Eş ailesi, aynı apartman, akıl sağlığım vb.

Aile apartmanının adabı var ya, suyu çıkınca mıç mıç olunca asla olmaz. İnsanın evini de yerini de başına çalası gelir. Binamızda 12 haneyiz, kaynanam herhangi bi komşum işte, tek farkı yöresel yemek yolluyor 2-3 ayda 1. Mesafe

Sahsen kayinvalidem ve kayinpederimle ayni binada oturuyorum. Memnunum. Ama bizde birbirimizi sıkbogaz etmiyoruz

Sahsen kayinvalidem ve kayinpederimle ayni binada oturuyorum. Memnunum. Ama bizde birbirimizi sıkbogaz etmiyoruz
Bak bunu gerçekten ilk defa duydum.....genelde aile apartmanı elm sokağı gibi anlatılıyor ama teorik olarak bence büyük rahatlık olmalı zaten. Kira vermiyorsun, binaya disaridan gelecek tehlikelere karşı extra güvenlik altindasin, kargoların teslim alınır, çocuğunu emanet edecek yer sorunun olmaz...vs. bisuru avantaj....ama niyeyse hep gelinler şikayetçi genelde. Ben de hiç deneyimlemedim ama mesafe korunduktan sonra çok da zor olmasa gerek.

Avantaji gercekten cok. Yani yok desek Allah vurur bir yerden Ilk yakin oturduk iki sene..o zamam zaten insanlarin tavrini az cok ögreniyorsun. Illaha gelin, illaha gelelim diye israr eden yok. Kimse nereye gidiyorsunuz/gittiniz diye sorgulamaz. Bazen beraber yeriz, bazen herkes kendi kösesine cekilir. Istedigimiz zaman gezmeye de gideriz. En büyük avantaji cocuklarin aile büyükleri ile beraber büyümesi. Bazen bir bakiyorsun terliklerini giyiyorlar "dedeye gidiyorum" diye herkes digerinin sınırlarına saygı gösterse Problem olmaz. Ama cogu zaman en büyük kopma nedeni bu oluyor

Bence aileye göre degişiyor. Bizim kv lerle aynı apartmanı bırak aynı mahallede olsak kafayı yerdik. Aynı mahallede tutun, akşam yemeklerini bir yeriz dedi. Aynı binada olsam sürekli orda yememizi isteyecekti. Yatılı ve yatısız misafiri hiç bitmiyor. Ev uzak olmasına ragmen ne alakaysa oraya gelen yatılı misafir bize de ugramak istiyor (eşimin babaannesinin kardeşi). Her misafirde bizi kvler kesin çagırırdı.Kvnin semti göçmenler diye geçiyor. Tüm göçmenler orada ve herkes birbirini tanıyor. Sokaga çıktığım an, aha senin gelini gördüm diye akrabası kvyi arardı. Karşı komşusu sabahtan akşama kadar balkonda oturmuş, gelen gideni dikizliyor.
Dedigim gibi aileye göre rahatlık degişiyor. Başta eşim aynı yerden tutmayı istiyordu. Ancak şuan kesinlikle istemiyor

Kira bile ödeyemeyecek durumdaysan evlenmeyeceksin o zaman, hadi evlendin çocuk yapmayacaksın .
Şu kısma katılmıyorum. Son 1 yılda cozuttu her şey. Ben de 3 yıllık evliyim. Bebeğim de var. Her şeyi ödeyip haftada 2 dışarıdan yemek yiyebilirken şimdi bu evden çıkarılsak istanbulda kiramızı ödeyemeyiz. Nereden bilelim böyle fırlayacak

Gelinen ekonomik durumdan memnunmuşum, tuzum kuruymuş da sallıyormuşum gibi anlaşılmasın, aksine belki en çok kaybı olan siniftanim . Ekonominin gidişatı özellikle son 10 yıldır o kadar belliydi ki, hicbirsey bir anda veya bir iki yılda olmadı aslında.....Hatta şöyle söyleyeyim, daha dibi görmedik, bunlar iyi günlerimiz....Bu kadar kötü koşullar altında, hele ki çocuk varsa barınma gibi en temel ihtiyacın bedelsiz karsilanabiliyor olması ÇOK ÇOK büyük bir lüx....aile apartmanında oturan gelinlerimiz sadece bunu anlasalar, kim ne demiş nasıl bakmış,kv-kp-gorumce ne yapmış...vs o kadar kafaya takmayacaklar belki de.... bilemiyorum.

