Erva147'nin Diyet Günlüğü

Baktm cnm menü gayet güzel ve kolaya benziyor sanki bunu yapalım bnce hepimiz. bnm içnde kolay gbi. ama bn kahvaltıda tere roka falan yiyemiyorum bi sakıncası olurmu ki.

Muhtemelen Ayça Kaya bu diyeti domates ve salatalık mevsimi dışında verdi. Yaz zamanı domates, salatalık yersin. Yeşillik hem vitamin hem de posa kaynağı olduğu için tüketmek faydalı olabilir. Dere otunun bir özelliği de iştah kesici ve mide rahatsızlıkları üzerinde pozitif etkisi olması. Tüketirsen iyi olur. Maydanoz yiyebiliyorsan maydanoz, nane kullanabilirsin. Kayısı kıvamında pişmiş bir yumurtayı doğrayıp üzerine maydanoz, nane, (hafta sonu) taze soğan doğrayıp; bir kaç damla zeytinyağı, bol limon, pul biber, karabiber ve az kimyonla muhteşem olur

kızlarrrrrrr;

sabah;
1 yumurta ile omlet
1adet sivri biber
yağsız peynir

ara;
2 adet kurukayısı
1bardak şekersiz nescafe

öğlen;
1kase ezogelin çorbası

ara;
4adet fındık

akşam;
1tabak mercimek çorbası + şekersiz limonata

kızlar unutmadan söyleyeyim gece karnım çok acıktı midem bulanıyordu o yüzden 1 adet şeftali yedim ve birde dün iş çıkışı ufak naneli olipslerden 1 tane yedim haberiniz olsunn

günaydın kızlarr :) dün menümü yazmayı unutmuşum hemen ekliyim

sabah : omlet + peynir + 1 zeytin + domates
ara : şeftali suyu

öğle : yok malesf acıkmamıştım (çnkü kahvaltım hep eç oluyor benim 11 gibi )

akşam : 2 bardak ayran tavuk haşlama 1 adet köfte

şu 2,3 gndür suyu azaltmıştım bgn yeniden toparlıcam inş içmeyi unutuyordum

kızz cadı nerelerdesin bakıyım sen? menünü beğendim canım bende dün su içemedim pek çok yoğumdum aklıma bile gelmedi

iyi kız burlardayım
yarın afyona gidiyorum temelli bgün baya hazrlık var.

kızlar afyonda bir süre yazamayablrm ama elimden geldgnce grmeye çalışcam idare edin olurmu

kızlar nerddesnz ben yemek yiyip gelcem çok acıktım bgün sanki

Kızlar bugnkü menüm :

sabh : peynir + domates + 2 küçük peynirli poğaça + çay

öğle : 2 tane ızgara köfte + yoğurt

ara : kayısı suyu

akşam : et yemeği + ayran + domates salatası

kızlar yarın öğlen temelli afyona gidiyorum. bi süre yazamam.pc mi götrmüyorum çnkü.
gidince ilk gün paten alırım sanırım,sadce diyet için değil öncedende vardı ama eskimişti..
birde spor salonuna yazılablrm.. gelişmelerden haberdar ederm szi kndinize iyi bakın :)

Selam kızlar, nasılsınız? Ben dünkü menümü yazmayı unuttum hemen onu yazayım:

Sabah:
1 kepekli beyaz peynir ve domatesli tost

Öğle:
2 ad. yaprak sarması
2 yk. Yoğurtlu semiz otu

Ara:
Küçük peynirli salata

Akşam:
Menemen
Light yoğurt

Canım, yolun açık olsun. Allah zihin açıklığı versin. Başarılar diliyorum. Kendine iyi bak, ilk fırsatta bize yazmayı unutma

selaamm millet,
çok yorucu bi hafta oldu benim için burayı epey ihmal ettim farkındayım...
misafirim vardı, sonrasın da nişana gittim falan filan... bi de iş tabi... yoruldum çok fena...
ve en önemlisi ben dukanı bıraktııımm... nedenine gelince çok ciddi bi kabızlık sorunu yaşatması! normalde kolaylıkla sindirim problemi yaşamayan ben, bu şekilde bi problemle karşılaşmamın sağlıksızlık ve bu vücudumun bi sinyali diye düşündüm, hiç kaçamak yapmadım dukan boyunca ama bu böyle gidemezdi de...
şimdilerde belirli bi diyet uygulamıyorum ama yine de yediklerime dikkat ediyorum, akşam 8den sonra kesinlikle en ufak bi şey ağzıma sürmüyorum, dün akşamki nişan hariç
şimdilerde kendimi daha zinde hissediyorum, spora yapabildiğim kadar devam ediyorum, şu ara sarksa da, sporsuz bu iş olmazzzz

