Eş Ailesi ve Bayramlar

goncammm48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2017
1.263
999
73
Kızlar bir şey danışmak istiyorum sizlere benim eşimin ailesi bayramlara aşırı önem verir tabi ki geleneğimiz ama her bayram mutlaka beklerler..benim gibi kendi ailesiyle aynı şehirde olup eşinin ailesi başka şehirde olan var mı 5 yıllık evliyim kendi ailemle de bayram yapmak istiyorum yeri geliyor kendi tanıdıklarımı gezmek istiyorum..mutlaka bir bayramda gidilmeli ona okeyim..5 senedir 2 bayram hep otarafa gittik.. bir sene sadece yıllık izin sıkıntımız vardı tatil yaptık bir bayramda ona da kayınvalideye çalışıcam dedi annesine olay çıkarıyor telde ağlamaya başlıyor çünkü..tatil yapılamaz yani bayramda ..eşim problem yapmıyor idare etmeye çalışıyor ama bana mı tuhaf geliyor illa aynı şehirdeyim diye kendi ailemi pas mı geçicem bayramda lütfen akıl verin

Bayramlarda tatil yapmayın. 1 bayram eşinizin ailesi ile diğer bayram kendi aileniz ile geçirin.

hak veriyor demişsin ama beş senede hiç olmamış. ne zaman hak verdi? dün mü?
artık iyice bastırdım rahatsızlığımı 10 gün önce bundan sonra öyle yaparız diyor ama kayınvalide ordan ayrılırken kurbanda gelirken şunu getirin bunu getirin diyor yani gideceğimiz kesin kanun gibi bellli ya..ama ağustosta gitmiyoruz bakalım neler olacak

Eşinizle konuşun bir bayram orda bir bayram burda olmalı aynı şehirdesiniz belki ama bayram ayrı

Eşinizle konuşun bir bayram orda bir bayram burda olmalı aynı şehirdesiniz belki ama bayram ayrı
bnde öyle düşünüyorum annemlerle evet görüşüyorum ama o da haftada bir saat uzaklıktayım..haftaiçi çalışıyorum zaten öyle her dk göremiyorum bayram geçirmeliyim onlarla

Bence de farkli sehirde olana gidilir, eger ki baska zaman gidilmiyorsa.

Ama ailenile bayramin ilk guni bayramlasip gidebilirsiniz de, cok mu uzak iki sehir birbirinden?

Bence de farkli sehirde olana gidilir, eger ki baska zaman gidilmiyorsa.

Ama ailenile bayramin ilk guni bayramlasip gidebilirsiniz de, cok mu uzak iki sehir birbirinden?
5 saat mesafe var arada gidiyoruz kayınvalideye de mesela şubatta gititk mayısta cuma gecesinden pazara kadar ziyaret yapılıyor yani bütün sene hiç gitmemek yok

5 senede nasıl ikna edemediniz ben anlamadım. yok ben bu bayram gitmiyorum diyemediniz mi? her bayram bi aileye gitmek zorunda da değilsiniz, oturup kendi evinizde dinlenmek de isteyebilirsiniz.

5 senede nasıl ikna edemediniz ben anlamadım. yok ben bu bayram gitmiyorum diyemediniz mi? her bayram bi aileye gitmek zorunda da değilsiniz, oturup kendi evinizde dinlenmek de isteyebilirsiniz.
onu yaptık fakat yalan söyleyerek eşim çalışıcam vs diyor memur olmadığı için de inanıyorlar kayınvalide başka türlü kriz yaratıyor bildiğin gibi değil

Derdinize bakılırsa siz de bayramlara önem veriyorsunuz. Neden eşinizin ailesini garipsiyorsunuz ki?
Ailem 33 yıllık evli.
İlk 15 yılında annemin ailesi ile farklı şehirlerdi.
Her bayram anneannemlere giderdik.
Kimse de bunu problem etmezdi.
Zaten Onları görebileceğimiz vakit yılda 2 kere.
Babaannemleri ise haftada 1.
Ben adaletsizlik olduğunu dusunmuyorum.
Dedem ile babaannem de hiç trip atmamış bayramda bizi görmüyorsunuz diye.
Yılda iki kereyi çok görmemişler gelinlerine ailesini görmek için.
Bence bayramdı seyrandı diye degil, aile ziyareti gözüyle bakın bu meseleye.
Diğer vakitlerde ziyaret edin akrabalarınızı.
Eşimin ailesini bayramdan bayrama gördüğümüz için onlarla geçiriyoruz bayramı dersiniz.

5 saat mesafe var arada gidiyoruz kayınvalideye de mesela şubatta gititk mayısta cuma gecesinden pazara kadar ziyaret yapılıyor yani bütün sene hiç gitmemek yok

Cok uzak degilmis. Yerinizde olsam bu kurban gibi uzun tatillerde ozellikle, iki aileye de 2ser gun giderim. Kisa tatillerde birini secmek ve bu tarafin uzaktaki taraf olmasi bana mantikli geliyor sahsen.

Ama 5 saatlik yol yani, gidip donulebilir gayet, kenddi ailenize de evde oturup dinlenmeye de vakit ayirin bu sefer.

eşiminde ailesi yaşadığımız şehirde pek görüşmüyoruz iş güç hayat telaşesi davasına bayramın ilk günü kp ziyaret edilir, birimizden birine kahvaltıya gidilir orada herkes görüşür bayramlaşır, sonra benim memlekete geçeriz bayramın kalanı orada devam eder zaten yaza denk geliyor , hep beraber yazlıkta toplanıyoruz bayramlaşma tek seferde hallolup sonra herkes free takılıyor ...
eşim hep benim ailemde kalıyor, ilk gün akşamı en geç ikinci gün sabahı ordayız gidilmezse olmaz zaten her daim görüşmüyoruz ve eşiminde ailesinin gönlünü yapıp öyle gidiyoruz (eşimin kardeşleri kv kp dolaşıyor bayramdai kp yaşlı tek yaşıyor ondada bayramlaşma faslı bitince kafa dinlemek ister herkes evine yada işine geri döner)
ama sizin gezecek ayrı kapınız varsa ve kv deler de yakın yerde oturuyor ise 2-3 saatlık mesafede bayramın yarısını yasadıgınız sehırde kalanını orada gecırın haftaya yayılan bır tatıl varsa ilk gun kendi sülalenizi gezin, ikinci gün kv tarafını sonra basın tatile gidin , birşey dersede iznimiz yok deyin geçin ona hesap verme zorunluluğunuz yok bu kadar basit.

bence arife gününden kayınvalidenize gidin 1. gün akşamı yola çıkın 2. günü ailenize ayırın. hiç gitmemek de ayıpmış gibi geliyor bana sonuçta anne-baba beklerler ziyaretinizi

aynı şehirde olmanız aileniz ile bayram geçirmeyeceğiniz anlamına gelmiyor eşiniz ve ailesi size ve sizin ailenize saygı duymuyor ki bu çoooooook çirkin.

aynı şehirde olmanız aileniz ile bayram geçirmeyeceğiniz anlamına gelmiyor eşiniz ve ailesi size ve sizin ailenize saygı duymuyor ki bu çoooooook çirkin.
evet duymuyorlar biz oradayken kayınpeder ev telefonundan babamı arar kayınvalide annemle konuşayım demez hiç tuhaf değil mi bu durum bana mı öyle geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…