Erzurumlu erkek olmaz diyen anne?

ayy bi ruhum çekildi
ben 6 aydır evde yemek yapmıyorum
millete hizmet edicem bi de

Kültür farklılığı sorun evet ama Erzuruma gidin görün ailesiyle tanışın bence baştan peşin hükümlü olmak doğru değil. Anneniz de ne kadar karşı çıkarsa aslında sizi o kadar o kişiye doğru itiyor farkında değil

Yorumlarına bayıldığım kadın herşeyi öyle güzel ve net yazıyorsun ki...

Çocuklarımın babası dogu kokenliydi rahmetli.

Gerçekten kirkindan sonra bı topragina çekildi ve bu ebedi bir çekilme oldu ...

Kadın doğudansa büyük problem olmuyor bence ama erkek doğudansa muhtemelen kendi kültürüne uyması için baskı yapacak. Örneğin Erzurum'daki uzun uzun gelip kalma geleneği ne kadar var?
Aynen biz kadınlar bazı şeyleri tolere edebiliyoruz ama erkekler öyle değil ve her ne kadar kabul etmeseler de nereden geldilerse o yöreye ait kuralları hala kafasının bir köşesinde kalıyor özellikle doğulu erkeklerde biraz daha fazla oluyor. Konu sahibi ailesi uzak diye olumlu düşünüyor ama istedikleri kadar uzak olsunlar kocayla evlenince bonus olarak ailesiyle evlenmiş de oluyorsunuz

Aynen öyle. Sadece hizmet de değil, kadından telefonla sürekli arayıp sorması, yakın uzak herkesi ziyaret etmesi, kendi ailesini unutup eşinin ailesini benimsemesi gibi uç şeyler bekleniyor. Bunları erkekten bekleyen yok.

Benim memleketim İç Ege'de ama hiç Ege gibi değil. İnsanı çok yobazdir. Mesela bana görücü geldi. Öğrendim ki başka bir sevgilisi varmış oğlanın. Yobaz her yerden çıkıyor. Aynı memleketten biriyle evlensen bile mutlu olacağının garantisi yok konu sahibi. Çok iyi düşün derim.

Oğlanın sevgilisi var ama millete görücü mü gidiyorlaroğlanın haberi var mıymış

Oğlanın sevgilisi var ama millete görücü mü gidiyorlaroğlanın haberi var mıymış
Muhtemelen yok. Bir de zengin diye millet o kadar övüyor. Ama benim hiç içime sinmemisti. Öyle bir devirdeyiz ki insan kendi memleketine bile güvenemiyor düşünün. Evlilik şans işi.

ayy bi ruhum çekildi
Bir de bir salonları vardı Yaprak Dökümü'nde Mithat Kara'nın evinden aynısı. Sadece dizilerde görürüz sandığımız evin gerçeği de varmış Arkadaşım don alsa altın renklisini aldırtıyordu kadın. Seven olabilir illa ki ama eğer alışık olunmayan bir kültürse uyum sağlamak çok zor. Kaldı ki bizim kız sağlayamadı da adaya veda edildi.

Erzurum’un neresinden olursa olsun Erzurum’da uzun yıllar yaşadım gerçekten Erzurum erkekleri sıkıntılı. Çok fazla horozlar çok fazla ata erkiller ve çok fazla aldatmaya meyilliler. Genelleme yapmak istemiyorum. Ama uzun yıllar yaşadım bir tane doğru düzgün adam tanımadım

Ufff insanin içine dert bırakıyor bu anneler de he insan bi tanır tartar konuşur eder bune yahu oyle memleket söyleyince hemen olmaz demesi tuhaf insanlar on yargıda bulunabilir. O ayrı konu fakat Okumuş etmiş memur olmuş daha ne yani kötü yolla islermi yapiyor ne yapıyor da hemen olmaz diyor.
O zaman anneniz bir doktora avukata vs gittiğinde once memleket sorgusu yapsın.
Ayristirmayin insanları elbette kültür farkı olacaktır fakat birbirimize saygı gosterebilsek hersey hallolacak

Adana ile Erzurum yanyana bile geçemez. Erzurumlular çok tutucu oluyorlar. Adanalılar daha Demokratlar..

Bir Adananın Merkezinde gezin bir de Erzurumun o zaman ne demek istediğimi anlarsınız

Valla annenız haklı olabilir. Ben istanbul doğma büyüme bi insanım ailemde öyle. Eşim anadolu’lu ve inanılmaz farklılılar var. Aılesı köyde yaşıyor, gittiğimde inanılmaz farklılıklar görüyorum yıllardır alışmadım uçurum var resmen. Ailesını tanıyıp görmenızı vakıt geçırmenızı tavsıye edıyorum sıze.

Kültür farkına inanmayan kendini kandırmaya devam edebilir. Herkes tabi ki kendi kültürüyle büyümüş biriyle evlenemeyebilir ama kendi yaşantısına göre o farkı aza indirgemeyi düşünmeli. Gerçekten aşk hiç bir şeyi çözmüyor. Yok gitmiyormuş, istemiyormuş zaten, şimdi istemese bile ilerde istemeyeceğinin garantisi maalesef yok. Ayrıca herkes içinde bir miktarda bile olsa kültürünü mutlaka barındırır. Duyduğum tüm hikayelerin başı böyle başlıyor hiç bir sorun yokmuş, olmayacakmış gibi ama sonrası çok farklı yerlere evriliyor. Kaldı ki Erzurum mutaassıp bir şehir, gelişmeye açık değiller. Yani ben annenize çok hak verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…