ooo zor yerden sordun tatlım ya, kelin merhemi olsa dicem amabaklavaysa eşinle yarısını paylaşmak koşuluyla 1 tane(yani yarım) yiyebilirsin, bir adet baklavanın 500kkal civarlarında olduğunu unutma, yine hamur işinde de 1 tane ile sınırlı kal, yapabilirsin inan, bak bi kitapta okuduğum ilginç bi anektodu seninle paylaşayım:
2 parça çikolatanın yaklaşık 100kkal olduğu düşünülürse yakılmadığı takdirde-ki her gün harcamadığımız enerji yağ olarak depolanır- 1 yıl sonra +5kg olarak geri dönebilirmiş, bak ne kadar masum geliyo 2 parça çikolata!!!
yine aynı şekilde yürümek yerine arabaya binmeyi tercih etmek aynı etkiyi yaparak 1 yıl sonra +5 kiloya dönüşmesi -ki bunu bizzat deneyimlemiş biri olarak sölüyorum-içten bile değil:18:
bu yazdığım hesaplamalar simge çıtak ın dönüşüm diyeti kitabından alıntıdır
Baklava yaaa evet :18: Maalesef benim eşim baklavacı, daha doğrusu tatlı üreten bir firmada çalışıyor. Evlendikten sonra gelen bu kiloların baş sorumlusu o yediğim tatlılar
Baklava aldırmayayım bari, sütlü tatlı olsun bu seferlik
Doğru diyorsun, hayatımızda eksilen ya da artan her şey kilomuza yansıyor. Evlendikten sonra çalışmadım, evde iş de yapmadım, 58 den 71 e çıktım. (tatlıların da katkısıyla) Siyah çayı şekersiz içemezdim, şekeri bıraktım. 71 lere dayanan kilom 68.5 dan yukarı çıkmadı bi daha. Hamur işi, tatlıyı çıkardım 3 haftada 2,5 kg gitti. Biliyorsun hep birlikte diyet yaptık, işte neler yedik neler yemedik. Şu 6 kilo da bir gitse çok mutlu olacağım..
gider gider merak etme ya diyorum ya genciz yawwoo senin işin de zormuş ben de dayanamayıp dadanabilirdim, söz konusu baklava yani aslında hiç tatlı yemesen daha ii ama bak ben geçenlerde yaş pastadan sadece 1 çatal ucuyla tattım gerisini bıraktım ben de kendime inanamadım ben ve tabakta pasta bırakmak ... düşün herkes silip süpürdü yani... tamam ye yine ama çatal ucuyla ağzında erite erite ye, ya canım nası bi tavsiye versem bilemedim ki ben böyle yapıyorum da:44:
Yaşasın gençlikAslında haklısın, yemeyince canım istemiyor artık. 2 hafta önce Ankara'da gittiğimiz düğünde ben de yemedim düğün pastasını, dediğin gibi kendime inanamadım. O gece tek kaçamağım 2 mürdüm eriği olmuştu. Ama nedense yarın konusunda ciddi endişelerim var. 40 yıl düşünsem tatlı yemekten korkuyorum diyeceğim aklıma gelmezdi Neyse yarın ola hayrola, yersem pazar sabahı yüzmeye giderim, peşin peşin cezamı keseyim
Yediklerini okudum bence kilo veremediğin için sakın moralin bozulmasın..Haftaya daha fazla kilo verirsin emin ol.Kilo vereceğim zaman önce vücudumda kilo artışı oluyor ve ertesi gün tartıldığımda kilo verdiğimi gördüm..Kolay gelsin..
Bugün çok yoruldum. 2 kasa domatesi konserve haline getirmeyi başardımKötü haberse hala konserve ve turşu haline gelmeyi bekleyen 2 kasa biberim var
Akşam yemeğimi de az önce yedim. Menümü yazabilirim:
Sabah: (7.45)
1 ceviz
Su
Kahvaltı:
2 dilim gulutensiz ekmek
1 dilim light beyaz peynir
domates, maydanoz,dereotu,nane
Öğle:
1 tabak taze fasulye
1 kase light yoğurt
Ara:
10 fındık
meyveli light yoğurt
Akşam:
1/2 palamut
roka salatası ( limonum kalmadı 1 tk. nar ekşisi ilave ettim)
Beslenme şeklin çok güzel birde spor eklersen rahat rahat kalan kilonu verirsin..
kızlar uzun bir süre yazamadığım için özür dilerim evde değildim. kısacası yazamağım sürece diyeti hiç bozmadım spor ve mekik çektim her akşam. gözüme gelince yüzde 40 görme bozukluğu var ve göz tembelliği başlamış. pomat ve yeni damla verdi ayrıca birde gözlük. işte böyle
Teşekkür ederim canım. Haftada 2 ila 4 arası değişen sayıda spor günüm var. Evdeki duruma göre organize ediyorum.
