Erva147'nin Diyet Günlüğü

Baklava yaaa evet :18: Maalesef benim eşim baklavacı, daha doğrusu tatlı üreten bir firmada çalışıyor. Evlendikten sonra gelen bu kiloların baş sorumlusu o yediğim tatlılar
Baklava aldırmayayım bari, sütlü tatlı olsun bu seferlik

Doğru diyorsun, hayatımızda eksilen ya da artan her şey kilomuza yansıyor. Evlendikten sonra çalışmadım, evde iş de yapmadım, 58 den 71 e çıktım. (tatlıların da katkısıyla) Siyah çayı şekersiz içemezdim, şekeri bıraktım. 71 lere dayanan kilom 68.5 dan yukarı çıkmadı bi daha. Hamur işi, tatlıyı çıkardım 3 haftada 2,5 kg gitti. Biliyorsun hep birlikte diyet yaptık, işte neler yedik neler yemedik. Şu 6 kilo da bir gitse çok mutlu olacağım..

gider gider merak etme ya diyorum ya genciz yaww oo senin işin de zormuş ben de dayanamayıp dadanabilirdim, söz konusu baklava yani aslında hiç tatlı yemesen daha ii ama bak ben geçenlerde yaş pastadan sadece 1 çatal ucuyla tattım gerisini bıraktım ben de kendime inanamadım ben ve tabakta pasta bırakmak... düşün herkes silip süpürdü yani... tamam ye yine ama çatal ucuyla ağzında erite erite ye, ya canım nası bi tavsiye versem bilemedim ki ben böyle yapıyorum da:44:

Yaşasın gençlik Aslında haklısın, yemeyince canım istemiyor artık. 2 hafta önce Ankara'da gittiğimiz düğünde ben de yemedim düğün pastasını, dediğin gibi kendime inanamadım. O gece tek kaçamağım 2 mürdüm eriği olmuştu. Ama nedense yarın konusunda ciddi endişelerim var. 40 yıl düşünsem tatlı yemekten korkuyorum diyeceğim aklıma gelmezdi Neyse yarın ola hayrola, yersem pazar sabahı yüzmeye giderim, peşin peşin cezamı keseyim

eheheheh peşin peşin ceza iyi fikirmiş

Yediklerini okudum bence kilo veremediğin için sakın moralin bozulmasın..Haftaya daha fazla kilo verirsin emin ol.Kilo vereceğim zaman önce vücudumda kilo artışı oluyor ve ertesi gün tartıldığımda kilo verdiğimi gördüm..Kolay gelsin..

Çok teşekkür ederim desteğin için O zaman yarın sabah da tartılayım belki azalmış görebilirim :26: Sana da kolay gelsin

Bugün çok yoruldum. 2 kasa domatesi konserve haline getirmeyi başardım Kötü haberse hala konserve ve turşu haline gelmeyi bekleyen 2 kasa biberim var

Akşam yemeğimi de az önce yedim. Menümü yazabilirim:

Sabah: (7.45)
1 ceviz
Su

Kahvaltı:
2 dilim gulutensiz ekmek
1 dilim light beyaz peynir
domates, maydanoz,dereotu,nane

Öğle:
1 tabak taze fasulye
1 kase light yoğurt

Ara:
10 fındık
meyveli light yoğurt

Akşam:
1/2 palamut
roka salatası ( limonum kalmadı 1 tk. nar ekşisi ilave ettim)

Beslenme şeklin çok güzel birde spor eklersen rahat rahat kalan kilonu verirsin..

kızlar uzun bir süre yazamadığım için özür dilerim evde değildim. kısacası yazamağım sürece diyeti hiç bozmadım spor ve mekik çektim her akşam. gözüme gelince yüzde 40 görme bozukluğu var ve göz tembelliği başlamış. pomat ve yeni damla verdi ayrıca birde gözlük. işte böyle

kızlar uzun bir süre yazamadığım için özür dilerim evde değildim. kısacası yazamağım sürece diyeti hiç bozmadım spor ve mekik çektim her akşam. gözüme gelince yüzde 40 görme bozukluğu var ve göz tembelliği başlamış. pomat ve yeni damla verdi ayrıca birde gözlük. işte böyle

çok geçmiş olsun canım sen de gözlüklüler kervanına katıldın yani ben de 14 senedir gözlüklüyüm şimdi 7-8 senedir lensliyim ama senin problemin başka tabi sanırım, umarım en kısa zamanda düzelir
diyet olayı bugün için haftasonu olmasından ötürü benim için 2 öğün olarak tamamlandı geç kalktım malum

