• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ailesinin teklifi

Köydeki ev bir yatırım değil lüks işidir. Sonrasında kiraya verilmez satılmaz e siz de oraya göçmeyecekseniz ne yapacaksınız orada. Ayrıca insanlar yaşlandıkça şehire daha çok ihtyaçları var hastanesi doktoru vs. Gidip orada yaşayacaklarını hiç sanmıyorum. Benim kv kp kendi köylerinde babadan kalma evleri var 1 gece bile orda yattıklarını ne gördüm ne duydum. Ben sizin yerinizde olsam oyle bir işe girişmem zaten paraları varsa kendileri de ordan ev albilir. Ama eşiniz ben ailmee ev yaptırıcam diyorsa onu bilemem.
Eşim aileme yaptırayım modunda değil onlarda bize yardım edin modunda değiller yani tapuyuda verecekler bize kendilerinin söylediği bişey bu . Ama tapuyu alırsam lojman hakkım yanacak almasam başka türlü şeyler , yine biz köye geçersek şehirdeki eve geçin bizim eve siz oturun veya kiraya verin diyende onlar yani tüm teklif onlardan geldi eşimde şey modunda zaten değerlenir alınan yer hem bizde illaki eninde sonunda bi gün daha küçük bi yerde yaşayacaz bunu herkes ister diyor

Merhabalar arkadaşlar kafamı meşgul eden bi konu ile karşınızdayım dert değil ama buradaki tecrübeli hanımlardan fikir almak istiyorum. Eşimin ailesinin bi teklifi var biz arsa alalım sizde üzerine ev yaptırın diyorlar bizim şehirde evimiz yok ,diyorlarki zaten onların bi evi var (şuan içinde oturuyorlar )zaten şehirdeki ev size kalacak bi köyde bi şehirde eviniz olur ilerde diye. Tamam kulağa hoş geliyor koskoca arsayı almaları büyük bi olay ama ben köydeki eve arada bi gidebileceğim işim zaten şehirde olduğu için onun içinde şöyle bi teklifleri var biz emekli olursak oraya geçeriz sizde şehirdeki eve ister oturun,ister kiraya verin diyorlar ( ama bu kesin değil önce köyde yaşamayı deneyeceklermiş ) .tapuyuda veririz size diyorlar arsa için .gayet iyi niyetliler şimdi aklıma takılan konuları sıralıyorum
1. Tapuyu üstümüze alırsak lojman bekliyoruz lojman işi direkt iptal oluyor ve biz bi süre krediler borçlar kirada oturacaz o evede geçemeyecez geçinebilir miyiz zorlanır mıyız bilemiyorum ,tapuyu onlara yapsak eşim zaten babamın olan bizimdir diyor bu konudan dolayı emin değilim
2. Si herşeyi geçtim ortak bi iş yapmak kafa ağrıtır mı
Bu devirde arsaya ev yaptıracak paranız var mı? Ekonomi çok sallantıda. Müteahhitler iflas edip kaçıp gidiyor.

Ayrıca biz emekli olunca köye geçeriz lafına inanmayın. Kışları, hastane işlerinde falan hep size gelirler

Borclari onlarda ödeyecekse alsinlar .siz altin kredi vs girip odeyecekseniz sıkıntı derim bosanirken babasinin olan sizin olmuyor hele günümüzde bosanmalar arttıkça planli hareket etmek gerek kardes varmi bilemem de bosaninca 5 krs vermeyen erkk cok kadin ilk once kendini gelecegini düşünmeli sonra artan para varsa alsin es dost akrabaya .burďa en buyik örnek benim heralde coookk güvendiğim es kisisi ve ailesi altinlarimi gasp etti alamiyorim ailesi en büyük köstek bana. nafakayida indirmek icin cirpinan adam .adamin geliri 15 20 bin arasi cocukla kaldim altinsiz evsiz .ev esyalarimi bile vermiyor.istedim 5 krs alamazsin diyor.sebep nasil bosanirim ha buda egitimli tahsilli adam .bende Cirkeflik de yapamıyorum oyle 5 krissiz kaldim ortada gerisini siz hesap edin

Benim bi tanıdığım hep şunu der bir kadinin her zaman a b c plani olmali hele cocuklu bir kadin ise..farzi misal bosandiniz arsa babada kredi vs giricekmi isin icine kredi kimin üstüne olacak bunlar mahkemede ne olacak nasil ispat olacak bunlari hep dusunmeniz gerek .calisiyorim aman banane demeyin bosanirken inanın bi kahve bardaginiz kalsa haram olsun ona niye kalsin diyorsunuz psikoljisi ile 3 5 sene yaşıyorsunuz. Kimseyle kötü olmadan planli gidin

Her yaşlı çiftin fantazisi gibi bir köy evi hayal ediyorlar, hayallerini süsleyip püsleyip iyi niyet kisvesi altında size finanse ettirmeye çalışıyorlar. İki gencin kazanacağı para üzerinden bu kadar plan program yapmak bana çok işgüzarca geldi. Bırakın herkes kendi hayalini kendi gerçekleştirsin. O arsa parası için düşündükleri parayı size versinler üstünü de siz katın istediğiniz yerden on numara bi eviniz olsun. Gerçek iyi niyet budur. M Mehtap87

