- 18 Ocak 2021
- 33
- 19
- 38
- 30
- Konu Sahibi Asi ve Mavi
-
Bunu yapamıyorum ben net bir şekilde ifade ediyorum.Biraz politik olmayı öğrenmem gerekiyor.ailesi yüzünden evliliğinizi bitirmeyi düşünmeyin,zira eşiniz size baskı yapmıyorsa ailesi için..herkesin böyle sorunları olabiliyor..büyükler maalesef ki takıldı kaldı eski devirde...neredeyse aynılarını yaşadım tek fark benim validem çok karışan bir insandır..konuştukça büyüyor olaylar..ben onların dediklerini dinleyip dediklerini yapmamakla ve sadece film izler gibi izlemekle buldum çözümü..yaş ilerledikçe de söz sahibi oluyosunuz manüpüleye izin vermiyorsunuz zaten..en büyük hazineniz kendi ekonomik özgürlüğünüzün olması..eşiniz ailesinin tavırlarından kaynaklı size baskı uygulamıyorsa kendi yolunuza bakın..onun tarafından da bakın..ailesini atamaz sonuçta ..siz ne kadar ailesini kötülerseniz aranız o kadar açılır eşinizle..bazen insanları değiltiremiyorsanız olduğu gibi kabul edin diye bir söz vardır...zamanla tatlı dille eşinizi kendi düşüncelerinize yönlendirmeyi başaracaksınız ama dediğim gibi kendi ailesi için size tantana yapmıyorsa bu işler...karşı tarafa cevap vermemezlik etmeyin ama tabiri caizse saman altından su yürütmek deyimi ile sözlerinizi alttan alttan söyleyin...bu tarz ailelerin çocuklarının hayatlarını nasıl cehenneme çevirdiğini bilemezsiniz...
Geçen sene ciddi sıkıntı yaşadık zaten.Eşime de söyledim ben yokum diye.Evlendiğiniz ilk sene canım cicim zamanlarında eşin seni korumamış ailesine karşı. Sen kavga etmişsin, hala ailesini çekiyorsun. Ben olsam rest çekerim çocuk olmadan. Çocuk olduğunda bu adam ve aile ile hep bağın olacak. Uğraşabilecek misin? Eşinle konuş boşanmayı düşündüğünü bilsin.
Eşiniz evlenirken annem babam yok gibi kabul et demişti. Şimdi hatırlatın eşinize annesi babası yok gibi yaşayınMerhabalar herkese.
Çok doluyum nereden başlayayım inanın bilmiyorum.
Eşimle severek evlendik 2 yıl oldu.Ailesi süreçlere hiçbir şekilde dahil olmadı maddi ve manevi.
Kimseden bir şey beklemiyorum yetişkin insanlarız.Nikah yaptık.Bütün masrafları eşimle birlikte karşıladık.Ev eşyalarımızı taksitle aldık 1 yıl kadar borç ödedik.
Bunları anlatma nedenim eşimin bana benim annem babam yok gibi kabul et demesiydi.
Ben de kabul ettim ama evlendikten sonra karışmaya başladılar.
Sürekli görüntülü arıyorlardı.İstemedim dile getirdim.Ne yemek yaptın diye soruyor kp kişisi her aramada işte doğalgaz faturası ne kadar geldi gibi şeyler.
Ben cevabını güzelce verip eşimi de bu konuda ikaz ettim.
Uzak şehirlerde yaşıyoruz ama inanın gittiğimiz zamanlar bana zulüm.
Sürekli eleştiriliyorum.Benden gelinlik bekliyorlar.
Geçen sene aramızda hoş olmayan şeyler geçti.Bı sene ona rağmen gittim.
Hala ısıtıp ısıtıp önüme koyuyorlar.
Köy ortamı yiyip içemediğim şeyler oluyor o bile problem.
Sabahtan akşama kadar yanlarında oturayım istiyorlar.Kp sürekli ve bomboş konuşuyor.
