Erzurumlu Tipi

Kardeşim Erzurum’da üniversite okudu. Arkadaşları çok güzel kızlardı. Evet doğulu tipi vardı onlarda ama bu kötü bir anlama gelmiyor. Her yörede karakteristik özellikler var zaten. Sarışın olmadığım için bana da üniversitede Karadenizliye benzemiyorsun derlerdi. Hiç çirkinlik gibi algılamamıştım

Benim kv falan da erzurumlu beyaz ten kara kaş kara göz güzel bir tipleri oluyor aslında bence Erzurumluların :).

Öğrencilerle "kanka olacağım,arkadaş gibi olacagim" diye abuk sabuk muhabbetler kuran ,sözde espri yapan ...bunu yaparken de eline yüzüne bulaştıran hocalardan birisi daha Bence onun laf olsun diye yaptığı konuşmalara değil ,olumsuz ve baskalarina fazla endeksli "benlik algına " odaklan.

Yapmış olduğunuz yorum, sabah sabah bana da çok iyi geldi..
7 777mutluluk lütfen Astoria nın dediklerini ciddiye alın.
Öncelikle bu etiketlemelerden kurtulmak için lütfen psikolojik destek alın ki özgüveniniz yerine gelsin.
Bu arada o öğretim görevlisi olacak şahsiyeti de lütfen şikayet edin ki, yaptığı hatayı anlasın.

Zaten doğuluları hep kara kuru çirkin bir şey sanıyorlar sinir oluyorum. Hayır esmer olmak kötü değil ama ben eşim ailem hepimiz sarışınız, eşim yeşil gözlü kayınpederim kaynanam babaannem hepsi mavi gözlüler bembeyaz tenliler e biz doğuluyuz. Doğulular sarışın olur çoğunluğu aslında doğulu çocuklar yazın hep sarışın çocuklar çıkar ama takılmış bi kara ibaresi hani çirkin demek istedikleri için kara diyorlar. Ay hiç benzemiyosun olsun diyorlar önemli olan insanlık demezler mi bi de?
Resmen hakaret. Umarım bir gün bu kalıplaşmış ifadeler son bulur.
Siz orda hocanıza demeliydiniz Erzurumlular nasıl oluyor ki diye. Ben benzemiyorsun diyenlere öyle diyorum. Susuyorlar sonra.

Benzee birsey benim de basima gelmisti.yeni tanistigim is ortaminda bir meslektasim konya li oldugumu soyleyince zaten tan konyali tipi var sende dedi.ben memleketimle gurur duyuyorm sen de gurur duy.insanlari boyle siniflandiranlar sig insanlardir.dusunmene bile degmez

Bazı doğulu çocuklar. Yani doğulunun batılının bir tipi olamaz, her esmer olan doğulu olmadığı gibi her sarışın olan da batılı değildir. Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır. yorumlarda hep esmerlik açısından doğuludur denmiş olarak gördüm o yüzden yazıyorum.

Çevremde bir tane esmer doğulu tanıdığım yok :) ki ben doğuluyum. Ha tabiki esmer olanları da var ama bu demek olmuyor ki esmer insan doğuludur algısı
Yani esmerlik kötü bir şey olmadığı gibi sarışın beyaz tenlilik de iyi bir şey olsun :)

Güzellik/çirkinlik açısından dediğini düşünmüyorum.Ama rencide edildiğinizi düşünüp üzülmeniz çok normal.Tartışma şeklinde değil de alındığınızı belli etmeden ,’erzurumlular hakkındaki fikrinizi merak ediyorum’ şeklinde bir soru sorabilirsiniz tek yakalayıp hem bu sayede içinizde büyütmemiş olursunuz

Yeni nesilden midir bilinmez bu universite ortamlarininda seviyesi ortaokula inmis

Yobazlık konusunda bir şey diyemem.

bu da ihtimallerden biri tabiki.

ben hocanın söyleyiş tarzına bozuldum,o anki söyleyiş tarzı küçümseme gibiydi.

Psikolojik destek almayı düşünüyorum,bu aralar daha da sık bunu düşünüyorum.

Çok güzel yazmışsın

Erzurumlu bir arkadasim var inanılmaz güzel. Öyle böyle güzel değil, ki ben herkesi beğenmem.
Orada hocaya "pardon hocam hemşehrimle benim aramda ne fark gördünüz anlayamadim" diyecektiniz. Gülenler de zönk diye kalırdı hoca da. Ki gülenler neye güldüğünün bile farkinda değildir tipik üni ortamı işte. Alismalisiniz hayat böyle sacmalayanlara cevabı anında vermek gerekiyor.
Bir de sizde özgüven eksikliği var sanırım.

Dersaneden birisi bana sen doğulu musun diye sormuş .Hayır egeliyim diyince de inanmamıştı.
geçen yaz ise antalyada tatil yaptım. Bir bayan arkadaşım . Sen çok esmersin diyerek herkesin içinde burun kıvırdı. Arkadaşımın yöresinde insanlar esmerleşmekten kaçınıyor. Çünkü o yöreye göre Beyaz tenli olmak güzellik kıstası. Ama bana göre değil .Kendine güven ve başkalarının seni beğenip beğenmemesi seni bu kadar kolay etkilemesin .

Ota boka gülen millet olduk çıktık .hocan aklınca komiklik yapmaya çalışmış başkalarını takma .bakımını yap. Kıyafetine özen göster. En önemlisi sporunu yap . Kendine güvenin gelsin.

Kalın kaşlı insanlae havalı görünemez mi

evet.özgüven eksikliğim var.Bunu yenmeye çalışacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…