- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
- Konu Sahibi Altagracia_
-
ikna olmuyorsun ayrıntılı anlatayım umarım işe yarar:)Esi ilk gun davet etmemis sanirim
Farklı şehirlerdeyiz, Kp daha İki ay önce bendeydi 20 gün kadar kaldı. Külodunu bile ben yıkadım. Diceklerim bu kadar.Şunu merak ettim. Evine 2 defa gitmişsiniz, bir de 3 5 defa aramışsınız ya . Onlar size geliyor muydu peki? Kv kp?
Ben ilk mesaji okumustum orada oyle bisey yazmiyordu ondan dedimEtmiş ⬆
Ya ikna olmamak degil ben meramimi anlatamadim galiba neyse tamam sizsinizikna olmuyorsun ayrıntılı anlatayım umarım işe yarar:)
Deprem akşam 9 da oldu zaten biz 9.30 da ulaştık eşim en az 10 kez konuştu, birkaç kere yer değiştirdiler, güvenli bir yere yerleştiler ben de o arada ‘geçmiş olsun baba, yarın arıyacağım’ Dedim.
Zaten sabah tekrar eşim aradı ve bize gelin dedi. Yarım saat sonra da ben aradım. Dertleri eşimin gelin demesi falan değil. Eşimden baya razılar benden haz etmiyorlar. Ağzımla kuş tutsam kuş katili derler
Kayinpederiniz yaşli mi ? Külodunu makineye atamayacak durumda mi?Farklı şehirlerdeyiz, Kp daha İki ay önce bendeydi 20 gün kadar kaldı. Külodunu bile ben yıkadım. Diceklerim bu kadar.
Teşekkür ederim cevap içinIlk gün neden aramadınız?
Ne bileyim, insanlar büyük bir afet atlatmış, 10 saniyelik bir gecmis olsun icin ertesi gunu beklemek neden?
Bölgede öğretmen arkadaşım vardı, hani böyle can ciğer kuzu sarması değiliz, en son yuzyuze 3 yıl önce falan görüştük.
Ilk akşam aradım, nasıl oldugunu sordum.
Muhtemelen buna kuruldular.
Anne-baba sonuçta, nasıl bir küslük bu kadar uzatılır diye.
Verdikleri tepki çirkin olmuş, siz de güzel idare etmişsiniz.
Eğer nerede eksik yaptım derseniz, ben bunu gördüm :)
Maalesef konuşmayı kendini övmeyi ve kurban psikolojisine girmeyi çok sever bu yüzden her önüne gelene beni kötülüyor
Kesinlikle bu cümleyi eşime çok söyledim ‘annene huzur batıyor’
Yok valla sensinYa ikna olmamak degil ben meramimi anlatamadim galiba neyse tamam sizsiniz
Bende biliyorum benim ahahahhahaYok valla sensin
Esi ilk gun davet etmemis sanirim
Üzülmeyin ablacıgım.biraz da ogullarınıza bağlı bu işler.benim eşim ve kardeşleri de haftada 1-2 kere annelerine mutlaka giderler.hatt bizim gitmemiz kayınvalidemin evi toparlaması yorulması demek.bu yüzden onun da işine geliyor gitmememiz .torunları da götürürler.biz gelinler de 2 3 haftsya bir gideriz.eşim giderken niye gidiyorsun demem çocugu niye götürüyorsun demem.gidip çay içip gülüp oynayıp gelirler.aramızda bir sorun küslük yok. Böyle bir düzen kuruldu.eşim her hafta 1 2 gün beni de götürse sorun çıkar.gidince surat asar otururdum belki.ama böyle isterse her gün gitsin .niye gidiyorsun demem.kayınvalidemin de istediği bu çocuklarını torunlarını görsün yeter.bizi görüp ne yapacak.gelinlerden beklentilerinizi az tutun yeter.Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi.Samdanim biliyordum elinden geleni yaptığını dediğim gibi çocuklarımızın bize zaman ayırması yeterli varsın cagirmasin çoluk çocuğunu toplasın gelsin yavrumu göreyim yeter. İki tarafın da birbirine hayatı zehir etmeleri çok anlamsız.
