- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi Altagracia_
-
Çok zarif bir gelinsin greengirl teşekkür ederim.İnşallah dediğin gibi tatlı hoş gelinlerim olur. Ön yargılı olmasinlar yeter bana çünkü bütün kv. ler aynı olmadığı gibi gelinler de aynı değil.
Olabilir fakat ertesi gün ‘deprem yaşadıkları evde’ kahvaltı yaparlarken aradım. O evde kahvaltı yapacak kadar her şey normalken mazur göremiyorum maalesefSiz ustunuze duseni yapmissiniz ona bisey diyen yok ama bana sunu dedi bunu dedi boyle konustu demeniz garip o anda korku ve panik var mazur gormeniz lazim
valla su yazdiklariniza cok sevindim konularınızı okuyup size uzuluyordum yalan yok ama sonunda en onemli olanin kendiniz olduğunu anlamışsınız
bakin bir tek esiniz yardim etmis
babasi geldi diye evden giden kocasini anlatti arkadasim valla esiniz vicdanli merhametli adam
Keske ayni gun aradiginizda davet etseydiniz neyse yapicak bisey yokOlabilir fakat ertesi gün ‘deprem yaşadıkları evde’ kahvaltı yaparlarken aradım. O evde kahvaltı yapacak kadar her şey normalken mazur göremiyorum maalesef
Afedersiniz fikrinize saygi duyuyorum.Stresten,panikten telefonu almamak.Bilemiyorum ki.Tabii buyuk konusmamak da lazim.Herkes te bir degil.Ya siz atmamissiniz ne guzel ama herkes sizin gibi de degil deprem oldu diye trip yapsinlar diyen yok ne alakasi var ters konusmussa da panikten ve strestendir diye dusunuyorum kp icin o an telaslidir diye siz dengeyi saglayabiliyomussunuz ne mutlu size
Ben babasi icin konustum benimde eski kv bana sinirliyken konusmak istemedi eltim geldi bi ton laf saydi umursamadim sonra kendi cagirdi konustu cokta ustlerine dusmemek dusunmemek lazim insan kafayi kirar boyleAfedersiniz fikrinize saygi duyuyorum.Stresten,panikten telefonu almamak.Bilemiyorum ki.Tabii buyuk konusmamak da lazim.Herkes te bir degil.
Ağlasın, umursamayın. Ben bana yanlış yapana kimsenin hatırı için katlanamıyorum şahsen.Sonra sağda solda eşime, eşimin kardeşine ölümden döndük beni aramadı diye ağlıyor
Benzerini çokça yaşadım
Kp in sözleri hiç öyle panik cümleleri değil, gayet bilinçli doldurulmuş birinin cümleleri. Panik olan insan öyle tepki vermez.Ya siz atmamissiniz ne guzel ama herkes sizin gibi de degil deprem oldu diye trip yapsinlar diyen yok ne alakasi var ters konusmussa da panikten ve strestendir diye dusunuyorum kp icin o an telaslidir diye siz dengeyi saglayabiliyomussunuz ne mutlu size
Yani umarım seni kırmam fakat konuda tam olarak kendini önemsediğin yer neresi bulamadım.Eskiden olsa, eski ben olsam boşverin idare edin cahil insanlar derdim ama şimdi öyle düşünmüyorum. Şimdi artık üç günlük dünyanın saçma sapan insan tripleri ile heba edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Geçen pazar ailem cümbür cemaat bana geldi. Tatile gidecekler ve havaalanı bana daha yakın olduğu için bende kalıp ertesi gün gittiler. Tam bir aydır oğlumun, benim, eşimin hastalığından mustarip, her Allahın günü hasta halimle kusmuk temizliyorum. Onların geldiği gün de halı ve nevresimlerden kusmuk temizlemiş, önceki gece neredeyse hiç uyumamış ve inanılmaz hastaydm. Annem bir geldi "çok yorgunum mahvoldum, çocuklar beni yordu hazırlık yordu" diyerek koltuğa çöktü. 9 kişiye sofra hazırla, çay hazırla hizmet et. Zerre yardım etmedi kimse, eşim haricinde. Ev savaş alanına döndü ve gerçekten çok hastaydım. O arada abim, kardeşim yeğenlerim sürekli bir şey istiyorlar. "tırnak makası var mı?" "duş alıcaz havlu var mı?" "hava soğuk yorganın üstüne battaniye de var mı?" "hala pijama var mı?"
Canım çıktı. Onlar gittiğinde ev savaş alanı gibiydi. Kahvaltı sofrasına bile el sürmeden çıktılar ki öğlen çıktılar evden. Öğlen birden akşam 7ye kadar iş yaptım. Hastayım, oğlum hasta.