öğlen:
2 dilim saray helvası(ne alaka diceksiniz kutunun son helvalarıydı ben de attım ağzıma)
1 kase tel şehriye çorbası
1 tane haşlanmış yumurta
1 kupa nane limon çayı

aralarda 2 kupa yağsız sütten latte

akşam:
ızgara piliç bonfile yanında ızgara olacağını düşündüğüm ve hatta umduğum ama kızartma olabileceğinden de korktuğum sebze ızgaraları(dışarıda yediğim için)
1 bardak sade soda
1 küçük esmer ekmek(restorantlarda küçük ekmekler yaparlar ya kanımca 2 dilim ekmek denilebilir)çok az zeytinyağına bandım
1 tane yeşil zeytin
şimdi de limonlu yeşil çayımı içiyorum, bu sabah tartıldığımda 56,9 dum yeniden 1 hafta önceki dukanı bıraktığımdaki kiloma geri dönmek karatay diyetini uygulayarak daha doğru bi karar verdiğimi gösteriyo şimdilik... hem dukan diyetindeki gibi kendimi halsiz hissetmiyorum hem de spor yapabilecek enerjim oluyobaşta akşam 8 den sonra yememek biraz zorlasa da şimdi hiç bi şey aramıyorum akşamları...

eveeeet gelelim fasulyenin faydalarına yani cezama:18:ilk kez kaçamak yaptım sabah 2 dilim(baklava dilimi büyüklüğünde) saray helvası dedikleri olay bir de akşam yemeğinde yediğim 2 dilim ekmek yerine geçen 1 küçük esmer ekmek, evet cezamı bekliyorum kızlar

Son düzenleme:
Teşekkür ederim canım. Haftada 2 ila 4 arası değişen sayıda spor günüm var. Evdeki duruma göre organize ediyorum.

Ya daha ne olsun?Allahım ben senin düzenine uyabilsem kalan kilomu rahat verirdim..Maşallah diyorum..

Geçmiş olsun canım. %40 görme kaybı değil di mi? Umarım yanlış anlamışımdır. Göz tembelliği için egzersiz verdi mi?

2 dilim ekmekte sorun yok. Gün boyunca 'helvayı saymazsak' ekmeğin yok. Saray helvası ağır bir kaçamak olmuş Eliptik bisikletinde 20 dk tempolu çalışma yapabilirsin, kızlar gelince onlara da sorarız

Ya daha ne olsun?Allahım ben senin düzenine uyabilsem kalan kilomu rahat verirdim..Maşallah diyorum..

Teşekkür ederim canım, sen zaten vermişsin. Daha kaç kilo vermeyi düşünüyorsun?

Günaydın kızlar, hafta sonu nasıl geçti bakalım? Biz şehir dışındaydık. Cts akşamı tam da tahmin ettiğim gibi yağsız ızgara ve salata ile akşam yemeğimi tamamladım. 2 parça kavun yedim. Gelelim baklava mevzusuna, 1 dilim baklavanın üstteki çıtır katmanını yedikten sonra alt kısmından bir parça kopardım. İnanamayacaksınız ama o kadar tatlı geldi ki, şeker yiyormuşum gibi hissettim. Galiba ben tatlıyı bıraktım
Bu arada pazar günü market alış verişi yaparken yeni bir ürüne rastladım. Şeker ilavesiz puding, muhallebi, supangle yapmışlar. Yağsız süt ve tatlandırıcı ile pişirebileceğimiz bir ürün. Tadını kendi damak zevkimize göre ayarlıyoruz. Aldım ama henüz pişirmedim.
Cts. gecesi yediğim baklavadan sonra pazar sabahı 30 dk yürüyüş ve 30 dk lık yüzmeden sonra kaçamaksız kahvaltımı yaptım. Sonra misafir geleceği haberini alınca doğru İstanbul' a dönüp koşar adım markete gittik. Sonra eve dönüp yemek hazırlıklarına başladım. Yani bütün gün, hatta gece 11 e kadar koşturmayla geçti. Herhalde günahımı affettirir

oo süper ya işte şeker yedikçe bağımlılık yapıyo, yoksa yemezsen çok şekerli geliyo böyle iidir ii şeker bağımşlılığın bitmiş
bakalım ben de bugün toplamda 20 yapabilirsem 30 dk eliptik bisiklet yaparım umarım
şeker ilavesiz puding, supangle diyosun da artık ben hazır çorba, hazır puding, muhallebi olaylarına inanmıyorum, içinde bi dolu katkı var diye düşünüyorum hem de zaten "işlenmiş" evde az nişastayla yaparım ben muhallebimi ya daha iyi hatta son dönemde yulaf kepeğiyle içine yumurta katarak muhallebi yapmışlığım bar fazla pişirmek şartıyla gayet başarılı oldu. böyle içindeki küçük pütürler sebebiyle irmik tatlısı yiyosun havası oluyo

