- 10 Mayıs 2015
- 1.527
- 3.487
- 133
- Konu Sahibi 777mutluluk
-
Ya bu sarışın Erzurumluları ben niye görmedim acaba 5 sene orda yasadim kara kas kara göz esmer ten :)Bende de elma yanakli yörük kizi tipi var. Erzurumlular genelde sarisin,ince yuzlu oluyor ondan mi dedi acaba?
Erzurum gelismis bir sehir degil mi yok artikBeyaz tenli ve gocmene benziyorsaniz neden tam erzurumlu tipi var denilmis anlamadim. Yani kalin kaslariniz, uzun/buyuk bir burnunuz falan yoksa; giyim tarziniz, saciniz, makyajiniz biraz ozensiz demektir. Erzurum, turkiyenin cok gelismis bir sehri degil, yani eger oradan gibi gorunuyorsaniz demek ki havali bir goruntunuz yok. Guzel olmak zorunda degilsiniz, ama durusuyla, saciyla, konusmalariyla, giyim tarziyla havali olan, bir cok erkegi pesinden kosturan kadinlar var. Bu hocanizin soyledigi kesinlikle hos degil, ve bence cezalandirilmasi gerekiyor. Ama bir ogretim gorevlisi durduk yerde bunu soyleyecek kadar ileri gidiyorsa dis gorunusunuzu ve aksaninizi daha cok cevrenizdekilere uydurmanizin zamani gelmistir.
Babam sarisin yesil gozlu oldukca yakisikli bir adamdir ve has Erzurumlu dadastir:)Ya bu sarışın Erzurumluları ben niye görmedim acaba 5 sene orda yasadim kara kas kara göz esmer ten :)
Bilindik bir devlet üniversitesinde okuyorumLiseden bozma bi üniversitede okuyorsunuz sanırım çünkü bunu söyleyen kişi profesyonellikten baya uzak.
İlkokul'da bile bu tarz bi benzetme , soru-cevap etkinliği olmaz.
Erzurumlu tanıdığım yok ama her insanı Allah güzel yaratmıştır.
Şehrin gelişmişlik düzeyi ile dış görünüş arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz anlayamadım.Beyaz tenli ve gocmene benziyorsaniz neden tam erzurumlu tipi var denilmis anlamadim. Yani kalin kaslariniz, uzun/buyuk bir burnunuz falan yoksa; giyim tarziniz, saciniz, makyajiniz biraz ozensiz demektir. Erzurum, turkiyenin cok gelismis bir sehri degil, yani eger oradan gibi gorunuyorsaniz demek ki havali bir goruntunuz yok. Guzel olmak zorunda degilsiniz, ama durusuyla, saciyla, konusmalariyla, giyim tarziyla havali olan, bir cok erkegi pesinden kosturan kadinlar var. Bu hocanizin soyledigi kesinlikle hos degil, ve bence cezalandirilmasi gerekiyor. Ama bir ogretim gorevlisi durduk yerde bunu soyleyecek kadar ileri gidiyorsa dis gorunusunuzu ve aksaninizi daha cok cevrenizdekilere uydurmanizin zamani gelmistir.
Genellemek her nekadar yanlış olsa da erzurumda uzun süre yasadigim için genelleyecek kadar gördüm erzurum insanı çok iyidir hoştur ama yobazlık diz boyu malesef. Kendilerinden farklı yasayana yanlış bozuk yaftası yapistiruyorlar direkt. Erzurumdaki eski kafa tarihe karışsin artık yeni neslin önünü açsınlar bi belki onlar biraz aydın olur. Özellikle yaşlı dedeler milletin etek botuna bakıp çık çık yapan dedeler ay yazarken bile sinir oldum. Ha bi de erzurumun kizları aşırı baskı altında zorla aileleri tarafından tesettüre sokuluyorlar fırsatını buldukları anda 360 derece dönüyorlar. Turkiyede bulunan açık ara en yobaz şehir. Kişisel olarak kimse üstüne alınmasın genelleme yaptimDoğu insanı esmer olur o yüzden mi Erzurum tipli dedi
Erzurum'un genel kültürü örf ve adetlerini sevmem bende ama fiziksel eleştiri insanı değildir yanlış tır
Kafamız çirkin olacağına bırak fiziğin çirkin olsun hoca
Yahu bunlar nasil akademisyen
Dunde biri çıkmış
iyi bir ev hanımı olmak, bakan ya da başkan olmaktan veya başarılı bir iş kadını olmaktan çok elzemdir. Yerel seçimde hiçbir kadın belediye başkanı adayına oy vermeyeceğim diyordu
Ülkede eğitim profili bu
Ünlülerin hiç biri tanımlanan malatyalı profiline benzemiyor :)Diğer çocuk sarışınsa mesela tipi benzemiyordur.