Neyse asıl mevzuya gelelim. Altını çiziyorum tatile gittiler. Hani zorunlu bir durum yok. Gittikleri gün abimle konuştum sağ salim gitmişler sıkıntı yok. İki saat sonra annem aradı. Trip yapıyor. "insan bir arar ne yaptınız diye?" dedi. Ben de "sen evi o haliyle bıraktık hasta çocuk ve kendi de hasta olan kızım ne yaptı diye merak edip sordun mu?" dedim. Tatile gitmişsin bu durumda bile dramatikleştirmeye mazlum olmaya çabalıyorsun yeter artık dedim. Normal zamanda asla kullanmayacağım cümleler bunlar. Ama artık söylüyorum.
Salı günü dönüyorlar yine bana gelecekler. Yiyip içip sıçıp gidecekler. Çünkü zahmet olur direkt eve gitseler. Durup dinlenmeleri lazım. Evet kötüyüm artık. Evet kendi ailemden evimi sakınıyorum, evet umurumda değil ne yaptıkları. Tripleri, yorgunlukları hiçbiri umurumda değil. Beni düşünmeyeni düşünmüyor ve hatta sevmiyorum artık.
Kusura bakma tüm sinirimi konuna döktüm. Bağlayayım sonunu. Yapma arkadaşım, alttan alma idare etme. Deli olan gitsin akıl hastanesinde yatsın. İnsan ilişkilerinde başarılı olmayan, insanlardan uzak yaşasın. Yalnız olsun. Bu dünyaya insanların gereksiz tiribini, bencilliğini çekmeye gelmedik.
Kendi aileme ayda bir gidiyorum artık. Aynı apartmanda olduğum kayınvalideme haftada bir uğruyorum. Umurumda değil hiçbiri. Ben 33 yıl insanları idare ettim, artık yapmayacağım. Siz de yapmayın.
Trip mi yapıyor? "ben üzerime düşeni yaptım siz bilirsiniz" deyip kapatın konuyu. Biliyorum çok zor, biliyorum vicdan rahat bırakmıyor insanı. Ama emin olun ne yaparsanız yapın tatmin Olmaz böyle insanlar.
Belki caninin derdindedir cok kotu konusmamiskiKp in sözleri hiç öyle panik cümleleri değil, gayet bilinçli doldurulmuş birinin cümleleri. Panik olan insan öyle tepki vermez.
Tolore edebiliyosunuz bazen,bircok kez ama bazen de edemediginiz oluyor.Bu tolerasyon karsilikli olunca evlilik cook keyifli bir kurum oluyor.Trip atmak cocukca geliyor bana acikca konusmak varken.Hele de buyuklerden gelince cok can sıkıcı oluyor.Kendimize batirmamiz lazim cuvaldizi once,ancak her insanin bir damari var bu hayatta.Ben babasi icin konustum benimde eski kv bana sinirliyken konusmak istemedi eltim geldi bi ton laf saydi umursamadim sonra kendi cagirdi konustu cokta ustlerine dusmemek dusunmemek lazim insan kafayi kirar boyle
Kahvaltı sofrasındalar yazmış konu sahibi, ayrıca ilk gün eşi on kere arayıp davet etmiş. Ayrıca gelinin davet etmesine gerek yok böyle bir durumda.Belki caninin derdindedir cok kotu konusmamiski
Evde kahvaltı yapıyorlardı, boğaz derdi olabilir bakBelki caninin derdindedir cok kotu konusmamiski
Ya tabiki surekli hale gelince zaten cocuk gibi b*ku cikiyor ona bisey diyemem ama deprem konusu istisnadir bence yoksa gunluk hayatta cekilcek bisey degilTolore edebiliyosunuz bazen,bircok kez ama bazen de edemediginiz oluyor.Bu tolerasyon karsilikli olunca evlilik cook keyifli bir kurum oluyor.Trip atmak cocukca geliyor bana acikca konusmak varken.Hele de buyuklerden gelince cok can sıkıcı oluyor.Kendimize batirmamiz lazim cuvaldizi once,ancak her insanin bir damari var bu hayatta.
Esi ilk gun davet etmemis sanirimKahvaltı sofrasındalar yazmış konu sahibi, ayrıca ilk gün eşi on kere arayıp davet etmiş. Ayrıca gelinin davet etmesine gerek yok böyle bir durumda.
Böyle afetler insanları kenetler, kaç yaşında insanların böyle trip yapması hiç hoş değil gerçekten.
Biz batıdayız onlar doğuda, ayrıca eşim en az 10 defa telefonla konuştu tabi ki davet de etti. Ben sabah aradım.
EtmişEsi ilk gun davet etmemis sanirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?