karatay diyeti kitabını edinmiştim okuma fırsatım olmamıştı, bi ara elime geçti zaten ince bi kitap hemen bi çırpıda yarısına geliverdim bile, diyet yaparken yapılan yanlışları öyle mantıklı gözler önüne sermiş ki, gerçekten dukandan en çok soğutan da beni bu kitapta okuduklarım oldu, oysa ki kitapta dukanla ilgili herhangi bir eleştiri falan da yok, hatta zaman zaman savundukları benzer konular var, ama kesinlikle karatay diyeti tabir edilen aslında bi diyet değil bi yaşam biçimi, yani yemek yemenin olması gerekenini anlatıyo ve dedikleri, verdiği örnekler itibariyle de çok mantıklı... bir de simge çıtak ın dönüşüm diyeti adı altında kitabını edinmiştim, okuyamadım henüz, ona da bi göz atmak istiyorum
benden böyle kızlar, işti güçtü, misafirdi,davetti derken sahi hep aklımdaydı buraya yazabilmek ama kısmet olmadı... grş bu arada bu sabah tartıldığımda 57,1 kiloydum,dukanı bıraktığımdan beri aynı kiloyu koruyorum yani, ne kilo verdim ne de aldım...

Kolay gelsin şekerim. İş olsun da bırak yoğun olsun. Hem yüksek tempo performansı da artırıyor bence

Dukanı bırakmakla iyi etmişsin. Geçmişi okuduysan biliyorsun ben de bıraktım. Karatay Hoca'nın pek çok fikrine katılıyorum. Fakat buğday türevi karbonhidratlardan sadece bulguru onaylıyor. Bence integral ya da yumurtalı makarna da yenilebilmeli. Guluteni sindirmekte güçlük çektiğim için ekmek tüketmemek fikrine katılıyorum.
Bu hafta ben de alkali diyet diye bir kitap aldım. Şu ürik asit meselesi kafama takılmıştı. Son derece haklıymışım, nitekim kandaki asidik molekülleri uzaklaştırmak için karaciğer ekstra LDL üretiyormuş. Bu LDL de asidik molekülleri sarıp sarmalayıp ya zarar gören damar varsa oraya yama yapıyormuş ya da deri altında yağ tabakası olarak saklıyormuş. Diyor ki, vücut asidik olmamak için bu asit saklayan yağ depolarını kullanmamak için direnir; o yüzden asidik durumdayken kaybettiğiniz kilonun yağ olduğuna emin misiniz?
Bu alkali işini uzun zamandır biliyordum, sabah limonlu su içerek, ph'sı 8.24 olan suyu hayatımızın rutinine sokarak bunun için çaba sarfediyordum. Gel gör ki bu sürekli protein alımı süresince asidik hale gelmiş olma ihtimalimiz yüksek. 100 gr. bifteğin yanında 400 gr yeşillik tüketmemiz gerekiyormuş ki alkali halimizi koruyabilelim.

Dün pazara çıkıp sebzelerimi aldım. Protein+sebze ile sağlıklı beslenmeye başladık ailece. Dukandan alıntıladığım ise şu yulaf kepeğinden tatlandırıcı ile yaptımız kek ve muffinler oldu. Tatlı krizi için iyi bir çözüm olabilir mi? :26:

Bugünkü menüm:

Sabah: (geç kahvaltı)
1 yumurta (maydanoz,dereotu, taze soğan, yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ve limon ile salata)
light beyaz peynir
1/4 gevrek
2 yk. cevizli maydanoz salatası
3 siyah zeytin

Ara:
1 dilim kakaolu dukan kek
1 bardak light süt

Akşam:
5 yk. yumurtalı çiğ köfte
2 bardak light yoğurttan ayran

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…