- 1 Kasım 2019
- 2.007
- 3.845
- 133
- 26
- Konu Sahibi Altagracia_
-
Sizinde evin az bi sivasi dokulse nasil cocugu kucaginiza kacip kapiyosunuz kendiniz bile sasirirdiniz herseyden once o korku bile insana yeter kotu bi durum atlatmislar o sirada sirinlik yapicak halleri yokki he deyip gecseydiniz keskeSiz de okuduğunu anlamayan biri olarak geldiniz bana
Evlerinde bir şey yok. Sıva döküntüsü dışında.
Ayrıca tamam dedim zaten :)
Al benden de o kadar..Eskiden olsa, eski ben olsam boşverin idare edin cahil insanlar derdim ama şimdi öyle düşünmüyorum. Şimdi artık üç günlük dünyanın saçma sapan insan tripleri ile heba edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Geçen pazar ailem cümbür cemaat bana geldi. Tatile gidecekler ve havaalanı bana daha yakın olduğu için bende kalıp ertesi gün gittiler. Tam bir aydır oğlumun, benim, eşimin hastalığından mustarip, her Allahın günü hasta halimle kusmuk temizliyorum. Onların geldiği gün de halı ve nevresimlerden kusmuk temizlemiş, önceki gece neredeyse hiç uyumamış ve inanılmaz hastaydm. Annem bir geldi "çok yorgunum mahvoldum, çocuklar beni yordu hazırlık yordu" diyerek koltuğa çöktü. 9 kişiye sofra hazırla, çay hazırla hizmet et. Zerre yardım etmedi kimse, eşim haricinde. Ev savaş alanına döndü ve gerçekten çok hastaydım. O arada abim, kardeşim yeğenlerim sürekli bir şey istiyorlar. "tırnak makası var mı?" "duş alıcaz havlu var mı?" "hava soğuk yorganın üstüne battaniye de var mı?" "hala pijama var mı?"
Canım çıktı. Onlar gittiğinde ev savaş alanı gibiydi. Kahvaltı sofrasına bile el sürmeden çıktılar ki öğlen çıktılar evden. Öğlen birden akşam 7ye kadar iş yaptım. Hastayım, oğlum hasta.
Neyse asıl mevzuya gelelim. Altını çiziyorum tatile gittiler. Hani zorunlu bir durum yok. Gittikleri gün abimle konuştum sağ salim gitmişler sıkıntı yok. İki saat sonra annem aradı. Trip yapıyor. "insan bir arar ne yaptınız diye?" dedi. Ben de "sen evi o haliyle bıraktık hasta çocuk ve kendi de hasta olan kızım ne yaptı diye merak edip sordun mu?" dedim. Tatile gitmişsin bu durumda bile dramatikleştirmeye mazlum olmaya çabalıyorsun yeter artık dedim. Normal zamanda asla kullanmayacağım cümleler bunlar. Ama artık söylüyorum.
Salı günü dönüyorlar yine bana gelecekler. Yiyip içip sıçıp gidecekler. Çünkü zahmet olur direkt eve gitseler. Durup dinlenmeleri lazım. Evet kötüyüm artık. Evet kendi ailemden evimi sakınıyorum, evet umurumda değil ne yaptıkları. Tripleri, yorgunlukları hiçbiri umurumda değil. Beni düşünmeyeni düşünmüyor ve hatta sevmiyorum artık.
Kusura bakma tüm sinirimi konuna döktüm. Bağlayayım sonunu. Yapma arkadaşım, alttan alma idare etme. Deli olan gitsin akıl hastanesinde yatsın. İnsan ilişkilerinde başarılı olmayan, insanlardan uzak yaşasın. Yalnız olsun. Bu dünyaya insanların gereksiz tiribini, bencilliğini çekmeye gelmedik.
Kendi aileme ayda bir gidiyorum artık. Aynı apartmanda olduğum kayınvalideme haftada bir uğruyorum. Umurumda değil hiçbiri. Ben 33 yıl insanları idare ettim, artık yapmayacağım. Siz de yapmayın.
Trip mi yapıyor? "ben üzerime düşeni yaptım siz bilirsiniz" deyip kapatın konuyu. Biliyorum çok zor, biliyorum vicdan rahat bırakmıyor insanı. Ama emin olun ne yaparsanız yapın tatmin Olmaz böyle insanlar.
Evlendikten sonra karar mercii tabikide kari koca.Belki de gelininiz sizde 3 hafta kalmak isteyecektir enerji meselesi.Ha oglunuz size yalniz gelip 1 ay da 1 hafta da kalabilir.Bu yine onlarin ortak karari.Ama 2 3 gunde karar kilarlarsa size yetmeyecek benim anladigim.Alin size dogmuş problem simdiden.