Bütün aile sözünden çıkmaz diktatör gibi hep o konusur itiraz edemez kimse.
Geçimsiz tembel adamın biri akşama kadar evde oturuyor.
Bu kısımda beni ilgilendirmiyor normalde ama bana da hükmetmeye çalışıyor.
Eşimle gezdiğimiz yerler yediğimiz içtiğimiz şeylere,bileğimdeki takılara kadar laf ediyor.(Biz gezeniyoruz siz gezin,senin bir aylık maaşını ben yılda göremiyorum gibi)
Ben karakter olarak bunu kabul edecek biri asla değilim.Yine konuştu konuştu cevap vermedim kavga çıkarmak amacı biliyorum.
Yanında bulunmadım fazla.
Eşimi kenara çekip konustu saatlerce.Beni kötüleyerek.
Günlerdir düşünüyorum ben böyle bir aile ile yapamam.
Görüşmemek sorunu çözer mi emin değilim.
Çocuk yokken bu işi noktalamak mantıklı mı?
Eşimin tavrı ise bu durumlarda geçen sene beni asla korumadı.Bu sene ise beni kolladı ama ailesinden ne kadar etkilenir bilmiyorum.
Tam güvenemiyorum.
bu yolda tek başınıza olduğunuzu bilin..eşiniz net olarak siz buna karışmayın demek için yılların onu büyütmesini bekleyecek..istediğiniz hayatı oturtmak için bir kaç yıl uğraşmanız lazım sonra onlar da yorulur zaten...sabırlı biriyseniz tabi...Bunu yapamıyorum ben net bir şekilde ifade ediyorum.Biraz politik olmayı öğrenmem gerekiyor.
Eşiniz evlenirken annem babam yok gibi kabul et demişti. Şimdi hatırlatın eşinize annesi babası yok gibi yaşayın
Eşim kurnaz biri değil kesinlikle.Şu durumda onu savunmak yapacağım son şey olur.Sağ salim hayatta oldukları halde beni annem babam yok gibi kabul et demesi eşinin çok kurnaz biri olduğunu gösteriyor.
Bu tongaya düşmemek lazımdı ama düşmüşsünüz.
Şimdi sizi yabancı gibi gelin eden insanlara gelinlik yapmanız bekleniyor.
Eşim kurnaz biri değil kesinlikle.Şu durumda onu savunmak yapacağım son şey olur.
Yapmıyorlar diğer çocuklarına da yapmamışlar.
Hayata bakışları çok farklı keşke evlenmeden farkedebilseydim.
Ben sandım ki durumları yok(zaten yok) bilmiyorlar görgü bilgileri bu kadar.
Ama hayır herşeyi biliyorlar kendilerine gelince ben gelin oluyorum.
Benim bozulduğum nokta bu yoksan yoksun.
Bu kadar bencil insan görmedim hiç çevremde.
Hayat gayesi yok yaşam zevki yok.Akraba yok(olanlarla görüşmüyorlar kendi annesi dahil)
Nereye düştüm ben bilmiyorum.
Eşime bunlar normal geliyor yıllardır içinde olduğu için.
Lutfedip kendi memleketimde olan nikahıma geldikleri için eşim yeterli buluyor.(kalma yeri ve ulaşım bütün masraflar eşimden tabii)
Muhtemelen yok sayıp görüşmeyeceğim dediği zaman eşi bunu kabul etmeyecek sorun burada başlıyor gibi anladımValla kanka sittirsinler o zaman. Bence acikca esinle konus yani ben evlenirken yanimda olmayan insanlarla gorusmek istemiyorum, zaten bana da onlari yok say demistin simdi mi kiymete bindiler nedir ... Dimdirekt soyle, istemiyorum de kendi gitsin. Zaten adam bunlari yok say demi, yok sayicam ben de der gecersin. Bu kafadan sakat tiplerle gorusmek zorunda degilsne hepsini engelle gec.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?