Bölge bölge iklimsel olarak ten rengi göz rengi baskın gen oluyor.
Mesela Malatyalılar esmerdir soğuğu yakar esmer olurlar genelde.
Sarışın birini görsem hiç Malatyalıya benzemiyorsun derim. Bu kötü görünüyor demek değil ki benzemek.
Oktay kaynarcalı, Kemal Sunal, Hakan yılmaz sanırım Malatyalı ünlüler.
Benim tanidiklarim genelde sari,kumral sacli, mavi-yesil-ela gozlu. Belki ilcelerine gore degisiyordurYa bu sarışın Erzurumluları ben niye görmedim acaba 5 sene orda yasadim kara kas kara göz esmer ten :)
Bende o yüzden onu yazmıştım aklımızdaki profile uymuyor :)Ünlülerin hiç biri tanımlanan malatyalı profiline benzemiyor :)
Bir malatyalı olarak ben malatyalıları ayırt edemiyorum.
Ünlülerde sıkıntı yok. Malatya halkı böyle karışık işte. Ondan ayırt edemiyorum..Bende o yüzden onu yazmıştım aklımızdaki profile uymuyor :)
Bende Malatya civarlarındanım, nedense halk tam aklımızdaki gibi ama bu ünlüler bi değişik
Tam tersi güzelsin diye belki öyle demiştir:)) bende erzurumluyum beyaz tenli olsamda benzerm doğuluya ki her şehirde güzel çirkin insan vardır o ayrı bi mesele ama kara kaş kara göz muhabbeti doğululara denir daha cok belki ondandır. Ama sarışın kızıl erzurmluda var :))) takılma yaa evet güzelliğimi ordan almışım falan deseydin.Merhaba KK'nın güzel kadınları,hayatınızda güzel şeyler oluyordur inşallah.Ben bugün yaşadığım ve beni üzen bir olayı anlatacağım.Biraz dert ettim kendime.Ben üniversite öğrencisiyim.Bugün derste hoca "Erzurumlu olan var mı?"dedi.Ben ve sınıfta bir erkek arkadaşım(genel olarak yakışıklı tabir edebileceğimiz biri) Erzurumlu olduğumuzu söyledik.Hoca bu erkek arkadaşımıza dönüp "hiç benzemiyorsun."dedi.Bana dönüp "sen de tam bir Erzurumlu tipi var."dedi.O an sınıftakiler gülmeye başladı.Çok kırıldım ve kafama taktım.Erzurumlu tipi derken bunu sanki küçümseme olarak söyledi.Zaten yaşadığım birkaç anı(halamın imalı konuşmaları,bazı küçümsenmelerim vb.) kendimi çirkin hissetmeme neden olurken bir de böyle bir söz duymak kendimi daha da kötü hissetmeme neden oldu.Sanki artık hiçkimse beni sevmezmiş,benimle olmak istemezmiş gibi geliyor.Bu yaşadığım olaylar nedeniyle kendimi sevmeyi başaramıyorum.Bazen kendimi seviyorum.Ben ben olduğum için özelim,güzelim diyorum ama geçici oluyor işte bu sevmelerim.Sonra tekrar özgüvenimi de kendime olan sevgimi de kaybediyorum.Çok üzülüyorum,ben de isterdim güzel olmayı.Çevremde benimle tanışmak isteyen erkeklerin olmasını,benimle dalga geçilmemesini...
Dipnot:Çoğu kişi esmersindir ondan böyle demiştir diye yazmış ancak ben beyaz tenliyim.Tek tek yazmayayım diye bunu açıklamak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?