Ya şu hak verenlere de ne desem boşş.. Evleri yıkıksa gelini çağırıyor tribi bırakıp gitsin. Ama yok illa kötüleme payı olacak. Ben ararım kv açmaz. Günlerce ararım açmaz. Ama bakarım oğlunu aramış. Sonra nerden olursa o beni arar bende ya dışarda olurum ya kızımı uyutuyo olurum açamam en geç yarım saate dönerim ama gene açmazzz sonradan toplulukta konuşunca ben seni arayınca açmıyorsun der. Vay anasını be derim ağzıma dolar kelimeler ama eşim aklıma gelir sadece ben aradığımda günler süren açmama serüvenin var anne ee sen arayınca da malum işim olursa açamam en geç yarım saate de dönerim sen de ben arayınca açmazsan kusura bakma sen gibi de oğlumu arayıp gelini günlerce bekletmem yani derim.Siz de okuduğunu anlamayan biri olarak geldiniz bana
Evlerinde bir şey yok. Sıva döküntüsü dışında.
Ayrıca tamam dedim zaten :)
Samdanim biliyordum elinden geleni yaptığını dediğim gibi çocuklarımızın bize zaman ayırması yeterli varsın cagirmasin çoluk çocuğunu toplasın gelsin yavrumu göreyim yeter. İki tarafın da birbirine hayatı zehir etmeleri çok anlamsız.Elhan ablacim
sen bi anne olarak haklısın :) sorun iyi niyetli olup olmamakta başlıyo :) sen az çok biliyosun benim kv mi. ben ne yaparsa yapsın annemdem ayırmadim hiç. dedim eşimin annesi sonuçta. esim erkek ince dusunemiyo kaynanamin kizi yok ben de yapmasam kimse düşünmez. ama işte ben ne kadar adım atıp geldiysem o kadar bana ok attıben adsız cengaver gibi sulh için kosamiyorum artık bu kadar yarayla :)
ama eşimi hiç kisitlamadim. hatta görüşmediğim süreçte ben evden gider arkadasimda kalirim. ne zaman isterlerse gelsinler kalsinlar burasi sadece benim evim değil oğullarının da evi dedim. benim yüzümden ailenle hasret kalma dedim. eşim kendi istemedi :)
bide öyle düşünme belki gelinlerin çok ideal anlayışlı hanımlar olacaklar :) dediğin gibi bı kaç gün değil üç hafta gelecekler seni sık sık cagiracaklar :)
Sizinde evin az bi sivasi dokulse nasil cocugu kucaginiza kacip kapiyosunuz kendiniz bile sasirirdiniz herseyden once o korku bile insana yeter kotu bi durum atlatmislar o sirada sirinlik yapicak halleri yokki he deyip gecseydiniz keske
Buyuklerin hava yastigi gibi hayat kurtarici olmalari lazim boyle durumlarda.Gelin ne guzel aramis,tam da zeytin dali zamani gibi buyuk olgunca davransaydi.Resmen cephe almislar gelini.Resmen diş bilemişler.Hatan ne biliyo musun boşver en yahu. Ne bu havalar. Sana kp bu konuşmayı yapamaz. Eşin hop demeyi bilmeli. Bu nasıl pervasızlıktır. Kv telefonu nasıl almaz! Yahu küçükleri ezmeyi neden bırakmıyorlar! Allahım akıl fikir ver. Bende sinirlendim şimdi
Bende de aynı durum var. Ben anne dedikçe beni it yerine alıyor. Kendi annem olsa yeminle konuşmazdım. Ama işte eş annesi olunca ooofffff oofffBuyuklerin hava yastigi gibi hayat kurtarici olmalari lazim boyle durumlarda.Gelin ne guzel aramis,tam da zeytin dali zamani gibi buyuk olgunca davransaydi.Resmen cephe almislar gelini.Resmen diş bilemişler.
Asil onlara hava yastigi lazim degilmi depremi atlatan onlar neticede ne alaka harcanmak yapmayin Allah askinaBuyuklerin hava yastigi gibi hayat kurtarici olmalari lazim boyle durumlarda.Gelin ne guzel aramis,tam da zeytin dali zamani gibi buyuk olgunca davransaydi.Resmen cephe almislar gelini.Resmen diş bilemişler.
Siz yaşlarda aynısını düşünüyordum. İnşallah o doğmamış problemleri yaşamam.Evlendikten sonra karar mercii tabikide kari koca.Belki de gelininiz sizde 3 hafta kalmak isteyecektir enerji meselesi.Ha oglunuz size yalniz gelip 1 ay da 1 hafta da kalabilir.Bu yine onlarin ortak karari.Ama 2 3 gunde karar kilarlarsa size yetmeyecek benim anladigim.Alin size dogmuş problem simdiden.