kızlar uzun bir süre yazamadığım için özür dilerim evde değildim. kısacası yazamağım sürece diyeti hiç bozmadım spor ve mekik çektim her akşam. gözüme gelince yüzde 40 görme bozukluğu var ve göz tembelliği başlamış. pomat ve yeni damla verdi ayrıca birde gözlük. işte böyle
çok geçmiş olsun canım sen de gözlüklüler kervanına katıldın yaniben de 14 senedir gözlüklüyüm şimdi 7-8 senedir lensliyim ama senin problemin başka tabi sanırım, umarım en kısa zamanda düzelir
diyet olayı bugün için haftasonu olmasından ötürü benim için 2 öğün olarak tamamlandı geç kalktım malum
öğlen:
2 dilim saray helvası(ne alaka diceksiniz kutunun son helvalarıydı ben de attım ağzıma)
1 kase tel şehriye çorbası
1 tane haşlanmış yumurta
1 kupa nane limon çayı
aralarda 2 kupa yağsız sütten latte
akşam:
ızgara piliç bonfile yanında ızgara olacağını düşündüğüm ve hatta umduğum ama kızartma olabileceğinden de korktuğum sebze ızgaraları(dışarıda yediğim için)
1 bardak sade soda
1 küçük esmer ekmek(restorantlarda küçük ekmekler yaparlar ya kanımca 2 dilim ekmek denilebilir)çok az zeytinyağına bandım
1 tane yeşil zeytin
şimdi de limonlu yeşil çayımı içiyorum, bu sabah tartıldığımda 56,9 dum yeniden1 hafta önceki dukanı bıraktığımdaki kiloma geri dönmek karatay diyetini uygulayarak daha doğru bi karar verdiğimi gösteriyo şimdilik... hem dukan diyetindeki gibi kendimi halsiz hissetmiyorum hem de spor yapabilecek enerjim oluyo başta akşam 8 den sonra yememek biraz zorlasa da şimdi hiç bi şey aramıyorum akşamları...
eveeeet gelelim fasulyenin faydalarına yani cezama:18:ilk kez kaçamak yaptım sabah 2 dilim(baklava dilimi büyüklüğünde) saray helvası dedikleri olay bir de akşam yemeğinde yediğim 2 dilim ekmek yerine geçen 1 küçük esmer ekmek, evet cezamı bekliyorum kızlar
Ya daha ne olsun?Allahım ben senin düzenine uyabilsem kalan kilomu rahat verirdim..Maşallah diyorum..
Günaydın kızlar, hafta sonu nasıl geçti bakalım? Biz şehir dışındaydık. Cts akşamı tam da tahmin ettiğim gibi yağsız ızgara ve salata ile akşam yemeğimi tamamladım. 2 parça kavun yedim. Gelelim baklava mevzusuna, 1 dilim baklavanın üstteki çıtır katmanını yedikten sonra alt kısmından bir parça kopardım. İnanamayacaksınız ama o kadar tatlı geldi ki, şeker yiyormuşum gibi hissettim. Galiba ben tatlıyı bıraktım
Bu arada pazar günü market alış verişi yaparken yeni bir ürüne rastladım. Şeker ilavesiz puding, muhallebi, supangle yapmışlar. Yağsız süt ve tatlandırıcı ile pişirebileceğimiz bir ürün. Tadını kendi damak zevkimize göre ayarlıyoruz. Aldım ama henüz pişirmedim.
Cts. gecesi yediğim baklavadan sonra pazar sabahı 30 dk yürüyüş ve 30 dk lık yüzmeden sonra kaçamaksız kahvaltımı yaptım. Sonra misafir geleceği haberini alınca doğru İstanbul' a dönüp koşar adım markete gittik. Sonra eve dönüp yemek hazırlıklarına başladım. Yani bütün gün, hatta gece 11 e kadar koşturmayla geçti. Herhalde günahımı affettirir
oo süper ya işte şeker yedikçe bağımlılık yapıyo, yoksa yemezsen çok şekerli geliyo böyleiidir ii şeker bağımşlılığın bitmiş
bakalım ben de bugün toplamda 20 yapabilirsem 30 dk eliptik bisiklet yaparım umarım
şeker ilavesiz puding, supangle diyosun da artık ben hazır çorba, hazır puding, muhallebi olaylarına inanmıyorum, içinde bi dolu katkı var diye düşünüyorum hem de zaten "işlenmiş" evde az nişastayla yaparım ben muhallebimi ya daha iyihatta son dönemde yulaf kepeğiyle içine yumurta katarak muhallebi yapmışlığım bar fazla pişirmek şartıyla gayet başarılı oldu. böyle içindeki küçük pütürler sebebiyle irmik tatlısı yiyosun havası oluyo
Aslında haklısın, ben de aynı sebepten yıllardır hazır çorba kullanmıyorum. Fakat bu tatlı işte reglim yaklaşıyor. Bir kazaya kurban gitmek istemedim. Hala evde buğday ve yulaf kepeğim mevcut. Muhallebi tarifini verirsen çok sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?