Eş ailenizin kendi ailenize davranişi

Nutellasever0

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2018
52
91
3
29
Benim ailem gurbette oturuyor. 3 yıllık evliyim ailem ara ara geldiklerinde eşimin ailesi davet etmez ler nede ziyarete gelirler dogru düzgün. Ailemde okadar safki böyle davrandıkları I bildikleri halde eşimin ailesiyle sorun yaşasam kötü olmayalım diye onları över iyisi bulunmaz diye. Neyse ailem eşimin ailesinin özel durumlarında gurbetten ziyaretlerine bile gelirler ama kayınpeder sadece düğünümde gittiler memleketime. Örnek veriyorum görümcelerimle bir problem yaşasam aileme soğuk davranıyorlar. Buda benim zoruma gidyor.. Bana genel olarak iyiler ama kötü olsak ailemi sorumlu tutuyorlar onlar beni uyarsa ben iyi olurum gibisinden. Annemde hergün arar bügün kaynana git diye.. Onlardan da hala iyimser konuştuklarını duyunca cıldırıyorum. Hatta Bir gün eşimin ailesiyle aram bozukken bana annen seni uyarsa bizimle iyi geçinirsin hatta sık sık gelirsin dedi bende ben başkalarinin lafıyla hareket etmiyorum Allaha şükür kendi düşüncelerim var ama annem hergün beni arayıp eşinin ailesine git diye tembihliyor bende anneme diyemiyorum Kı anne sen eşimin ailesi hakkında iyi ol diyorsun onlar sana ne diyor diye. İşte siz hayatınızda hep birilerini günah keçisi seçiyorsunuz. Ben iyiyi veya doğruyu bu yaştan sonra kendi aklımda karar veriyorum başkalarının lafıyla degıl demiştim. Yani bu konuda tepkimi biliyorlar ama genel olarak iyi olduğumuz için durduk yere sesimi cıkarmıyorum zaten ailemde tembihledi onlar naparsa yapsın üzüldügümüzü bilip daha çok kendilerini bişey sanmasın o yüzden ailemi neden çağırmıyorsunuz lafını yapma dedi

Kv.nasil boyle bir cumle kurabiliyor aklim almadi. Anneniz mutlulugunuzu neden bu kadar onlara endeksliyor onu da anlamadim.

Eşinizin ailesi dünür olaylarını sevmiyorlar demek ki. Herkes dünürüyle sık sık görüşüyor mu, görüşüyorsa neden görüşüyor? Ben çevremde hiç görmedim böyle bir şey.

Asıl sorun sizin ailenizin erkek tarafının üzerine bu kadar düşmesi bence.
Annenizin her gün arayıp "kayınvalidene git" diye direktif vermesi çok sinir bozucu. Siz kendi ilişkilerinizi kendiniz ayarlayabilirsiniz.
Onların özel durumlarında koştur koştur gelmeleri de garip. Kendilerini umursamayan insanlarla bu kadar görüşme çabasına gerek yok.

Kusura bakmayın ama aileniz "biz bu kızın kayın ailesine iyi davranalım da bu kızı kapı önüne koymasınlar" gibi bir düşüncede sanırım. Karşı taraf da anlıyordur bunu. O yüzden anneniz üzerinden laf söylemişler size. Yoksa onlar da biliyordur neyin ne olduğunu.
Aileniz bu kadar üstlerine düşmezse bir sorun kalmaz bence.

Tavrını koy ve anacığını kimseye üzdürme!! Benim de kv annemi mahvetti, onun yüzünden annem antidepresana başladı düşün. Kv ye gelince aman o üzülmesin modunda herkes. Çok vicdan azabı çekiyorum, artık tavrım değişti, annemi üzdüğü her anı onun burnundan getiriyorum. Ben de vicdan yapardım, annem de aman kızım yapma siz iyi olun yeter derdi. Ama elimi verdim kolumu kaptırdım, iyice arsızlaştı görümcem ve kv. Annemi arayıp azarlama haddini bile buldu görümcem kendinde. O gün bugün evime giremiyorlar! Sakın anneni ezdirme. Ağırlığını koy, koskoca kızsın, ailen asla sorumlu değil davranışlarından. Bana da kv annen seni böyle mi yetiştirdi dedi, sizin büyüttükleriniz de ortada hepsi büyüklerine saygısız dedim bitti gitti. Her bayram onlarda oluyoruz bu bayram önce anneme gideceğim. Sen değerli göstermezsen anneni, onlar asla değerini bilmiyor bunu anladım geç de olsa.

Annenizin sizi hergun arayip kayinvalidene git dedigini keske soylemeseydiniz bence. Hergun gitmek hatta aramak zorunda bile değilsiniz. Aileniz dünürlerin üzerine bu kadar düşerek hata yapıyor karso taraf nasilsa sizin de esit mesafede olmaniz lazim.

Bu kadar buyuk beklentilerin oldugu ortamda huzur olmaz ki. Onlar ailenizden sizin her hareketinizi yonetmelerini bekliyorlar, siz ilgi alaka davet bekliyorsunuz???

Benim ailemle esimin ailesi de pek gorusmez. Annem bana ziyarete geldiginde bunu kv bilmez bile cogu zaman. Kv ailemle ilgilense nolur ilgilenmese nolur kimsenin onlari taktigi yok zaten.
Annemler esimin ailesiyle ilgili hicbisey tembihlemiyolar ustelik, tembihlemek zorunda degiller. 5 sene olcak hic bunu takmadim kafaya

Bizde de durum benzerdi yani istenmiyorlardı hiçbir olumsuz yanları bulunmadığı halde ailemi gördükleri yerde kaçarlardı öyle diyim.
herkes takma yaa belki böyle insanlardır dünürlük falan sevmiyorlardır diyorlardı ben inanmıyordum vesselam dediğim gibi de çıktı damatlarının ailesiyle mıç mıç nasıl kankalar gezmeler, lokantalar, piknikler, yatılar demekki isteyince yapabiliyorlarmış benim ailemi de bir kandilde dahi aramazlar ki birgüne bir gün ailem gözünüzün üstünde kaşınız var demedi çok efendilerdir amma yaranılmıyor deveye diken insana...... Demişler siz anlayın elbet Allah ettiklerini sorar siz hiç üzülmeyin

Back
X