Altagracia_ kardeşim hakkını helal et kendi üzüntümü dahil ettim konuna. Sen üzerine düşeni fazlasıyla yapmışsın. Kayinvaliden bugünlerdeki durumundan çok sana karşı geçmişte biriktirdiği kötü duyguların hıncını çıkarma peşinde. Telefona çıkmaması onun ayıbı. Üzülüp zamanını heba etme. Birkaç haftaya bir şey olmamış gibi çıkar gelirler bu tipler böyle olur genelde. Eş ailene de geçmiş olsun yaşadıkları travmayı inşallah çabuk atlatirlar.
Teşekkür ederim cevap için
Çok koşuşturmalıydı eşim sürekli telefonda komut veriyordu. Sürekli yer değiştiriyorlar, eşim de bunu yönetiyordu. Hoparlör açıkken yarın arayacağmı söyledim, tamam dedi. Açıkça söylemem gerekirse öyle sevdiğim insanlar da değil hele kv dem bu hayatta nefret duygusu beslediğim tek insan
Hepimiz insan ilişkilerinde bir şeylere kırılıyoruz ben kusursuzum demiyorum fakat bana bu kadar kolay laf söylemelerinden nefret ediyorum
Bugün eşimle de konuştuk bi yerde ikimiz de yanlış yaptık, kendime saygı duyduramadım ki bence bunda eşimin payı var
Misafir gibi kalmasınlar istiyorsanız onlara ait odaları olsun mutlaka.iki kişilik rahat bir yatak koyun odalarına.ben annemlerde kalmak istemezdim.gidince kayınvalidemlere geri dönerdik.çünkü orada rahat yatağım kendime ait odam vardı.annemlerde salonda çekyat üstünde yerde yatıyorduk.tabiki onun yeri ayrı öyle de kaldıgım oluyordu.amaeve girince valizini tak diye koyduğun , insanlar televizyon izlerken iyi geceler dileyip çekilebildiğin bir odan olması çok büyük rahatlıktı bana.ben de ileride çocuklarımı böyle agırlayacağım inşallah.size de en büyük tavsiyem bu olsun bir gelin olarak.Oğlum eşini incitirse beni incitir tabi ki öncelik ailesi olmalı benim mesaj yazmama sebep oğlum bana geldiğinde misafir gibi bir iki gün mü kalmalı fikriydi.
Herkesin kismeti farkli.Kimileri kayinvalideleriyle anne kiz gibi oluyor,kimileri kendi annesiyle bile gecinemiyor.Herkes cesit cesit.Mesela benim alindigim birsey baskasi icin cok basit birsey olabilir.Herkes farkli anne babayla yogurulmus oluyor.Yani dunyanin en mukemmel insani da olsak sorunlar cikacak.onemli olan altindan kalkilmasi.Senede 1 yillik izinde neden kayinvalidede kaliyoruz diye kavga eden cok cift gordum.ben balayi bile yapabilmis degilim esimin islerinden dolayi yanlis anlasilmasin tatilimiz yoktu bizim oyle yillik.Misafir gibi kalmasınlar istiyorsanız onlara ait odaları olsun mutlaka.iki kişilik rahat bir yatak koyun odalarına.ben annemlerde kalmak istemezdim.gidince kayınvalidemlere geri dönerdik.çünkü orada rahat yatağım kendime ait odam vardı.annemlerde salonda çekyat üstünde yerde yatıyorduk.tabiki onun yeri ayrı öyle de kaldıgım oluyordu.amaeve girince valizini tak diye koyduğun , insanlar televizyon izlerken iyi geceler dileyip çekilebildiğin bir odan olması çok büyük rahatlıktı bana.ben de ileride çocuklarımı böyle agırlayacağım inşallah.size de en büyük tavsiyem bu olsun bir gelin olarak.
Trip atacak durumdalarsa iyiler demekkiYok, içim içimi yiyor sinir basıyor, bi fikir verin
Kv lohusalıkta canıma okuduğu için onunla hiç tartışmadan görüşmeme kararı aldım. 2 yıldan fazla geçti 3-5 telefon konuşması, 2 defa evine gittim bu.
Deprem oldu ya hemen eşimle telefonlara sarıldık. O bi yandan arıyor, ben bir yandan. Sonunda eşim ulaşabildi. Çok telaşlılardı,sürekli yer değiştiriyorlardı. Bir ara babasıyla hoparlördeyken “geçmiş olsun baba, yarın arayacağım” dedim.
Ertesi sabah ilk kp’i daha sonra kv’i arayıp ayrı ayrı bize davet edeyim ki alınmasınlar diye düşündüm.
-geçmiş olsun baba nasılsınız?