Şimdi arsa alınan köy yeri nerede ? Atıyorum yazlık güzel bir köyse ortak alın tapu da ikiniz adına olsun. Yani iki ailenin olsun. İleride değerlenir. Hemde eşinizle ayrılırsanız hak iddia edersiniz. Hemde tapu onların üzerinde olsa ve vefat etseler o da miras olarak eşinize kalsa ama ayrılma kararı alsanız miras diye hak bile iddia edemezsiniz. Yok sıradan bir köyde ise mantıklı değil

Malesef öyle bi söz vermiyorlar hatta kayınvalidem sizde kendinize bi oda yaparsınız orda vs diyor birde ben önce deneyecem diyor belki sürekli kalmaz ama arada gidip takılacak köy evi olsun istiyor olabilir tamam olsa kötü olmaz ama bi yerde kira öderken arada bi gidilecek eve para harcamak ne kadar mantıklı emin olamıyorum bende
Kötü niyetle sormuyorum ama saf mısınız?
Sizin paranızla kendilerine ev yapacaklar.

Kötü niyetle sormuyorum ama saf mısınız?
Sizin paranızla kendilerine ev yapacaklar.
Ciddi misiniz ya :) valla ben enine boyuna çok düşünüyorum günlerdir buradaki arkadaşların desteği ile konunun olumsuz kısımlarını daha net gördüm ama gerçekten saf mıyım acaba 😊ama onlarda arsa alacaklar ya bu da büyük bi olay değil mi yarı yarıya gibi sanki

Borclari onlarda ödeyecekse alsinlar .siz altin kredi vs girip odeyecekseniz sıkıntı derim bosanirken babasinin olan sizin olmuyor hele günümüzde bosanmalar arttıkça planli hareket etmek gerek kardes varmi bilemem de bosaninca 5 krs vermeyen erkk cok kadin ilk once kendini gelecegini düşünmeli sonra artan para varsa alsin es dost akrabaya .burďa en buyik örnek benim heralde coookk güvendiğim es kisisi ve ailesi altinlarimi gasp etti alamiyorim ailesi en büyük köstek bana. nafakayida indirmek icin cirpinan adam .adamin geliri 15 20 bin arasi cocukla kaldim altinsiz evsiz .ev esyalarimi bile vermiyor.istedim 5 krs alamazsin diyor.sebep nasil bosanirim ha buda egitimli tahsilli adam .bende Cirkeflik de yapamıyorum oyle 5 krissiz kaldim ortada gerisini siz hesap edin
Evet demekki iyi günde herkes iyi hayatın ne getireceği belli olmuyor demekki .biz bu işe girersek kredi ile girecez hem eşimin hem benim üstüme kredi olacak ama onların peşin paraları var o peşin para ile arsayı düşünüyorlar

• Beğen
Reactions: Cac
Şimdi arsa alınan köy yeri nerede ? Atıyorum yazlık güzel bir köyse ortak alın tapu da ikiniz adına olsun. Yani iki ailenin olsun. İleride değerlenir. Hemde eşinizle ayrılırsanız hak iddia edersiniz. Hemde tapu onların üzerinde olsa ve vefat etseler o da miras olarak eşinize kalsa ama ayrılma kararı alsanız miras diye hak bile iddia edemezsiniz. Yok sıradan bir köyde ise mantıklı değil
Arsa daha alınmadı ev yaptırma sözü verirsek alacaklarmış yoksa başka planlar yapacaklarmış o para ile

Her yaşlı çiftin fantazisi gibi bir köy evi hayal ediyorlar, hayallerini süsleyip püsleyip iyi niyet kisvesi altında size finanse ettirmeye çalışıyorlar. İki gencin kazanacağı para üzerinden bu kadar plan program yapmak bana çok işgüzarca geldi. Bırakın herkes kendi hayalini kendi gerçekleştirsin. O arsa parası için düşündükleri parayı size versinler üstünü de siz katın istediğiniz yerden on numara bi eviniz olsun. Gerçek iyi niyet budur. M Mehtap87
Kayınvalidem şey diyor biz oraya prefabrik ev düşünüyoruz yA oda 300 400 bin yapıyor o para ile normalde peşinat zor yaparsınız koca bahçeli eviniz olacak diyor

Kayınvalidem şey diyor biz oraya prefabrik ev düşünüyoruz yA oda 300 400 bin yapıyor o para ile normalde peşinat zor yaparsınız koca bahçeli eviniz olacak diyor

Kaç yıllık evlisiniz M Mehtap87 ? Bahçeli eviniz olsa ne olur ne içine girip ferah ferah oturabileceksiniz ne daha iyi bir fırsat gelince satabileceksiniz, sizce bu gerçekten ev sahibi olmak mı ?? Ben kayınvalidemin evinde oturuyorum benim bile şu evde daha çok kullanım hakkım var emin olabilirsiniz. 11 yıldır evin kullanım hakkı bende tapusu onlarda.

