Eş ailesi :/

Esi ilk gun davet etmemis sanirim
ikna olmuyorsun ayrıntılı anlatayım umarım işe yarar:)
Deprem akşam 9 da oldu zaten biz 9.30 da ulaştık eşim en az 10 kez konuştu, birkaç kere yer değiştirdiler, güvenli bir yere yerleştiler ben de o arada ‘geçmiş olsun baba, yarın arıyacağım’ Dedim.
Zaten sabah tekrar eşim aradı ve bize gelin dedi. Yarım saat sonra da ben aradım. Dertleri eşimin gelin demesi falan değil. Eşimden baya razılar benden haz etmiyorlar. Ağzımla kuş tutsam kuş katili derler

Ilk gün neden aramadınız?
Ne bileyim, insanlar büyük bir afet atlatmış, 10 saniyelik bir gecmis olsun icin ertesi gunu beklemek neden?
Bölgede öğretmen arkadaşım vardı, hani böyle can ciğer kuzu sarması değiliz, en son yuzyuze 3 yıl önce falan görüştük.
Ilk akşam aradım, nasıl oldugunu sordum.
Muhtemelen buna kuruldular.
Anne-baba sonuçta, nasıl bir küslük bu kadar uzatılır diye.
Verdikleri tepki çirkin olmuş, siz de güzel idare etmişsiniz.
Eğer nerede eksik yaptım derseniz, ben bunu gördüm :)

Ya ikna olmamak degil ben meramimi anlatamadim galiba neyse tamam sizsiniz

Teşekkür ederim cevap için
Çok koşuşturmalıydı eşim sürekli telefonda komut veriyordu. Sürekli yer değiştiriyorlar, eşim de bunu yönetiyordu. Hoparlör açıkken yarın arayacağmı söyledim, tamam dedi. Açıkça söylemem gerekirse öyle sevdiğim insanlar da değil hele kv dem bu hayatta nefret duygusu beslediğim tek insan

Hepimiz insan ilişkilerinde bir şeylere kırılıyoruz ben kusursuzum demiyorum fakat bana bu kadar kolay laf söylemelerinden nefret ediyorum
Bugün eşimle de konuştuk bi yerde ikimiz de yanlış yaptık, kendime saygı duyduramadım ki bence bunda eşimin payı var

Maalesef konuşmayı kendini övmeyi ve kurban psikolojisine girmeyi çok sever bu yüzden her önüne gelene beni kötülüyor
Kesinlikle bu cümleyi eşime çok söyledim ‘annene huzur batıyor’

bence canını sıkma canım cidden değmez. bu kadın değişmeyecek eşin seni darlamiyosa yok say.

herkes kendi serdiği kilime oturacak diye bi laf var ya. öyle olacak zamani gelince.

ben artık takmıyorum. bugün en son telefonda laf sokuyodu eşim gelmeden iki üç gün önce haber verin dedi. kaynanam da bu sefer bi hafta önceden haber veririz dedi. sonra beni telefona istedi aynı muhabbeti bana da yaptı iyi olur anca toparlariz kendimizi dedim. mevzu da gelirken müsait misiniz demeden biz çıktık geliyoruz diye haber vermeleri. en son beni terminalde otobüse binerken arayip haber verdiler. baya sorun oluyo her gelişleri:)
gelmesin sizinkiler de boşver daha iyi :)

Üzülmeyin ablacıgım.biraz da ogullarınıza bağlı bu işler.benim eşim ve kardeşleri de haftada 1-2 kere annelerine mutlaka giderler.hatt bizim gitmemiz kayınvalidemin evi toparlaması yorulması demek.bu yüzden onun da işine geliyor gitmememiz .torunları da götürürler.biz gelinler de 2 3 haftsya bir gideriz.eşim giderken niye gidiyorsun demem çocugu niye götürüyorsun demem.gidip çay içip gülüp oynayıp gelirler.aramızda bir sorun küslük yok. Böyle bir düzen kuruldu.eşim her hafta 1 2 gün beni de götürse sorun çıkar.gidince surat asar otururdum belki.ama böyle isterse her gün gitsin .niye gidiyorsun demem.kayınvalidemin de istediği bu çocuklarını torunlarını görsün yeter.bizi görüp ne yapacak.gelinlerden beklentilerinizi az tutun yeter.Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi.

Ben sizi sabırlı buldum.
Cirkeflesmediniz, terslemediniz, hatta kayınvalideyi aradiniz.
Bence başlangıçtaki eksiği telafi ettiniz.
(Kimine göre eksik de değildir bu, sadece onların gözünde böyle olduğu için yazıyorum)

Ben de sizin gibi yapardım. Alttan alırdım.
Aksi durumu kendime yakistirmam. Evet zor, biraz sabırlı olmak gerekiyor, biraz aptal yerine konmak falan koyuyor, adalet duygunuz inciniyor ama uzun vadede hep kazanıyorsunuz. O yüzden boşverin.

Esinizin onların yanında size davranışı kusurluysa hoş olmamış, ama onlarla aranızda hakemlik yapmaması yada köprü olmaması yada sizi savunmaması ise mesele iyi ki yapmamış.
Herkes kendi kişisel ilişkisini kendi yönetmeli bana göre.
Anlaşacaksınız diye bir şart yok

Oğlum eşini incitirse beni incitir tabi ki öncelik ailesi olmalı benim mesaj yazmama sebep oğlum bana geldiğinde misafir gibi bir iki gün mü kalmalı fikriydi.
Misafir gibi kalmasınlar istiyorsanız onlara ait odaları olsun mutlaka.iki kişilik rahat bir yatak koyun odalarına.ben annemlerde kalmak istemezdim.gidince kayınvalidemlere geri dönerdik.çünkü orada rahat yatağım kendime ait odam vardı.annemlerde salonda çekyat üstünde yerde yatıyorduk.tabiki onun yeri ayrı öyle de kaldıgım oluyordu.amaeve girince valizini tak diye koyduğun , insanlar televizyon izlerken iyi geceler dileyip çekilebildiğin bir odan olması çok büyük rahatlıktı bana.ben de ileride çocuklarımı böyle agırlayacağım inşallah.size de en büyük tavsiyem bu olsun bir gelin olarak.