+nasılsınızı mı var, kötüyüz
-evde bir şey var mı? ( konu açmaya çalışıyorum herşeyden haberim var aslında hep eşimin yanındaydım)
+çatlak var da sen anneni niye aramıyorsun, böyle günde olmaz, bugün o gün değil! (sert bir sesle)
-senle kapattıktan sonra onu arıcaktım zaten, buyrun bize gelin baba
+başka yere gidicez
-annem yanındaysa onla da konuşayım ( normalde kvyi arıcaktım, sinirim bozuldu)
+ al, gelin seni istiyor
Veee kv telefonu almadı :)
Kp kimsenin tavuğuna kış demeyen adamdır, normalde inanılmaz pasiftir, bu onun ve benim için büyük bir tartışmaydı.
Neyse, daha sonra herzaman ki gibi insanlık bende kalsın yapmadın demesinler diye kv’ye iki defa arayıp ulaşıp evime davet ettim. Bakarız dedi.
Şimdi benim burda nasıl bir hatam var? günler geçmemiş ki üstünden ertesi sabah aramışım işte ya
Artık kesinlikle aramayı düşünmüyorum. Sizce?
Öyle tabi .kısmet bu işler.ben saat hesaplayan gelin gördüm.ögretmenim.arkadaşlar anlatırdı tatillerde günü bırak gün dolduğunda saat dakika bile gecirmiyorum diyordu.Herkesin kismeti farkli.Kimileri kayinvalideleriyle anne kiz gibi oluyor,kimileri kendi annesiyle bile gecinemiyor.Herkes cesit cesit.Mesela benim alindigim birsey baskasi icin cok basit birsey olabilir.Herkes farkli anne babayla yogurulmus oluyor.Yani dunyanin en mukemmel insani da olsak sorunlar cikacak.onemli olan altindan kalkilmasi.Senede 1 yillik izinde neden kayinvalidede kaliyoruz diye kavga eden cok cift gordum.ben balayi bile yapabilmis degilim esimin islerinden dolayi yanlis anlasilmasin tatilimiz yoktu bizim oyle yillik.
Herkes anlassin,insanlar elele tutussun.birlik olsun,hayat bayram olsun demi :) ama olmuyor olmuyor :) esma sultan gibi kaynanayla yapamadim mizacıma ters cikti onumuzdeki yarismaciya basarilar dilerim :) kayinvalidede 1 hafta kalip mutlu olan gelin pek gormedim.goren varsa yazsin .sevinelim.Öyle tabi .kısmet bu işler.ben saat hesaplayan gelin gördüm.ögretmenim.arkadaşlar anlatırdı tatillerde günü bırak gün dolduğunda saat dakika bile gecirmiyorum diyordu.
Ama söyle diyeyim.bu arkadaşların kayınvalidelerine gittiklerinde zaten bir hafta yada 3 5 günlügüne gidiyorlar.kayınvalidelerden gitmişken geline ev işini yıllık temizliğini yaptıran mı, misafir kabul edip misafirini agırlatan, yemek yaptırıp buzluğa koyduran, konservelerini recellerini yaptırtmak için bekleyen, kapı kapı ev gezmesine götüren...simdi 3-5 günlügüne gittiğin bir yerde kim bunlari yapmak ister ki?bütün yıl calişmış insan 3 5 günlügüne cocugu kocası babannesini görsün diye gelmis eşinin hatırına.yapılır mı bu?bunları yapmamak insanları serbest bırakmak belki dedigim gibi imkan varsa tabi evde bir oda vermek kalma sürelerini arttırır hiç olmazsa.aidiyet hissettirir .kötüye sinsi geline brsey yapılamaz o ayrı.kayınvalide için de geçerli bu dediğim.ama en azından denemeye değer.
Ben annemle tabiki daha iyi anlasırdım.anlasıp anlaşmamak değil problem. ama yatmaya kayınvalideme gider sabah kahvaltıya yine annemlere giderdim.simdi aynı sehirdeyim .sıkıntı yok
Yani umarım seni kırmam fakat konuda tam olarak kendini önemsediğin yer neresi bulamadım.
Dönüşte yine geleceklermiş yine aynı şeyleri yaşayacaksın büyük ihtimal, iki laf söyledin diye soğudu mu gerçekten için?
E dönüşte yine geleceklermiş, annen bu laflardan sonra sana kıyamayacak mı gerçekten?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?