cezveye koyup yarım çay kaşığı Türk kahvesi ile pişiriyorum.

serapppp , ervaaaaa , cerennnnn , ya artık neden gelmiyorsunuzzzzzzz

Canım yaaa haklısın, kardeşim izne ayrılmış. Bugün sabahtan bana geldi. Sonra da dışarı çıktık az önce döndüm. Yemek yap filan derken bu saat oldu işte :26:

Son düzenleme:
Sabah erken kalktım sporumu yaptım. Tam 40 dk. Sonra suyumu içtim biraz dinleneyim dedim. Kardeşimle konuştuk, bana gelmesini kararlaştırınca kahvaltım biraz sarktı. Dışarı çıkınca da hadi şunu yapalım, hadi bunu da halledelim sonra yiyelim derken saat 16.30 oldu. Yemeğimi yedim, evdekiler akşamı yerken ben akşam ara öğünü yapacağım.

Sabah: (saat 11.00)
1 yumurta
Light peynir
Domates,salatalık,roka

Ara:
1 kahve

Akşam: (saat 16.30)
Izgara
Salata
Light kola

Ara:
Yoğurtlu semizotu

bence en doğru kararı verdin daha sağlıklı olur benim fikrim. bu laktozsuz süt ve french press nerden bulabilirim canım?

canım bugün menülerin az olmuş gibime geldi. hiç acıkmadınmı? bu arada spor çok iyi olmuş sabah. en iyi spor sabah yapılanmış canım.

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar menülerim;
sabah;

yoğurtlu yumurta purşeş diyorlar bizim burdakiler cılbır da diyen var (1 yumurta + 2 kaşık yoğurt)
1 salatalık
yarım şeftali
3 zeytin
1 bardak yeşil çay

ara;
5 adet fındık

öğlen;
tavuk + salata

ara;
3 adet kuru kayısı + 1bardak lıght süt

akşam;
1,5 tabak çorba + yarım armut bu kadar kızlarrrrr 45 dkda fıtness yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…