Herkesin kismeti farkli.Kimileri kayinvalideleriyle anne kiz gibi oluyor,kimileri kendi annesiyle bile gecinemiyor.Herkes cesit cesit.Mesela benim alindigim birsey baskasi icin cok basit birsey olabilir.Herkes farkli anne babayla yogurulmus oluyor.Yani dunyanin en mukemmel insani da olsak sorunlar cikacak.onemli olan altindan kalkilmasi.Senede 1 yillik izinde neden kayinvalidede kaliyoruz diye kavga eden cok cift gordum.ben balayi bile yapabilmis degilim esimin islerinden dolayi yanlis anlasilmasin tatilimiz yoktu bizim oyle yillik.

Trip atacak durumdalarsa iyiler demekki
Su halde bile geline laf sokmaksa tek derdi,baksın basının caresine.
İhtiyacı olan birine yardım ederim onlar yerine.

Öyle tabi .kısmet bu işler.ben saat hesaplayan gelin gördüm.ögretmenim.arkadaşlar anlatırdı tatillerde günü bırak gün dolduğunda saat dakika bile gecirmiyorum diyordu.
Ama söyle diyeyim.bu arkadaşların kayınvalidelerine gittiklerinde zaten bir hafta yada 3 5 günlügüne gidiyorlar.kayınvalidelerden gitmişken geline ev işini yıllık temizliğini yaptıran mı, misafir kabul edip misafirini agırlatan, yemek yaptırıp buzluğa koyduran, konservelerini recellerini yaptırtmak için bekleyen, kapı kapı ev gezmesine götüren...simdi 3-5 günlügüne gittiğin bir yerde kim bunlari yapmak ister ki?bütün yıl calişmış insan 3 5 günlügüne cocugu kocası babannesini görsün diye gelmis eşinin hatırına.yapılır mı bu?bunları yapmamak insanları serbest bırakmak belki dedigim gibi imkan varsa tabi evde bir oda vermek kalma sürelerini arttırır hiç olmazsa.aidiyet hissettirir .kötüye sinsi geline brsey yapılamaz o ayrı.kayınvalide için de geçerli bu dediğim.ama en azından denemeye değer.

Ben annemle tabiki daha iyi anlasırdım.anlasıp anlaşmamak değil problem. ama yatmaya kayınvalideme gider sabah kahvaltıya yine annemlere giderdim.simdi aynı sehirdeyim .sıkıntı yok

Son düzenleme:
Herkes anlassin,insanlar elele tutussun.birlik olsun,hayat bayram olsun demi :) ama olmuyor olmuyor :) esma sultan gibi kaynanayla yapamadim mizacıma ters cikti onumuzdeki yarismaciya basarilar dilerim :) kayinvalidede 1 hafta kalip mutlu olan gelin pek gormedim.goren varsa yazsin .sevinelim.

Zaten kökten çözüm bulamıyorum, yok olmuyor yani. İçim soğumaz, 33 yıllık kırgınlığı hiçbir kelam soğutmaz zaten. Ondan geçtim. Kardeşimin kalma mevzusu vardı malum. Kardeşimi çok severim, ben büyüttüm hiç kırmak istemiyorum. Sürekli kalamayacağını net şekilde ifade ettim zaten. Ama haftanın mutlaka iki günü, bazen üç günü bende kalıyor. Kışın ortasında git kendine ev bul diyemiyorum. Hadi bunu idare ederim sıkıntı yok da mesela annemin "hakkınızı helal edin kardeşin de sizde kalıyor hep" dedikten sonra "ama ablasısın ne olacak yani" demesi aşırı sinirimi bozuyor. Yorum yapmasın sussun istiyorum.

Eskiye kıyasla bu benim için o kadar büyük bir gelişme ki. Uzak durmak, söylediklerinden etkilenip vicdan yapmamak, kendini sorgulamamak. Bunlar benim için çok büyük gelişmeler. Manipulasyon üstadı annemden artık etkilenmiyor oluşum büyük bir adım.

Mesela o gün geldiklerinde hasta ve yorgun olduğum için suratım düşüktü. Abim "pek misafirperver idrak bugün" diye laf soktu. Eskiden olsa "Allah kahretmesin beni ne var gripsem sanki iyi ağırlayamadım kırdım" diye kendimi yerdim. Şimdi "hastayım yeterince belli olmuyor mu" deyip üstünde düşünmüyorum.

He senin söylediğin şekilde kökten çözüm mümkün değil. Benim ailem tuhaf çünkü. Zaten normal olsalar biz tatildeyiz kız bizim dağınıklığımızı topluyor hizmet ediyor. Rahatsız etmeyelim o da dinlensin derler. İşin komiği benim evime çok yakın kardeşleri, annesi, akrabaları var ama bende kalacaklar rahat ediyorlar çünkü. Ama böyle bir durum olmasa ne bileyim bir eğlence, bir toplanma, gezme olsa akıllarına bile gelmem.

Gerçekten geçmiyor öfkem, geçmiyor. Mesela benim de bu yazdığımı okuyan ne kötü evlat bir gün ailesini ağırlamaktan imtina ediyor der ama o iş öyle değil işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…