Şimdi bunun konuyla ne alakası var?Sizinde evin az bi sivasi dokulse nasil cocugu kucaginiza kacip kapiyosunuz kendiniz bile sasirirdiniz herseyden once o korku bile insana yeter kotu bi durum atlatmislar o sirada sirinlik yapicak halleri yokki he deyip gecseydiniz keske
Normalde hiç aramıyormuşsunuzYok, içim içimi yiyor sinir basıyor, bi fikir verin
Kv lohusalıkta canıma okuduğu için onunla hiç tartışmadan görüşmeme kararı aldım. 2 yıldan fazla geçti 3-5 telefon konuşması, 2 defa evine gittim bu.
Deprem oldu ya hemen eşimle telefonlara sarıldık. O bi yandan arıyor, ben bir yandan. Sonunda eşim ulaşabildi. Çok telaşlılardı,sürekli yer değiştiriyorlardı. Bir ara babasıyla hoparlördeyken “geçmiş olsun baba, yarın arayacağım” dedim.
Ertesi sabah ilk kp’i daha sonra kv’i arayıp ayrı ayrı bize davet edeyim ki alınmasınlar diye düşündüm.
-geçmiş olsun baba nasılsınız?
+nasılsınızı mı var, kötüyüz
-evde bir şey var mı? ( konu açmaya çalışıyorum herşeyden haberim var aslında hep eşimin yanındaydım)
+çatlak var da sen anneni niye aramıyorsun, böyle günde olmaz, bugün o gün değil! (sert bir sesle)
-senle kapattıktan sonra onu arıcaktım zaten, buyrun bize gelin baba
+başka yere gidicez
-annem yanındaysa onla da konuşayım ( normalde kvyi arıcaktım, sinirim bozuldu)
+ al, gelin seni istiyor
Veee kv telefonu almadı :)
Kp kimsenin tavuğuna kış demeyen adamdır, normalde inanılmaz pasiftir, bu onun ve benim için büyük bir tartışmaydı.
Neyse, daha sonra herzaman ki gibi insanlık bende kalsın yapmadın demesinler diye kv’ye iki defa arayıp ulaşıp evime davet ettim. Bakarız dedi.
Şimdi benim burda nasıl bir hatam var? günler geçmemiş ki üstünden ertesi sabah aramışım işte ya
Artık kesinlikle aramayı düşünmüyorum. Sizce?
Sizin bu tavriniza katilmiyorum.Çiğ bakmayın lutfen.Hava yastigi olarak kullandigim kalibi siz anlayamadiniz.Tavir almislar ,tavir alma haklari yok ,deprem oldu diye trip konusu mu yapilmali durum?O zaman hepimiz kullanalim durumlari herkes tripcan olsun.yoksa biz 99 depremini atlattik,bahcede yattik haftalarca su yok ,yatak yok ,cesmelerden su tasidik.Allahtan yaz mevsimiydi de bahcede yatilabildi.Kimseye de trip atma durumu yoktu.Allaha sukur demek lazimAsil onlara hava yastigi lazim degilmi depremi atlatan onlar neticede ne alaka harcanmak yapmayin Allah askina
Sonra sağda solda eşime, eşimin kardeşine ölümden döndük beni aramadı diye ağlıyorNormalde hiç aramıyormuşsunuz
Kv yerinde olsam ben de istemem konuşmak
Siz neden bozuldunuz ki ?
Eskiden olsa, eski ben olsam boşverin idare edin cahil insanlar derdim ama şimdi öyle düşünmüyorum. Şimdi artık üç günlük dünyanın saçma sapan insan tripleri ile heba edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Geçen pazar ailem cümbür cemaat bana geldi. Tatile gidecekler ve havaalanı bana daha yakın olduğu için bende kalıp ertesi gün gittiler. Tam bir aydır oğlumun, benim, eşimin hastalığından mustarip, her Allahın günü hasta halimle kusmuk temizliyorum. Onların geldiği gün de halı ve nevresimlerden kusmuk temizlemiş, önceki gece neredeyse hiç uyumamış ve inanılmaz hastaydm. Annem bir geldi "çok yorgunum mahvoldum, çocuklar beni yordu hazırlık yordu" diyerek koltuğa çöktü. 9 kişiye sofra hazırla, çay hazırla hizmet et. Zerre yardım etmedi kimse, eşim haricinde. Ev savaş alanına döndü ve gerçekten çok hastaydım. O arada abim, kardeşim yeğenlerim sürekli bir şey istiyorlar. "tırnak makası var mı?" "duş alıcaz havlu var mı?" "hava soğuk yorganın üstüne battaniye de var mı?" "hala pijama var mı?"
Canım çıktı. Onlar gittiğinde ev savaş alanı gibiydi. Kahvaltı sofrasına bile el sürmeden çıktılar ki öğlen çıktılar evden. Öğlen birden akşam 7ye kadar iş yaptım. Hastayım, oğlum hasta.
