- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Peki başka bir yere yani daha uzak bir yere taşınma imkânınız var mı?Onu ikna edemiyorum bir türlü. Çünkü sürekli ne zaman geleceksiniz diye arıyorlar. Kaynım arıyor ben köydeyim ne zaman geleceksiniz abi diyor. O da onlara bisey diyemiyor bana patlıyor.
Değil mi, kendileri gelmiyor, isleri varmış, bizim işimiz gücümüz yok biz boş gezenin boş kalfasıyız çünkü, her hafta gönül yapacağız.
Eşiniz neden düşünmüyor aile dinaminiğinizi sizin kadar? Nasıl çözüm bulamıyorsunuz inanın 4 yıldır tuhaf geldi.Kavga edin gerekirse.Esimle de konuşuyorum inanın. Her konuşmada sen ailene gidiyosun bıkbıkbık evliliği iktidar çatışmasına çeviriyor sürekli. Ailesi aileme gidip gitmedigimizi her defasında soruyor. Tek başına da gittiğinde dolup geliyor dediginiz gibi. Ayrıca tek tatilimi niye eşimden ayrı geçireyim diyorum bir yandan.
O bizi düşünmüyor ama benim icin kızımın babası ile vakit geçirmesi çok önemli. O gidip ailesinin gönlünü yaparken bizim aile dinamigimiz catirdasin mi diyorum.. ne yapsam dort yıldır bir arpa boyu yol alamadım. Cahil insanlarla uğraşmak çok zor.
Maalesef...Peki başka bir yere yani daha uzak bir yere taşınma imkânınız var mı?
Ozluyorlarmis . Demagojiden başka bisey değil.Eşiniz neden düşünmüyor aile dinaminiğinizi sizin kadar? Nasıl çözüm bulamıyorsunuz inanın 4 yıldır tuhaf geldi.Kavga edin gerekirse.
Köydekiler gelinle oğlan gelmiyor demesinler diye davet ediyorlar sizi sevdiklerinden değil bence.
2013 yılına ait mesajınızla herkese bir kez daha hatırlatalım.Merhaba arkadaşlar..
Biz sevgilimle aynı sınıfta iki öğrenciyiz :)
Sevgilim ailesinden uzakta okuyor, bense kendi şehrimde..
Sevgilim ailesine -özellikle annesine- çok bağlı.
Birlikteliğimizin ilk zamanlarında kadın günde 3 defa arardı.
Sevgilim aramadığında tepki veriyorlar, arayıp bağırıp çağırıyorlar.
Şimdi biraz değiştiler.
Ayrı yaşamaya alıştılar sanıyorum ki.
İlk zamanlar oğludur, arar tabii diyordum ama artık dayanamıyorum.
Hayır, arayıp çocuğu üzmeseler amenna, ama arayıp kendi dertlerinle amiyane tabirle çocuğun kafasını yiyorlar
O da ne yapsın garibim, dinliyor ve üzülüyor.
Hatta bugün başımıza bir olay geldi..
Annesi aradı, anneannesi rahatsızlanmış, çocuğu ağlayarak arıyor, olayı anlatıyor.
Hayır, zaten uzakta.
Küçük bir derdi onları görmediği için büyütüp, dert edebilecek bir kişiliğe sahip.
Çok duygusal, çok hassas...
Kadın çocuğum uzakta, dert edinmesin, üzülmesin demiyor.
Olayı ayrıntısıyla oğluyla paylaşıyor.
O anda ne diyebilirim, bir şey demedim tabiiki.
Geçmiş olsun vs..
Ama kapadığı zaman; ''keşke arayıp, seni üzmeselerdi'' dedim.
O da; ''olur mu öyle şey sevgilim, kavgalarını iletmelerini ben de istemiyorum ama bu sağlık sonuçta'' dedi.
Ailesini korudu yani.
Sinirlerim bozuldu.
Kadıncağıza ben de üzüldüm ama ben kendi ailemle karşılaştırıyorum.
Böyle bir şey olsa, ben uzakta okuyorum, üzülmeyeyim diye bildirmezler bana.
Bunlar niye böyle???
Size danışmak istediğim konu;
İlerde Allah nasip eder, evlenirsek eğer bu mevzu başıma dert olur mu...
Her başları sıkışınca yine oğullarını ararlar mı?
Benim ailem hiç böyle insanlar değil.
Çatışma yaşar mıyım?
Sizin başınızda var mı böyle bir olay?
Yaşadınız mı bu tarz sıkıntılar?
Ne yapmalıyım?
Tüm yorumlara açığım, biliyorum beni kınayanlar da olacaktır elbet ama lütfen benim ruh halimi görün ona göre yorumlayın arkadaşlar.