Kaç yıllık evlisiniz M Mehtap87 ? Bahçeli eviniz olsa ne olur ne içine girip ferah ferah oturabileceksiniz ne daha iyi bir fırsat gelince satabileceksiniz, sizce bu gerçekten ev sahibi olmak mı ?? Ben kayınvalidemin evinde oturuyorum benim bile şu evde daha çok kullanım hakkım var emin olabilirsiniz. 11 yıldır evin kullanım hakkı bende tapusu onlarda.
Doğru haklısınız Yeni evli sayılırım 1, buçuk yıl falan oldu evleneli.

Doğru haklısınız Yeni evli sayılırım 1, buçuk yıl falan oldu evleneli.

Çok tecrübesizsiniz belli, sırf kendi hayalleri gerçekleşsin diye sizi onca borcun altına sokacaklar. Arsanın tapusunun sizde olması da resmen göz boyama. Tapu sizde olsa nolur onlarda olsa nolur, nasıl olsa bi harekete geçebilmeniz için onların ikisinin de ölmesi gerekiyor. Madem öyle kendi başlarının çaresine baksınlar, zamanı gelince onlar göçer ahirete ev de size kalır.

Evet tecrübem yok bu konularda gerçekten böyle tapu üstüne yapma vs işlerinide inanın burda öğrendim ben borç yapmaya korkarım genelde

Merhabalar arkadaşlar kafamı meşgul eden bi konu ile karşınızdayım dert değil ama buradaki tecrübeli hanımlardan fikir almak istiyorum. Eşimin ailesinin bi teklifi var biz arsa alalım sizde üzerine ev yaptırın diyorlar bizim şehirde evimiz yok ,diyorlarki zaten onların bi evi var (şuan içinde oturuyorlar )zaten şehirdeki ev size kalacak bi köyde bi şehirde eviniz olur ilerde diye. Tamam kulağa hoş geliyor koskoca arsayı almaları büyük bi olay ama ben köydeki eve arada bi gidebileceğim işim zaten şehirde olduğu için onun içinde şöyle bi teklifleri var biz emekli olursak oraya geçeriz sizde şehirdeki eve ister oturun,ister kiraya verin diyorlar ( ama bu kesin değil önce köyde yaşamayı deneyeceklermiş ) .tapuyuda veririz size diyorlar arsa için .gayet iyi niyetliler şimdi aklıma takılan konuları sıralıyorum
1. Tapuyu üstümüze alırsak lojman bekliyoruz lojman işi direkt iptal oluyor ve biz bi süre krediler borçlar kirada oturacaz o evede geçemeyecez geçinebilir miyiz zorlanır mıyız bilemiyorum ,tapuyu onlara yapsak eşim zaten babamın olan bizimdir diyor bu konudan dolayı emin değilim
2. Si herşeyi geçtim ortak bi iş yapmak kafa ağrıtır mı
Eş ailesi veya kendi aileniz fark etmez. Ortak iş her zaman sıkıntı

Evet demekki iyi günde herkes iyi hayatın ne getireceği belli olmuyor demekki .biz bu işe girersek kredi ile girecez hem eşimin hem benim üstüme kredi olacak ama onların peşin paraları var o peşin para ile arsayı düşünüyorlar
Kredi parasini siz direk arsa saticisina gönderin iban verin ben kendim eft yaparim diyon aciklamaya arsa parasi diyede yapin esinize yada kayip pedere degil .parayi adama direk gönderin elinizde delil olsun

Arkadaşlar güncelleme; eşimin kardeşi yok evide prefabrik yapın deniliyor onun fiyatları da baya yükselmiş depremden sonra yine 300 -400 bin gider ama bu kaba hesap arsa nasıl olacak temel atma vs yine çeşitli masraf kalemleri çıkacak bizim verebileceğimiz maksimum 300 oda çoğu kredi ile olacak . Eşime babanın olan mal senindir benle alakası yok dediğimde çok üzüldü bende kendimi kötü hissettim . Eş aileside ev yaptıracaksanız bunun sözünü verecekseniz arsa alalım yoksa arabamızı yükseltecez diyorlar
Köyleri güzel bir yerde mi,büyük şehirlere yakın mi yoksa dağın başında bir yer mi?imarlı arsa mi alacaklar, tarım arazisi mi?k.p ve k.v yaşları çok mu ileri..çok yaşlı değillerse köydeki evi çok kullanırlar..ama arsa kârlı bir yatırım, eşiniz de tek çocukmuş..bence alsınlar, tamam deyin,çocuğunuz varsa köy ortamı onlara da Iyi gelir..tabi siz çalışıyor musunuz, bu evin yapımında sizin katkınız olacak mı?evliliginiz de sağlamsa bana mantıklı geldi..ama onlar sürekli kullanır onu da bilin

İyi niyetli duruyor ama bence burada amaç kendilerine ev yaptırmak anca vefat ederlerse size kalacak kaldığında da size faydası olacak mı evin iyi düşünün derim. siz de o kadar borç harç bunun için mi çalışacaksınız oraya harcayacağınız parayı şehirden küçük de olsa bir ev alarak harcayın yatırım olur

Back
X