Neyse asıl mevzuya gelelim. Altını çiziyorum tatile gittiler. Hani zorunlu bir durum yok. Gittikleri gün abimle konuştum sağ salim gitmişler sıkıntı yok. İki saat sonra annem aradı. Trip yapıyor. "insan bir arar ne yaptınız diye?" dedi. Ben de "sen evi o haliyle bıraktık hasta çocuk ve kendi de hasta olan kızım ne yaptı diye merak edip sordun mu?" dedim. Tatile gitmişsin bu durumda bile dramatikleştirmeye mazlum olmaya çabalıyorsun yeter artık dedim. Normal zamanda asla kullanmayacağım cümleler bunlar. Ama artık söylüyorum.
Salı günü dönüyorlar yine bana gelecekler. Yiyip içip sıçıp gidecekler. Çünkü zahmet olur direkt eve gitseler. Durup dinlenmeleri lazım. Evet kötüyüm artık. Evet kendi ailemden evimi sakınıyorum, evet umurumda değil ne yaptıkları. Tripleri, yorgunlukları hiçbiri umurumda değil. Beni düşünmeyeni düşünmüyor ve hatta sevmiyorum artık.
Kusura bakma tüm sinirimi konuna döktüm. Bağlayayım sonunu. Yapma arkadaşım, alttan alma idare etme. Deli olan gitsin akıl hastanesinde yatsın. İnsan ilişkilerinde başarılı olmayan, insanlardan uzak yaşasın. Yalnız olsun. Bu dünyaya insanların gereksiz tiribini, bencilliğini çekmeye gelmedik.
Kendi aileme ayda bir gidiyorum artık. Aynı apartmanda olduğum kayınvalideme haftada bir uğruyorum. Umurumda değil hiçbiri. Ben 33 yıl insanları idare ettim, artık yapmayacağım. Siz de yapmayın.
Trip mi yapıyor? "ben üzerime düşeni yaptım siz bilirsiniz" deyip kapatın konuyu. Biliyorum çok zor, biliyorum vicdan rahat bırakmıyor insanı. Ama emin olun ne yaparsanız yapın tatmin Olmaz böyle insanlar.
Siz ustunuze duseni yapmissiniz ona bisey diyen yok ama bana sunu dedi bunu dedi boyle konustu demeniz garip o anda korku ve panik var mazur gormeniz lazimŞimdi bunun konuyla ne alakası var?
Ayrıca en son istanbuldaki depremde 30 katlı bir apartmanda beşik gibi sallandık evet, çocuğumu alıp kaçtım. Geçmiş olsun diye arayan kv’ye denin de telefonun açıp ondan nefret etmeme rağmen teşekkür edip kapattım
Depremi ben yapmadım ya, evime çağırdım gelin havanız değişir soluklanırsınız dedim, hala trip yiyorum
Insallah hersey dilediginiz gibi olur.Siz yaşlarda aynısını düşünüyordum. İnşallah o doğmamış problemleri yaşamam.
Maalesef konuşmayı kendini övmeyi ve kurban psikolojisine girmeyi çok sever bu yüzden her önüne gelene beni kötülüyorbu kaynana değişmez. gelmek istese de oğlum çağırdı oğlumun evi der bas köşeye geçerdi. yapılacak bişey yok.
demekki onların evinde sürekli senin dedikodun yapılıyo depremde bile yapılmaya devam etmiş.
ben olsam bı daha aramam. esime de benim kadar senin de evin beni karistirma gelirlerse agirlarim gelmezlerse de aramayi düşünmüyorum artık der çekilirim kenara.
burda ben seni haksız bulamadım açıkçası. gayet saygını edebini korumussun daha ne yapacaksin. bazı insanlara huzur batıyor resmen biri de kaynanan
Ya siz atmamissiniz ne guzel ama herkes sizin gibi de degil deprem oldu diye trip yapsinlar diyen yok ne alakasi var ters konusmussa da panikten ve strestendir diye dusunuyorum kp icin o an telaslidir diye siz dengeyi saglayabiliyomussunuz ne mutlu sizeSizin bu tavriniza katilmiyorum.Çiğ bakmayın lutfen.Hava yastigi olarak kullandigim kalibi siz anlayamadiniz.Tavir almislar ,tavir alma haklari yok ,deprem oldu diye trip konusu mu yapilmali durum?O zaman hepimiz kullanalim durumlari herkes tripcan olsun.yoksa biz 99 depremini atlattik,bahcede yattik haftalarca su yok ,yatak yok ,cesmelerden su tasidik.Allahtan yaz mevsimiydi de bahcede yatilabildi.Kimseye de trip atma durumu yoktu.Allaha sukur demek lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?