- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.447
- 248
Benimde benzer aslında normalde fena insanlar değiller ama çok yakın ilişkilerim yok ya o nedenle sıkılıyorumBen eşimin akrabalarıyla sıcak ilişkiler içindeyim. Çok sık görüşemiyoruz eşimin ailesinin fenalığından ama hepsi tatlı kendini bilen insanlar. Telefonla da olsa ya ben ararım ya onlar. Ben seviyorum akraba ilişkilerini tabi mıçmıç olmayı değil.
Akraba günlerimiz de oldu bizim keyifliydi benim için sadece kaynanamdan dolayı tadım kaçıyo diye istemiyodum gitmeyi arada bir..
Herkesin birbirinden uzaklaştığı bu dönemde, çok güzel bir adet...lütfen kıymetini bilin...Merhaba herkese hayırlı cumalar ,
Eşimin ailesinde bir gelenek var . Her sene bahar Ayında Ramazan'dan önce yani bu aylarda her hafta birinde toplanırlar . Zaten çok sık görüşen bir aile değiliz ama bu aylarda yaz gelmeden herkese tatile ya da il dışına vs çıkmadan mutlaka bir gun belirler ve o günde akrabaları Büyük'leri Yemeğe davet eder . Yani bu hafta sonu ve gelecek haftalarda hep onun akrabaları ile olacağız Ramazan'a kadar falan . Zaten az görüştüğüm insanlar ama ortamda daralıyorum konuşacağım bşy yok az görüştüğüm kişiler olduğu için pek ortak noktamda yok . Sadece bir görev gibi gidiyorum . Yakın hissetmiyorum kendimi onlara pek . Sizde durumlar nasıl brnim gibi misiniz yoksa sıcak iliskiler kuran kişilerde var mı es ailesi ile ?
bencede yalnız göndermeniz hoş olmaz siz artk bir bireysiniz..Bende sadece eşim tek gitmesin yanlız kalmasın diye gidiyorum . Gercekten konuştukları sohbet ettikleri vs konulardan çok sıkılıyorum onlara pek katılamıyorum saf dışı kalıyorum genelde sonra konuşkan olmadığımı düşünüyorlar belki de
sizde cagırmayın birdaha boşverin aman ne halleri varsa görsünler.sizinkiler en azindan cagiriyor.ben 5 yildir evliyim kv disinda ne bi eltimin ne bi gorumcemin evine davet edilmedim.ayni yerde yasiyoruz ama inanir misiniz nasi yemek yapiyorlar onu bile bilmiyorum.hic yemeklerini yemedim.diyeceksiniz ki siz mi cagirmiyor musunuz hayir cagiriyoruz ama onlar cagirmiyor.aramizda kavga falan da yok yuzyuze gelince iyiyiz ama huylari oyle cok tuhaflar
Aile onemli bence. Nasil sizin aileniz varsa esinizin de bi ailesi var ve evlenmesi onlardan ayrilmasi anlamina gelmiyor. Tabiki gelenegini surdurecektir. Benim akrabalarim pek sik toplanmaz zaten herkes birbirine cok uzak yerlerde oturuyo. Ama esimin ailesinde buyuk aile toplantilari, bayram yemekleri vs olur. Baslarda ben de cok sikildim ama esim icin idare ettim sindi ise severek isteyerek gorusuyorum.Merhaba herkese hayırlı cumalar ,
Eşimin ailesinde bir gelenek var . Her sene bahar Ayında Ramazan'dan önce yani bu aylarda her hafta birinde toplanırlar . Zaten çok sık görüşen bir aile değiliz ama bu aylarda yaz gelmeden herkese tatile ya da il dışına vs çıkmadan mutlaka bir gun belirler ve o günde akrabaları Büyük'leri Yemeğe davet eder . Yani bu hafta sonu ve gelecek haftalarda hep onun akrabaları ile olacağız Ramazan'a kadar falan . Zaten az görüştüğüm insanlar ama ortamda daralıyorum konuşacağım bşy yok az görüştüğüm kişiler olduğu için pek ortak noktamda yok . Sadece bir görev gibi gidiyorum . Yakın hissetmiyorum kendimi onlara pek . Sizde durumlar nasıl brnim gibi misiniz yoksa sıcak iliskiler kuran kişilerde var mı es ailesi ile ?
Içlerinde Sevdiğim kişilerde var onları Hariç tutuyorum .İyi de böyle aile organizasyonlarına bile katılmadan nasıl çevre edinebilir ki bir insan.
İlla akraba gözüyle bakmıyorum ben, belki içlerinden bazılarını sevip arkadaş olacaksınız.
Eş ailesi ile samimi olanlar da birden olmuyorlardır herhalde, böyle zamanla gide gele samimiyet oluşuyor veya mesafeli kalınıyor. Bu kadar önyargılı olmaya gerek yok.
Bir zorunluluk olarak değil de yeni bir ortamda bulunmak, yeni kişilerle iletişimde olmak olarak bakın bence olaya.