Aslında haklısın, ben de aynı sebepten yıllardır hazır çorba kullanmıyorum. Fakat bu tatlı işte reglim yaklaşıyor. Bir kazaya kurban gitmek istemedim. Hala evde buğday ve yulaf kepeğim mevcut. Muhallebi tarifini verirsen çok sevinirim.

Merhaba Serapd..Benim 4-5 kg fazlam kaldı..Ama bunlar gitmemek için direniyor..Bende çok ciddi yaklaşamıyorum..

aa ne demek tabi ki, tatlı krizlerine birebir... seni o kadar iyi anlıyorum ki... daha önce yazmıştım aslında olabilir gözünden kaçmıştır şimdi tekrar taradım yazdığım mesajı buldum hemen tarifi aşağıda bilgilerinize sunmaktayım:yalnız bu tarif dukana göre, sen yine de kıvam arttırsın diye 1 çay kaşığını geçmeyecek şekilde nişaşta-ki mısır nişaştası dukanda sınırlı izinliler içinde yer alıyodu bildiğim kadarıyla- kullanabilirsiniz

-2 yk yulaf kepeği

-yarım litre süt(tercihen yağsız)
-1 yumurta (ben hiç yumurta akı kullanmadan kalan 2 yumurta sarısı kullandım)
-tatlandırıcı(kullandığınız tatlandırıcın tipine göre 6-8 civarı, çok tatlı seviyorsanız 10 olabilir ama asla 10 u geçmesin, tatlandırıcı olarak da sukroz ve laktoz bazlı tatlandırıcılar (aspartam ve sakarin içermeyen) daha sağlıklı, hatta en sağlıklısının stevia bitkisi olduğu söyleniyor ama tat olarak hitap etmeyebilir, ben splenda ya da sucrax kullanıyorum, toz formunda tatlandırıcılar için ağız tadıma göre tepeleme değil ama silme 1 tatlı kaşığından az kullanılabilir.)
-aroma vermesi adına gül suyu ya da limon kabuğu rendesi = karar sizin ama gül suyu(özellikle doğal %100 ise) mükemmel
-1 çay kaşığı süt tozu(daha koyu kıvamlı istendiğinde) süt tozu bulmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum,ben pınar süt tozu kullanmıştım.

şimdi öncelikle yulaf kepeğini yeterli sütün içinde şişmesi için bi yarım saat ara ara karıştırarak bekletin, sonra ayrı bi kapta yumurtayı tatlandırıcıyla çırpın, sonra çırpıcıyla karıştırabileceğiniz bi tencereye bütün malzemeyi alın (ben çelik çırpıcıyla karıştırabilmek için çelik tencere kullanıyorum), yalnız sabırlı olmalısınız içerisinde nişasta gibi kıvam veren bir madde olmadığından epey pişirdikten sonra koyulaşabiliyo, belki 40-50 dk ara ara karıştırarak pişirmeniz gerekebilir, bu arada içerisindeki yumurtanın pişmemesi için yavaş ateşten iice karıştırarak bi 20 dk devam edin,sonrasında ara ara karıştırarak devam edebilirsiniz. istediğiniz koyu kıvama geldiğinde ocaktan alabilirsiniz(buzdolabında bekledikçe biraz daha katılaşacağını da hesaba katın ama çok katı bi kıvamda olmasını beklemeyin zaten) hemen içine 1 limon rendesini ya da 2 tatlı kaşığı doğal gül suyunu döküp şöyle bi karıştırdıktan sonra muhallebi kaplarına alabilirsiniz. Üzerine az tarçın koyarak şekil verebilirsiniz, bir de aklıma muhallebileri fırın kaplarına pay edip üzerlerine yumurta sarısı sürüp(tatlandırıcıyla önceden çırpılmış) azıcık fırında üzerini sütlaç misali pişirmek gelmişti, denedim, pek başarılı bulunmadı,fırını ısıtıp kullandığınız elektriğe değmez ama fikir işte, afiyet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…