- 9 Temmuz 2025
- 7
- 4
- 1
- 24
- Konu Sahibi minikciv9819
-
Siz nerelisiniz aslen?Merhaba. Ben batıda büyümüş bir insanım. Üniversite okudum, çalışmaya başlayacağım. Erkek arkadaşım da üniversite döneminde tanıştık, kendisi Erzurumlu. O da atanmış, memur birisi. Ama annem izin vermiyor. Sebebi de kültür farklılığı. Tanışma bile olmadı. Erzurumlu olduğunu duyunca direkt hayır dedi. Bir insan kendi memleketini secemez ama erkek arkadaşım zaten bu tarz sorunların olabileceğini tahmin ettiğimiz için batıya atandı. Bunu da dedim anneme ve olmaz, sonuçta orada doğmuş diyor. Ne yapmalıyım, ne önerirsiniz?
Saçma benceMerhaba. Ben batıda büyümüş bir insanım. Üniversite okudum, çalışmaya başlayacağım. Erkek arkadaşım da üniversite döneminde tanıştık, kendisi Erzurumlu. O da atanmış, memur birisi. Ama annem izin vermiyor. Sebebi de kültür farklılığı. Tanışma bile olmadı. Erzurumlu olduğunu duyunca direkt hayır dedi. Bir insan kendi memleketini secemez ama erkek arkadaşım zaten bu tarz sorunların olabileceğini tahmin ettiğimiz için batıya atandı. Bunu da dedim anneme ve olmaz, sonuçta orada doğmuş diyor. Ne yapmalıyım, ne önerirsiniz?
Antalya.Siz nerelisiniz aslen?
Ne yapacağımı bilmiyorum... Yok, konuşmayacaksın onunla diyor. İs uzar, seni Erzurum'a kaçırırsa vs.Saçma bence
Anneniz biraz saçmalıyor
Aynı memleketten insanlar çok mu iyi çıkıyor sanki
Ailesinden uzak yaşıyor zaten. Kendisi de diyor benim dönmeye niyetim yok diye.Kültür farklı mı? Ailesiyle muhatap olacaksın bol bol. İyi düşün.
İş dolayısıyla ayrı yaşıyor olabilir ama aile yapısı nasıl? Birbirleriyle iletişimleri nasıl? Ailede kadının rolü ne? Beklentisi ne? Bunlar hep gördüğümüz aile yapısıyla şekillenir. Kendini geliştiren, farklı bir ortamda büyüyen kişi kendini değiştirebilir görünse de özünde o aynı yapıyı istiyor olabilir.Ailesinden uzak yaşıyor zaten. Kendisi de diyor benim dönmeye niyetim yok diye.
Açıkçası Antalyanın yerlisinden se Erzurumluyu yeğlerim ben:) anneniz hata ediyor zamanla anlar umarım. Antalya da çok gelişmiş bir il değil benim gözümde.Antalya.
Evlenince ailesi kapında biter. Ailesini tanıyın , çok fark varsa inanın evlilik yürümüyor. Anneleri dinleyin.Ailesinden uzak yaşıyor zaten. Kendisi de diyor benim dönmeye niyetim yok diye.
Sadece buna yorum yapmak istiyorum, nereli olduğuna değil.Ailesinden uzak yaşıyor zaten. Kendisi de diyor benim dönmeye niyetim yok diye.
Benim esim de erzurum askaleli. 2010 da tanistik ve 8 yildir evliyiz. Oyle kultur farki mezhep farki vs problem hic yasamadik. Aileler de cok uyumlu olmasa da sorun yasamadilar zaten cok gorusmezler. Esim kucukken izmire gelmisler yani alinda asimile olmuslar, dolayisiyla evet koken orasi ama esimde pek izi yok. Arada akrabalariyla biraraya gelince onlar gb kaba konusmaya basliyor sadece istemsizceMerhaba. Ben batıda büyümüş bir insanım. Üniversite okudum, çalışmaya başlayacağım. Erkek arkadaşım da üniversite döneminde tanıştık, kendisi Erzurumlu. O da atanmış, memur birisi. Ama annem izin vermiyor. Sebebi de kültür farklılığı. Tanışma bile olmadı. Erzurumlu olduğunu duyunca direkt hayır dedi. Bir insan kendi memleketini secemez ama erkek arkadaşım zaten bu tarz sorunların olabileceğini tahmin ettiğimiz için batıya atandı. Bunu da dedim anneme ve olmaz, sonuçta orada doğmuş diyor. Ne yapmalıyım, ne önerirsiniz?
her bayram erzuruma giderken bu cumleyi hatırlarsin:)Ailesinden uzak yaşıyor zaten. Kendisi de diyor benim dönmeye niyetim yok diye.
Benim eşimin annesi Erzincanlı babannesi Sivaslı istanbul doğma buyume.. Ben Eskişehirliyim..yemin ediyorum içimden geçtiler mahvoldum .. Doğulu aileler cok fazla beklenti içinde oluyorlar asla bitmiyor talepleri gelinden.. Ben yandım umarım sen yanmazsınMerhaba. Ben batıda büyümüş bir insanım. Üniversite okudum, çalışmaya başlayacağım. Erkek arkadaşım da üniversite döneminde tanıştık, kendisi Erzurumlu. O da atanmış, memur birisi. Ama annem izin vermiyor. Sebebi de kültür farklılığı. Tanışma bile olmadı. Erzurumlu olduğunu duyunca direkt hayır dedi. Bir insan kendi memleketini secemez ama erkek arkadaşım zaten bu tarz sorunların olabileceğini tahmin ettiğimiz için batıya atandı. Bunu da dedim anneme ve olmaz, sonuçta orada doğmuş diyor. Ne yapmalıyım, ne önerirsiniz?
Bu da demek oluyo ki evlendikten sonra o aile evinden çıkmayacak. Annen bişey biliyo da konuşuyor.Ailesinden uzak yaşıyor zaten. Kendisi de diyor benim dönmeye niyetim yok diye.
Ailesinden uzak yaşıyor zaten. Kendisi de diyor benim dönmeye niyetim yok diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?