Tek isteğim bu sizden.
İlginiz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sevgiler herkese...
Benim derdim de daha değişik ama yine eşimin ailesiyle . Kendime dertleşecek samimi biri arıyorum isteyen olursa konuşurum. Ben de kayınvalidem ve kaynım la anlaşamıyorum. Eşim de hep onları tutuyor ve savunuyor ne olursa olsun hep beni ayak altı ediyor. Neyse ki yolları ayırdım ben artık senin anneni de kardeşini de istemiyorum dedim bu sefer de ben de senin aileni istemiyorum diyor , şuan da kardeşleriyle konuşmuyor kayınvalidem de hasta diğer oğlunun yanında kalıyor , kardeşleriyle küsmesinin nedeni olarak da beni suçluyor biz de çok kavga ederdik sık sık hem de kayınvalidem üst katta ben altında oturuyorum keşke başından beri ayrı olsaydık diyorum ama yapacak bir şey yok. En çok da elden kaynaklanıyor eşin seni tutarsa öncelik hanımım ve çocuğum derse ne onlar kubarır ne de hanım üzülür..Maalesef...
Ozluyorlarmis . Demagojiden başka bisey değil.
Siz gelin ozluyorsaniz diyorum ama köy isleri varmis, hee bizde iş yok sanki. Cook kavga ettim cookkk.
Kesinlikle katılıyorum ben sevgili hayatı yaşamadım ama nişanlılık sürecin 1, 5 yıl kadar falan sürdü. O süre boyunca eşim hep annesini çok tutardı evlenince belki değişir bana ve doğacak çocuklarımıza yönelir dedim ama asla düşündüğüm gibi olmadı eşim hep ailesini tutuyor onların yanında beni ayak altı ediyor ve eziyor hiç umduğum gibi olmadı2013 yılına ait mesajınızla herkese bir kez daha hatırlatalım.
Aileci eş değişmez. Değişir, düzelir diye evlenmeyin, değişmez.
Allah yardımcınız olsun.
Çünkü sevgiliniz/nişanlınız "evlenince değişeceğim" diye söz vermiyor.Kesinlikle katılıyorum ben sevgili hayatı yaşamadım ama nişanlılık sürecin 1, 5 yıl kadar falan sürdü. O süre boyunca eşim hep annesini çok tutardı evlenince belki değişir bana ve doğacak çocuklarımıza yönelir dedim ama asla düşündüğüm gibi olmadı eşim hep ailesini tutuyor onların yanında beni ayak altı ediyor ve eziyor hiç umduğum gibi olmadı
Canım o zaman her Pazar gidin ve evde hiç iş yapma ayda 2 defa yardımcı kadın çağır temizliğe para ver eşinde sorarsa evi temizlemeye vaktim yok dersin belki o zaman Pazar’ları gitmekten vazgeçerOnların dedikleri zaten her gün gelmiyorsunuz ki iki haftada bir, yani sanki zorundaymiscasina bir baskıya maruz kalıyoruz. Ama çok haklısınız eşim kesinlikle hayır diyemiyor çünkü o da pazar günü gitmek istiyor. Ona gore hürmet sabahtan akşama kadar gidilip tam gün orda olunca yapılıyor. Akşam gidince yetmiyor ya da ailesine tam zaman ayırdığını düşünmüyor.
Çok tavir da koydum üstelik.
Kv ile tartıştık bu konu yüzünden. Biz aileyiz geliceksiniz diyor zaten az gidiyormuşuz !!
Inanın esimle de çok tartistik bu yüzden.
Ona gore hep ailesi haklı..
Dediginiz gibi evimin işini gücünü bırakıp oraya gidersek biz on numara saygı gösteriyoruz.
Ben ne dersem deyim eşim karşı çıkmadıkça böyle devam edecek.
Iki kardeşler. Kardeşi bekar ve çoğu zaman bizden sonra gidiyor ve bekar olduğu için kimse bisey demiyor. İşin içine gelin "ben" girince olayın rengi değişiyor.
Bencil aile ile uğraşmak çok zor. Hasta oldum uğraşırken.
Ben zaten seninle nişanlandım nişanlanalı değiştim diyordu amaÇünkü sevgiliniz/nişanlınız "evlenince değişeceğim" diye söz vermiyor.
Siz olmayan bir şeye umut bağlayıp, kendinizi kandırarak evleniyorsunuz.
Evlendiğiniz erkek ise "sana değişeceğime söz vermedim. Benim bu huyumu bilerek evlendin" diye düşündüğü için değişmiyor. Ki haklı.
Kastettikleri başka şeylerdi muhtemelen.Ben zaten seninle nişanlandım nişanlanalı değiştim diyordu ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?