Kişisel olarak; öyle haftada bir buluşmak bana ters, kendimi zorunlu hissederim, o da ters teper. Ama böyle az olab organizasyonlardan keyif alırım. Sohbetim çok uyuşmasa bile eğer ki kavgalı değilsek veya çok bana aykırı bir ortam değilse değişiklik iyidir mottosu ile isteyerek dahil olurum.
totalde kaç gün?
ben olsam giderdim yani telefonla uğraşırsınız muhabbet olursa katılırsınız. senede bir defa yani akraba bu da kesilip atılmaz.çıkıntılık yapmaya
Gercekten çok tuhafmış o kadsr da olmaması gerekir bence . Çağırmıyorsa sizde aynı şekilde Karşılık verebilirsinizsizinkiler en azindan cagiriyor.ben 5 yildir evliyim kv disinda ne bi eltimin ne bi gorumcemin evine davet edilmedim.ayni yerde yasiyoruz ama inanir misiniz nasi yemek yapiyorlar onu bile bilmiyorum.hic yemeklerini yemedim.diyeceksiniz ki siz mi cagirmiyor musunuz hayir cagiriyoruz ama onlar cagirmiyor.aramizda kavga falan da yok yuzyuze gelince iyiyiz ama huylari oyle cok tuhaflar
Aslında bir bakımda güzel ama muhabbetim pek tutmuyor ya o nedenle sıkılıyorum mecbur gideceğim amaHerkesin birbirinden uzaklaştığı bu dönemde, çok güzel bir adet...lütfen kıymetini bilin...
İnsan analizi yapıyorumBaska kişilerden de fikir almak istemiş olamaz mıyım ? Katkısı var veya yok bu konuda bana dert oldu madem sizin için dert bile değil neden yorun yapma zahmetine girdiniz o zaman
Iste bende bunları düşünüyorum . Hem eşimi tek göndermek istemiyorum hem de gitmemen oradakilere Saygısızlık olur bu Düşüncede var davet sonuçta . Ama diğer yandan muhabbetim de tutmuyor sarmıyor pek gidince de sıkılıyorum vakit geçsin diye bakıyorum çoğunluklabencede yalnız göndermeniz hoş olmaz siz artk bir bireysiniz..
akraba ziyaretlerini de birlikte yapmanız hoş olacaktır.
kafanızın sarmadığı insanlara tahammül etmek çok zordur sizi anlıyorum ama gecici bir durum. şimdi eşiniz ile konuşup gitmek istemediğini söyleseniz kesinlikte tadınız kacacaktır. idare edin.
sizin de aileniz var.. ileride sizde kv olacaksınız gelininiz olacak biraz empati yapın. böyle şeyleri idare etmeyi bilmessek ilerde aynı şeyler bizim de başımıza gelecektir.
bu arada sizin hakkıınzda kim ne düşünürse düşünsün sizin olduğunuz gibi davranmanız bence yeterli olur.
Belki bende zamanla alışırım . Ha iste aynen o bende çok sıkılıyorum daha çok Görüşmek istememek değil de sıkılmak diyelimAile onemli bence. Nasil sizin aileniz varsa esinizin de bi ailesi var ve evlenmesi onlardan ayrilmasi anlamina gelmiyor. Tabiki gelenegini surdurecektir. Benim akrabalarim pek sik toplanmaz zaten herkes birbirine cok uzak yerlerde oturuyo. Ama esimin ailesinde buyuk aile toplantilari, bayram yemekleri vs olur. Baslarda ben de cok sikildim ama esim icin idare ettim sindi ise severek isteyerek gorusuyorum.
Halaları falan seviyorum eşimin ama yarın Kv nin akrabaları orada olacsk onlardan pek hoşlanmıyorum muhabbetleri de tutmuyor benimle sarmıyor diğer akrabalar nispeten daha iyi ama sıkılıyorum ortamda beyazBizim ailede her hafta Cuma günü toplanılır.
Gelenek değil,zaten hepimizin istediği,severek katıldığı akşam yemekleri işte. İşi olan,o gün başka planı olan gelmez tabi. Annem kimseyi gelmesi için zorlamıyor.
Gelinler de koşa koşa geliyor. Hazır yemek,tatlı oh mis..
Burda bazen "hastalandım,doğurdum,kaza yaptım aranmadım" tarzı konular açılıyor.
İyi de bu kadar mesafeli olduğunuz insanlar sizi niye arasın. Ben olsam ben de aramam.
Sizin için söylemiyorum yanlış anlamayın. Yeri gelmişken yazayım dedim.
Aranızda sorun yoksa gidin,ortamdan zevk almaya çalışın ne olacak ki.
Aslında her insandan öğreneceğin bir şeyler vardır. Sende biraz önyargı var gibi..Yaşın genç sanırım..Büyüklerin fikirlerini, yabana atma canım, onların tecrübeleri hayatımıza ışıktır aslında...birde gitmediğini düşün, eşinin gururu kırılacak, üzülecek..Kocanın ailesine ne kadar değer verirsen, emin ol eşinin gözünde senin değerin dahada artacak. Hatta yemeğe giderken ufak bir hediyede alırsan dahada güzel olur. Mutluluklar dilerim size..Aslında bir bakımda güzel ama muhabbetim pek tutmuyor ya o nedenle sıkılıyorum mecbur gideceğim ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?