Daha bugun sabah ekimde euronun 22 lira olacağına dair yorum okudum güne cok keyifsiz başladım. Kendime de o kadar kızıyorum ki her şey belliydi mok vardin kaldın burada diye

bedelini ödersiniz tabi siz bedenen yorulmayı daha zor sanıyosunuz ama ruhsal ve beyin olarak yorulmanın ne kadar zor oldugunu bilmezsiniz. ev olsun taştan olsun kafası bu devirde haklısında yani ev sahibiylemi uğrasmak yoksa 10tane yakın akrabaylamı ugrasmak daha kolay bi düşün bakalım.. hergün görüyosun kaçısın yok ömür boyu devam edecek problemler dedikodular haksızlıklar susturulmalar yaşamadan bilemezsiniz dışardan laf sayması kolay. öyle ortama düşsen gene ağlarsın. kirada en azından kaçarsın valla bak en azından o bile seçenek :d

Yani bu iş böyle her nimetin külfeti olur bedavadan evde otururmanın da külfeti görümce kaynana eltidir. Yemeği ayrı yiyip kapınızı kapattığınız sürece kim gelmiş kim gitmiş karıştırmadığınız sürece biraz daha huzurlu olabilirsiniz. Yani şöyle düşünün normal bi apartmanda otursanız üst kat komşunuzla ne kadar muhattapsanız bunlarla da o kadar olacaksınız

Hayatım yaş 45…30 yıldır çalışıyorum, 20 yıldır evliyim, hergün işyerinde yüzlerce kişiyle ayrı uğraşıyorum, eve gelince kocayla çolukla çocukla akrabayla evle evsahibiyle ayrı uğraşıyorum, kiramı da tıkır tıkır veriyorum....yani bedenen ruhen zihnen yorulma konularinda ayrı ayrı konferans verebilirim sana.... Zaten tam da bu yüzden diyorum ki biri bana bedava ev verse kıymetini de odeyebilecegim bedeli de çok iyi bilirim..... Asıl aile apartmanından şikayet edenler diger alternatifleri bir denesin, sonra karar versin bence...

Göçmenlerin daima aile apartmanında oturduğunu ve orada iç içe olduğunu, samimiyet sevdiğini duymuştum. Demek ki doğruymuş…

Belli ki bir terslik olmuş kadın devamını yazamadan paylaşmış. Amma meraklısınız gelip iğnelemeye
ağzımdan aldınız lafı, buradaki kadınlar çok meraklı bir olay olsada iğnelesek diye. bu ne yahu? birbirimize destek için buradayız olamıyorsanız susun

Bence eş aileisnden yana şanslı olanlar birebir aynı kültürden gelenler. Yoksa muhakkak anlayış, alışkanlık farkı yaşanıyor.
İs eşte bitiyor aslinda. O sınırı cizebilmek onemli. Ne esine ailesini ezdirecek en ailesine esini. Malesef bizim ataerkil toplumda erkekler aileci , erkek aileleri de baskin oldugu icin bitmiyor sorunlar...

Bence eş aileisnden yana şanslı olanlar birebir aynı kültürden gelenler. Yoksa muhakkak anlayış, alışkanlık farkı yaşanıyor.

Biz taban tabana zıtız kültürel manada ve memleket olarak. Aynı binadayım. Hiç sıkıntı yaşamadım. Kişiyle alakalı bişey sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…