- Konu Sahibi minikciv9819
-
Linç alsam da yazacağım annen haklı bence.. Erzurum kadınları adet görenekleri ilginç (aslında betimleyebilmek çok farklı sıfatlar var ama “ ilginç”kafi diye düşünüyorum , konu sahibi ben ilginç diyeyim sen anla)Merhaba. Ben batıda büyümüş bir insanım. Üniversite okudum, çalışmaya başlayacağım. Erkek arkadaşım da üniversite döneminde tanıştık, kendisi Erzurumlu. O da atanmış, memur birisi. Ama annem izin vermiyor. Sebebi de kültür farklılığı. Tanışma bile olmadı. Erzurumlu olduğunu duyunca direkt hayır dedi. Bir insan kendi memleketini secemez ama erkek arkadaşım zaten bu tarz sorunların olabileceğini tahmin ettiğimiz için batıya atandı. Bunu da dedim anneme ve olmaz, sonuçta orada doğmuş diyor. Ne yapmalıyım, ne önerirsiniz?
Bende erzurumluyum iyice tanımadan şartlarınızı belli etmeden adım atmayın. Sevgiliniz kendini geliştirmiş olabilir ama ailesi nasıl Buda önemli evlendikten sonra Erzurum diye tutturabilirMerhaba. Ben batıda büyümüş bir insanım. Üniversite okudum, çalışmaya başlayacağım. Erkek arkadaşım da üniversite döneminde tanıştık, kendisi Erzurumlu. O da atanmış, memur birisi. Ama annem izin vermiyor. Sebebi de kültür farklılığı. Tanışma bile olmadı. Erzurumlu olduğunu duyunca direkt hayır dedi. Bir insan kendi memleketini secemez ama erkek arkadaşım zaten bu tarz sorunların olabileceğini tahmin ettiğimiz için batıya atandı. Bunu da dedim anneme ve olmaz, sonuçta orada doğmuş diyor. Ne yapmalıyım, ne önerirsiniz?
Kadın doğudansa büyük problem olmuyor bence ama erkek doğudansa muhtemelen kendi kültürüne uyması için baskı yapacak. Örneğin Erzurum'daki uzun uzun gelip kalma geleneği ne kadar var?Ben erzurumluyum eşim İzmirli ama ben İstanbul doğma büyüme. Zamanla alışır kabul eder ama ister istemez kültür çatışması oluyor evlendikten sonra ortaya çıkıyor yani asla olmadı desem yalan olur bunu göze alarak bir kez daha düşünün :)
Kim ailemden uzak olmak istiyorum diyorsa, evlenince koşa koşa memlekete yerleşmeye çalışıyor.Bu da demek oluyo ki evlendikten sonra o aile evinden çıkmayacak. Annen bişey biliyo da konuşuyor.
Yakın zamanda şahit olduğum bir evlilik var, oğlanın ailesini de düğünde tanıdım onlarda istanbuldalar amaMerhaba. Ben batıda büyümüş bir insanım. Üniversite okudum, çalışmaya başlayacağım. Erkek arkadaşım da üniversite döneminde tanıştık, kendisi Erzurumlu. O da atanmış, memur birisi. Ama annem izin vermiyor. Sebebi de kültür farklılığı. Tanışma bile olmadı. Erzurumlu olduğunu duyunca direkt hayır dedi. Bir insan kendi memleketini secemez ama erkek arkadaşım zaten bu tarz sorunların olabileceğini tahmin ettiğimiz için batıya atandı. Bunu da dedim anneme ve olmaz, sonuçta orada doğmuş diyor. Ne yapmalıyım, ne önerirsiniz?
Eşin Izmir'in ekmeği suyuyla büyümüş, bu adam min. 18 yaşına kadar erzurumdaymış.Benim esim de erzurum askaleli. 2010 da tanistik ve 8 yildir evliyiz. Oyle kultur farki mezhep farki vs problem hic yasamadik. Aileler de cok uyumlu olmasa da sorun yasamadilar zaten cok gorusmezler. Esim kucukken izmire gelmisler yani alinda asimile olmuslar, dolayisiyla evet koken orasi ama esimde pek izi yok. Arada akrabalariyla biraraya gelince onlar gb kaba konusmaya basliyor sadece istemsizceben 2 kere erzuruma gttim ve genel dusuncem insanlarinin cok da batiya uygun olmadigi. Sehir olarak da pek sevmedim. Allahtan gitme gb bir zorunlulugum yok. Kisacasi esim ve ailesinden yola cikarak konusursam buyutulcek bir farklilik yok derim ama genel olarak erzurum insanini da sevmedim.
Merhaba. Ben batıda büyümüş bir insanım. Üniversite okudum, çalışmaya başlayacağım. Erkek arkadaşım da üniversite döneminde tanıştık, kendisi Erzurumlu. O da atanmış, memur birisi. Ama annem izin vermiyor. Sebebi de kültür farklılığı. Tanışma bile olmadı. Erzurumlu olduğunu duyunca direkt hayır dedi. Bir insan kendi memleketini secemez ama erkek arkadaşım zaten bu tarz sorunların olabileceğini tahmin ettiğimiz için batıya atandı. Bunu da dedim anneme ve olmaz, sonuçta orada doğmuş diyor. Ne yapmalıyım, ne önerirsiniz?
Ankara'yi da kat o isin icine.o da bi şey mi
ben kızıma ankaradan ötesi yok diyorum
o da diyor ki italyadan berisi yok
çünkü boyle kapali toplumlarda damattan birsey beklenmiyor ki. kızını alsin gitsin:) cok nadir duydum damattan medet umani. iyi olsun, anlassinlar yetiyor. damat memlekete gittiğinde de rahat ettirilir, yedirilir, icirilir. erkegin rahat ettigi bir toplum dogu toplumu.Bir de gözlemim şu; tam tersi kombinasyonlarda yine bir şekilde idare edilebiliyor ama erkek ailesinin daha katı ve ataerkil bir kültüre sahip olduğu durumlarda sorun kaçınılmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?